הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בהבנת בדיקת הדם

Rhastago

משתמש קבוע
1,270
2
נק' מוניטין:
9,883
1,270
2
שלום כולם,
לאחרונה עשיתי בדיקת דם משום שאני מרגיש חולשה כללית, כאבי ראש (מיגרנֹת) וגם נהייתי חולה בסביבות ה7 פעמים ב3-4 חודשים האחרונים.
הבדיקות לפי הרופא יצאו תקינות סה"כ אבל אני חושב שאני מעדיף לשמוע את דעתכם בנושא משום שאני מכבד את הידע של יושבי הפורום בנושאים כאלה.
כדאי לציין, הייתי על דיאטת חלבון\שומן כולל העמסות מסוג Anabolic Diet
הרגשתי מצויין במהלכה, וכל העניין הזה התחיל בערך שבוע שבועיים אחרי שחזרתי לדיאטה רגילה שעמוסה בפחמימות (מסה).

כרגע אני שמן יותר, לא מצליח להביא את עצמי להתאמן בגלל שכל פעם שהתחלתי מחדש נהייתי חולה שוב....

אשמח לעזרה בנושא.
להלן תוצאות הבדיקה, ביקשתי שיבדקו כל מה שהם יכולים אז הרשימה די ארוכה אני מניח.
מצורף בקובץ תמונה כי קופי פייסט לא עובד כל כך עם איך שזה רשום באתר.

תודה מראש!
😃

קבצים מצורפים

• בדיקת דם.png
    בדיקת דם.png
    KB 53.8 · צפיות: 318
ניר, אני מתקשה לקרוא מה כתוב. במיוחד בוירולוגיה. תוכל להעלות את זה ברזולוציה גבוהה יותר?
ממה שכן ראיתי- אתה חייב ללכת לברר את עניין הALT.
תוכל להסביר בפירוט מה עובר עליך?
שלח לי הודעה בפייסבוק אם אתה מעדיף.

• פותח/ת השרשור
אני יכול להגדיל את הכתב ולהוציא את זה שוב
אבל אם נכנסים ללינק ככה:
http://www.lbs.co.il/attachment.php?attachmentid=6442&d=1292260877

זה מראה את זה כגדול יותר במקום לחיצה על הלינק מתחת לתגובה.
ותודה רבה שאתה עוזר לי.

העניין של ALT יכול להסביר את העייפות שלי...
אשמח לשמוע עוד הצעות מה לעשות :/

הרופא לא התרגש מזה כששאלתי..

נערך לאחרונה:
הסטייה שהכי מדאיגה זה הALT. אני חושב שכשדאי לך ללכת לרופא ולדרוש עוד בדיקות ובירור מעמיק.
מעבר לכך יש סטיות לא משמעותיות.אאוזינופילים זה תאים של תגובה אלרגית (אולי כדאי לבדוק גם את זה). לפעמים זה מעיד גם על בעיה של תולעים.
מעבר לזה הוירולוגיה מראה שבעבר נדבקת בCMV (מה שיכול לגרום למה שנקרא מחלת הנשיקה) אז ככה שזה לא זה עכשיו.
שוב, תפרט מה עובר עליך. ולך תברר את הכבד. זאת סטייה לא קטנה. (אגב, יכולה לנבוע מתרופות שונות- אז לא ישר לדאוג).

הסטייה שהכי מדאיגה זה הALT. אני חושב שכשדאי לך ללכת לרופא ולדרוש עוד בדיקות ובירור מעמיק.
מעבר לכך יש סטיות לא משמעותיות.אאוזינופילים זה תאים של תגובה אלרגית (אולי כדאי לבדוק גם את זה). לפעמים זה מעיד גם על בעיה של תולעים.
מעבר לזה הוירולוגיה מראה שבעבר נדבקת בCMV (מה שיכול לגרום למה שנקרא מחלת הנשיקה) אז ככה שזה לא זה עכשיו.
שוב, תפרט מה עובר עליך. ולך תברר את הכבד. זאת סטייה לא קטנה. (אגב, יכולה לנבוע מתרופות שונות- אז לא ישר לדאוג).

מחלת הנשיקה זה EBV.
CMV זה חולרה שכולם נדבקים בה במאוחר או מוקדם. לרוב זה ללא סימפטומים. רק כדאי לא להידבק בזמן הריון - אני מניח שזאת לא הבעיה.

מחלת הנשיקה היא בעצם אוסף של סימפטומים.
ל EBV infectious mononucleosis ו CMV infectious mononucleosis
יש אותם תסמינים.ככה שמבחינתי זה כמעט אותו דבר. הגדרת מחלת הנשיקה היא הגדרה לא כל כך טובה מטבעה.
CMV עם סימפטומיי מחלת הנשיקה בשפת העם נקרא מונו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
רגע, מה

לא הבנתי.. הייתי חולה במחלת הנשיקה? יכול להיות שיש לי תולעים? :s
מה אני אמור לעשות מחר בבוקר ומה עליי לומר לרופא המשפחה כדי להבטיח טיפול הולם?
או שאולי עליי ישר לקבוע תור לרופא מומחה כלשהו?

חשוב לי מאוד לדעת.. אני נסחב עם זה הרבה זמן.

כשאני אומר ״זה״
הכוונה לעייפות רבה מאוד, קשה לי מאוד לקום בבקרים, אני ישן מאד עמוק וקשה להעיר אותי..
במהלך היום אני נשאר עייף ולא מרוכז..
זו בעיה שבאה והולכת לי, וחזרה לאחרונה אחרי כמה חודשים בהם הייתי יותר חיוני..
בעיה שנייה - נהיתי מקורר 7-8 פעמים בכמה חודשים האחרונים כמו שאמרתי..
מה שמלווה באף סתום + וכשהאף סתום יש לי בד״כ כאב ראש קשה מאוד, מיגרנה ממש..
באזור ארובת העין ... זה לא עוזב אותי בשבועיים האחרונים.
אני יודע שזה נשמע כמו הרבה דברים ואולי מוגזם אבל זן בדיוק מה שאני מרגיש וקורה לי..
די רע לי ואני מחפש לפתור את זה.. אשמח להכוונה לגבי לאן עליי לפנות כדי לגמור עם זה..

שוב תודה חברים

קודם כל תרגע.
דבר שני- עזוב את הדיון וירולוגיה שהיה לנו פה. אין שום נוגדנים שמראים על "הדבקות עכשווית" ככה שזה לא משנה.
כמו שאמרתי- תגובה אלרגית יכולה להיות מאה ואחד דברים.
הייתי ממליץ לך קודם כל ללכת לרופא משפחה. לדבר ולספר לו הכל. (אל תפחד לחפור)
תוודא שאתה מקבל בירור נוסף לגבי תפקודי הכבד (בדיקות דם נוספות).
שאל אותו לדעתו ולהשערתו.
אני מניח שהוא יטפל בך יפה וימשיך בירור.
במידה ואתה מביא למבוי סתום בסוף- תעדכן. מבוי סתום זה זמן טוב לפנות לאימונולוגים (זה פתר לי את הבעיה אחרי שנתיים של סבל).

• פותח/ת השרשור
שוב תודה.
אין לי בעיה ללכת לרופא משפחה, אבל זו תהיה כבר הפעם הרביעית, ופעם שנייה שיש לי בדיקות דם ביד.
אני אקח את הטלפון הנייד ואעבור על השרשור מול הרופא ואסביר לו את מה שקורה איתי ומה שאתם אומרים כדי שיחווה דעתו.

אז רק כדי להיות בטוח - יש דבר מה בבדיקות הדם אשר יכול להצביע על העייפות שתיארתי?..

זה בדיקות כלליות מידי. מה שאומר שאם משהו יוצא לא תקין אז יודעים איפה להמשיך בירור. קשה להשיג מהן מסקנות סופיות.
אצלך כדאי לברר את עניין הכבד. אם הכל יצא תקין השלב הבא יהיה אימונולוגיה.
תן לרופא לעשות את שלו. אבל דבר איתו ותן לו להבין את חומרת הבעיה.

• פותח/ת השרשור
סבבה אני אנסה הערב בתור שקבעתי..
וכן גם אני הופתעתי לטובה.
למרות שלפי ההרצאה של של הבמאי של שמנצ'יק - אנשים עם כולךסטרול נמצאים בסיכון!! 😛
(סתם, הוא הראה שאין לזה משמעות בנוגע למחלות לב אם אני זוכר נכון)

רציתי להגיב אבל האמת שEMZ רשם הכל בצורה ממש יפה...
בנוגע לכאבים בארובת העין והאף הסתום - הכאב נובע כנראה מגודש בסינוסים זה באמת לא נעים אבל זה יכול להרגיע אותך קצת. בכל מקרה תמשיך יעוץ עם הרופא שלך ואשמח אם תעדכן לגבי המצב בהמשך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית