הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכניות עם דגש להיפרטרופיה (נפח גדול יותר?)

MOONLight

גורו חיטוב ממה שקיים היום
6,962
58
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
12,373
6,962
58
גו אקטיב - יהוד
היי,

אני בשלבי סיום של התוכנית הליניארית - ודי מיציתי מתחילים הכשלים וכרגע לא נראה שיש יותר מדי להתקדם. ראיתי של אלכס פרסם בפוסט ספר
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17289

שהוא מפנה לאתר
http://www.ampedtraining.com/workouts

שם מוצגות מספר תוכניות.

לגבי התוכניות הללו: האם מישהו התנסה בהם? האם כדאי להתנסות באחת מהן לצורך מטרת פיתוח גוף ? (גם עכשיו יש פציעה באמה שאני מרגיש אותה במשקלים גבוהים בחתירה.

אני רוצה תוכנית עם נפחים גדולים להוריד משקלים להגביר חזרות (חלק מהתרגילים), להוסיף מסת שריר ואז לחזור לתוכנית כוח.

נ.ב. אני לא מדבר על השייקו 29 (או הרוטינות של הפאוורליפטרים) - אלא יותר על התוכניות של הבודיבילדינג.

נערך לאחרונה:
לא,בשביל כוח אתה צריך להרים כבד, ולהתקדם על בסיס/ אימון אימון/שבועי /חודש וכו'.

אם אתה מתאמן מתחיל , ומתחיל עם ווליום גבוה, אתה מבזבז זמן גם אתה לא תתחזק הרבה, וגם ההיפרטרופיה תהיה לא מקסימלית או אפילו קרובה לזה(זה קשור אחד בשני).
מתאמן מתקדם צריך יותר נפח בשביל להתקדם כי אי אפשר להתקדם כל הזמן במשקלי עבודה, אז מוסיפים נפח בשביל ליצור עומס על הגוף ומזה נוצר הרושם ש"יותר חזרות זה יותר להיפרטרופיה".

QUOTE]

תודה רבה על התשובה. הבנתי מעולה!

ויש לי עוד כמה שאלות לסגור את הפינה:
אז אם כך, אחרי שבן אדם כבר לא מתקדם גם בהתקדמות שבועית וחודשית במשקלים, אז אם הוא יוסיף נפח זה גם יגרום לו לעלייה בכח או רק היפוטרפיה?

בשביל לעלות בהיפטורפיה חייב אז לעלות לפני כן בכח?

יש דבר כזה תכנית להיפוטרפיה בכלל? כי בעצם העיקרון לעלות במסה הוא לעלות את העומס במשקלי עבודה, וכשנתקעים אז מוסיפים נפח ומה הלאה?

תודה רבה!!!

אם אתה מתאמן מתחיל , ומתחיל עם ווליום גבוה, אתה מבזבז זמן גם אתה לא תתחזק הרבה, וגם ההיפרטרופיה תהיה לא מקסימלית או אפילו קרובה לזה(זה קשור אחד בשני).
מתאמן מתקדם צריך יותר נפח בשביל להתקדם כי אי אפשר להתקדם כל הזמן במשקלי עבודה, אז מוסיפים נפח בשביל ליצור עומס על הגוף ומזה נוצר הרושם ש"יותר חזרות זה יותר להיפרטרופיה".

QUOTE]

אז אם כך, אחרי שבן אדם כבר לא מתקדם גם בהתקדמות שבועית וחודשית במשקלים, אז אם הוא יוסיף נפח זה גם יגרום לו לעלייה בכח או רק היפוטרפיה?

יש דבר כזה תכנית להיפוטרפיה בכלל? כי בעצם העיקרון לעלות במסה הוא לעלות את העומס במשקלי עבודה, וכשנתקעים אז מוסיפים נפח ומה הלאה?

תודה רבה!!!

תאכל יותר, תישן יותר
תעשה דילואוד

אל תחפש להחליף תוכנית כ"כ מהר

QUOTE]

תודה רבה!!!

אל תסתבך, יש כמה דרכים להעלות במאסה, העיקרון הוא ליצור עומס חדש על הגוף בשביל לגרום לפיצוי יסף, יש כמה דרכים לעשות את זה והדרך הכי מהירה ויעילה היא להוסיף משקל למוט, אם אתה תוסיף משקל למוט ותהיה במאזן קלורי חיובי גם ההיפרטרופיה תבוא.

הנפח בעיקרון נועד לתת לך אפשרות להתקדם במשקלי עבודה(אם אתה מחלק את זה לימים של נפח ועצימות - כמו בטקסס).
אבל בשלבים יותר מתקדמים כשכבר קשה להוסיף משקל למוט(ולא רוצים לאכול כמו חזירים) להעלות את הנפח זה רעיון לא רע בשביל להמשיך להתקדם.

ריפטו גם אומר שמנוחה של 45 שניות היא אופטימלית להיפרטרופיה - למתקדמים.

ראיתי את מה שמשה העלה והפורום שלהם מעריץ מושבע ל HCT..
לא ניראה כל כך מעניין... אתה יכול לראות לוגים של אנשים שם ואתה כבר תבין לבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית