הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט וסקוואט האם אמורים ליישר ברכיים בעליה?

digidigi

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
-36
100
0
כוונתי היא האם אמורים ליישר רגליים בעליה כאילו שיהיו מתוחות?
סקוואט אף פעם לא עשיתי את זה כי זה נראה לא טוב ונראה מסוכן, אך בדדליפט אני עושה את זה כי אין ברירה וחייבים להתיישר עד הסוף .. האם פעולה זו היא נכונה?
תודה לכם זה חשוב לי נורא כי אני שומע קול בברך שמאל של חיכוך ואני מפחד מוות מזה
!

• פותח/ת השרשור
אז תמצא מישהו שילמד אותך ותמשיך משם לספר ול-DVD. השאלה מראה שאין לך מושג בסיסי לגבי דדליפט וסקוואט.
אני מבין רק רציתי להיות בטוח ומה הבעיה לענות על זה? לא ביקשתי להסביר את הטכניקה כי אני יודע מחר אני יעלה סרטון

אני מבין רק רציתי להיות בטוח ומה הבעיה לענות על זה? לא ביקשתי להסביר את הטכניקה כי אני יודע מחר אני יעלה סרטון
אתה שואל שאלה שמצביעה על הבנה לקויה של הטכניקה ברמה בסיסית. בסקוואט ובדדליפט לא רק מיישרים ברכיים, גם נועלים אותן.

• פותח/ת השרשור
אתה שואל שאלה שמצביעה על הבנה לקויה של הטכניקה ברמה בסיסית. בסקוואט ובדדליפט לא רק מיישרים ברכיים, גם נועלים אותן.
חח מצטער להגיד לך אבל אתה זה שלא הבנת אותי נכון , כנראה בגלל הניסוח שלי
הכוונה שלי הייתה ירדתי לסקוואט שובר מקביל עליתי אוקיי ?לעלות עד שהרגל ישרה לגמרי
או עד שיש כיפוף קטן? כי אני קורא מאמרים שגם רגל ישרה לגמרי עד הסוף זה גורם לשחיקה וכאבים יותר גדולים מאשר לעצור ממש מעט לפני..
וכך גם לגבי דדליפט ששם זה יותר קשה לנעול ברכיים
תשובה ממך אם תינתן תודה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נועלים את הברכיים בשני התרגילים.

"אוקיי?"

אני הבנתי שזוהי התשובה ואיכשהו חבר הצליח לתרגם לי את הקטע הזה בספר,
אבל אני מוצא באינטרנט גישה לכאן(שיש לנעול ברכיים כמובן לא במכה ) וגישה לכאן(שאסור לנעול ברכיים מכיוון שהעומס עובר לברך ויש סיכון גדול לפציעה,דוגמא לכך בספר Strength Training Anatomy שיש עדיפות לא לנעול ברכיים) אז...... איך אני ידע מה אני אמור לעשות 😣?

נערך לאחרונה:
באינטרנט תמצא גם שהסקוואט הוא התרגיל הכי מסוכן שיש בעולם. איך זה עוזר לך?

ולגבי טווח התנועה, אם אתה מבין שיש הבדל בין טווח תנועה מלא לבין 2 ס"מ פחות, ואתה שואל את עצמך, למה זה קריטי או חשוב? תשאל את עצמך למה זה חשוב כל כך לשבור מקביל, ולאו דווקא לעצור 2 ס"מ מעל.

נזקים לברכיים נגרמים מביצוע של מוטציות של סקוואט וטכניקה גרועה. סקוואט מלא מונע פציעות ונזקים כאלו.

• פותח/ת השרשור
באינטרנט תמצא גם שהסקוואט הוא התרגיל הכי מסוכן שיש בעולם. איך זה עוזר לך?

ולגבי טווח התנועה, אם אתה מבין שיש הבדל בין טווח תנועה מלא לבין 2 ס"מ פחות, ואתה שואל את עצמך, למה זה קריטי או חשוב? תשאל את עצמך למה זה חשוב כל כך לשבור מקביל, ולאו דווקא לעצור 2 ס"מ מעל.

נזקים לברכיים נגרמים מביצוע של מוטציות של סקוואט וטכניקה גרועה. סקוואט מלא מונע פציעות ונזקים כאלו.

הבנתי...אבל הנעילה צריכה להיות במכה או לאט לאט ?
ועוד שאלה במקום שאני אפתח נושא חדש ,פרס (לחיצת כתפיים) העמידה שאני עושה גם צריכה להיות בנעילת ברכיים ?

נערך לאחרונה:
הבנתי...אבל הנעילה צריכה להיות במכה או לאט לאט ?
ועוד שאלה במקום שאני אפתח נושא חדש ,פרס (לחיצת כתפיים) העמידה שאני עושה גם צריכה להיות בנעילת ברכיים ?

כן לגבי הפרס, ואתה לא צריך להתעסק בשאלה כמה זמן צריכה הנעילה להימשך בסקוואט ובדדליפט. כשתגיע למשקלים גבוהים אתה ממש לא תרצה להאט עוד יותר את קצב הנעילה.

בוא נעשה תרגיל מחשבתי - מה קורה למתאמן אולימפי שלא נועל/מנסה לנעול לאט את הברכיים והמרפקים? המוט כנראה יפול לו על הראש. עוד קונספציה מטומטמת של תעשיית הכושר - לא לנעול מפרקים כדי להאריך את חיי המכונות שלהם, לגרום לאנשים להרים פחות משקל בשביל time under tension או איזו שטות אחרת ולנמק את זה תחת: "זה מזיק לברכיים/גב/מה שלא יהיה".

• פותח/ת השרשור
כן לגבי הפרס, ואתה לא צריך להתעסק בשאלה כמה זמן צריכה הנעילה להימשך בסקוואט ובדדליפט. כשתגיע למשקלים גבוהים אתה ממש לא תרצה להאט עוד יותר את קצב הנעילה.

בוא נעשה תרגיל מחשבתי - מה קורה למתאמן אולימפי שלא נועל/מנסה לנעול לאט את הברכיים והמרפקים? המוט כנראה יפול לו על הראש. עוד קונספציה מטומטמת של תעשיית הכושר - לא לנעול מפרקים כדי להאריך את חיי המכונות שלהם, לגרום לאנשים להרים פחות משקל בשביל time under tension או איזו שטות אחרת ולנמק את זה תחת: "זה מזיק לברכיים/גב/מה שלא יהיה".
הבנתי את זה אך דבר אחד לא ברור לי , שאני מגיע למצב של נעילת ברכיים הגב תחתון צריך להרפות נכון? כי הוא לא יכול להיות לחוץ ברגע שאני לא עומד בנטיה כלשהיא ועומד ישר
תקן אותי אם אני טועה..
למשל לפי מה שאני רואה פה בחצי דקה האחרונה הוא לא נועל

ועוד שאלה חשובה שלי בנעילת הברכיים החלק של הברך הזה אמור לזוז העגול הזה? הירח כמו שמכנים אותו..
כי אם נגיד אני מכווץ שריר בארבע ראשי הוא נעול ולא זז ואם לא אני יכול להיות ישר והחלק הזה יכול לזוז כזה
אז מה אתם אומרים ?(וזה דברים שלא רשומים בספר.. )

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הגב התחתון לא אמור להיות רפוי. זה שהברכיים שלך נעולות לא אומר שאתה עומד זקוף, להזכירך יש שם עוד מפרק, הירך. ואני לא יודעת מה אתה רואה בסרטון.

בקשר לפיקה (כמו שאני ועוד כמה אנשים אוהבים לכנות את העצם הזו), תעשה ניסוי בין החברים שלך ותבין.

• פותח/ת השרשור
הגב התחתון לא אמור להיות רפוי. זה שהברכיים שלך נעולות לא אומר שאתה עומד זקוף, להזכירך יש שם עוד מפרק, הירך. ואני לא יודעת מה אתה רואה בסרטון.

בקשר לפיקה (כמו שאני ועוד כמה אנשים אוהבים לכנות את העצם הזו), תעשה ניסוי בין החברים שלך ותבין.
אז לא הבנתי אותך , שאני נועל ברכיים אני אמור לעמוד זקוף או לא ?
או שאולי בכלל לא הבנתי את הקטע של הנעילת ברכיים ותוכלי לרשום לי פה בקצרה? אני ממש אודה לך !!

בקשר למה שרשמת לפיקה לא הבנת אותי אז.. תקראי את השאלה טוב, הפיקה אני יודע שהיא זזה בנורמה, השאלה שלי האם בנעילת ברכיים היא אמורה לזוז גם ..?

למה אתה מסתבך בחור? אתה נועל ברכיים ונעמד זקוף ככל האפשר כל עוד המרפקים שלך מורמים למעלה כמו שצריך והחזה שלך בחוץ והגב שלך ישר. תוודא את כל אלו ותראה שאי אפשר לעמוד ממש זקוף כי יש לך מוט עם משקל כבד על הגב ולא מוט שעובר לך דרך הגוף.

חבוב, אני ממליצה לך לקרוא את השאלה שלך. שים לב איפה הסימן שאלה ממוקם. ובכל מקרה התשובה שקיבלת היתה ללכת ולבדוק על החברים שלך. אתה יכול גם לבדוק על ההורים. אני מאמינה שתצליח לגבש מסקנה.

בקשר לנעילת ברכיים, למה היא קשורה לעמידה זקופה? אתה לא יכול לנעול את הברכיים כשאתה יושב? (תשלח את הרגליים קדימה)? בסוף התנועה הברכיים יהיו נעולות, והגב יהיה ״ישר״, אבל אתה לא תעמוד זקוף. בדיוק כמו בסרטון שהבאת. *

אבל אני מוצא באינטרנט גישה לכאן(שיש לנעול ברכיים כמובן לא במכה ) וגישה לכאן(שאסור לנעול ברכיים מכיוון שהעומס עובר לברך ויש סיכון גדול לפציעה,דוגמא לכך בספר Strength Training Anatomy שיש עדיפות לא לנעול ברכיים) אז...... איך אני ידע מה אני אמור לעשות 😣?
אני הסתכלתי בספר Strength Training Anatomy ולא מצאתי טענה כזאת. אפילו בציורים שמובאים שם אתה יכול לראות שהברך נעולה בחזרה למצב ההתחלתי (כלומר בסוף התרגיל).
כן מודגש שם כמה חשוב לשמור על גב ישר ומה הנזקים של עיקום הגב..
יכול להיות שיש לנו מהדורות שונות אבל יש לי תחושה שפשוט הבנת משהו לא נכון.

• פותח/ת השרשור
אני הסתכלתי בספר Strength Training Anatomy ולא מצאתי טענה כזאת. אפילו בציורים שמובאים שם אתה יכול לראות שהברך נעולה בחזרה למצב ההתחלתי (כלומר בסוף התרגיל).
כן מודגש שם כמה חשוב לשמור על גב ישר ומה הנזקים של עיקום הגב..
יכול להיות שיש לנו מהדורות שונות אבל יש לי תחושה שפשוט הבנת משהו לא נכון.

כן אתה צודק אחי,
טעות בהבנה שלי אבל בכל מקרה תודה לכולם !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית