הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
רציתי לשאול כמה דברים ולהתייעץ,
אני כרגע כיתה י"א ומצבי לא טוב כל כך,
אומנם שנה שעברה עברתי את הבגרויות שהיו לי(היסטוריה ולשון) מתמטיקה לא עשיתי.
וקיבלתי בלשון 59 והיסטוריה 57.
השנה אני צריך להשלים מתמטיקה, ואני לא יודע כלום אני לא מצליח להתרכז בשיעורים, היסטוריה אני טוב, ספרות גם לא משהו, אנגלית אני טוב אבל בגלל שאני לא בא להרבה שיעורים אני צפוי לשלילי...
השאלה שלי אם אני לא עושה בגרות במתמטיקה וספרות זה נורא?
האם ריטלין יכול לעזור לי?
והאם הריטלין יכול לפגוע לי בתאבון, מה שלא טוב לי מבחינת אימונים...
תודה רבה רבה

כמעט כל מקצוע תוכל להשלים אחרי הצבא אבל חבל, אתה תהיה אז בראש אחר, ולהתחיל לעשות ולשפר בגרויות יקח לך הרבה זמן אנרגיה וכסף. השאלה היא גם איך אתה רואה את העתיד שלך ובמה אתה רוצה לעסוק (אם בכלל יש לך כיוון כלשהו). אין היום כמעט אף מקצוע שלא דורש מינימום בגרות.

תנסה לבדוק עם עצמך למה אתה לא מצליח להתרכז. ריטלין הוא לא תמיד הפתרון למרות שעושה רושם שהיד מאוד קלה היום לרשום לכולם מרשמים לזה. בתור מי שמאובחן ב ADD הייתי מציע לבדוק גם שיטות אחרות ובמקרה הצורך אז גם ריטלין אם אין ברירה. נסה לפנות ליועצת בית הספר אולי תוכל להשיג הקלות והארכת זמן. ריטלין יכול לגרום לחוסר תיאבון, יובש בפה, הרגשה כללית של דאון ואפילו לחוסר בריכוז ועייפות. מה שלא יהיה, לדעתי שים את האימונים בצד לזמן מה זה לא צריך להיות הראשון בסדר העדיפויות שלך בחיים.

• פותח/ת השרשור
האימונים זה לא הראשון בסדר העדיפיות שלי, אני בכללי תלמיד סבבה. אני לא לומד טוב בכיתה ואני נופל בעיקר על תלמידאות, הציונים שלי ברוב המקצועות הן בסדר, אני כרגע בכיתת הכוון ככה שאני לומד רק לבגרות...
יש לי את המקצועות : היסטוריה,אנגלית,מתמטיקה(?),וספרות.
ובו בזמן למדתי אשכול א', שזה חקלאות, העיפו אותי מזה, הם לא היו צריכים אבל לא משנה..
כרגע מנסים לסדר לי תחליף בחממה ואחרי זה אופציה לחזור...
בכל מקרה, המבחנים שהיו לי בזמן האחרון:
היסטוריה 64
אנגלית 80...
שאני מגיע הביתה אני פשוט לא מסוגל לשבת וללמוד,
בבית ספר אני תמיד עייף, לא משנה מתי אני הולך לישון תמיד אני עייף...
אני נרדם בהרבה שיעורים...
והדבר הכיפי שיוצא לי לעשות 3 פעמים בשבוע זה להתאמן, זה עדיף מאשר לשבת כל היום ולעשן נרגילה, שזה מה שאני עושה לפעמים. אבל אם אני יפסיק להתאמן ולהוריד את זה מסדר העדיפיות שלי זה יעבור ליותר נרגילה ואני מעדיף שלא....
בקיצור אני מבולבל לא יודע מה לעשות, אבל אף פעם לא חשבתי שזה כזה קריטי בלי בגרות..
גם דוד שלי שהוא מנכ"ל בחברה גדולה אין לו בגרות, והוא אמר שמה שחשוב זה מי זה הבן אדם, למה יכול להיות מישהו שקיבל תעודת בגרות והוא פחות טוב מהבחור בלי התעודת בגרות....
זה לא קשה לעשות בגרות השאלה כמה אתה רוצה את זה...

דוד שלך צודק בתיאוריה, אבל במעשי במציאות של היום יהיה לך קשה למצוא עבודה נחשבת ללא תעודת בגרות לא משנה כמה נחמד אמין וחרוץ אתה. אם אתה מתכוון להיות עצמאי ומנכל של חברה שתפתח אתה גם לא תצטרך בגרות, אבל כדי להתחיל מאיפשהו ולהתקבל לחברות רבות אתה תצטרך להציג תעודות. יש הרבה סיפורי הצלחה על אנשים שהיום הם מליונרים והתחילו בלי כלום ומאפס אבל כמה אחוז אתה חושב הם מהווים מכל האוכלוסיה?

אני מציע שתבדוק עם עצמך אם אתה ישן מספיק בלילה ואם אתה אוכל כמו שצריך... אצל נער בגילך שעדיין גדל אלו דברים חשובים מאוד. ואם זה לא זה - פנה לבדיקה אצל הרופא.

מתמטיקה בלי מורה פרטי זה כמעט בלתי אפשרי לעמוד בקצב...

רמת המתמטיקה התיכונית בישראל היא בדיחה לא נורמלית.

האימונים זה לא הראשון בסדר העדיפיות שלי, אני בכללי תלמיד סבבה. אני לא לומד טוב בכיתה ואני נופל בעיקר על תלמידאות, הציונים שלי ברוב המקצועות הן בסדר, אני כרגע בכיתת הכוון ככה שאני לומד רק לבגרות...
יש לי את המקצועות : היסטוריה,אנגלית,מתמטיקה(?),וספרות.
ובו בזמן למדתי אשכול א', שזה חקלאות, העיפו אותי מזה, הם לא היו צריכים אבל לא משנה..
כרגע מנסים לסדר לי תחליף בחממה ואחרי זה אופציה לחזור...
בכל מקרה, המבחנים שהיו לי בזמן האחרון:
היסטוריה 64
אנגלית 80...
שאני מגיע הביתה אני פשוט לא מסוגל לשבת וללמוד,
בבית ספר אני תמיד עייף, לא משנה מתי אני הולך לישון תמיד אני עייף...
אני נרדם בהרבה שיעורים...
והדבר הכיפי שיוצא לי לעשות 3 פעמים בשבוע זה להתאמן, זה עדיף מאשר לשבת כל היום ולעשן נרגילה, שזה מה שאני עושה לפעמים. אבל אם אני יפסיק להתאמן ולהוריד את זה מסדר העדיפיות שלי זה יעבור ליותר נרגילה ואני מעדיף שלא....
בקיצור אני מבולבל לא יודע מה לעשות, אבל אף פעם לא חשבתי שזה כזה קריטי בלי בגרות..
גם דוד שלי שהוא מנכ"ל בחברה גדולה אין לו בגרות, והוא אמר שמה שחשוב זה מי זה הבן אדם, למה יכול להיות מישהו שקיבל תעודת בגרות והוא פחות טוב מהבחור בלי התעודת בגרות....
זה לא קשה לעשות בגרות השאלה כמה אתה רוצה את זה...

בקיצור אתה עצלן. ריטלין זה לאנשים שיש להם בעיות רציניות כמו ADD. תודה שאתה עצלן, תתמודד עם זה ותשנה את עצמך. אם אתה לא יכול לשנות את עצמך תחכה עד שתוכל. תמיד אפשר לעשות מכינות קדם אקדמיות.

אני אישית חושב שחבל להשקיע בתיכון בכלל כשיש לך אפשרויות כמו מכינה של שנה שמקנה לך כרטיס כניסה לאותו המוסד שאתה רוצה ללמוד בו בהנחה והצלחת.

• פותח/ת השרשור
אני אוכל 4.5K ליום, שינה זה הדבר שהכי קשה לי אני עייף אבל אני לא נרדם. נרדם ממש מאוחר בלילה....
וcygnus, אז מה אתה אומר בעצם? לסיים את ה12 שנות לימוד בלי לעשות בגרות ואז לעשות מכינה?

רמת המתמטיקה התיכונית בישראל היא בדיחה לא נורמלית.
אני אישית חושב שחבל להשקיע בתיכון בכלל כשיש לך אפשרויות כמו מכינה של שנה שמקנה לך כרטיס כניסה לאותו המוסד שאתה רוצה ללמוד בו בהנחה והצלחת.

הרמה היא בדיחה ביחס לאנשים שטובים בזה. היא קשה לאנשים שאין להם ראש לזה, ובייחוד כאלה שמנסים לעשות 5 יחידות.

חבל לבזבז אחר כך שנה המחיים שלך כשאפשר ללמוד ולעשות את זה עכשיו, בלי השנה סתם הזאת (שגם עולה כסף, וגם לא בטוח תתקבל למה שאתה רוצה)

איזה קשה ואיזה בטיח. הרמה באוניברסיטה (במידה ואתה לא במדעים מדויקים) כי גם תת רמה.

היא קשה לאנשים שזה לא הדבר היחידי שמעניין אותם בחיים

הבנתי, כל מי שמוציא ציונים סבירים, אין לו חיים, נכון?

אני לא מכיר אף בן אדם שהשקיע במתמטיקה קצת מעבר ללאונן מול המחשב ולא הוציא ציון סביר בבגרות.
ואם נתחשב בעובדה שמשרד החינוך מוריד את הרמה משנה לשנה, אז עוד מעט גם לא יהיה צריך שום דבר פרט ללאונן מול המחשב.

הבנתי, כל מי שמוציא ציונים סבירים, אין לו חיים, נכון?

אני לא מכיר אף בן אדם שהשקיע במתמטיקה קצת מעבר ללאונן מול המחשב ולא הוציא ציון סביר בבגרות.
ואם נתחשב בעובדה שמשרד החינוך מוריד את הרמה משנה לשנה, אז עוד מעט גם לא יהיה צריך שום דבר פרט ללאונן מול המחשב.

לא באתי לתקוף, אני משקיע הרבה במתמטיקה אבל לא לכל אחד זה קל

אני אוכל 4.5K ליום, שינה זה הדבר שהכי קשה לי אני עייף אבל אני לא נרדם. נרדם ממש מאוחר בלילה....
וcygnus, אז מה אתה אומר בעצם? לסיים את ה12 שנות לימוד בלי לעשות בגרות ואז לעשות מכינה?

תלוי אם אתה כבר יודע מה ואם תרצה ללמוד כתואר. ואם אתה עצלן או פשוט לא בא לך להשקיע ולא תשתנה גם מכינה לא תעזור לך.

הרמה היא בדיחה ביחס לאנשים שטובים בזה. היא קשה לאנשים שאין להם ראש לזה, ובייחוד כאלה שמנסים לעשות 5 יחידות.

חבל לבזבז אחר כך שנה המחיים שלך כשאפשר ללמוד ולעשות את זה עכשיו, בלי השנה סתם הזאת (שגם עולה כסף, וגם לא בטוח תתקבל למה שאתה רוצה)

הרמה היא בדיחה למי שלא מטומטם או מקרה אבוד. אני מבטיח לך שאם מישהו היה מראה לך עד כמה הרמה נמוכה ופשוטה ורדודה היית מבין עד כמה זה קל.

היא קשה לאנשים שזה לא הדבר היחידי שמעניין אותם בחיים

כפי שאלכס אמר, זה חרטא. אתה צריך להיות טיפש בכדי שזה יהיה צריך להיות הדבר היחיד שמעניין אותך בחיים כדי שתצליח בזה.

בקיצור הבעיה של אנשים עם הגישה הזו היא שאף פעם לא היתה להם גישה למתמטיקה פרופר והוראה ראויה. ההוראה בארץ מתסבכת תלמידים שאלמלא לכן היו מצליחים יופי.

זה שלכם יש ראש ריאלי לא אומר שלהוציא 5 יחידות זה קל.
להוציא 3 זה ממש קל, אני מסכים איתכם, אבל בגרות של 5 יחידות עם ציו גבוהה, זה קשה למי שאין ראש לזה.

מתמטיקה זה הכל עניין של תירגול, לפחות בתיכון. אין שם באמת מחשבה, לא באמת יכולים כל כך להפתיע אותך בבגרות ,אז אתה תצטרך להסתכל על המשולש מזווית אחרת כדי לפתור את התרגיל ולהשתמש באיזה משפט נידח שלא משתמשים בו תמיד, בבגרויות תמיד עושים את זה, אבל מי שיושב ומתרגל ויש לו תחת, בסופו של דבר מקבל ציון טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית