הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע לפוטנציאל הגנטי של הכוח

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
היי, רציתי לשאול משהו בנוגע לגבול גנטי של כוח.
אני מודע לכך שלכל אחד יש גבול גנטי בכוח ומסת שרירים.
אבל אני יודע ששרירים הם לא יותר מפוטנציאל לכוח, ולא בהכרח מעידים על חוזק.

כמובן שכוח מושפע מעוד דברים כמו יעילות העצבים.
עכשיו השאלה שלי היא:
נגיד סתם דוגמא אני שוקל 100ק''ג ויש עוד מישהו ששוקל גם 100ק''ג, שנינו באחוז שומן של 8% וכבר מיצינו את היכולת שלנו לבנות שרירים, זאת אומרת ששנינו לא יכולים לעלות אפילו עוד מיליגרם אחד של מסת שריר.

בהנחה שזה ככה, האם זה אומר שגם פוטנציאל הכוח שלנו הוא שווה? בזה אני מתכוון זה שאם הוא יכול לעשות סקוואט של 300 ק''ג האם זה גם אומר שבהנחה שאני ייתאמן לכוח אני יוכל גם לעשות את זה או משהו קרוב לזה לפחות? או שיעילות העצבים (או שעוד דברים שמשפיעים על כוח חוץ ממסת שרירים) זה גם משהו גנטי?

נערך לאחרונה:
היי, רציתי לשאול משהו בנוגע לגבול גנטי של כוח.
אני מודע לכך שלכל אחד יש גבול גנטי בכוח ומסת שרירים.
אבל אני יודע ששרירים הם לא יותר מפוטנציאל לכוח, ולא בערך מעידים על חוזק.

כמובן שכוח מושפע מעוד דברים כמו יעילות העצבים.
עכשיו השאלה שלי היא:
נגיד סתם דוגמא אני שוקל 100ק''ג ויש עוד מישהו ששוקל גם 100ק''ג, שנינו באחוז שומן של 8% וכבר מיצינו את היכולת שלנו לבנות שרירים, זאת אומרת ששנינו לא יכולים לעלות אפילו עוד מיליגרם אחד של מסת שריר.

בהנחה שזה ככה, האם זה אומר שגם פוטנציאל הכוח שלנו הוא שווה? בזה אני מתכוון זה שאם הוא יכול לעשות סקוואט של 300 ק''ג האם זה גם אומר שבהנחה שאני ייתאמן לכוח אני יוכל גם לעשות את זה או משהו קרוב לזה לפחות? או שיעילות העצבים (או שעוד דברים שמשפיעים על כוח חוץ ממסת שרירים) זה גם משהו גנטי?

שאלה טובה, לא נראה לי שמישהו יכול לענות על זה
מאוד קשה לחקור את התחום שאתה מדבר עליו
בהנחה שגם הרכב השריר שלכם זהה(שזאת גם יכולה להיות סיבה לפערים בכח) וגם הגובה ופרופורציות אורכי גפיים וכן הלאה אז ההבדלים היחידים הם ממערכת העצבים , אני יודע למשל שעובי השכבה שמכסה את הנוירון שנקראת MYELIN SHEATH יכולה להשפיע על מהירות שליחת הפולסים אבל אני לא יודע עד כמה זה משנה כשמדובר בעבודה לכח מסקימלי כמו הרמת משקולות בחד"כ

מעניין לשמוע מה לאחרים יש להגיד על זה

• פותח/ת השרשור
שאלה טובה, לא נראה לי שמישהו יכול לענות על זה
מאוד קשה לחקור את התחום שאתה מדבר עליו
בהנחה שגם הרכב השריר שלכם זהה(שזאת גם יכולה להיות סיבה לפערים בכח) וגם הגובה ופרופורציות אורכי גפיים וכן הלאה אז ההבדלים היחידים הם ממערכת העצבים , אני יודע למשל שעובי השכבה שמכסה את הנוירון שנקראת MYELIN SHEATH יכולה להשפיע על מהירות שליחת הפולסים אבל אני לא יודע עד כמה זה משנה כשמדובר בעבודה לכח מסקימלי כמו הרמת משקולות בחד"כ

מעניין לשמוע מה לאחרים יש להגיד על זה

אני מודע לכך שחוץ מיעילות העצבים יש עוד גורמים, תתקן אותי אם אני טועה אבל עצבים ומסת שרירים הם הגורמים העיקריים לכוח, לא?
אה.. וגם בהנחה שרוב ההיפטרופיה (או איך שקוראים לזה) של השרירים היא מסוג מלופייבר ולא סרקופלסמטית.
אז כנראה יהיה הבדל, אבל האם הוא יכול להיות גדול בצורה ממש משמעותית, שאחד יכול לעשות נגיד סקוואט בסדרי גודל של 50 ק''ג יותר?

נערך לאחרונה:
אני מודע לכך שחוץ מיעילות העצבים יש עוד גורמים, תתקן אותי אם אני טועה אבל עצבים ומסת שרירים הם הגורמים העיקריים לכוח, לא?
אז כנראה יהיה הבדל, אבל האם הוא יכול להיות גדול בצורה ממש משמעותית, שאחד יכול לעשות נגיד סקוואט בסדרי גודל של 50 ק''ג יותר?

כמו שאמרתי לך, לא נראה לי שמישהו יוכל לענות לך על זה ברצינות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית