הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטות בעבר/תוצאות רעות בהווה

אורית18

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
5
19
0
אוקי אז ככה, עד לפני כמה שנים בגיל ההתבגרות שלי הייתי עושה דיאטות כאסח בקיץ ומעלה הכל בחורף, לקראת גיל 18 עשיתי דיאטה ממש ממש קיצונית שפגעה בבריאות שלי ובגוף שלי והחסרתי המון..

עכשיו אני ברוך השם יותר טוב עם בדיקות דם תקינות, אבל עם גובה,שרירים פנים טיפה נפולות וכח של ילד שעולה לכיתה א'.
אני בת 18, ורק עכשיו התחלתי "תקופת מסה" במכון כושר עם תזונה נכונה..

הבעיה היא שמכל הדיאטות שעשיתי בגיל ההתבגרות ניהיה לי צלוליט מגעיל באזור היריכיים והישבן,
אני מנסה לעשות אירובי (כמובן שאת כל ההוצאה אני משלימה ביום)
ואני ממש לא רוצה לקבל עוד צלוליט בתקופת המסה שבא אני הולכת ומשמינה ומי יודע אולי יווצר לי עוד צלוליט.

בגלל שאני בת 18 והעור שלי עדיין צעיר, יכל להיות שיש איזה משהו שיוכל להעלים לי או לעצור לי את הצלוליט בתקופת המסה?
בכלל, עלייה במישקל, ואז תקופת חיטוב של ירידה במישקל תעשה לי עוד צלוליט, זה מימה שקראתי המאמרים שעלייה ירידה עלייה וירידה גורמים לצלוליט.

האם יש משהו שאוכל להעלים או להפסיק את הצלוליט?
מה אני אוכל לעשות כדאי לגרום לצלוליט להפסיק במיוחד בתקופת המסה שבא אני משמינה?

יש לכם מה להציע? 😃
והאם ויטמין E עוזר?

הטיפול בבעיה בד"כ תיהיה ברפואה הטבעית אשר כוללים מסאג' ידני (כולל עיסוי לימפתי) עם תערובת שמנים ארומטית, מריחה של קרם מיוחד ושמנים מחממים, בנוסף עטיפת האיזור בניילון על מנת להחדיר את החומר בצורה יעילה יותר ועבודה על המערכת הלימפטית, פעילות גופנית, תזונה הכוללת סילוק מוצרי חלב, להרבות בירקות, דגי מים צפוניים [אומגה 3]. כלומר יש צורך לשלב : פעילות גופנית, עיסויים וסגנון חיים נכון.
יש שימליצו על מזוטרפיה על מנת להמיס את הצלוליט (טיפול בהזרקה), שאיבת שומן ועוד.
סה"כ עלייה במסת השריר ולאחר מכן חיטוב נכון ולא קיצוני בצורה מדורגת ולפי הספר תתן את התוצאה הטובה ביותר אך תקח הכי הרבה זמן,
שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
היי משה,
ז"א שבתקופת המסה כרגע שאני כביכל משמינה, יש דרך לעצור את הצלוליט?
כי בדרך כלל שמשמינים בא עם זה בתוספת גם צלוליט.

ושאתה מתכוון פעילות גופנית אתה מתכוון גם בתקופת המסה לעשות פעילות גופנית במכון כושר?
או שיהיה יותר צורך בתקופת החיטוב?

ולמה סילוק מוצרי חלב? קוטג' גם לא בתפריט?
או מוצרי חלב שיש איתם כולסטרול?

ומה אתה אומר על כדורים שורפי שומן באזור?

תודה רבה על העזרה!

היי משה,
ז"א שבתקופת המסה כרגע שאני כביכל משמינה, יש דרך לעצור את הצלוליט?
כי בדרך כלל שמשמינים בא עם זה בתוספת גם צלוליט.

בתקופת מסה מבוקרת לא משמינים כל כך מהר, צלוליט יכול להיגרם גם כתצורה גנטית ולא רק תנודות במשקל, תנודות קיצוניות בפרק זמן קצר זה מה שיכול גם לגרום לצלוליט, בתקופת המסה לא אמורים לעלות יותר מ1-2 קילו בחודש וגם זה אצל גברים, מה שעולים בהתחלה ד"א זה לרוב נוזלים ("הבום" של הכמה קילוגמרים).

ושאתה מתכוון פעילות גופנית אתה מתכוון גם בתקופת המסה לעשות פעילות גופנית במכון כושר?
או שיהיה יותר צורך בתקופת החיטוב?

אני מתכוון לעשות בתקופת המסה פעילות איאירובית (משקולות) עם תפריט תזונה מתאים לתקופה הזו (יש לך פה בנעוצים אחלה מידע), בשילוב של מעט אירובי (20-25 דקות לאחר כל אימון 4 פעמים בשבוע יספיק) - ולאחר מכן לעשות חיטוב מבוקר עם ירידה מבוקרת במשקל (עד 1 ק"ג בשבוע שגם זה דיי הרבה אבל תלוי בגנטיקה, נתונים פיזיים וכו')

ולמה סילוק מוצרי חלב? קוטג' גם לא בתפריט?
או מוצרי חלב שיש איתם כולסטרול?

מוצרי חלב גורמים ליצירת ריריות המונעות שחרור השומנים והרעלים - אם את ממש רוצה אפשר לצרוף מוצרי חלב אך לא להגזים

ומה אתה אומר על כדורים שורפי שומן באזור?

אם אתה עושה תקופה של מסה אין צורך כי זה לא יעבוד, הכל מתבסס בסופו של דבר על התפריט תזונה ולא משנה איזה חומר תקחי, הייתי מציע קודם ללמוד את כל הנושא, לעשות אפילו חיטוב אחד "טבעי" ללא כל עזרה לאחר כל הסבל וכל היופי אם נתקעים לנסות לקחת משהו ואם לא נתקעים אז להמשיך ככה ואולי חיטוב הבא כבר כשתהיי יותר חכמה ותכירי את הגוף שלך לנסות להוסיף איזה תוסף שיעזור
.

תודה רבה על העזרה!
שיהיה בהצלחה ✌️

• פותח/ת השרשור
אוקי, אז אתה אומר שגם בתקופת המסה לעשות פעילות אירובית (כמובן שאת ההוצאה להשלים)
כי גם זה יכל לעזור בהעלמת צלוליט?

תודה רבה על התשובות הנירחבות 😉
אני יקח לצומת ליבי.

אוקי, אז אתה אומר שגם בתקופת המסה לעשות פעילות אירובית (כמובן שאת ההוצאה להשלים)
כי גם זה יכל לעזור בהעלמת צלוליט?

תודה רבה על התשובות הנירחבות 😉
אני יקח לצומת ליבי.
אם אי פעם זה יעלם לגמרי אני בספק, זה דבר שנורא קשה לדעת בדומה לסימני מתיחה.
וכן אירובי חשוב לתהליך וגם כבחורה זה עושה טוב על הלב שמסיימים אימון עם אירובי (תעשי משקולות ואז אירובי ולא להפך למען שימור האנרגיה ועוד כמה אספקטים כאלה ואחרים).
בכל מקרה תחשבי גם על שיזוף זה יכול גם לעזור (כמובן במדידה נכונה ולא להגזים)

לא שורפי שומן ב"אזור". אלה שורפי שומן בכלל והם יעזרו לך רק בחיטוב. אני עניתי לך בתפוז ,עד כמה שידוע לי לפחות לפני שנתיים לא הבינו בדיוק מה הגורם של צלוליט אבל ראו שלהוריד אחוז שומן עוזר. אני אחפש מחקרים חדשים בנושא.

זה מה שמצאתי בפורום הגלוי של לייל, אני אחפש במקומות אחרים. אני לא זוכר אם הוא הזכיר את זה בספר שלו.
http://www.syneron.com/assets/downloads/_pdf/JCLT-Avram-Vela.pdf

• פותח/ת השרשור
יש משהו שכדאי לשים או מישחה באזור המסויים שאני עושה את האירובי?
ובאמת זה עושה טוב על הלב שמסיימים אירובי לאחר כח! 😃

תודה רבה על התשובה המהירה! 😃

• פותח/ת השרשור
חח אתה אחלה!
המחקר הזה באנגלית מה שמקשה עליי יותר, אבל אני ינסה לקלוט כמה שיותר חומר מהנושא, תודה!
הכדורי שורפי שומן עושים נזק לגוף/בריאותי חוץ מהעזרה לצלוליט עיקש?

לא שורפי שומן ב"אזור". אלה שורפי שומן בכלל והם יעזרו לך רק בחיטוב. אני עניתי לך בתפוז ,עד כמה שידוע לי לפחות לפני שנתיים לא הבינו בדיוק מה הגורם של צלוליט אבל ראו שלהוריד אחוז שומן עוזר. אני אחפש מחקרים חדשים בנושא.

זה מה שמצאתי בפורום הגלוי של לייל, אני אחפש במקומות אחרים. אני לא זוכר אם הוא הזכיר את זה בספר שלו.
http://www.syneron.com/assets/downloads/_pdf/JCLT-Avram-Vela.pdf
אם כבר מדברים מחקרים יש דברים חדשים אבל פותחת האשכול לא תגיע אליהם בשנים הקרובות כי אלו סה"כ ניסויים אומנם מוצלחים אבל עדיין, כגון הטיפול בלייזר הזה:
(מה גם סבורים פה אם תראה שזה נוצר בכלל מעודף של אסטרוגן שזה דבר מעניין בפני עצמו)

Cellulite: A New Treatment Approach Combining Subdermal Nd: YAG Laser Lipolysis and Autologous Fat Transplantation.

1: Aesthet Surg J. 2008 Nov-Dec;28(6):656-62.
Goldman A, Gotkin RH, Sarnoff DS, Prati C, Rossato F.

BACKGROUND: Cellulite is an alteration of the topography of the skin that occurs in body areas where fat deposition seems to be under the influence of estrogen: mainly the hips, buttocks, thighs, and abdomen. The presence of cellulite is a significant source of patient dissatisfaction. There is currently no cure or consistently effective treatment for cellulite. OBJECTIVE: The authors sought to show that the subdermal application of the neodymium-doped yttrium aluminium garnet (Nd:YAG) laser combined with autologous fat transplantation is a safe and effective treatment for cellulite. METHODS: From January 2003 to December 2006, 52 female patients with Curri grade III to IV cellulite were treated with subdermal 1064-nm Nd:YAG laser lipolysis combined with autologous fat transplantation. Patient assessment was collected for data analysis. After the treatment, tissue samples were obtained in some subjects in order to ascertain the histologic effects of the laser treatment. RESULTS: This treatment resulted in significant clinical improvement in cellulite. The adverse effects were mild and temporary, and the postoperative period was well tolerated. A majority of patients (84.6%) rated the results of treatment as either good or excellent. CONCLUSIONS: The treatment of severe cases of cellulite (Curri grades III and IV) by a combination of 1064-nm Nd:YAG laser lipolysis and autologous fat transplantation proved to be both safe and effective. In addition, subdermal laser lipolysis has the advantage of inducing neocollagenesis and stimulating postoperative skin tightening. This represents a new treatment option for the ubiquitous cellulite disorder. Although this treatment has shown promising results in this pilot study, further studies are necessary in order to draw final conclusions

או כדוגמא טיפול בשיטת הגלי קול או עם אולטרסאונד כדומה להמסת שומן וכו'

Improvement in skin elasticity in the treatment of cellulite and connective tissue weakness by means of extracorporeal pulse activation therapy.

1: Aesthet Surg J. 2008 Sep-Oct;28(5):538-44.
Christ C, Brenke R, Sattler G, Siems W, Novak P, Daser A.
Storz Medical AG, T?gerwilen, Switzerland.

BACKGROUND: Extracorporeal pulse activation therapy (EPAT), also called extracorporeal acoustic wave therapy, seeks to achieve effective and long-lasting improvement of age-related connective tissue weakness in the extremities, especially in the treatment of unsightly cosmetic skin defects referred to as cellulite. OBJECTIVE: The objective of this study was to stimulate metabolic activity in subcutaneous fat tissue by means of EPAT in order evaluate its effectiveness in enhancing connective tissue firmness and improving skin texture and structure. METHODS: Fifty-nine women with advanced cellulite were divided into 2 groups; one group of 15 patients received planar acoustic wave treatment for 6 therapy sessions within 3 weeks; a second group of 44 patients received 8 therapy sessions within 4 weeks. Changes in connective tissue were evaluated using the DermaScan C ultrasound system (Cortex Technology, Hadsund, Denmark). Skin elasticity measurements were performed using the DermaLab system (Cortex Technology). Photographs of treated areas were taken at each therapy session and at follow-up sessions. RESULTS: Skin elasticity values gradually improved over the course of EPAT therapy and revealed a 73% increase at the end of therapy. At 3- and 6-month follow-ups, skin elasticity had even improved by 95% and 105%, respectively. Side effects included minor pain for 3 patients during therapy and slight skin reddening. CONCLUSIONS: This study confirmed the effects of acoustic wave therapy on biologic tissue, including stimulation of microcirculation and improvement of cell permeability. Ultrasound evaluation demonstrated increased density and firmness in the network of collagen/elastic fibers in the dermis and subcutis. Treatment was most effect
אנשים פה דיווחו על שיפור בעור אפילו ב105% יותר מאשר שהיה להם שזה מדהים בפני עצמו עם מעט מאוד תופועת לוואי.
יש עוד המון שיטות כאלו ואחרות אבל בנתיים אין מה לעשות אלא להמשיך לנסות את הדברים הבסיסים שאפשר לעשות מהבית ואז אם זה ממש יפריע ללכת ולקפוץ לדברים הגדולים, לפחות לומר פסיכולוגית ניסינו לא עבד מה הלאה.

לברק יש את הספר אני לא יודע מה רשום שם אבל זה מתקשר בעקיפין - צלוליט זה קצת יותר משומן עיקש אני חושב שזה אפילו הרמה הכי גבוהה בסקאלה של ה"סוגי שומן".

ערב טוב לך אורית ובורכה הבאה.
לצערי הרב עלי להודיע לך כי 90% מהנשים באוכלוסיית ארץ ישראל סובלות ממחלת הצלולטס.

צלוליטס זה עור בדמוי קליפת תפוז הנגרם מהצטברות שומן עיקש באיזור הרכיים הרגליים ואף עלול להיות בבטן במקרים מסוימם.
הצלוליטס אופייני לאוכלוסיית הנשים בלבד.(למעט מקרים יוצאי דופן)

נשים הסובלות מצלוליטס לא בהכרח חייבות להיות שמנות\מלאות,
הצלוליטס יכל להיות גם אצל בחורות רזות, ובנות שמנות אף יכולות לצאת מכך בזול.
הכל פונקציה של תזונה גנטיקה וספורט.

מכאן את מבינה שארובי לא יפחית לך את רמת הצלולטס באיזור הירכיים,

אלא אך ורק תזונה נכונה ובריאה- ואימוני משקוולות.

אביא לך דוגמא אישית,
אני בתור נערה בעלת צלולטס נוראי בעבר( גם פונקציה של תזונה לא הכי בריאה, וגם גנטיקה נוראית בחלק התחתון של הגוף מהאמא)
התחלתי לעסוק חזק באימוני משקולות ושמרתי על תזונה נכונה תקופה ארוכה ונמנעתי ממאכלים עתירים בשומן וסוכרים.

תוך תקופה של מספר חודשים,הזמן עשה את שלו, וראיתי ירידה משמעותית בשיעור הצלוליטס, על אף לא חד משמעית.

עדיין יש מקום לשיפור- תמיד יש-זו מלחמה של כל החיים.

בהצלחה גם לך עם זה, מקווה שעזרתי.
לילה טוב.

PRUSER ,כן, אאל"ט הפרוטוקולים שהוא הציג בספר יכולים לעזור (הוא או אחד המאמנים שעבד איתו על העניין כתבו את זה בפורומים שלו ונדמה לי שזה הוזכר גם בספר שלו), בתפוז המלצתי לה על הקל מבין הארבעה (והכי פחות יעיל).

בכל אופן, האולטראסואנד דווקא הוא המצאה ארץ ישרלית שמכר שלי מכיר את הממציאים שלה, הFDA כבר אישר אותה (עברה מחקר של 7 שנים מדרגת אמינות ראשונה לפי קוקרן),יש פיילוטים כבר בכל העולם וגם בארץ יש באחד מבתי החולים(שכחתי איזה, לזכרוני, התור תפוס לחצי שנה, שנה בערך) עוד שנה שנתיים זה יגיע גם לבתי חולים אחרים.

זה דבר נהדר, לא מסוכן ובלי צלקות כמו לייזר.

לגבי שאר הפרוטוקולים, אני צריך לכתוב על זה מאמר כי זה עסק די מורכב ולא פשוט, צריך גם לתת ללייל זכויות יוצרים ולבקש רשות.

אורית כשהמאמר שלי יצא, תקראי אותו, הוא יתן לך את מה שאת צריכה וכן, תעלי עכשיו במסה, חיטוב רק אח"כ...

נערך לאחרונה:
חח אתה אחלה!
המחקר הזה באנגלית מה שמקשה עליי יותר, אבל אני ינסה לקלוט כמה שיותר חומר מהנושא, תודה!
הכדורי שורפי שומן עושים נזק לגוף/בריאותי חוץ מהעזרה לצלוליט עיקש?
אם את לא מצייתת להוראות או שיש לך בעייה רפואית אז כן. בשימוש מושכל הם לא יפגעו בך, שימי לב שהכדורים חוקיים. זה עדיין לא אומר שהם בריאים למטומטם.

שוב, את לא תצליחי למצוא על זה מידע אמין בעברית ובאנגלית אין לך גישה למחקרים. אני אבקש מלייל לחשוף שניים מהפרוטוקולים שלו, גרסאות פרמטיביות של חלקם ממילא רצות כבר ברשת בחו"ל...

לאט לאט אני לומד מי זה מי בתפוזייה :-P |מלך|

מפליא שהספר הזה עוד לא נסרק והועלה; שאר הספרים שלו זמינים תחת כל חמור רענן ;-)

• פותח/ת השרשור
עזרתם לי המון!!
תודה רבה לכולם!
וברק, מחכה שהמאמר שלך יצא, אני אקרא אותו בעניין רב.

בע"ה שאני אגיע לתקופת החיטוב, אני מקווה לכתוב כאן כדי לעדכן ולהתעדכן.
בינתיים אני אמשיך להשמין בתקווה גדולה ללא עודף צלוליט ועם גוף מחוזק ✌️

לילה טוב 😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית