הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שמישהו ישמיד כבר את הנטורופתים האלה!

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
אתה יודע מה אותי מעצבן? המשפטים האלה:

"אין דבר שיועיל לבריאות האדם ויגדיל את יכולת ההישרדות על כדור הארץ כמו התפתחות לתזונה צמחית" (אלברט איינשטיין).

אלברט איינשטיין, אייזיק ניוטון, ליאונרדו דה וינצ'י ופיתגורס - ארבעתם דגלו בטבעונות. האם אפשר לפקפק בתבונתם?

נכון, אי אפשר לפקפק בתבונה שלהם, אבל עם כל הכבוד, מה הידע שלהם בתזונה?? האם באמת יכול להיות ששום דבר לא השתנה מאז תקופתו של אינשטיין? האם לא התגלו דברים חדשים? האם המדע לא התחדש???

הבעיה היא שאנשים קוראים את החרא הזה(סליחה על הביטוי) ופשוט מאמינים לזה.

היו לי מספר נסיונות לדבר עם אנשים, לנסות לשכנע אותם לפתוח את הראש, לקרוא קצת מעבר למה שכתוב באתרים האלה. רוב הפעמים נתקלתי בתגובות של "תפסיק לחשוב שאתה יודע הכל". לא עזר לי גם שאמרתי שאת כל מה שאני אומר אני לא ממציא, ואני מוכן לגבות כל מילה שלי במקורות אמינים, אחרי שזה עלה לי גם בצעקות מאמא שלי (התווכחתי איתה בגלל הדיאטנית ב"תכנית חיסכון"🤡) החלטתי להפסיק.

אנשים לא מוכנים לשמוע דעות אחרות, מבחינתם מה שאמרו ליצנים כאלה ואחרים זה קדוש.

נשבר לי, אני מפסיק לדבר עם אנשים על זה, שכל אחד יעשה מה שבז*ן שלו.

• פותח/ת השרשור
גם אם תביא טריליון רפרנסים יגידו לך: זה מחקר שוודי. או זה מחקר אחד. או זה מחקר חדש. או שקר כלשהו.
גם לי זה לא מזיז. כולם בורים, בעיה שלהם.

גם אם תביא טריליון רפרנסים יגידו לך: זה מחקר שוודי. או זה מחקר אחד. או זה מחקר חדש. או שקר כלשהו.

זה במקרה של אנשים שיודעים מה זה רפרנסים.

הבנות אצלנו בעבודה מדברות על זה שהן צריכות ללכת למכון לגמילה מסוכרים וגלוטן:jester:

כשעבדתי במכון בהולנד היה לי יותר קל לחשוף אנשים למחקרים מאשר כאן בישראל האמת..
לא יודע למה כאן כולם עקשנים והולכים עם הראש בקיר

מה לגבי שמנים נוזליים וטיגון? יש אמת במה שהם מקשקשים לגבי שריפה של השמן שפוגמת בו וכן הלאה?

ובכלל, שומן נוזלי לטיגון ובכלל הוא בסדר(זית\תירס,חריע וכן הלאה)?

מה עם חמאות\מרגרינות למיניהן?

איך עדיף לטגן?

נערך לאחרונה:
"עוד הוכח כי הימנעות מחלבון מן החי גורמת במקרים מסוימים להחלמה מלאה מסוגי סרטן שונים."
נו?וזה נראה למישהו כמו משפט רציני שאפשר להאמין בו?😣
אני אשמח מאוד לראות איפה זה הוכח בדיוק...
רוב הטיבעונים פנו לטיבעונות מתוך אידיאולוגיה מסויימת.וישנם אפילו כאילו שמודעים היטב
לחסרונות שבתזונה כזאת ואולי אפילו מגניבים מבט עורג לאיזה פריים ריב עסיסי...
אבל לרוב הקישקושים ההזויים שלהם לא שווים בכלל התייחסות..
איש באמונתו יחיה.

• פותח/ת השרשור
מה לגבי שמנים נוזליים וטיגון? יש אמת במה שהם מקשקשים לגבי שריפה של השמן שפוגמת בו וכן הלאה?

ובכלל, שומן נוזלי לטיגון ובכלל הוא בסדר(זית\תירס,חריע וכן הלאה)?

מה עם חמאות\מרגרינות למיניהן?

איך עדיף לטגן?
טיגון מומלץ לעשות בשומן רווי. זה שומן יציב יותר ולא מתחמצן בקלות כמו שמנים לא רווים.
לשאלתך,
הכי מומלץ לטגן בשמן קוקוס/דקלים. לאחר מכן חמאה. שמנים לא רוויים לא מומלץ.

הבנתי

אז שמנים כמו קנולה\תירס וכן הלאה לא כדאי להתקרב אליהם לצרכי טיגון בכלל אבל זה בסדר לצרוך אותם בצורה מבוקרת לא מטוגנת לשם אומגה 6?

מה המחיר של שמן קוקוס\דקלים? איפה נמכרים?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבנתי

אז שמנים כמו קנולה\תירס וכן הלאה לא כדאי להתקרב אליהם לצרכי טיגון בכלל אבל זה בסדר לצרוך אותם בצורה מבוקרת לא מטוגנת לשם אומגה 6?

מה המחיר של שמן קוקוס\דקלים? איפה נמכרים?
אל תטגן איתם. אתה יכול לצרוך אותם לא מטוגנים אם אתה ממש רוצה.
קוקוס יוצא קצת יותר מחמאה אם אתה מזמין מחול. בארץ זה עולה המון.

למה שתרצה לצרוך משהו במטרה לצרוך אומגה 6?

תודה על התשובות EMZ

אני סתם מתעניין

בכתבות שפורסמו כאן בפוסט השני וגם בסרט שומנים מציעים לא לצרוך בכלל שמנים כמו קנולה ותירס ולא רק לצרכי טיגון
אני מנסה להבין למה, אם זה בגלל העיבוד התעשייתי המאסיבי אז הכל ברור
אם כן, אילו עוד שמנים נתונים לעיבוד תעשייתי לעומת שמנים כמו קוקוס ודקלים(?)

זה לא העיבוד התעשייתי. זה האומגה 6.

יש משהו רע בצריכה של אומגה 6?

עריכה: אם הכוונה שאומגה 6 = שומנים בלתי רווים ולכן יש להגביל צריכתה אז מה הקטע של המאמרים באתר שמדברים על חשיבות הצריכה של אומגה 6?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית