הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אחד המאמרים הכי מעניינים ואינפורמטיביים שקראתי

העמדה של דוד ריפ ידועה. הבעיה איתה מבחינה מחקרית היא שהיא לא נשענת על רפרנסים, אלא על דוד ריפ.

זה לא לגמרי מדויק, כי הוא אומר שם: "Studies show...". מה שכן, הוא לא ציין מה היו אותם מחקרים, מה הם בדקו, באילו תנאים נערכו וכו'.

מעבר למה שהוא אמר - יש גם את עניין ההיגיון הפשוט, כפי כציינו - עבודה איטית = הורדה במשקלים,
הורדה במשקלים = הורדה בעצימות ועל כן לא ברור מה מקור השם High intensity tarining,
עבודה איטית = חוסר יכולת לבצע הרמות אולימפיות (או לבצע אותן עם משקלים מצחיקים).

gif.latex

אתה גם עובד יותר זמן וגם מספיק לבצע פחות עבודה => time under tension\HIT SUCK.
tumblr_lbc28dKuhQ1qav6f6.png

אז יש לך הרבה בעיות בהבנת הנקרא

יש המון מידע שם שידוע לכל מי שעשה קורס מדריכים, אבל עדיין לא נותן תשובה חד משמעית.
אין דבר כזה חד משמעי אין מחקר שבודק את כל הווריציות וכל הגורמים המשפיעים על נושא הבדיקה כי לא כל הגורמים המושפעים ידועים.
זה ידוע שהחזרות האקצנטריות עושות הכי הרבה נזק, ועדיין, האם לא עדיף לעשות חזרות רגילות עם משקל גדול יותר, מאשר לעשות רק חזרות שליליות?
המאמר ותרשה לי להוסיף המחקרים לא אומרים שצריך לעשות רק חזרות אקצנטריות אלה ההמלצה היא היא לא לזנוח אותם
מה זה לא לזנוח אותם? איך תזניח אותם? תעשה רק קונצנטרי? זה דבילי, בכל אימון יש חזרות אקצנטריות, השאלה אם עדיף לי לעשות משקל שאני לא יכול להרים רק לאקצנטרי או להשקיע בעומס פרוגרסיבי וגם המשקל בחזרות האקצנטריות יעלו..
בקשר לפמאפ.. מה הוא חידש פה? הוא אומר שזה יכול להועיל, נו יופי, אבל השאלה אם זה מועיל יותר מעומס פרוגרסיבי..?
כל נושא ה פאמפ מתייחס לעומס מטאבולי
ושוב, השאלה הנשאלת היא כמה זה מועיל יותר מאשר העמסת משקל פרוגרסיבית? אני אומר שלא הרבה, במיוחד לאנשים הטבעיים שעוד לא הגיעו לרמת מתאמן מתקדם
בקשר למשקל שהוא ממליץ 65-85 אחוז מRM1. אז יופי, אבל איך תגדיל את הRM1 אם לא תעשה תעבוד בעומס פרוגרסיבי?
60-85% מ MR1 זה יחסי אתה לא נשאר על אותם משקלים כל הזמן תמיד צריך להתקדם וכאשר יש היפרטרופיה והוספת מסת שריר אתה גם תחזק וככה העומס עולה.

תכניות כח כבודם במקומם מונח וצריך גם לשלב אותם בתקופות מסויימות ושוב זה עניין של מטרה אם המטרה היא היפרטרופיה אז מומלץ לעבוד בצורה מסויימת.
ברור שזה יחסי, בגלל זה זה נקרא רפטישיין מקסימום, ושוב, השאלה הנשאלת היא כמה זמן ייקח לך להתחזק ולשבור את השיאים האלה, אם אתה לא מגיע אליהם ונשאר תמיד עשרות אחוזים מתחת, האם לא עדיף עומס פרוגרסיבי ולשבור שיאים?
המאמר נחמד, אך לא מחדש כלום ולא עוזר למתאמן המתחיל-בינוני.
בקשר למתאמן מתקדם שרוצה ללכת לכיוון היפרטרופיה זה ידוע לכולנו שהוא צריך ללכת יותר לכיוון נפח , ופה המאמר לא חידש כלום.
לפי דעתי המאמר הזה עוזר לכל המפגרים בחד"כ שמרימים את אותם משקלים בטווחי חזרות גבוהים מדי,ללא פריודיזציה כלשהי, אולי זה יכניס להם קצת שכל לקבסה ויורידו נפח בתרגילים החשובים.
...

זה לא לגמרי מדויק, כי הוא אומר שם: "Studies show...". מה שכן, הוא לא ציין מה היו אותם מחקרים, מה הם בדקו, באילו תנאים נערכו וכו'.

מעבר למה שהוא אמר - יש גם את עניין ההיגיון הפשוט, כפי כציינו - עבודה איטית = הורדה במשקלים,
הורדה במשקלים = הורדה בעצימות ועל כן לא ברור מה מקור השם High intensity tarining,
עבודה איטית = חוסר יכולת לבצע הרמות אולימפיות (או לבצע אותן עם משקלים מצחיקים).

אני תמיד משתמש בניסוח "מחקרים מראים" בשביל לתמוך בטענות שלי, זה פשוט call for authority מוצלח. אני מסכים עם זה ש-time under tension זה משהו שצריך להימחק מתודעת רוב המתאמנים, אני נשען על ההיגיון שאתה ושאלכס הצגתם.

אוקי. אז אתה מוריד במשקלים
אבל שוב, כאן נכנסת השאלה. מה יותר חשוב? המשקל שעל המוט או שאר הדברים שציינו? למטרה היפרטרופיה כמובן.
מעבר לכך.. אז מה שאתה מוריד עצימות. נכון שעצימות זה RM אבל שוב, זה מושג בעייתי. ואיך קוראים לעבודה איטית? אין לזה שם? הרי זה עושה את האימון ליותר קשה וזה לא יכול להיכנס לתוך עצימות.

גם לכתוב call for authority (יש לקרוא במבטא מתאים), זה הרבה יותר מרשים מ"פנייה לסמכות" 😛.
זה עוד כלום, במאמרים בפילוסופיה משתמשים בכלל במינוח הלטיני שהוא ipse dixit. תודה שזה נשמע הרבה יותר מרשים ופלצני.

אבל שוב, כאן נכנסת השאלה. מה יותר חשוב? המשקל שעל המוט או שאר הדברים שציינו? למטרה היפרטרופיה כמובן.
מעבר לכך.. אז מה שאתה מוריד עצימות. נכון שעצימות זה RM אבל שוב, זה מושג בעייתי. ואיך קוראים לעבודה איטית? אין לזה שם? הרי זה עושה את האימון ליותר קשה וזה לא יכול להיכנס לתוך עצימות.

איזה דברים צוינו? להאריך באופן מכוון את הסט כדי להרגיש פאמפ? קרא מה שריפ כתב (העליתי בעמוד הקודם של השרשור).

לעבודה איטית אין שם. גם RM1-5 הם איטיים בהגדרה.

איזה דברים צוינו? להאריך באופן מכוון את הסט כדי להרגיש פאמפ? קרא מה שריפ כתב (העליתי בעמוד הקודם של השרשור).

לעבודה איטית אין שם. גם RM1-5 הם איטיים בהגדרה.

בין השאר כן.
וחזרות שליליות. לאו דווקא במכוון, אבל זו בעצם העבודה האיטית באקצנטרי.

אני חושב שצריך לשמור על ראש פתוח, ואם בסוף יתברר שבשביל היפרטרופיה נטו כדאי לעבוד כמו בילדר, אז וואלה זאת לא בושה להודות בזה.

בין השאר כן.

אני חושב שצריך לשמור על ראש פתוח, ואם בסוף יתברר שבשביל היפרטרופיה נטו כדאי לעבוד כמו בילדר, אז וואלה זאת לא בושה להודות בזה.

זו לא בושה להודות בזה. ואני די בטוח שזה נכון (מעצם העובדה שכל מי שמסביבי כאן עובד כמו בילדר ונראה כמו בילדר, לעומת אנשי ה"כוח" שלא נראים כמו בילדרים). השאלה מה אתה מכניס לעבודה ומה לא. אפשר וצריך לברור את הדברים הנכונים וההגיוניים מהדברים שנשמעים נכון אבל שבתכלס לא עומדים במבחן ההיגיון, זה מה שנקרא אצלי "ראש פתוח". אם אנשים מתייחסים למשתנה כקבוע זה כבר מצביע על כך שהחשיבה כאן לא ממש מושכלת.

בין השאר כן.

אם זה היה נכון, אז כל אנשי ה-ABCD במכונות וה-65 ק"ג בנץ' חופשי היו צריכים להיות יותר גדולים מחברי הפורום הנוכחי. זה כנראה לא המצב.

אם זה היה נכון, אז כל אנשי ה-ABCD במכונות וה-65 ק"ג בנץ' חופשי היו צריכים להיות יותר גדולים מחברי הפורום הנוכחי. זה כנראה לא המצב.

לא יודע. אני לא ממהר לבחון את זה בצורה כזאת. לא יודע איך כל אחד מתאמן בזמנו הפנוי.
אני אישית חושב שבכל תכנית צריך לעלות משקל לפחות פעם בשבוע בכמה תרגילים.

תגחך כמה שאתה רוצה. בזמן שאתה עובד עם הדאמבלים הוורודים, אני ממליץ לך לנסות לחשוב אם יש מצב שנמצאה קורלציה בין זמן תחת עומס לבין היפרטרופיה מהסיבה הפשוטה שלוקח יותר זמן לעשות יותר עבודה, ושיש מצב שלנסות להפוך את משתנה הזמן לבלתי תלוי זה מפגר.
הינה רפרנס שמסביר ש HIT ודומיו הן עילוי

J Strength Cond Res. 2010 Sep 15. [Epub ahead of print]
The Mechanisms of Muscle Hypertrophy and Their Application to Resistance Training.

Schoenfeld BJ.

Global Fitness Services, Scarsdale, New York.
Abstract

Schoenfeld, BJ. The mechanisms of muscle hypertrophy and their application to resistance training. J Strength Cond Res 24(x): 000-000, 2010-The quest to increase lean body mass is widely pursued by those who lift weights. Research is lacking, however, as to the best approach for maximizing exercise-induced muscle growth. Bodybuilders generally train with moderate loads and fairly short rest intervals that induce high amounts of metabolic stress. Powerlifters, on the other hand, routinely train with high-intensity loads and lengthy rest periods between sets. Although both groups are known to display impressive muscularity, it is not clear which method is superior for hypertrophic gains. It has been shown that many factors mediate the hypertrophic process and that mechanical tension, muscle damage, and metabolic stress all can play a role in exercise-induced muscle growth. Therefore, the purpose of this paper is twofold: (a) to extensively review the literature as to the mechanisms of muscle hypertrophy and their application to exercise training and (b) to draw conclusions from the research as to the optimal protocol for maximizing muscle growth.

PMID: 20847704 [PubMed - as supplied by publisher]

העמדה של דוד ריפ ידועה. הבעיה איתה מבחינה מחקרית היא שהיא לא נשענת על רפרנסים, אלא על דוד ריפ.

אגב, חלק גדול מהבילדרים מתאמנים בהתאם להמלצה של ריפ בענין עבודה מהירה. אפשר לראות את זה גם בסרטונים של סלבריטאי ה BB וגם 'במכון הקרוב למקום מגוריך' כשאתה פוגש אותם מתקתקים עשרה חצאי בנצ'/לחיצות כתף וכו'.

אני תמיד משתמש בניסוח "מחקרים מראים" בשביל לתמוך בטענות שלי, זה פשוט call for authority מוצלח. אני מסכים עם זה ש-time under tension זה משהו שצריך להימחק מתודעת רוב המתאמנים, אני נשען על ההיגיון שאתה ושאלכס הצגתם.

עד כמה שזכור לי, הוא לא מנסה להוכיח כל טענה שלו ב-PPST ע"י גיבוי מדעי, ובמקומות שאין כזה הוא לא מנסה מסתיר את זה. ראיתי בפורום שלו שאם תבקש רפרנסים למחקרים, אפשר לקבל אותם מ-Kilgore
אתה מוזמן לנסות 😛

בכל מקרה, זה בכלל לא משנה כי הקטע כרגיל הוצא מהקשרו, ואין לו שום קשר להיפרטרופיה.

לעבודה איטית באופן מכוון קוראים פיגור שכלי, או תסמונת דאון. גם ריצת מרתון יכולה להחשב כאימון קשה יותר, אבל זה לא אומר שיש קשר להיפרטרופיה.

בין השאר כן.

יכול להיות שבשביל להראות כמו בילדר צריך להתאמן כמו אחד, אבל לא משנה מה תהיה צורת העבודה, משתנה הזמן תחת עומס לעולם לא יהיה משתנה בלתי תלוי.
הסיבה לבלבול הזה היא שיש קורלציה בין היפרטרופיה לבין זמן תחת עומס, והקורלציה קיימת מהסיבה הפשוטה שלוקח יותר זמן לעשות יותר עבודה.
כאשר פסאודו-מדענים מתייחסים לקורצליה כהוכחה לקשר נסיבתי, מתקבלות טענות כמו "יותר זמן תחת עומס גורם ליותר היפרטרופיה" או "שומן רווי גורם למחלות לב".

הינה רפרנס שמסביר ש HIT ודומיו הן עילוי

צר לי, אבל אתה לא מדבר על HIT
כת ה-HIT דוגלת בלעשות אימונים של סט אחד לכשל מוחלט, גם אם זה אומר 27 חזרות של סקוואט. כמובן שאין לזה שום קשר לעצימות והם חושבים שזה עצים כי זה קשה.
חשבתי שהכת הזאת מתה לפני שנים, אבל מסתבר שעדיין יש אנשים שלא איבדו תקווה.

אגב, חלק גדול מהבילדרים מתאמנים בהתאם להמלצה של ריפ בענין עבודה מהירה. אפשר לראות את זה גם בסרטונים של סלבריטאי ה BB וגם 'במכון הקרוב למקום מגוריך' כשאתה פוגש אותם מתקתקים עשרה חצאי בנצ'/לחיצות כתף וכו'.

אני לא יודע אם אתה צוחק או לא, אבל אם לא, אז זה מה שקורה כשקוראים קטעים מהספר בלי לקרוא את כולו.

• פותח/ת השרשור
עד כמה שזכור לי, הוא לא מנסה להוכיח כל טענה שלו ב-PPST ע"י גיבוי מדעי, ובמקומות שאין כזה הוא לא מנסה מסתיר את זה. ראיתי בפורום שלו שאם תבקש רפרנסים למחקרים, אפשר לקבל אותם מ-Kilgore
אתה מוזמן לנסות 😛

בכל מקרה, זה בכלל לא משנה כי הקטע כרגיל הוצא מהקשרו, ואין לו שום קשר להיפרטרופיה.

לעבודה איטית באופן מכוון קוראים פיגור שכלי, או תסמונת דאון. גם ריצת מרתון יכולה להחשב כאימון קשה יותר, אבל זה לא אומר שיש קשר להיפרטרופיה.

יכול להיות שבשביל להראות כמו בילדר צריך להתאמן כמו אחד, אבל לא משנה מה תהיה צורת העבודה, משתנה הזמן תחת עומס לעולם לא יהיה משתנה בלתי תלוי.
הסיבה לבלבול הזה היא שיש קורלציה בין היפרטרופיה לבין זמן תחת עומס, והקורלציה קיימת מהסיבה הפשוטה שלוקח יותר זמן לעשות יותר עבודה.
כאשר פסאודו-מדענים מתייחסים לקורצליה כהוכחה לקשר נסיבתי, מתקבלות טענות כמו "יותר זמן תחת עומס גורם ליותר היפרטרופיה" או "שומן רווי גורם למחלות לב".

צר לי, אבל אתה לא מדבר על HIT
כת ה-HIT דוגלת בלעשות אימונים של סט אחד לכשל מוחלט, גם אם זה אומר 27 חזרות של סקוואט. כמובן שאין לזה שום קשר לעצימות והם חושבים שזה עצים כי זה קשה.
חשבתי שהכת הזאת מתה לפני שנים, אבל מסתבר שעדיין יש אנשים שלא איבדו תקווה.

אני לא יודע אם אתה צוחק או לא, אבל אם לא, אז זה מה שקורה כשקוראים קטעים מהספר בלי לקרוא את כולו.

אין לך מושג מה זה HIT אני מציע לך טיפה להעמיק בנושא. הדוקטרינה של HIT היא אמנם סט אחד לכשל מוחלט וממש לא קרוב ל 27 סטים של סקוואט להיפך כח העקרונות של HIT זה עצימות = total failure ומנוחה. ותשאל את מייק מנצר ודוריאן עם זה עובד או לא. נראה לי שהם עבדו עם משקלים טיפה יותר גבוהים מדאמבלים הוורודים.

לסיכום חברים מסתבר שללא מעט ממכם יש בעיות בהבנת הנקרא. המאמר הזה בא בא להסביר מה הדרך היעלה ביותר להגיע להיפרטרופיה ולא להשוות בין תכניות כח לתכניות שממוקדות היפרטרופיה. המאמר מסביר מה התהליכים שגורמים להיפרטרופיה ואיך למקסם את התהליכים האלה בתכנית האימונים. המאמר לא בא להסביר איך להתחזק או לעשות השוואה בין תכניות כאלה או אחרות. בפועל אתם לא יכולים להתקחש שפיזיוליגית בודיבלידרים ופווארליפטרים נראים אחרת
באדיבילדרים = שריר מפותח יותר ו"עגול יותר" round muscle bellies פאוורליפטרים = מראה עבה יותר. כנראה שיש הבדל בתוצאות של טכניקות העבודה:s49: אני חושב שהמאמר מסביר את זה בצורה מצויינת (אולי טיפה קשה להבין את הרקע המדעי פה למי שאין רקע) אבל המאמר מתבסס על עשרות מחקרים שונים (אני אמרו לקבל אותם מכותב המאמר). הדיון פה הוא לא על HIT טוב או לא זה בכלל ל רלוונטי.

אין לך מושג מה זה HIT אני מציע לך טיפה להעמיק בנושא. של HIT זה עצימות = total failure ומנוחה. .

.

אז לפי מה שאתה אומר, אם אני עושה 250 חזרות של כפיפת מרפקים עם משקולת של 1 קילו, ומגיע לTotal failure אז עבדתי בעצימות גבוהה?

אין לך מושג מה זה HIT אני מציע לך טיפה להעמיק בנושא. הדוקטרינה של HIT היא אמנם סט אחד לכשל מוחלט וממש לא קרוב ל 27 סטים של סקוואט להיפך כח העקרונות של HIT זה עצימות = total failure ומנוחה. ותשאל את מייק מנצר ודוריאן עם זה עובד או לא. נראה לי שהם עבדו עם משקלים טיפה יותר גבוהים מדאמבלים הוורודים.

לסיכום חברים מסתבר שללא מעט ממכם יש בעיות בהבנת הנקרא. המאמר הזה בא בא להסביר מה הדרך היעלה ביותר להגיע להיפרטרופיה ולא להשוות בין תכניות כח לתכניות שממוקדות היפרטרופיה. המאמר מסביר מה התהליכים שגורמים להיפרטרופיה ואיך למקסם את התהליכים האלה בתכנית האימונים. המאמר לא בא להסביר איך להתחזק או לעשות השוואה בין תכניות כאלה או אחרות. בפועל אתם לא יכולים להתקחש שפיזיוליגית בודיבלידרים ופווארליפטרים נראים אחרת
באדיבילדרים = שריר מפותח יותר ו"עגול יותר" round muscle bellies פאוורליפטרים = מראה עבה יותר. כנראה שיש הבדל בתוצאות של טכניקות העבודה:s49: אני חושב שהמאמר מסביר את זה בצורה מצויינת (אולי טיפה קשה להבין את הרקע המדעי פה למי שאין רקע) אבל המאמר מתבסס על עשרות מחקרים שונים (אני אמרו לקבל אותם מכותב המאמר). הדיון פה הוא לא על HIT טוב או לא זה בכלל ל רלוונטי.

חבוב, אתה מבולבל קצת. קראתי על כל ההתלהבות והביסוס ה"מדעי" של HIT עוד לפני שאתה גלשת באינטרנט. הטענה המקורית הייתה שלהתייחס לזמן תחת עומס כפרמטר בלתי תלוי זה מפגר, ואתה התחלת להביא לי את HIT בתור רפרנס לכך שאפשר להתאמן בעצימות גבוהה תוך כדי שאתה מקפיד על time under tension. נראה לי שאתה צריך להסגר על ההגדרות ועל הטענות שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית