הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת אימון אחד בשבוע

• פותח/ת השרשור adirz8
  • פורסם בתאריך

adirz8

משתמש מתחיל
41
2
נק' מוניטין:
2
41
2
מתאמן כ7 שנים תוכנית AB.
4 פעמים בשבוע.

משום מה כשהתאמנתי פעמיים בשבוע על חזה הייתי מרגיש בכל אימון שהשריר לא כל כך התאושש. הוא היה עייף והביצועים היו בהתאם.
עכשיו שאני מתאמן פעם בשבוע אני מצליח לעשות 120 קילו בנץ' ל10 חזרות כמו צ'יפס.
ובכללי החזה העליון והתחתון גם עלו בביצועים.
השריר מספיק להתאושש ואני סה״כ מבסוט.

השאלה שלי היא כזאת, אם עקרונית אני מוריד אימון אחד, מה שאומר שיש פחות גירוי ומצד שני מעלה משקלים האם אני עדיין עולה במסת שריר?

מתאמן כ7 שנים תוכנית AB.
4 פעמים בשבוע.

משום מה כשהתאמנתי פעמיים בשבוע על חזה הייתי מרגיש בכל אימון שהשריר לא כל כך התאושש. הוא היה עייף והביצועים היו בהתאם.
עכשיו שאני מתאמן פעם בשבוע אני מצליח לעשות 120 קילו בנץ' ל10 חזרות כמו צ'יפס.
ובכללי החזה העליון והתחתון גם עלו בביצועים.
השריר מספיק להתאושש ואני סה״כ מבסוט.

השאלה שלי היא כזאת, אם עקרונית אני מוריד אימון אחד, מה שאומר שיש פחות גירוי ומצד שני מעלה משקלים האם אני עדיין עולה במסת שריר?
שאלה יפה.
אני חושב שהנפח הטוטאלי וההתקדמות,הם הפרמטר הקובע.

אבל בוא נחכה לתשובות של ְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְשאר המכובדים.

מעניין לראות איך נראה אימון פלג גוף עליון שלך כרגע. יכול להיות שהחזה מקבל גירוי מעוד תרגילים שהם לא בנץ' פרס.

באופן כללי, אם המטרה היא לחזק את הבנץ' פרס (ולא בטוח שהיא צריכה להיות אם המטרה היא היפרטרופיה לחזה), קשה לי להאמין שתדירות של פעם בשבוע תספיק לטווח הארוך כי בנץ' אוהב תדירות ונפח יחסית גבוה ברוב המקרים. מצד שני, אם אתה מתקדם על פעם בשבוע באופן שמספק אותך כנראה הייתי נשאר על הרכבת עד שתרגיש שיש צורך להוסיף עבודה.

עוד משהו, אם קודם לכן שני אימוני הבנץ' שלך נראו אותו הדבר, נגיד 3×10, וציפית להתקדם בכל אימון כל פעם, אז כנראה שזאת הייתה הבעיה (הציפיות).

שורה תחתונה בלי לדעת יותר פרטים על מה עשית בעבר ומה אתה עושה חושב התשובה שלי מלאה באם ואם ואם..

• פותח/ת השרשור
מעניין לראות איך נראה אימון פלג גוף עליון שלך כרגע. יכול להיות שהחזה מקבל גירוי מעוד תרגילים שהם לא בנץ' פרס.

באופן כללי, אם המטרה היא לחזק את הבנץ' פרס (ולא בטוח שהיא צריכה להיות אם המטרה היא היפרטרופיה לחזה), קשה לי להאמין שתדירות של פעם בשבוע תספיק לטווח הארוך כי בנץ' אוהב תדירות ונפח יחסית גבוה ברוב המקרים. מצד שני, אם אתה מתקדם על פעם בשבוע באופן שמספק אותך כנראה הייתי נשאר על הרכבת עד שתרגיש שיש צורך להוסיף עבודה.

עוד משהו, אם קודם לכן שני אימוני הבנץ' שלך נראו אותו הדבר, נגיד 3×10, וציפית להתקדם בכל אימון כל פעם, אז כנראה שזאת הייתה הבעיה (הציפיות).

שורה תחתונה בלי לדעת יותר פרטים על מה עשית בעבר ומה אתה עושה חושב התשובה שלי מלאה באם ואם ואם..
הבנץ' שלי תמיד היה 3X10.
בנוסף יש לי חזה עליון בשיפוע חיובי וחזה תחתון בכבלים. סה״כ 9 סטים לחזה.
שמע אני מסכים איתך בקטע של בנץ' שזה תרגיל שדי אוהב תדירות גבוה.
אנני מתאמן ככה כבר כמה שנים ורק בשנה האחרונה השריר לא מספיק להתאושש.
ההשערה שלי היא שבגלל שאני מתאמן וותיק הגוף שלי לא מתאושש כמו פעם, ונדרש לו יותר זמן.
מה דעתך?

הבנץ' שלי תמיד היה 3X10.
בנוסף יש לי חזה עליון בשיפוע חיובי וחזה תחתון בכבלים. סה״כ 9 סטים לחזה.
שמע אני מסכים איתך בקטע של בנץ' שזה תרגיל שדי אוהב תדירות גבוה.
אנני מתאמן ככה כבר כמה שנים ורק בשנה האחרונה השריר לא מספיק להתאושש.
ההשערה שלי היא שבגלל שאני מתאמן וותיק הגוף שלי לא מתאושש כמו פעם, ונדרש לו יותר זמן.
מה דעתך?

בדרך כלל הגוף דווקא לומד להתאושש יותר טוב עם הזמן עד שמגיע שלב כשאתה כבר יותר מבוגר ומאוד מתקדם שמתחילים ללכת אחורה. מניח שאתה לא שם.

לדעתי אם שני האימוני בנץ' שלך היו אותו הדבר וציפית שתרגיש בהם אותו הדבר ותיהיה חזק אותו הדבר פה הבעיה. נסה לשחק קצת ולשנות, לעשות אימון אחד שהוא יותר כבד ומרכזי והשני קצת פחות כבד או משהו בסגנון. בהתחלה מה שעשית באמת יכול לעבוד בלי הרבה תחכום, לאט לאט ככל שתתקדם תצטרך טיפה לתכנן יותר את ההתקדמות שלך.

• פותח/ת השרשור
בדרך כלל הגוף דווקא לומד להתאושש יותר טוב עם הזמן עד שמגיע שלב כשאתה כבר יותר מבוגר ומאוד מתקדם שמתחילים ללכת אחורה. מניח שאתה לא שם.

לדעתי אם שני האימוני בנץ' שלך היו אותו הדבר וציפית שתרגיש בהם אותו הדבר ותיהיה חזק אותו הדבר פה הבעיה. נסה לשחק קצת ולשנות, לעשות אימון אחד שהוא יותר כבד ומרכזי והשני קצת פחות כבד או משהו בסגנון. בהתחלה מה שעשית באמת יכול לעבוד בלי הרבה תחכום, לאט לאט ככל שתתקדם תצטרך טיפה לתכנן יותר את ההתקדמות שלך.
יש בזה משהו... אז לדעתך אחד לא מספיק?

פשוט מאוד, זה מסתכם בנפח השבועע שלך, אולי אתה עובר את הלימיט שאתה צריך לו וככה קשה לך להתאושש.
פחות בעד לאימון אחד לשריר, אני חושב שגירוי הוא נמוך מידי, וגם אם אתה מגיע לנפח שלך, אני לא חושב שתצליח למצות את עצמך באימון אחד, זה מאוד מאוד מסיבי למתאמן וותיק שהוא גם לא מוזרק..

זאת דעתי לפחות

צריך לעשות הבדלה בין פיתוח כוח כללי לבין כוח ספציפי.
עבודה בנפחים ותדירות, בתחום מה שאפשר להתאושש ממנו, מאפשר להגדיל את השריר ולפתח כוח שעובד בעצם גם על טכניקה וגם על כוח שיעיל באמת לכל התנועות. כוח ספציפי הוא כשאנחנו מאפשרים לעצמנו יותר סטים בשבוע בהם אנחנו באמת דוחפים את גבול העצימות (כמו במקרה שלך התקדמות במשקלים), ושם אנחנו לומדים באמת למקד את הכוח הכללי שפיתחנו לצורך ביצוע מטלה ספציפית.

בשלבים האלה לא הייתי מוריד בתדירות, אלא מחלק אותה שונה, בצורה שבמקום 2-3 אימונים שווים, אני אתן אימון משמעותי אחד והשאר אימונים קלים יחסית, אולי אפילו ווריאציות.

סוג תוכנית כזה אני ממליץ לפחות פעם בכמה חודשים, בידיוק בשביל לא להיתקע, כי יש גבול כמה כוח כללי אפשר לפתח, במיוחד במשקלי העבודה שלך

צריך לעשות הבדלה בין פיתוח כוח כללי לבין כוח ספציפי.
עבודה בנפחים ותדירות, בתחום מה שאפשר להתאושש ממנו, מאפשר להגדיל את השריר ולפתח כוח שעובד בעצם גם על טכניקה וגם על כוח שיעיל באמת לכל התנועות. כוח ספציפי הוא כשאנחנו מאפשרים לעצמנו יותר סטים בשבוע בהם אנחנו באמת דוחפים את גבול העצימות (כמו במקרה שלך התקדמות במשקלים), ושם אנחנו לומדים באמת למקד את הכוח הכללי שפיתחנו לצורך ביצוע מטלה ספציפית.

בשלבים האלה לא הייתי מוריד בתדירות, אלא מחלק אותה שונה, בצורה שבמקום 2-3 אימונים שווים, אני אתן אימון משמעותי אחד והשאר אימונים קלים יחסית, אולי אפילו ווריאציות.

סוג תוכנית כזה אני ממליץ לפחות פעם בכמה חודשים, בידיוק בשביל לא להיתקע, כי יש גבול כמה כוח כללי אפשר לפתח, במיוחד במשקלי העבודה שלך
כפיים על התשובה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית