הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מאיפה מגיעה המחשבה שפחמימות

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
נחוצות כדי למנוע פירוק שריר?
הרבה אנשים טוענים שבדיאטות דלות פחמימות אחת הסכנות ("סכנות") זה שאכן יורדים מהר במשקל אבל מפרקים מלא שריר.
אני מבין שהשריר צריך פחמימה בשביל הגליקוגן וכל זה... אבל יש מחקר שבאמת הראה שהגליקוגן ממש מתחזק את השריר ומונע ממנו להתפרק?

מצטרף, דעתי בעניין שזה לא בגלל הפחממות אלא בגלל אימון לא נכון בתוספת אכילה מועטת מדי(של חלבון כמובן, שאנשים לא מחשבים נכון ואוכלים פחות חלבון ממה שהם צריכים).

לפחמימות יש מה שנקרא Protein sparing effect. כלומר הגוף שלנו צריך גלוקוז כדי לשמור על רמות גלוקוז תקינות בדם. הוא יכול להשתמש בגלוקוז שאנחנו אוכלים או לייצר גלוקוז מחלבונים. לכן אם אוכלים פחמימות "משמרים" חלבון. זה נכון אם כמות החלבון הנצרך היא קטנה. הפתרון (אם רוצים להתעקש על דל פחמימה) הוא לאכול מספיק חלבון שיספיק גם לצרכים הרגילים של חלבון (שימור שריר) וגם יספיק כדי לייצר את דרישות הגלוקוז. כמה זה? תלוי בכל מיני פרמטרים אבל 2 גרם לקילו זאת התחלה טובה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה.
אני מניח שרוב האנשים שיאבדו המון שריר יהיו אנשים שאין להם מודעות לאימונים והמאזן קלורי שלהם יהיה נמוך מדי.
כנראה שלפני שמאשימים את סוג הדיאטה צריך לבדוק את כמות הקלוריות וגם את כמות השומן.

הבנתי תודה.
אני מניח שרוב האנשים שיאבדו המון שריר יהיו אנשים שאין להם מודעות לאימונים והמאזן קלורי שלהם יהיה נמוך מדי.
כנראה שלפני שמאשימים את סוג הדיאטה צריך לבדוק את כמות הקלוריות וגם את כמות השומן.

בעיקר זה תוצאה של אימונים לא נכונים - המון עבודה גליקוליטית (הרבה חזרות עם משקל נמוך) במקום עבודת כח (1-5 חזרות) עם משקל גבוה. האימונים ביחד עם תזונה שיש בה מעט מדי פחמימות ומעט מדי חלבון יגרמו לכך שהגוף יהיה חייב לפרק שריר כדי לעמוד בדרישות הסוכר בדם.
אפשר לבנות תפריט שהוא מאוד דל קלוריות אבל הוא חייב להיות עשיר מאוד בחלבון כדי לשמור על שריר - ראה PSMF. וכמובן צריך להתאמן בהתאם (קצת אימוני כח ואירובי בעצימות נמוכה מאוד).

ישנה גם בעיה של צריכה גבוהה בחלבון מייצרת הרבה פחמן דו חמצני כאשר חומצות אמינו נכנסות למעגל קרבס לצורך ייצור ATP פחמן דו חמצני הוא תוצר פסולת הגוף צריך לעבוד קשה על מנת לפנות את כל הפחמן דו חמצני הזה. כמו כן על מנת שחומצות אמינו יוכלו לעבור את מחסום הדם-מח יש צורך להכנס למצב קיטוג'ני גופי קיטון יכולים לספק אנרגיה למח. בקיצור במקום להיות על אפס פחמימה יש למצוא את כמות הפחמימה המינימאלית שבה לא "נשרוף" חלבון שריר ונרד במשקל בצורה איכותית. זה מיתוס שצריך להיות על אפס פחמימה על מנת לרדת לאחוז שומן נמוך. אני לדוגמא על 8-9% כרגע וצורך 230ג פחמימה וממשיך לרדת משקל איכותי. זה הכל עניין של ניסוי וטעיה צריך להכיר את הגוף.

אתה טועה ומטעה. אם אתה במאזן קלורי חיובי המוח לא יעבוד על גופי קטו.
הוא יהפוך חלבון לגלוקוז בגלוקונאוגנזה. גופי קטו יש רק בגרעון קלורי ובצום.
ואל תשכח שלכל אחד יש את הרגישות שלו לאינסולין.

גם כשאתה על 0 פחמימה?

תיאורתית אם אתה אוכל 0 פחמימה אבל אוכל המון חלבון ומספיק ח"א גליקוגניות המח יעבוד בעיקר על גלוקוז מהגלוקונאוגנזה (כמו שאר הגוף). אבל אני מניח שתמיד תהיה רמה כלשהי של גופי קטו.

אחינו היקר שמעת פעם על נקודת הנחה? אז נקודת ההנחה היא במה שאמרתי היא שאתה אכן במאזן קלורי שלילי.

אה. זה לא היה כתוב בשום מקום.
וברור שלהיות על 0 פחמימה זה מיותר. גם אם אתה תומך בדיאטת דלת פחמימות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3593900,00.html

ובכלל פרסמו מחקר מקיף הייתה כתבה בערוץ 2 לגבי אטקינס במחקר עם המון נבדקים - שלטווח ארוך הוא מביא להשמנה.

הכתבה מynet לא אומרת שום דבר לגבי נזק או יתרון בריאותי של דיאטת אטקינס. אם אותו אדם גם היה מנסה לעשות דיאטה של פיתוח גוף (גם עם פחמימות) סביר להניח שהוא היה מגיע לאותו מקום.

זאת לא הכתבה - חיפשתי כתבה אחרת לגבי אטקינס - לא מצליח לאתר - משהו על מחקר שבוצע על מאה אלף איש (או משהו כזה) שבדק אני הנושא והגיע למסקנה שהדיאטה כושלת לטווח הארוך ומביאה להשמנה.

אני אשמח עם מישהו כן יצליח לאתר את זה.

זאת לא הכתבה - חיפשתי כתבה אחרת לגבי אטקינס - לא מצליח לאתר - משהו על מחקר שבוצע על מאה אלף איש (או משהו כזה) שבדק אני הנושא והגיע למסקנה שהדיאטה כושלת לטווח הארוך ומביאה להשמנה.

אני אשמח עם מישהו כן יצליח לאתר את זה.

לא יודע על איזה מחקר ספציפי אתה מדבר, אבל זו הרצאה טובה -

שמדברת על דיאטות מוכרות (אטקינס, זון, אורניש וכו') ועל דל פחמימה vs. עתיר פחמימה, הוא עובר שם על הרבה מחקרים שקשורים לאטקינס, אם זה מעניין אותך. שורה תחתונה - לא, הדיאטה לא 'כושלת לטווח ארוך ומביאה להשמנה'.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית