הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט לא טוב

• פותח/ת השרשור eli3
  • פורסם בתאריך

eli3

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום.
אני חדש כאן.

חבר המליץ לי על הפורום עכב בעיה שאני ניסחב איתה כבר בערך שלוש שבועות.

אז ככה..
אני התחלתי SS לפני 3 שבועות..
אני מעלה משקלים בכל התוכניות 2.5 קילו כל יום אימונים
בסקוואט אני לא מעלה בכלל אני נשאר על 45 קילו כי אני לא יודע עדיין איך עושים נכון.

צירפתי סירטון מהצד של הסקוואט שלי:

אני יודע שהוא לא נכון.. השאלה מה לא נכון בידיוק ומה בידיוק אני צריך לשנות כדי שהוא יהיה נכון.

ועכשיו יש עוד משו שרציתי להתייעץ.
לפני שנתיים וחצי היה לי "גמישות יתר בברכים"
הרופא המלית לי לנוח שבועיים במיטה בלי לאמץ רגליים בתנוחה מסויימת ואז הכאבים יפסיקו..
עברו הכאבים...

היום אחרי שאני עושה סקוואט, אם אני מיישר את הרגל בעמיד לגמרי [למצב שהפיקה חופשיה] לבערך דקה ואז אני משחרר יש לי כאב באזור הברך למשך 5-7 שניות..

חבר שלי אמר לי שאם יש לי כאבי ברכיים רוב הסיכויים שסקוואט בריא ויועיל בנושא אבל לא ברור לי למה זה קורה אחרי סקוואט.

אלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
למה אתה חושב שאתה לא עושה סקוואט נכון ??
לפי דעתי הוא בסדר גמור.
חחחחחח קרע אותי הבן אדם הזה שמנסה לעשות מתח(או איכשקוראים לזה)

• פותח/ת השרשור
Selotep ..
התגובה שאחריך היא אחת מ10 תגובות שאני מקבל כל פעם שאני עושה סקוואט.

וזאת הסיבה שאני "חושב" שאני לא עושה סקוואט נכון ..

ובקשר לבחור מאחורה.. כן לא חסר כאלה..
גם אותי הוא מצחיק כל פעם מחדש..
-
בעיה 50 אחוז מהחדר כושר שלנו במצב שלו [נגועים בראש]

allitsgood
מה הכוונה גולשות ? אתה מתכוון שכשאני עולה אז הם לא על קו ישר הם זזות ?

ובקשר לנעילת בריים. אתה מדבר על הבעיה שיש לי או אתה מדבר בזמן הסקווטא ?

-
-
-
-
תגידו.. יש מצב הנעלים גורמות לזה ? אני עם נעליים רגילות [לא עם סוליה ישרה או משו.]

נערך לאחרונה:
תילך עם נעליים שטוחות, נגיד אולסטאר... תהיה יותר יציב.
גולשות זה אומר שהברכיים עוברות את קו אצבעות הרגליים ( זה לא טוב).
ונעילת ברכיים, איך אני יסביר את זה.... זה בערך שאתה מגיע לפשיטה מקסימלית של הרגל או הברך....

• פותח/ת השרשור
אוקי הבנתי..

חוצמזה הסקוואט טוב ?

יש לי סירטון מקדימה אם צריך..
אבל הסקוואט שעשתי בסרטון הזה לא טוב נראלי מכל הבחינות חח אז הואלא ממש אקטואלי.

תילך עם נעליים שטוחות, נגיד אולסטאר... תהיה יותר יציב.
גולשות זה אומר שהברכיים עוברות את קו אצבעות הרגליים ( זה לא טוב).
ונעילת ברכיים, איך אני יסביר את זה.... זה בערך שאתה מגיע לפשיטה מקסימלית של הרגל או הברך....

זה בסדר גמור לעבור את קו אצבעות הרגליים עם הברכיים:
squat-balance-line.jpg

הקטע שאצלו זה טיפה יותר מדיי וזה בגלל שהוא לא פותח מספיק את הברכיים ואפשר לראות את זה בסרטון ב3 החזרות האחרונות.(אגב גלישת ברכיים זה בכלל כשיורדים למטה אז פתאום הברכיים מתקדמות קדימה יותר מדיי ובגלל זה נקרא גלישה, אצלו זה הדרגתי ובסדר)
קיצר תפתח יותר ברכיים בירידה ובעלייה 🤯

הסקווט שלך לא נראה טוב בגלל שאתה יורד בקו ישר למטה ולא מתיישב אחורה. זאת גם הסיבה למה הברכיים שלך גולשות.

אתה צריך לעמוד בפיסוק ולהצביע עם אצבעות הרגליים ב 30 מעלות כלפי חוץ, להתיישב יותר אחורה עם המוט ולא לרדת בקו-ישר, בזמן הירדיה לדחוף ברכיים חזק לצדדים.

הכל מוסבר בספר של ריפ, באמת שתקרא אותו.

---------- התגובה התווספה ב 19:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:46 ----------

אני מנחש גם שאתה מרגיש את העבקים שלך מתרוממים בזמן העלייה, אתה נופל קדימה, שוב מאותה סיבה, לא מתיישב מספיק אחורה אלא יורד בקו-ישר למטה

לא טוב. שים מלפנים איזה כסא וכשאתה יורד שהברך לא תיגעבו. תתרגל להתחיל תנועה מהאגן לא מהברך.

---------- התגובה התווספה ב 19:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:49 ----------

זה בסדר גמור לעבור את קו אצבעות הרגליים עם הברכיים:
squat-balance-line.jpg

הקטע שאצלו זה טיפה יותר מדיי וזה בגלל שהוא לא פותח מספיק את הברכיים ואפשר לראות את זה בסרטון ב3 החזרות האחרונות.(אגב גלישת ברכיים זה בכלל כשיורדים למטה אז פתאום הברכיים מתקדמות קדימה יותר מדיי ובגלל זה נקרא גלישה, אצלו זה הדרגתי ובסדר)
קיצר תפתח יותר ברכיים בירידה ובעלייה 🤯​

הציור מראה את מרכז הכובד, לא הייתי מסתמך עליו כדי ללמוד משהו מעבר לכך

לא טוב. שים מלפנים איזה כסא וכשאתה יורד שהברך לא תיגעבו. תתרגל להתחיל תנועה מהאגן לא מהברך.

---------- התגובה התווספה ב 19:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:49 ----------

הציור מראה את מרכז הכובד, לא הייתי מסתמך עליו כדי ללמוד משהו מעבר לכך

ובציור יש גם קו מאונך לרצפה שצמוד לקצה הברך ומראה בברור שהוא עובר את קצה האצבעות, אם לא היה הקו הייתי מסכים איתך...

• פותח/ת השרשור
אשתדל ללכת יותר אחורה ואני ינסה לייסים את התנועה מהאגן ולא מהברח בהתחלה..
מה השיטה עם הכיסה אפשר לפרט לא הבנתי כלכך...

אנסה גם להשיג נעליים..

• פותח/ת השרשור
זה קצתב עיה בישבילי כי שאני מנסה ללכת יותר אחורה אני מפחד ליפול..
ניסיתי להרים את המשקל כדי שיהיה פחות סיכויים שאני יפול בהרגשה כמובן אבל המשקל סתם הכביד והקשה.

אעדכן שוב מחר

תודה רבה לכל העוזרים עד פה

---------- התגובה התווספה 28-11-2010 ב 22:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה 27-11-2010 ב 23:30 ----------

אוקי עידכון קטן..

היום הלך בסדר גמור הסקוואט היה מצויין. אני יודע איפה הטעויות שלי כרגע ואני עובד ומשתדל להעלים אותם לגמרי.

בקרוב ירכשו נעלים עם סוליה ישרה.

תודה שוב לכל מי שעזר !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית