הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזה לא עובד

idan110

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני מתאמן בערך שנה וחצי 3 חודשים האחורנים ממש בהשקעה כל מה שהיה לפני ה3 חודשים אני לא מכליל אותם בכלל הייתי אוכל לפני זה חטיף ביום אני שוקל 75 מטר 78
הבעיה היא שבאימוני חזה אני לא מרגיש שהחזה עובד כמו שצריך אני מרגיש שהיד אחורית עובדת לי בהרבה יותר מהחזה ואני שומר על תנועה מלאה ויפה בכל התרגילים של החזה אם זה בנצ' פליי ועוד
עד לפני חודש בערך עבדתי רק משקולות במשך חודשיים ומשהו ולפני חודש עברית למוט אני דוחק מעל משקל הגוף שלי בערך מינימום 6 חזרות ל5 סטים
שחכתי לציין שגם החזה שלי קטן יחסית לפרופורציה של הגב והידיים השאלה
אני רוצה שתייעצו לי איזה תרגילים הכי טוב לבידוד החזה שהיד אחורית לא תתערב משמעותית למה ברוב התרגילים אני מרגיש שרוב האימון הולך ליד אחורית במקום לחזה
תודה לכם ושיהיה לכם שבוע טוב

חוץ מפרפר היד האחורית תמיד מתערבת בצורה משמעותית בתרגילים המורכבים (והטובים יותר). החזה שלך עובד גם אם אתה לא מרגיש אותו, מה שכן - יכול להיות שאתה טוחן את היד האחורית שלך ככה שהיא מותשת כשאתה מגיע לתרגילי חזה, ואז אתה לא מצליח לעלות משקלים בתרגיל ולגדול. אם אתה עושה איזה שהוא תרגיל מבודד ליד האחורית או הקדמית תפסיק איתם ותראה אם זה משפר את הלחיצה.

• פותח/ת השרשור
חוץ מפרפר היד האחורית תמיד מתערבת בצורה משמעותית בתרגילים המורכבים (והטובים יותר). החזה שלך עובד גם אם אתה לא מרגיש אותו, מה שכן - יכול להיות שאתה טוחן את היד האחורית שלך ככה שהיא מותשת כשאתה מגיע לתרגילי חזה, ואז אתה לא מצליח לעלות משקלים בתרגיל ולגדול. אם אתה עושה איזה שהוא תרגיל מבודד ליד האחורית או הקדמית תפסיק איתם ותראה אם זה משפר את הלחיצה.

אחי אין לי בעיה אם היד האחורית יש לי הרבה כח בדחיקות הבעיה היא שאני לא מרגיש שהחזה עובד אני מרגיש שרק היד אחורית עובדת

---------- התגובה התווספה ב 11:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:17 ----------

לא ידוע אם זה קשור אבל תשמע אני עושה יד אחורית באחיזה צרה במוט 70 קילו בלחיצת חזה אני עושה בערך 80-85 מה שאני מסביר לך שאני עושה תרגילי חזה החזה שלי ממש ממש חלש היד אחורית נותנת הכל לא החזה

החזה עובד בלחיצה (וגם בלחיצה הצרה) גם אם אתה לא מרגיש אותו. אם אתה לא מצליח לעלות משקלים בתרגיל צריך לבחון את התוכנית שאתה עושה.

מה שזה אומר זה שהיד אחורית שלך חלשה באופן משמעותי מהחזה. (במידה והטכניקה שלך נכונה והכל) מה אתה יכול לעשות זה לבצע pre-exsust לחזה. לדוגמה תבצע תרגיל של cable crossover לפני ה bench שלך 2X10 ואז תגש ל bench המטרה היא ל"התיש" את החזה לפני התרגילים המורכבים שמערבים גם את היד אחורית ואז החזה יתעיף יותר מהר ותרגיש אותו יותר לפני שהיד אחורית שלך תגיע תכשל. מן הסתם תחזק גם את היד אחורית שלך כדי שהיא תוכל לתמוך בחזה בבנץ כאשר אתה מעלה משקלים. תנסה את זה זה יעזור לך.

יכול להיות גם שהטכניקה שלך לא טובה ואתה נועל מפרקים בסוף התנועה האקוצנטרית רוב העומס בשליש האחרון של התנועה נופל על היד אחורית ועל המפרקים. ולא על החזה.

אני לא ממש מאמין ב״התשה מוקדמת״ למתאמנים חובבניים. זה מעולם לא הוכח כאפקטיבי, וזה לא שהיד האחורית והכתפיים לא עובדות בפרפר.

אני לא ממש מאמין ב״התשה מוקדמת״ למתאמנים חובבניים. זה מעולם לא הוכח כאפקטיבי, וזה לא שהיד האחורית והכתפיים לא עובדות בפרפר.

מה ההבדל בין מתאמן חובבני ללא חובבני? ומי אמר שהתשה מוקדמת לא אפקטיבית על סמך מה אתה אומר את זה?

מה ההבדל בין מתאמן חובבני ללא חובבני? ומי אמר שהתשה מוקדמת לא אפקטיבית על סמך מה אתה אומר את זה?

מי הוכיח שזה כן אפקטיבי? אצל הרוב המוחלט של האנשים השרירים הקטנים חלשים יותר מהגדולים, גם בשלבים מתקדמים. מאחר שאנחנו דוגלים בפורום בעיקר בעבודה מערכתית, אני לא רואה צורך להתיש שרירים לפני כן אלא אם מדובר במקרים קיצוניים.
אגב, הקונספט הזה של pre-exhaustion לא מופיע בשום ספר של ריפטו שאני קראתי או מאמר של ביל סטאר, ואני זוכר שריפטו התייחס לזה בפורום שלו כדבר שצריך להימנע ממנו בייחוד כשאתה מתחיל אבל אני לא מוצא את האשכול הזה כרגע.

אוקיי, אז אין הבדל. התשה מוקדמת זה קונספט מטופש לכל מתאמן. אני אשמח לשמוע סיבה אחת טובה לגרום לעצמך להרים פחות משקל בתרגיל מרכזי כתוצאה מעשיית תרגיל עזר חסר תועלת לפניו.

אוקיי, אז אין הבדל. התשה מוקדמת זה קונספט מטופש לכל מתאמן. אני אשמח לשמוע סיבה אחת טובה לגרום לעצמך להרים פחות משקל בתרגיל מרכזי כתוצאה מעשיית תרגיל עזר חסר תועלת לפניו.

מה זאת אומרת. אם אתה בתרגיל מורכב. בו ניקח לדוגמא את הבנץ מגיע לכשל או עייפות בגלל שיד אחרוית שלך חלשה. ואתה לא מגיע לגירוי מספיק של החזה אזי התשה מוקדמת יכולה בהחלט לעזור לך להגיע לגיוי יתר של החזה. חברים יקרים התשה מוקדמת זאת טקטיקה לא הטסרטגיה.

אני לא אומר שצריך לבסס תכניות שלמות על עקרון של התשה מוקדמת. זה כלי שאפשר להשתמש בו כמו כלים אחרים כמו forced-reps או negatives זה כלי ותו לא. אין צורך להתלהם.

תעלה סרטון של הבנצ'
תרשום את התוכנית אימונים שלך

אתה לא אמור "להרגיש" את החזה
תנסה להוסיף משקל לבנצ' ולפרס שלך כל אימון
תוריד כל תרגיל עזר שיש לך כרגע מבחינת לחיצות ופשיטות מרפק

תביא את הבנצ' שלך לפחות ל 100 קילו לחזרות
ואת הפרס למשקל גוף RM1
(כדי להצליח תתחיל לאכול יותר)

מה זאת אומרת. אם אתה בתרגיל מורכב. בו ניקח לדוגמא את הבנץ מגיע לכשל או עייפות בגלל שיד אחרוית שלך חלשה. ואתה לא מגיע לגירוי מספיק של החזה אזי התשה מוקדמת יכולה בהחלט לעזור לך להגיע לגיוי יתר של החזה. חברים יקרים התשה מוקדמת זאת טקטיקה לא הטסרטגיה.

אני לא אומר שצריך לבסס תכניות שלמות על עקרון של התשה מוקדמת. זה כלי שאפשר להשתמש בו כמו כלים אחרים כמו forced-reps או negatives זה כלי ותו לא. אין צורך להתלהם.

א) איך אתה יודע מה הסיבה שהבנץ' מגיע לכשל?
ב) מה שקורה בהתשה מוקדמת הוא שאתה סה"כ מרגיש עייפות ועובד עם פחות משקל. זה שאתה "מרגיש" את זה בשריר שאתה רוצה לא אומר שעשית משהו יותר טוב.

תעלה סרטון של הבנצ'
תרשום את התוכנית אימונים שלך

אתה לא אמור "להרגיש" את החזה
תנסה להוסיף משקל לבנצ' ולפרס שלך כל אימון
תוריד כל תרגיל עזר שיש לך כרגע מבחינת לחיצות ופשיטות מרפק

תביא את הבנצ' שלך לפחות ל 100 קילו לחזרות
ואת הפרס למשקל גוף RM1
(כדי להצליח תתחיל לאכול יותר)

אני תמיד רואה את המושג "לחזרות". גם באנגלית. מה זה אומר? כמה חזרות?

תעבוד על החזה כשריר ראשון בתוכנית תתחיל מהבנץ פרס אחרי כל תרגילי החזה שתעשה אחרי הבנץ תעשה רק 2 תרגילים של 3 סטים ליד אחורית חזה לא אמורים להרגיש ובבנץ שים לב עד כמה רחב אתה מחזיק את המוט זה צריך להיות יותר מירוחב הכתפיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית