הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע אחד המאמרים הכי מעניינים ואינפורמטיביים שקראתי

• פותח/ת השרשור
טוב נו בגלל שביקשתם כל כך יפה אני אעבוד על היום . 😵
אבל רק בגלל שזה אחד המאמרים הטובים שקראתי.

משום מה אני לא יכול לתת לך מוניטין...
בכל מקרה, מאמר באמת אדיר אני עוד לא סיימתי אבל הוא ממש מעניין!

מסכים מאמר טוב.... נורא ארוך אבל יש חלקים שהקריאה מרתקת בייחוד החלק של העצימות והנפח ובחירת התרגילים.

עד כמה שאני מסיק מקריאה מהירה של המאמר הזה הוא מצביע בשורה התחתונה על רוב הפרמטרים המקובלים באימוני BB כעדיפים מבחינת פוטנציאל ההיפרטרופיה שבהם (בהשוואה לאימונים סטייל PL).
אני מתכוון לפרופיל העצימות, נפח, מנוחה וכו'.
אפילו ה pump הידוע לשמצה מומלץ : )

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני מסיק מקריאה מהירה של המאמר הזה הוא מצביע בשורה התחתונה על רוב הפרמטרים המקובלים באימוני BB כעדיפים מבחינת פוטנציאל ההיפרטרופיה שבהם (בהשוואה לאימונים סטייל PL).
אני מתכוון לפרופיל העצימות, נפח, מנוחה וכו'.
אפילו ה pump הידוע לשמצה מומלץ : )

העקרונות של המאמר הם

1. נפח
2. עצימות
3. מתח מטאבולי

כל זה אידאלי להיפרפתורפיה מקסימאלית. החלק המדעי של המאמר מרתק. אלמנט מאוד חשוב הוא החלק האקצנטרי של החזרה. משהוא שאנשים מאוד מזלזלים בו ויש לתת עליו דגש.

העקרונות של המאמר הם

1. נפח
2. עצימות
3. מתח מטאבולי

כל זה אידאלי להיפרפתורפיה מקסימאלית. החלק המדעי של המאמר מרתק. אלמנט מאוד חשוב הוא החלק האקצנטרי של החזרה. משהוא שאנשים מאוד מזלזלים בו ויש לתת עליו דגש.

כל זה ביחד??

כלומר, אפשר לשלב עצימות עם נפח.
נכון שעצימות בהגדרה היא חלק מRM
אבל מתאמן חזק יותר ומיומן יותר יוכל לעבוד גם בנפח גבוה וגם בעצימות גבוהה יותר ממתאמן פחות חזק ומיומן.

• פותח/ת השרשור
כל זה ביחד??

כלומר, אפשר לשלב עצימות עם נפח.
נכון שעצימות בהגדרה היא חלק מRM
אבל מתאמן חזק יותר ומיומן יותר יוכל לעבוד גם בנפח גבוה וגם בעצימות גבוהה יותר ממתאמן פחות חזק ומיומן.

בוודאי. מבחינת עצימות אפשר לקחת כמה סטים לכשל מוחלט ושאר הסטים קרוב לכשל.
מבחינת עומס עבודה מומלץ לעבוד על 70-80% מה MR1 יש לשים לב גם ל time under tension שזה בעצם מהירות עבודה וצריך לעבוד בקצב של 1-2 שניות בשלב האקוצנטרי ו 3-4 שניות בשלב האקצנטרי.
חשוב לשים דגש גם על החלק האקצנטרי של החזרה מפני שזה מה שגורם לרוב המתח המטאבולי
וגורם להפרשה ופעילות גובה יותר של IGF-1. צריך רק להזהר ולהיות קשובים לגוף כי להתאמן ככה יכול להוביל ל over trining כך שמי שהתאוששות שלו לא משהו שלא יעבוד עם נפח גבוה מידי.

ההמלצה בעקרון היא לעבוד עם נפח בינוני ועצימות גבוה.. אני לא רואה סיבה לעבור את שלוש סטים של עבודה.

נערך לאחרונה:
הבנתי.

בכל מקרה אני עדיין חושב שחשוב לעשות לפחות תוכנית כוח אחת בכל מקרה.
מישהו שעושה בלחיצת חזה 30 קילו לך תנסה לשלב לו נפח עם עצימות. זה בעיה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי.

בכל מקרה אני עדיין חושב שחשוב לעשות לפחות תוכנית כוח אחת בכל מקרה.
מישהו שעושה בלחיצת חזה 30 קילו לך תנסה לשלב לו נפח עם עצימות. זה בעיה.

נפח ועצימות אלה מונחים יחסיים לרמת המתאמן. הכל תלוי מה המטרה שלך עם המטרה היא היפרטרופיה והוספת מסת שריר אז הדרך היעילה יותר היא להתאמן כמו שאמרתי לך וכמו שהמאמר מסביר. עם המטרה היא לשפר כח וגיוס יחידות מוטוריות אז תכנית כח תתאים יותר. בכל מקרה קח בחשבון ששריר גדול יותר הוא שריר חזק יותר ככה שאתה גם תתחזק ככל שתוסיף יותר מסת שריר

ולא לדבר על כך שמתאמן שלוחץ 30 קילו הוא רק התחיל להתאמן ובזמן זה היפרטרופיה בכלל לא משחקת תפקיד אלה רק אדפטציה של מערכת העצבים.

למתאמן שמרים 30 קילו אין יותר מדי מה לחשוב על היפרטרופיה, הוא צריך להוסיף משקל בצורה ליניארית ותוכנית שכוללת נפח+עצימות+ התאוששות, שמאפשרת את זה.
ורק אחרי כמה חודישם הוא צריך להתחיל לחשוב לאן הוא רוצה לפנות.

• פותח/ת השרשור
למתאמן שמרים 30 קילו אין יותר מדי מה לחשוב על היפרטרופיה, הוא צריך להוסיף משקל בצורה ליניארית ותוכנית שכוללת נפח+עצימות+ התאוששות, שמאפשרת את זה.
ורק אחרי כמה חודישם הוא צריך להתחיל לחשוב לאן הוא רוצה לפנות.

זה בדיוק מה שאמרתי. ויותר מזה לא רק שאין לו מה לחשוב על היפתרופיה זה פשוט לא יקרה פיזיולוגית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית