הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ החלפת חתירה בפאור קלין

• פותח/ת השרשור MCV
  • פורסם בתאריך

MCV

משתמש מתחיל
142
0
נק' מוניטין:
41
142
0
אני כרגע בתקופת SS.
רציתי לדעת אם אני יוכל להחליף את החתירה בפאור קלין.
הסיבה היחידה שהתחלתי עם חתירה בתוכנית, היא שלא הייתי גמיש מספיק, לא הייתי מצליח להשאיר את הגב ישר. כרגע אני רואה שזה מאוד השתפר ואני רוצה להחזיר את התרגיל.
אני כרגע בשבוע החמישי. לדעתכם זה יהיה כל כך קריטי אם אני יחליף?

לא ממליץ. אין לך מושג איך לעשות PC וגם אם תראה 1000 סרטונים אתה לא תצליח לעשות לבד כמו שצריך.

tomerA, מאיפה אתה יודע שהוא לא יכול? זה לא תרגיל בלתי אפשרי. אפשר ללמוד את ה-PC ולבצעו בטכניקה סבירה ומספקת לשם האימונים.

tomerA, מאיפה אתה יודע שהוא לא יכול? זה לא תרגיל בלתי אפשרי. אפשר ללמוד את ה-PC ולבצעו בטכניקה סבירה ומספקת לשם האימונים.

הבעיה שהמונחים "סבירה" ו"מספקת" הם דיי בעייתיים, מה גם שהוא מבצע SS, משמע הוא מתחיל לשבור שיאים/ להגיע למשקלים מקסימליים (גם ב-PC) תוך 3 שבועות בערך, לדעתך זה מספיק זמן בשביל לעשות PC בטכניקה "סבירה" ו"מספקת" (אם כן אני אשמח לראות סרטון PC של מישהו לאחר 3 שבועות תרגול)?

גם PC וסנאץ' כמעט בלתי אפשרי ללמוד לבד.
אני מתאמן באולם משקולות וגם אני באתי וחשבתי שאני יודע ולא ידעתי בעצם כלום, ואני רואה כמה זמן לוקח ללמד מישהו את הבסיס עם מאמן.
הבעיה בסרטונים שאתה לא יכול לראות מהם מה באמת צריך לעשות. למשל בסרטון אתה חושב שאתה מביא את המוט אליך לכתפיים וזה למשל טעות רצינית. בPC אתה נותן תנופה למוט למעלה, משתחרר מהמוט ויורד מתחתיו. שהגוף ילך למוט ולא המוט לגוף. בסרטונים קשה לראות מתי לתת הפיצוץ ומה זה בעצם לתת פיצוץ. רוב האנשים פשוט מושכים עם היידים כי אין להם כול כך מושג מה עושים בתכלס בפיצוץ.

• פותח/ת השרשור
זאת לא פעם ראשונה שאני עושה פאור קלין. אני יודע לעשות פאור קלין, ואני עושה פאור קלין שאני רוצה להעלות את המוט עם המשקל על המקבילים (אין לנו כלוב). לא אומר שהטכניקה שלי מצויינת, אבל אני יודע שהיא מספקת.
יש לי מאמן אחד שלימד אותי הכל. הוא יודע לעשות את רוב התרגילים המורכבים, ואפילו הרמות אולימפיות.
אומנם הוא לא מכיר את הפורום, אבל הוא לימד אותי בול כמו שאומרים בפורום ומסרטונים של ריפטו.
אני אפילו רואה אותו באימונים הוא עושה את אותו דבר.
השאלה היא, שנכון אני בתקופת שבירת שיאים, אז האם עדיף להשאיר את החתירה או להחליף?

בPC דווקא הייתי עובד על המהירות. אין טעם לעשות PC איטי ומכוער הוא לא שווה כלום ככה.
תראה מאיזה משקל המהירות שלך מתחילה לרדת ושמה תעשה 3X5 אם אתה מצליח לשמור על המהירות בכול הסטים תעלה משקל אם לא תנסה עד שאתה שומר על המהירות בכול הסטים.

הבעיה שהמונחים "סבירה" ו"מספקת" הם דיי בעייתיים, מה גם שהוא מבצע SS, משמע הוא מתחיל לשבור שיאים/ להגיע למשקלים מקסימליים (גם ב-PC) תוך 3 שבועות בערך, לדעתך זה מספיק זמן בשביל לעשות PC בטכניקה "סבירה" ו"מספקת" (אם כן אני אשמח לראות סרטון PC של מישהו לאחר 3 שבועות תרגול)?

לשם הכנות, כמובן שלא. אני למשל מודה ומודע לכך שיש לי חרא PC, למרות שאני מתרגל את התנועה פעם בשבוע וקיבלתי עזרה (לצערי רק ב-2-3 הזדמנויות ממאמן). אני יודע שיש הרבה מאוד דברים שקשה עד בלתי אפשרי ללמוד לבד. אבל קודם כל לא הצעתי שהוא יתחיל לעשות PC מההתחלה, אלא שילמד אותה בכדי שיוכל לעבור אליה יותר מאוחר. שנית כל אני מאמין שאפשר ללמוד את התנועה באופן שבו מצד אחד תמנע נזק ופציעות ומצד שני תפיק ממנה תועלת כתרגיל.

לשם הכנות, כמובן שלא. אני למשל מודה ומודע לכך שיש לי חרא PC, למרות שאני מתרגל את התנועה פעם בשבוע וקיבלתי עזרה (לצערי רק ב-2-3 הזדמנויות ממאמן). אני יודע שיש הרבה מאוד דברים שקשה עד בלתי אפשרי ללמוד לבד. אבל קודם כל לא הצעתי שהוא יתחיל לעשות PC מההתחלה, אלא שילמד אותה בכדי שיוכל לעבור אליה יותר מאוחר. שנית כל אני מאמין שאפשר ללמוד את התנועה באופן שבו מצד אחד תמנע נזק ופציעות ומצד שני תפיק ממנה תועלת כתרגיל.

לתרגל PC ב-SS ולהשתמש בזה אח''כ לתוכנית אחרת יכול להיות רעיון לא רע, תלוי בהרבה דברים כמובן.

לגבי העובדה שאפשר ללמוד תנועה באופן שתמנע פציעות ותפיק תועלת כתרגיל, השאלה היא האם PC שבמובצע ברמה הזאת באמת עדיף על חתירה כבדה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית