כדאי לי לקנות כלב ?

כל חיי הייתי עם כלבים וגרתי בדירות בבנין, למדתי, עבדתי..
אין בעיה מבחינת השעות פשוט צריך להבין שכשהכלב עדין גור והוא לא מחונך צפה לחזור הביתה לבית חצי הרוס. אם אתה משקיע בלאמן ולאלף אותו (אני מאד מציע לראות את הסדרה ולקרוא את הספר של סיזר מילן הלוחש לכלבים זה עבד אצלי 100% מהפעמים בצורה פשוט מושלמת לכל דבר שאני עושה עם הכלבים שלי) תוך חצי שנה כבר לא תיהיה שום בעיה להשאיר אותו לבד בבית אפילו לחצי יום. הבעיה היא לדעתי שזה הרבה מאד תלוי באופי ובגזע של הכלב, כמה אנרגיות יש לו. היו לי כלבים שלא הזיז להם לשבת על התחת 8 שעות ביום אבל היו לי כמה גם שזה היה סיוט בשבילהם (עד לרמה שהיתי חייב למסור.. אחח.. מוניקה....).
אחד הדברים שראיתי במו עיני שהם פתרון ממש ממש מעולה מבחינת זמן לבד שהכלב מבלה עם עצמו (שיעמום) זה בעצם לאמץ זוג כלבים. בעדיפות לאחד שיהיה בוגר ורגוע יותר. זה פשוט מדהים מה שקורה. בהנחה שאתה משקיע את הזמן לאלף כמובן את שניהם שלא ישתינו וישאירו מתנות בבית - הם יבדרו אחד את השני לאורך הרבה זמן עד שתחזור ויש לזה כמובן עוד הרבה השלכות לגבי התנהגות בתווך הארוך. למשל כלב שגודל עם עוד כלב יגדל להיות פחות אגרסיבי, יותר בוטח בכלבים, אתה תראה גם שתוך כדי משחק הם מחכנים אחד את השני (מה שנקרא pack mentality) למשל אם אחד מהם נושך בטעות את השני חזק מדי אז השני מילל נושך בחזרה וככה הם לומדים לא לנשוך. זה ממש יפה לראות את זה קורה אתה רואה איך "לדבר" איתם בשפה שלהם..
אבל הכי חשוב זה שאתה תיהיה ה pack leader. אם אתה לא תדע איך לגדל ולחנך ו"לאלף" כלב אז הוא יכול לגדול להיות שטן לא קטן ואפילו תצטער שלקחת (שבעצם אתה זה שתיהיה אשם ולא הכלב. אין כלב רע. יש כלבים עם בעיות התנהגות שחונכו לא טוב ואין להם leader)

וכמובן כמו שאמרו לך פה.. לא משנה מה - אל תקנה! תאמץ!!!!

בדיוק לפני מספר ימים התחלתי לקרוא וקצת להתעניין בנושא בדרך של סיזר.. ותשמע.. תוך 4-5 ימים הכלב כבר שינה את כל ההתנהגות שלו.. עובד כמו קסם
זה ממש יפה לראות שהוא למד והבין איך המוח שלהם עובד

בדיוק לפני מספר ימים התחלתי לקרוא וקצת להתעניין בנושא בדרך של סיזר.. ותשמע.. תוך 4-5 ימים הכלב כבר שינה את כל ההתנהגות שלו.. עובד כמו קסם
זה ממש יפה לראות שהוא למד והבין איך המוח שלהם עובד

כן זה מדהים הבן אדם הזה שינה בערך תוך לילה את כל ההבנה שלנו על מה שאנחנו קוראים לו חינוך/"אילוף" כלבים, שהוא בכלל לא מתייחס לזה ככה אלה כדרך חיים עם כלב. יש לי חבר מאלף שכרגע מתלמד אצל אחד המאלפים המוכרים והטובים בארץ (שכחתי את השם)והוא אמר שבעולם שלו זה פשוט מה שנקרא שבר את כל הכלים.

הכלב שלי שון:s28::

קבצים מצורפים

• Image007.JPG
    Image007.JPG
    KB 10.1 · צפיות: 134
  • Aman-He-Tep.jpg
    Aman-He-Tep.jpg
    KB 97.8 · צפיות: 113
  • Photo0314.jpg
    Photo0314.jpg
    KB 23.9 · צפיות: 105
כה.. כמו שרובנו התחלנו בתור GYM RATS חסרי ידע...
עד שנחשפנו לשיטה של ריפטו.. ומריפטו לסטאר,לפנדלךי,לדפרנקו,לוונדלר,ללואי סימונס,למיליון ו 7 מאמנים אחרים והמון מידע שבעצם שינה לרובנו את הצורה שבה אנחנו מתאמנים וחושבים על אימונים ותזונה..

וזה שוקי [האח בחר את השם =P.. אבל הוא די מתאים לו]...גור לברדור מעורב עם כנעני.. ככה הוא היה כשהוא רק הגיע אלינו.. בן 3 וחצי חודשים בערך

29422_1369806458052_1618462385_903840_7929923_n.jpg

וזה אחרי תקופה קצרה

29472_1384189697624_1618462385_940470_3473429_n.jpg

וזה הייצור אחרי חצי שנה

76132_1592544586366_1618462385_1393732_5532148_n.jpg

סקרן ביותר

76672_1592544986376_1618462385_1393735_7480459_n.jpg

אגב.. הסיפור שלו מעניין.. מסתבר שהוא נולד באיזה בסיס צבאי ונגרר ממקום למקום עד שהגיע לבחורה שמחזיקה הרבה כלבים בשביל העמותות.. שם הוא חטף משהו שנקרא אם אני לא טועה "דלקת הקרציות" או "שפעת הקרציות" משהו כזה... שהוא ניהי חלש.. ואישפזו אותו.. בסופו של דבר הוא התגבר בערך על המחלה וחיכה לנו ב SOS חיות שנביא אותו אלינו.. הוא עדיין היה חלש מאוד.. וכנראה היה מת.. הוא שקל פאקינג 3.7 קילו =O ... שבועיים אחרי שלקחנו אותו הוא כבר שקל 6.5 קילו
ביום הראשון שלקחנו אותו הוא בקושי היה יכול ללכת... יום אחרי [עם קצת אוכל והרבה אהבה] הוא כבר רץ כמו שד

תכלס כלב זה דבר משגע.. נקשרים אליו כמו לאח אם לא יותר
יש בו מן תמימות כזאת ...

נערך לאחרונה:
"פאוורליפטרים"

חחחח

והאחד הגדול יותר נקרא שי.. הוא כבר בכיוון

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=16837

נכון לעכשיו זה כבר יותר כבד.. אבל אין סרטון אז נמשיך לחכות עד שיהיה לי כוח ואני אזכור לצלם

פאק הכלב שלך כל כך דומה לכלבה שלי,הוא נראה בדיוק כמוה,היא גם מעורבת (אימצנו אותה) נראה לי שהיא לברדור מעורב עם משהו,בדיוק בת שנתיים

גם לה היה סיפור עצוב יחסית,הבאנו אותה בגיל חודשיים והיא הייתה סגורה באיזה חדר של אישה מטורפת עם המון כלבים אחרים ובקושי אכלה,היא הייתה 3 קילו בגיל חודשיים ובגיל חצי שנה שקלה 20 חח
עד היום היא מפחדת מכלבים אחרים ובקושי מתקרבת אליהם אלא אם כן הם ממש רגועים

"פאוורליפטרים"

חחחח

והאחד הגדול יותר נקרא שי.. הוא כבר בכיוון

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=16837

נכון לעכשיו זה כבר יותר כבד.. אבל אין סרטון אז נמשיך לחכות עד שיהיה לי כוח ואני אזכור לצלם

אתה יודע אם יש איזה מקום שאפשר לקרוא על הדרך של סיזר? אני לא בבית בזמן שהתוכנית שלו משודרת

אני הולך לחדר כושר בדיוק בזמן שמראים את התוכנית הלוחש לכלבים בנשיולנל ג'יאוגרפיק.
אני תמיד רואה את זה. הוא באמת משהו מיוחד.

כה.. כמו שרובנו התחלנו בתור GYM RATS חסרי ידע...
עד שנחשפנו לשיטה של ריפטו.. ומריפטו לסטאר,לפנדלךי,לדפרנקו,לוונדלר,ללואי סימונס,למיליון ו 7 מאמנים אחרים והמון מידע שבעצם שינה לרובנו את הצורה שבה אנחנו מתאמנים וחושבים על אימונים ותזונה..

תכלס כלב זה דבר משגע.. נקשרים אליו כמו לאח אם לא יותר
יש בו מן תמימות כזאת ...

מסכים איתך לגמרי!
והכלב חמוד לאללה:RockOn:
את הכלב הנוכחי שלנו אימצנו בטיילת ת"א אישה הלכה עם סלסלה של 4 או 5 גורים קטנטנים שרק הומלטו וחיפשה להם בית... אז לקחנו אחד 😃 מקווה שהאחרים גם קיבלו בית אוהב...

ממליץ לכולם לקרוא את הספר שלו. הוא גם נקרא הלוחש לכלבים.

ממליץ לכולם לקרוא את הספר שלו. הוא גם נקרא הלוחש לכלבים.

כן הספר חובה.. הסידרה זה סתם סוג של public relations כדי שאנשים יכירו אותו זה לא מלמד משהו מאד משמעותי - אלה אם כן אתה כבר קראת ולמדת ואז אפשר להבין טיפה דברים מהסידרה. זה מקביל ללמוד לעשות סקוואטים רק מסירטונים ביוטיוב בלי לקרוא SS 😃

כמו שאמרו תאמץ אל תקנההההההההה
את שלי מצאתי בגיל 4 חודשים כשהוא היה קטן ותמים
רועה בלגי וממה שאמר הוטרינר וראיתי תמונות של הגזע אז הוא גזעי.
חכם ביותר ומבין כל דבר ורציתי לקנות רוטווילר אבל ברקע שלקחתי אותו שכחתי לגמרי מהרוטווילר
כמובן כשהוא גור הוא היה משגע אותי בלי סוף וצריך מלא תשומת לב אבל אין מה לעשות

בעברית כן קוראים לו הלוחש לכלבים. יש לי את הספר בבית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית