ייעוץ חלבון או פחמימה? מה עדיף בשביל החיטוב?

מצב
השרשור נעול

lightdelegate

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום לכם.
הסיבה שאני כותב היא מפני שבכל הלימודים בווינגייט כשנלמד עניין התזונה נאמר בפרוש להמעיט חלבון ולהגביר את כמות הפחמימות.
הפחמימות הינן הדלק העיקרי של מערכת העצבים והמוח והחלבון אם הוא יותר מימה שצריך הגוף בעצם יגרום להשמנה ועומס על הכבד שינסה לנקות רעלים שייווצרו ולהפוך את העודף חלבון לאנרגיה.
לפי מחקרי ה ACSM מתאמן צריך לצרוך אם הוא בתכנית לבניית מסת שריר כ2 גרם חלבון לכל ק"כ ממשקל גופו וזאת ליממה שלמה.
לפי המחקרים שלהם אדם שאיננו עוסק באימון לשם בניים גוף יספיקו לו לפי מיטב זכרוני כ1.4 גרם חלבון לק"ג ממשקל גופו כנ"ל.
לאחר שנים של מסלולי חיטוב ותוצאות נכבדות בהחלט, שמתי ליבי לכך שרק כשדייקתי בתזונה לפי המידע שהACSM מסרו וניצלתי את הפחמימה ע"י אכילת לחמית של אוסם למשל שהינה בעיקר פחמימות מורכבות, התוצאות של הגוף הכי רזה שאי פעם השגתי היה כשהתמדתי עם הפחמימות והמטטתי חלבון למנה אחת של ארוחה משולבת (כמו ארוחת תהריים רגילה) פעם ביום.
כל המידע שמפורסם פה ובכלל בהרבה מקורות של באדיבילדינג למיניהם ברשת מפורסם בדיוק ההפך להגביר כמות חלבון ולהמעיט בפחמימות.
אני מבין שיש לי פה עסק עם כמה תותחים בתזונה או בניית גוף ומצד שני אני כמאמן עברתי התנסויות גם על עצמי וגם על כמה חברים שהכוונתי תזונתית והחיטוב/ירידה במסה השמנה היו ניכרים בצורה טובה.
מישהו יכול להסביר את הדבר ומהי הסיבה שבכל זאת תמיד קיים מידע בכל מיני מקורות הסותר?
אשמח לשמוע דעתכם.
תודה 😃

אני לא יודע מה בדיוק ההמלצות של הacsm אבל מה שבטוח 2 גרם לכל קילו משקל גוף זה לא בדיוק להמעיט בחלבון- זה יותר קרוב ללהפציץ בחלבון.
סיבות אפשריות למידע הסותר במקומות שונים היא - למקומות שונים יש אינטרסים שונים + אפשר לרדת במשקל בכל מיני סוגים של דיאטות-אין רק דיאטה אחת שעובדת.

• פותח/ת השרשור
מממ... זה לא ממש להפציץ בחלבון כי אתה שוכח את כמות החלבון שקיימת בכל מה שאנו אוכלים, אפילו בלחם !
הרשה לי לתקן אותך בדבריך... לא דיברתי על ירידה במשקל אלא על חיטוב שזה אומר ירידה במסת השומן בלבד !
ובכל זאת המחקרים מראים כי העדיפות לפחמימות נותנת אנרגיה וכתוצאה מיכך אימון קל יותר ותוצאות טובות יותר וכאן מתעקשים על המעטה בפחמימה והגברת כמות החלבון ...
עכשיו השאלה מה המומלץ הנותן תוצאה טובה ומינימום נזק או פגיעה במערכות הגוף...

2 קילו לכל קילו משקל גוף ממש לא נקרא להפציץ, זה נורמלי

מממ... זה לא ממש להפציץ בחלבון כי אתה שוכח את כמות החלבון שקיימת בכל מה שאנו אוכלים, אפילו בלחם !
הרשה לי לתקן אותך בדבריך... לא דיברתי על ירידה במשקל אלא על חיטוב שזה אומר ירידה במסת השומן בלבד !
ובכל זאת המחקרים מראים כי העדיפות לפחמימות נותנת אנרגיה וכתוצאה מיכך אימון קל יותר ותוצאות טובות יותר וכאן מתעקשים על המעטה בפחמימה והגברת כמות החלבון ...

אל תדבק למילה להפציץ- זה יותר קרוב ללהפציץ מאשר ללהמעיט.
אתה יכול לתת קישור למחקרים?

מה מומלץ יכול להשתנות כמו שכבר ראית בהתאם למי שאתה שואל. אם אתה רוצה לשמור על השריר (חיטוב) אז אני לא חושב שיש מחלוקת על העובדה שצריך לצרוך מספיק חלבון(1.5-2 גרם לקילו משקל גוף ויותר).
אם אתה גם רוצה לשמור על הבריאות- תשתדל לא לצרוך שומן טרנס(גם אין מחלוקת) .
עוד עניין שקשור לבריאות - לשמור על היחס בין החומצות שומן ברב בלתי רווי(אומגה 6 ואומגה 3)
ויש שיגידו אפילו פשוט להמעיט בשניהם.
לצרוך מספיק ויטמינים ומינרלים וכו'.

• פותח/ת השרשור
חברים אני חושב שקצת לא קראתם נכון מה כתבתי...
מדובר על גרם פר קילוגרם... ולא ק"ג פר קילוגרם...
זה אומר שאדם במשקל של כ100 ק"ג אמור לצרות כ200 גרם חלבון בלבד ליום !!!
וזה במידה והוא עוסק בבאדי בילדינג...
יש לי את הסיכומים האלו איפשהו או את המחקר עצמו.
אני אמצא ואפרסם ...
בכל אופן 200 גר' חלבון זה כלום ביחס למה שאנו אוכלים בפועל בד"כ...

לגבי עניין השומנים והויטמינים... זה ידוע כמובן כמעט לכל מי שמתעסק בתחום אבל הכוונה הייתה לגבי הקיצונויות של חלבון או פחמימה.
אם ממעיטים פחמימה הדבר משפיע על המערכת העצבית וגורם עצבנות וכו'...
אם ממעיטים מגזימים בחלבון יש עומס על הכבד...
מצד שני לא מצאתי אילו שהן בעיות שנוצרות במצב ההפוך בו אוכלים מעט חלבון ביחס לפחמימות 😃

נערך לאחרונה:
אני קורא את ההודעות שלך ולא מבין כל כך מה אתה רוצה ומנסה להגיד. הגבתי באדום.
שלום לכם.
הסיבה שאני כותב היא מפני שבכל הלימודים בווינגייט כשנלמד עניין התזונה נאמר בפרוש להמעיט חלבון ולהגביר את כמות הפחמימות. מה אתה לומד בווינגייט? אף אחד לא אומר להמעיט בחלבון.
הפחמימות הינן הדלק העיקרי של מערכת העצבים והמוח והחלבון אם הוא יותר מימה שצריך הגוף בעצם יגרום להשמנה ועומס על הכבד שינסה לנקות רעלים שייווצרו ולהפוך את העודף חלבון לאנרגיה. אין לי מושג מה אמרת פה, אז בוא אני אגיד את זה כמו שהדברים באמת קורים במציאות: חומר האנרגיה העיקרי במוח (לא בזמן צום) הוא גלוקוז. לא פחמימות אלא אך ורק גלוקוז ולא משנה מה מקור הגלוקוז (חלבון או פחמימה).לכן אם תאכל פחמימות הן תתפרקנה לגלוקוז ואם יהיו עודפים הפחמימות יאגרו כשומן. אם תאכל חלבונים, הם יהפכו בגלוקונאגנזה לגלוקוז. אם יהיו עודפים הם ימלאו גליקוגן ואף במידה מעטה יאגרו כשומן.
יש יותר סיכוי להשמין מעודף פחמימות מאשר מעודף חלבון.
לפי מחקרי ה ACSM מתאמן צריך לצרוך אם הוא בתכנית לבניית מסת שריר כ2 גרם חלבון לכל ק"כ ממשקל גופו וזאת ליממה שלמה.
לפי המחקרים שלהם אדם שאיננו עוסק באימון לשם בניים גוף יספיקו לו לפי מיטב זכרוני כ1.4 גרם חלבון לק"ג ממשקל גופו כנ"ל.
לאחר שנים של מסלולי חיטוב ותוצאות נכבדות בהחלט, שמתי ליבי לכך שרק כשדייקתי בתזונה לפי המידע שהACSM מסרו וניצלתי את הפחמימה ע"י אכילת לחמית של אוסם למשל שהינה בעיקר פחמימות מורכבות, התוצאות של הגוף הכי רזה שאי פעם השגתי היה כשהתמדתי עם הפחמימות והמטטתי חלבון למנה אחת של ארוחה משולבת (כמו ארוחת תהריים רגילה) פעם ביום.
כל המידע שמפורסם פה ובכלל בהרבה מקורות של באדיבילדינג למיניהם ברשת מפורסם בדיוק ההפך להגביר כמות חלבון ולהמעיט בפחמימות.
אני מבין שיש לי פה עסק עם כמה תותחים בתזונה או בניית גוף ומצד שני אני כמאמן עברתי התנסויות גם על עצמי וגם על כמה חברים שהכוונתי תזונתית והחיטוב/ירידה במסה השמנה היו ניכרים בצורה טובה.
מישהו יכול להסביר את הדבר ומהי הסיבה שבכל זאת תמיד קיים מידע בכל מיני מקורות הסותר?
אשמח לשמוע דעתכם.
תודה 😃
יש אינסוף מאמרים בפורטל. אני לא מבין מה לא הבנת.
ירידה במסת שומן זה לא ירידה במשקל? רוצה לחדש לנו משהו?
לא הבנתי מה המטרות שלך ומה אתה מנסה להשיג? להרזות? להגביר ביצועים?

אני אמצא ואפרסם ...
זה כלום?!?! תגיד לי אתה בסדר בראש? ראית יותר מידי ערוץ 2?
למה כמה אתה אוכל בפועל?

לגבי עניין השומנים והויטמינים... זה ידוע כמובן כמעט לכל מי שמתעסק בתחום אבל הכוונה הייתה לגבי הקיצונויות של חלבון או פחמימה.
מצד שני לא מצאתי אילו שהן בעיות שנוצרות במצב ההפוך בו אוכלים מעט חלבון ביחס לפחמימות 😃
עצבנות? על מה אתה מדבר? האנשים הרגועים בפורום הם דווקא אלה שלא אוכלים פחמימות. מאיפה הבאת את זה?
איזה עומס על הכבד?
לא מצאת בעיות? שנדבר על מגפת ההשמנה העולמית, סכרת טייפ 2, מטאבוליק סינדרום וכו'?

אני קורא את ההודעות שלך ולא מבין כל כך מה אתה רוצה ומנסה להגיד. הגבתי באדום.

יש אינסוף מאמרים בפורטל. אני לא מבין מה לא הבנת.

ירידה במסת שומן זה לא ירידה במשקל? רוצה לחדש לנו משהו?
לא הבנתי מה המטרות שלך ומה אתה מנסה להשיג? להרזות? להגביר ביצועים?

עצבנות? על מה אתה מדבר? האנשים הרגועים בפורום הם דווקא אלה שלא אוכלים פחמימות. מאיפה הבאת את זה?
איזה עומס על הכבד?
לא מצאת בעיות? שנדבר על מגפת ההשמנה העולמית, סכרת טייפ 2, מטאבוליק סינדרום וכו'?

מחזק

ACSM זה גוף של ליצנים אשר יושבים וקוראים מחקרים משנות ה 90, כל מה שהאוכלי חינם האלו עושים שם הוא להעביר דף אחד מימין לשמאל ביום ולקבל מאות אלפי דולרים בשנה כמשכורת.
אם יש טובה בעולם הזה שאתה יכול לעשות לעצמך, זה להפסיק לקרוא את ההמלצות המגוכחות והמטומטמות של ACSM

אני אמצא ואפרסם ...

200 גרם חלבון בלבד?!😲
אני על 3200 קלוריות היום ואני מגיע לאזור ה200 רק כי אני מתאמץ!
ה"אנשים הממוצעים" שאני מכיר שלא מתאמנים בקושי מגרדים את ה80-100. אני לא מבין מאיפה הבאת את זה שאנחנו אוכלים הרבה יותר מ200?
אולי אתה מתבלבל בין 200 גר סטייק ל200 גר חלבון (מאקרו נוטרינט)- ב200 גרם סטייק יש באזור ה40 גרם חלבון אולי פחות... עכשיו תגיד לי אתה כמה סטייקים אתה אוכל ביום?
בשר טחון (כתף וכו) זה אזור ה15-20 גרם חלבון ל100 גרם תלוי בבשר
ביצה 1 גדולה זה 7גרם חלבון
פרוסת גבינ"צ זה 7
פחית טונה זה 29
חלב זה 33גרם לליטר!
סתם שתבין אני מביא לך פה ערכים של המאכלים הכי מלאים בחלבון שיש..

אני מפנה אותך לפוסט היעיל הזה אולי תצליח לנקות את השטויות שיש לך בראש (בלי להעליב):
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מממ...
נתחיל מזה שאני לא צופה בטלויזיה אז לא רואה ערוץ 2 כמו שהגדרת...
אני מאוד מעריך את האתר שלכם ולכן מתייעץ ושואל אבל יש פה תחושה של מתקפה ממש...
קיבלתי את מה שאמרתם לגבי הסיכוי להשמנה הגבוה יותר מעודף פחמימה אבללא הבנתי מה לא היה ברור לגבי זה שבתהליך הפיכת החלבון לגלוקוז יש עומס על הכבד ותוצרי לוואי , לפחות ככה אני יודע ממה שלמדתי.
ברור שהכוונה היא לגלוקוז ולא שהגוף מונע ועובד ישירות עם פחמימה...
דיברתי על הרזיה וחיטוב ולהפוך את המשפט שכתבתי בפירוש נותן משמעות אחרת למה שנכתב.
כמו שכתבתי ירידה במשקל היא לא בהכרח ירידה במסת השומן...ולא ההפך כמו שכתבתם.
אחד החברים פה בפורום כתב שבעקבות ההמעטה של אכילת הפחמימות נוצרת אצלו עצבנות מסויימת...
זה הסתדר לי עם התהליך ההפוך שבעת אכילת פחמימות מופרשים אנדרופינים או משהו כזה והתחושה היא של "היי" ...

אשמח מאוד אם יכבדו אותי ולא יכתכבו משהו כמו " תגיד לי אתה בסדר בראש?" 😃

לא באתי פה להתנצח או להילחם אבל התחושה היא של תקיפה מכל כיוון אפשרי...
אם יש עוד כמה מנהלים שרוצים להפגין את הידע ולשסע אותו במשתמש חדש השואל שאלה אז זה הזמן 😃
אם לא הייתי מעריך את הידע אז לא הייתי שואל אבל לא שאלתי כדי שיצליפו בי 😃

• פותח/ת השרשור
אגב מנהל הפורום...
כותרת ההודעה הייתה פחמימה או חלבון מה עדיף בשביל החיטוב...
אז לפני שאתה תוקף ולא מבין מה המטרה שלי כדאי שתכבד אותי ותקרא את השאלה ולא תנסה להפוך הכל לקירקס:)
מעבר לכך אתה מוזמן למחוק את השרשור כי לאור קבלת הפנים המוארת שלכם לא נראה לי שאני אכתוב פה בפורום אי פעם 😃
אור ואהבה 😃

אגב מנהל הפורום...
כותרת ההודעה הייתה פחמימה או חלבון מה עדיף בשביל החיטוב...
אז לפני שאתה תוקף ולא מבין מה המטרה שלי כדאי שתכבד אותי ותקרא את השאלה ולא תנסה להפוך הכל לקירקס
smile.gif

מעבר לכך אתה מוזמן למחוק את השרשור כי לאור קבלת הפנים המוארת שלכם לא נראה לי שאני אכתוב פה בפורום אי פעם
smile.gif

אור ואהבה
smile.gif

דבר ראשון דיברתי על ACSM ולא עליך, נסה לקרוא את התגובה שלי ולהפעיל את הבנת הנקרא שלך לפני שאתה רושם דברים כאלו ואחרים של "תוקפים אותי" או "לא מאכילים אותי בכפית".
דבר שני הפנו אותך לכל המקורות מידע שרק אפשר כולל קישורים ישירים, אתה לא רוצה לקרוא ולהעמיק בנושא, אתה מחכה שיאכילו אותך כמו כל ישראלי טוב.
דבר שלישי, אם תוריד קצת את האגו שלך ותפסיק לחשוב שאם עברת או למדת בקורס למדריכי כושר במשך 3 חודשים או כמה שזה לא יהיה, הופך אותך למבין בנושא אז אתה טועה. גם אני לא מבין בנושא, ועברתי את אותו הקורס ועוד הרבה דברים מעבר לזה ואני בתחום קרוב ל 6 שנים ואני עדיין אפס מאופס, אז תתחיל ללמוד דברים חדשים ותפסיק לבכות כמו ילדה קטנה.
אף אחד כאן לא תקף אותך ולא דיבר אליך לא יפה, זו שפת הדיבור בפורום מהיום הראשון שהוא נפתח, אתה יכול להתרגל אליה או לא, אף אחד לא מחזיק אותך בכוח.

• פותח/ת השרשור
אם הייתי מגיע עם אגו כמו רוב מתאמני חדרי הכושר או המאמנים אז בטוח שלא הייתי נכנס לפורום ושואל שאלות 😃
לא למדשתי קורס מדריכי חדר כושר אבל אם זו המסקנה שלך אז נפלא 😃
אני באמת חיפשתי קוציר דרך ולא לקרוא עשרות מאמרים כי אחרת למה מיועד פוום יעוץ תזונה ותוספים ?!?
אני שמח שאתה לא מתנשא אבל התחושה היא קצת שונה מצד האחרים.
יכול להיות שהשפה פה היא מסויימת אבל "תגיד לי אתה בסדר בראש?" נראה לך כמו שפה שמכבדת את המקום ?
אבל אם אתה טוען שאני בוכה כמו ילדה קטנה אז אולי כנראה שבאמת הגישה פה היא אגרסיבית מידי:)
אני אפנה למקום של בנות 😃
תודה

הפורום מיועד לאנשים שקראו דבר או שניים ובאים לשאול שאלות ממוקדות ולא שאלות של למה וכמה, אף אחד כאן לא חייב לך שום דבר ואף אחד לא יבזבז מזמנו להסביר לך בדיוק מה שרשום במאמרים שאתה בעצמך יכול לקרוא. אם אתה עצלן ומאשים אחרים זו כבר בעיה אחרת שתצטרך להתמודד בה לבדך. אנו לא מאכילים בכפית ומי שמחפש את זה באמת מוזמן לפנות למקומות אחרים.
האשכול ננעל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית