הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירת מוסד ומסלול לימודים

Kofiko-PL

משתמש מתחיל
198
9
נק' מוניטין:
21
198
9
בהמשך לפוסט הזה.
לאחר שיפור המתמטיקה ל98 ב5 יח' + פסיכומטרי 680 הגעתי ל2 אופציות:
תואר ראשון במדעי המחשב בבינתחומי או תואר ראשון במתמטיקה במגמת מדעי המחשב בת"א (אותם קורסים כמו הדו חוגי של מדמ"ח+מתמטיקה למעט קורסים בודדים ואפשרויות שונות בקורסי בחירה - אפשר לראות פה)

*חשוב להבהיר ששכר הלימוד בבינתחומי הוא לא פקטור (סבתא עם כסף שמוכנה לממן לנכד שלה את הלימודים אבל לא לממן מעבר לירושלים/בן גוריון)
כמה יהיה קשה למצוא עבודה בתור בוגר מתמטיקה?אנשים שבתחום יכולים לספר אם יש שוני גדול בין הבוגרים מהמוסדות השונים?או בכלליות לשפוך אור ודעות על הנושא?

תודה.

הייתי ממליץ לך להכנס לקבוצת פייסבוק של סטודנטים באוני' ת"א או במידה ויש, לקבוצת פייסבוק של סטונדטים למדמ"ח בת"א ולשאול שם מה הלו"ז עם המגמה הזו במתמטיקה - כמה מוצאים עבודה בהייטק בזמן התואר או ישר אחרי ואיפה ומה, והייתי גם מעמיק ושואל מה הממוצע שלהם.

כי העניין הוא כזה - התואר במתמטיקה הוא חד משמעית יותר קשה. הקורסים יותר קשים, הממוצעים יותר נמוכים (לפעמים הם נראים סבירים כי יש הרבה "עילויים" שהולכים לשם,) וזה גם באוניברסיטה לעומת מכללה. אז בגלל זה השאלה העקרית היא - האם זה שווה את זה?
בגדול הייתי מהמר שהבינתחומי עדיף במקרה הזה.

ד"א מה לגבי האקדמית? עד כמה שזכור לי זו המכללה הכי "נחשבת" בתחום הזה.

יש לך גם מדעי המחשב בבר אילן אל תשכח(אולי הרמה לא כמו ב4 הגדולות אבל עדיין)..

תואר ראשון בשרייבר(את"א) זה דבר קשוח מאוד, במיוחד חדו"א 1א שהממוצע בה נע באיזור ה55-60 ובערך חצי מהסטודנטים חוזרים עליו פעמיים (ומדובר באנשים ברמה אינטלקטואלית גבוהה), חוץ מזה הקורסים האחרים של שנה א' בכלל לא קלים.
מצד שני אם תצליח ותגיע לממוצע גבוה בשנה הראשונה במתמטיקה, כל תואר אפשרי במדעים מדויקים ומתמטיקה יקבל אותך בזרועות פתוחות.

אני יכול להמליץ בלב שלם שלא משנה מה תבחר- תשתדל לא לגור במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה ממוסד הלימודים.

• פותח/ת השרשור
תואר ראשון בשרייבר(את"א) זה דבר קשוח מאוד, במיוחד חדו"א 1א שהממוצע בה נע באיזור ה55-60 ובערך חצי מהסטודנטים חוזרים עליו פעמיים (ומדובר באנשים ברמה אינטלקטואלית גבוהה), חוץ מזה הקורסים האחרים של שנה א' בכלל לא קלים.
מצד שני אם תצליח ותגיע לממוצע גבוה בשנה הראשונה במתמטיקה, כל תואר אפשרי במדעים מדויקים ומתמטיקה יקבל אותך בזרועות פתוחות.

אני יכול להמליץ בלב שלם שלא משנה מה תבחר- תשתדל לא לגור במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה ממוסד הלימודים.

אתה חושב שמעסיקים יכירו את התואר הזה "תואר ראשון במתמטיקה במגמת מדעי המחשב"?
בנוסף שכתי לציין שיש אופציה למסלול של מתמטיקה שימושית וסטטיסטיקה בת"א (תואר מוכוון BIG DATA - אפשר לראות פה)
לגבי המרחק - 2 המוסדות עומדים בקריטריון
@hanan
הייתי ממליץ לך להכנס לקבוצת פייסבוק של סטודנטים באוני' ת"א או במידה ויש, לקבוצת פייסבוק של סטונדטים למדמ"ח בת"א ולשאול שם מה הלו"ז עם המגמה הזו במתמטיקה - כמה מוצאים עבודה בהייטק בזמן התואר או ישר אחרי ואיפה ומה, והייתי גם מעמיק ושואל מה הממוצע שלהם.

כי העניין הוא כזה - התואר במתמטיקה הוא חד משמעית יותר קשה. הקורסים יותר קשים, הממוצעים יותר נמוכים (לפעמים הם נראים סבירים כי יש הרבה "עילויים" שהולכים לשם,) וזה גם באוניברסיטה לעומת מכללה. אז בגלל זה השאלה העקרית היא - האם זה שווה את זה?
בגדול הייתי מהמר שהבינתחומי עדיף במקרה הזה.

ד"א מה לגבי האקדמית? עד כמה שזכור לי זו המכללה הכי "נחשבת" בתחום הזה.

עם מתמטיקה במסלול מדעי המחשב בת"א תוכל להשתלב בלי בעיה בהייטק. אני התחלתי בזה ועברתי לחד חוגי מדעי המחשב כי לא ראיתי את עצמי עושה חדוא 3 וחדוא 4, זה סבל לא אנושי.
אבל הייתי צריך בשביל זה ממוצע מעל 85, הגעתי ל85.03 ועברתי מהר.
אבל בבינתחומי אתה תנקנק כוסיות, זה גם שיקול

בנוסף שכתי לציין שיש אופציה למסלול של מתמטיקה שימושית וסטטיסטיקה בת"א (תואר מוכוון BIG DATA - אפשר לראות פה)
כן... אל תעשה את זה (יש סיבה לכך שבמגמת סטט' יש בערך פי 3 יותר אנשים לתואר שני מתואר ראשון)

כמו שאמרו פה, תשיג שנה א' בממוצע מספיק גבוה ותוכל להגיע לאן שבא לך, מן הסתם המגמה הכי מבוקשת ויוקרתית בבי"ס מתמקדת במדמ"ח.

\
עם מתמטיקה במסלול מדעי המחשב בת"א תוכל להשתלב בלי בעיה בהייטק. אני התחלתי בזה ועברתי לחד חוגי מדעי המחשב כי לא ראיתי את עצמי עושה חדוא 3 וחדוא 4, זה סבל לא אנושי.
אבל הייתי צריך בשביל זה ממוצע מעל 85, הגעתי ל85.03 ועברתי מהר.
אבל בבינתחומי אתה תנקנק כוסיות, זה גם שיקול

כן... אל תעשה את זה (יש סיבה לכך שבמגמת סטט' יש בערך פי 3 יותר אנשים לתואר שני מתואר ראשון)

כמו שאמרו פה, תשיג שנה א' בממוצע מספיק גבוה ותוכל להגיע לאן שבא לך, מן הסתם המגמה הכי מבוקשת ויוקרתית בבי"ס מתמקדת במדמ"ח.

שנה או מספיק סמסטר?

אגיד לך שוב.
אם הכסף לא פקטור לא תמצא מקום טוב יותר מהבינתחומי.
במיוחד אם אתה משווה את "הגדולות".
שלא לדבר על חוויית הלמידה שיש במכללות.
אני באמת לא מצליח להבין את ההתלבטות.

• פותח/ת השרשור
אגיד לך שוב.
אם הכסף לא פקטור לא תמצא מקום טוב יותר מהבינתחומי.
במיוחד אם אתה משווה את "הגדולות".
שלא לדבר על חוויית הלמידה שיש במכללות.
אני באמת לא מצליח להבין את ההתלבטות.

ההתלבטות היא שבסופו של יום הבינתחומי הוא עדיין מכללה. השיקול הוא אם החברות לא יעדיפו בוגרי ת"א?

ההתלבטות היא שבסופו של יום הבינתחומי הוא עדיין מכללה. השיקול הוא אם החברות לא יעדיפו בוגרי ת"א?
אני מבין למה אתה תקוע בחשיבה הזו ולכן חשוב לי לציין קודם כל שהבינתחומי אמנם מכללה אבל נחשבת יותר מהאוניברסיטאות.
עכשיו באופן כללי אענה למה שכתבת שנוגע למכללות רגילות על ידי סיפור קטן על עצמי.
אני למדתי במכללה, מכללה אמיתית לא כמו הבינתחומי.
שאני אומר אמיתית אני מתכוון למוסד לימודי שאף אחד לא יירק עליו שאבוא לראיון עבודה, בקיצור מכללה.
3 השנים האלה היו הטובות ביותר שהיו לי עד כה בחיים, נהנתי מכל רגע ומרוב שהתבאסתי שנגמר נשארתי שם ללמד פעמיים בשבוע.
אבל עוד לפני שנגמר, שלמדתי למבחנים למדתי בין היתר עם מבחנים מהטכניון כי כל המרצים שלנו הם מהטכניון ואכן ראיתי שרמה אצלנו הרבה פעמים נמוכה יותר (במיוחד במקצועות המתמטיים) אבל לרוב לא!
אחרי חצי תואר (שנה וחצי בערך) התקבלתי לאחת החברות הטובות בארץ (מלאנוקס) בתור מפתח תוכנה.
יותר נכון הם באו לחפש אותי.. כן כן מלאנוקס הגדולה באו לחפש אותי במכללה קטנה וצנועה.
בסופו של דבר שאתה מצטיין אתה מצטיין ויש עם מי לדבר ולא משנה כל כך איפה למדת.
אז תחשוב שאם זה קורה במכללה אמיתית אז בבינתחומי לא רק מלאנוקס יבואו לחפש אותך אלא פייסבוק וגוגל ועוד חברות רבות וגדולות.
אין פה שיקול.

לעניין ת"א, אני לא אשקר לך.
במקרה במדעי המחשב הם הכי נחשבים.
מה זה אומר? בפועל, בעיקר כלום וקצת בולשיט על המשך מחקר ותואר שני שההתקדמות שלך תהיה טובה יותר אם יצאת משם.
אתה הולך לסבול מכל רגע בתואר אבל אם תסיים אז תהיה לך עבודה מכובדת.
אבל כן על הנייר הם הכי נחשבים.
אם אתה רוצה משרה איכותית בתור מפתח תוכנה תאמין לי שאם כבר היתרון הוא של הבינתחומי.
אם נשווה ת"א למכללה שאני למדתי בה אז על הנייר ת"א לוקחת כמובן.
אבל בכל זאת אני עובד מלאנוקס ולידי יושבים חברים מהטכניון ומכל האוניברסיטאות בארץ.

אני מבין למה אתה תקוע בחשיבה הזו ולכן חשוב לי לציין קודם כל שהבינתחומי אמנם מכללה אבל נחשבת יותר מהאוניברסיטאות.
שאני אומר אמיתית אני מתכוון למוסד לימודי שאף אחד לא יירק עליו שאבוא לראיון עבודה, בקיצור מכללה.
3 השנים האלה היו הטובות ביותר שהיו לי עד כה בחיים, נהנתי מכל רגע ומרוב שהתבאסתי שנגמר נשארתי שם ללמד פעמיים בשבוע.
אבל עוד לפני שנגמר, שלמדתי למבחנים למדתי בין היתר עם מבחנים מהטכניון כי כל המרצים שלנו הם מהטכניון ואכן ראיתי שרמה אצלנו הרבה פעמים נמוכה יותר (במיוחד במקצועות המתמטיים) אבל לרוב לא!
אחרי חצי תואר (שנה וחצי בערך) התקבלתי לאחת החברות הטובות בארץ (מלאנוקס) בתור מפתח תוכנה.
יותר נכון הם באו לחפש אותי.. כן כן מלאנוקס הגדולה באו לחפש אותי במכללה קטנה וצנועה.
אז תחשוב שאם זה קורה במכללה אמיתית אז בבינתחומי לא רק מלאנוקס יבואו לחפש אותך אלא פייסבוק וגוגל ועוד חברות רבות וגדולות.
אין פה שיקול.

מה זה אומר? בפועל, בעיקר כלום וקצת בולשיט על המשך מחקר ותואר שני שההתקדמות שלך תהיה טובה יותר אם יצאת משם.
אם אתה רוצה משרה איכותית בתור מפתח תוכנה תאמין לי שאם כבר היתרון הוא של הבינתחומי.
אבל בכל זאת אני עובד מלאנוקס ולידי יושבים חברים מהטכניון ומכל האוניברסיטאות בארץ.
סתם מעניין כמה משאר החברה שלמדו איתך התקבלו למקומות טובים?

• פותח/ת השרשור
אין פה שיקול.

מאיפה הביטחון שאני אסבול כל רגע בתואר?
מבין שבבינתחומי החוויה תהיה יותר טובה אבל בל בכל רגע בת"א?מאיפה הבאת את זה?מכיר שסובלים בשנה א' וזהו

אני מבין למה אתה תקוע בחשיבה הזו ולכן חשוב לי לציין קודם כל שהבינתחומי אמנם מכללה אבל נחשבת יותר מהאוניברסיטאות
זה ממש לא נכון, הבינתחומי לא נחשב בשום מקום לטוב יותר מאונ' ת"א.
מצד שני סטודנט מצטיין מכל מוסד נורמלי יתקבל לעבודה במדמ"ח פשוט כי הביקושים לאנשים טובים אדירים.
לא צריך להיסחף, הסטיגמות של אנשים אנטיפתים ושל סבל לא נכונים (אומנם יש אווירה יותר ליברלית ומנוכרת כי הכיתות גדולות יותר והטרוגניות, אתה יכול להיות בכמה שיעורים שונים ובכל פעם עם סטודנטים שונים).
בכל מקצוע של מדעים מדויקים השנה הראשונה באונ' המובילות היא "סבל"- פשוט כי אתה מגיע מרמת תיכון (שמספיק תרגול עוזר לך להוציא 100) וקופץ לקורסים כמו חדו"א 1א או פיזיקה 1 (למהנדסים) שבהם בלי הבנה עמוקה אתה יכול לקבל 30 בכיף.
לעומת מכללות אין לך נחיתה רכה באונ', אתה יכול בכיף למצוא את עצמך חודש וחצי בתוך הסמסטר ולא מבין חצי מהקורסים שלמדת למרות שהיית בכל השיעורים והתרגולים, יש צורך במימד השקעה נוסף בבית.

אבל- בסופו של דבר מי שעובר את השנה הראשונה באונ' כמו שצריך משפר ממוצעים בשנים ב-ג, המטרה של שנה א' היא לסנן.

נ.ב
יש סטיגמה שאחרי שנה של עבודה מעסיקים מפיסיקים להסתכל באיזה מוסד לימודים למדת וזה לא נכון, גם בתפקיד שני או שלישי.

ההוכחה שמכללות זה רמה נמוכה - בוגרי מכללות חושבים שלבוגרי אוניברסיטאות אין יתרון עליהם 🤦‍♂️

עדיף לך ללמוד מדעי המחשב באחת האוניברסיטאות (העברית בר אילן בן גוריון) ולא מתמטיקה בת"א ולבנות על לעבור , הסיכויים שלך לעבור נמוכים ובלי ניסיון אתה בבעיה קשה אם עשית תואר במתמטיקה עם כמה קורסים של מדמח ועוד עם ממוצע נמוך (לרוב המוחלט יש ממוצע נמוך בפקולטה למתמטיקה בת"א תקנו אותי אם אני טועה ואתה סטטיסטית שייך לשם)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית