הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ MMA ואימוני כח וקרוספיט

scarface

משתמש פעיל
748
1
נק' מוניטין:
196
748
1
למתאמן שיש לו 2 אימוני MMA בשבוע ורוצה להמשיך לגדול ולהתחזק ועם זאת לעשות אימוני קרוספיט/קונדישיין ,איך ממולץ לשלב את זה מבלי לפגוע בהתאוששות?

לעשות אימון לפי עיקרון של SS (סקוואט-לחיצה-משיכה) ואחרי זה קרוספיט קצר? הגיוני?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יהיה ממש קשה לשלב SS וMMA
אולי עם 2 אימוני MMA בשבוע יהיה אפשרי לשלב אימון כח אחד גג שניים.
תחפש בגוגל אימונים יותר ספציפיים יש המון מקורות שאני בטוח שיתעסקו בזה.

• פותח/ת השרשור
לשלב SS עם MMA זה על סף הבלתי אפשרי.

כבר היו לנו דיון על זה.זה לא באמת SS מצדי תקרא לזה FBW זה רק התרגילים לא מעבר.לא עולה כל אימון במשקלים ולא כלום.פשוט להרים כבד.מצדי לעשות אפילו פעמיים בשבוע את התוכנית של וונדלר ..לא משנה.

אז אל תקרא לזה SS.
בגדול אין מקום להכניס כוח כאשר אתה מתאמן MMA.
אם אתה רוצה- מכניסים כח באוף סיזן.
זה פשוט בלתי אפשרי ומונע את ההתאוששות שלך.
לא ראיתי אף לוחם מתאמן כח תוך כדי אימונים MMA. בדרך כלל מתאמנים סיבולת ולכן קרוספיט די מתאים.
אם אתה רוצה להתחזק לדעתי תעזוב הכל לכמה זמן ותתרכז בלתחזק.
זה מה שאני עשיתי ובסוף מצאתי את עצמי נוטש את הMMA. כבר שנה וחצי לא התאמנתי. אולי בקרוב אחזור ואהיה שחיף שוב.

• פותח/ת השרשור
לקרוספיט יש את היתרונות שלו. 3 סיבובים של 5 דקות בשביל לדמות עייפות של קרב...
EMZ-איך הלוחמים שומרים על המסה? בלי אימוני כוח?

נערך לאחרונה:
הם מתאמנים המון ובהתאם גם אוכלים. אל תשכח שגם לוחם מחפש להשאר באותה קטגוריה שלו. סביר להניח שאם נגיד אתה מתחרה ב77 ק"ג תסתובב גג עד 82 ק"ג כשאתה לא קרוב לקרב, אז הם לא מחפשים להעלות במסה כמוך, וגם די וודאי שהעליה שלהם בכח היא לא כזאת גדולה (אם בכלל).
אתה צריך לתכנן את האימונים שלך מאוד חכם, קל מאוד להגיע בMMA לאימוני יתר וסתם לסכן את עצמך.

לקרוספיט יש את היתרונות שלו. 3 סיבובים של 5 דקות בשביל לדמות עייפות של קרב...
EMZ-איך הלוחמים שומרים על המסה? בלי אימוני כוח?

אם אתה מתייחס ל- FGB, הרי שזה רק אימון אחד, אמנם מפורסם ומוכר, אבל אי אפשר כמעט להסיק ממנו על אימוני קרוספיט.

בנוסף, שימור כוח =! שימור מסה.

אם אתה רוצה לשפר כוח, או לפחות לשמור עליו, אתה יכול להכניס אימון ME של מספר חזרות קטן והרבה סטים, נניח 10X2 (או איך שלא כותבים 10 סטים של שתי חזרות).
אגב, בקרוספיט ג'ורנל יש מאמרים בנושא, שווה לחפש (יש גם מאמרים חופשיים להורדה).

למה לשלב קרוספיט? את הסיבולת לב ריאה והסיבולת הכללית אתה אמור לקבל מהקרבות עצמם במכון, עבודה על שק, עבודה על כרית

לגבי אימון כוח... ניסיתי המון אימוני כוח עם האמנות לחימה.. אין משהו עדיף למען האמת. פשוט תדאג שלא יקרה מצב שהאימון משקולות יפגע לך בביצועים מבחינת סיבולת שריר (הרבה חבטות) או היציאה של האגרופים והבעיטות, כלומר אם אתה מרגיש כבד ועייף והשרירים תפוסים כל הזמן זו בעיה

ואני תמיד משלב כל מני דברים. יש תקופות שאני יותר בחדר כושר ופחות מתאמן באמנויות לחימה, ויש פעמים שההפך. חלק את זה לתקופות מסויימות

פעם 1 בשבוע אתה יכול לעשות סבב
סקוואט-3 חזרות
דדליפט-3 חזרות
מיליטרי פרס-3 חזרות

10 סיבובים כאלו ללא מנוחה בכלל זה אימון שהייתי עושה פעם בקרוספיט.
תשנה כל שבוע. תעשה שבוע ככה, ושבוע שני
בנץ' פרס 3X6
בנץ' בשיפוע חיובי 3X6
בנט אובר 4X6
ומתח 4X8.
ותקפיד לא לעשות את האימונים האלו יום לפני האימון MMA. שיצא לך יום מנוחה אחרי.
לדוגמא:
ראשון-MMA
שני מנוחה
שלישי-אימון חדר כושר
רביעי מנוחה
חמישי-MMA
שישי-אתה יכול לעשות אימון סיבולת של קרוספיט,ללא הרבה משקל.
שבת מנוחה

למה לשלב קרוספיט? את הסיבולת לב ריאה והסיבולת הכללית אתה אמור לקבל מהקרבות עצמם במכון, עבודה על שק, עבודה על כרית

שאל את BJ PENN למה זה טוב.
אגב, FGB הוא אימון שתוכנן עבורו ובסופו הוא נשאל איך הוא מרגיש והוא ענה: "Like a fight gone bad" וכך האימון קבל את השם שלו.

שישלב מה שהוא רוצה. לא ראיתי שהוא מחזיק יותר מדי מעמד בקרבות.
עזוב קרוספיט

בוא נלך לכל מני אימוני כוח "פונקציונלים" כמו להפוך צמיגים ולתת מכות עם פטיש. בסופו של דבר אף אחד לא הופך שם אף אחד ואף אחד לא שובר לאף אחד את הראש עם פטיש. אנשים נותנים אגרופים, בעיטות, ויורדים לקרקע.
לא שזה רע, אם מישהו רוצה להרגיש שהוא מיוחד והוא עושה אימונים מיוחדים בכיף, אני חושב שאפשר להתאמן רגיל.
מי שרוצה כוח שירים כבד, מי שרוצה כוח באגרופים שלו שיתן מכות על שקים במשקל 80 קילו.

לא תמיד יש קשר ישיר בין כח לבין עצמת אגרופים. יכול להיות מישהו שעושה פרס 100 ומישהו שעושה 70 וה70 יחבוט יותר חזק. הרוב עניין של טכניקה.
חוצמזה, לא הבנתי מה אתה טוען? שהאימונים לא מועילים?
אתה רוצה להגיד לי שאתה לא רואה סטמינה יוצאת דופן אצל לוחמים כמו שון שרק?
הבחור מכונה- וככה גם האימונים שלו.

שישלב מה שהוא רוצה. לא ראיתי שהוא מחזיק יותר מדי מעמד בקרבות.
עזוב קרוספיט

בוא נלך לכל מני אימוני כוח "פונקציונלים" כמו להפוך צמיגים ולתת מכות עם פטיש. בסופו של דבר אף אחד לא הופך שם אף אחד ואף אחד לא שובר לאף אחד את הראש עם פטיש. אנשים נותנים אגרופים, בעיטות, ויורדים לקרקע.
לא שזה רע, אם מישהו רוצה להרגיש שהוא מיוחד והוא עושה אימונים מיוחדים בכיף, אני חושב שאפשר להתאמן רגיל.
מי שרוצה כוח שירים כבד, מי שרוצה כוח באגרופים שלו שיתן מכות על שקים במשקל 80 קילו.

זה כמו שתגיד "אני לא צריך לחזק את הרגליים עם משקלים, אני רץ".

שיהיה לך בהצלחה להתחזק בשיטה שלך.

בנוגע להתחזקות גם בקשר למשקלים משה פרסם די ממזמן בפורום מחקרים על איגרוף תאילנדי, על צורת אימונים והיחס בין הכוחות בשרשרת של אגרוף, מאמר מאוד מעניין, ומוכיח גם את הכח ויעילות של סקוואט בתחום כזה.
וKman ממתי טוב להתאמן על שקים של 80 ק"ג? הם עפים די בקלות. (במיוחד מבעיטות)

בנוגע להתחזקות גם בקשר למשקלים משה פרסם די ממזמן בפורום מחקרים על איגרוף תאילנדי, על צורת אימונים והיחס בין הכוחות בשרשרת של אגרוף, מאמר מאוד מעניין, ומוכיח גם את הכח ויעילות של סקוואט בתחום כזה.
וKman ממתי טוב להתאמן על שקים של 80 ק"ג? הם עפים די בקלות. (במיוחד מבעיטות)

עפים די בקלות? ממה שאני יודע רוב האנשים מתאמנים על שק ששוקל 30,50 קילו.
80 לא יעוף לך בקלות, אולי בסרטים.

---------- התגובה התווספה ב 06:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 06:16 ----------

לא תמיד יש קשר ישיר בין כח לבין עצמת אגרופים. יכול להיות מישהו שעושה פרס 100 ומישהו שעושה 70 וה70 יחבוט יותר חזק. הרוב עניין של טכניקה.
חוצמזה, לא הבנתי מה אתה טוען? שהאימונים לא מועילים?
אתה רוצה להגיד לי שאתה לא רואה סטמינה יוצאת דופן אצל לוחמים כמו שון שרק?
הבחור מכונה- וככה גם האימונים שלו.

לא התכוונתי שיש קשר בין כוח לבין עוצמת האגרוף לצורך העניין.
ההפך, אני אומר שמי שרוצה לפתח עוצמה במכות שלו צריך לפתח את זה קודם כל בעזרת.... לתת מכות?

אני לא אומר שהאימונים לא מועילים, אני לא יודע איך כל אחד ואחד מתאמן חוץ ממה שמראים בטלויזיה, אני חושב בכללי שלפעמים אפשר לחתוך את זמן האימוני כושר ולעבוד יותר לע טכניקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית