הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיוס לחיל תקשוב

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
היום באו להרצות לנו בבצפר על חיל תקשוב- קשר"ג,ממר"ם,ועתודה בעיקר.
חשבתי כבר הרבה זמן ללכת לממר"ם(פיתוח תוכנה וכאלה,רוצה לתכנת) ואם אני יראה שזה לא חרא אולי לעשות קצונה קרבית..
מישהו שירת בממר"ם או מכיר ויכול להסביר לי כדי שאני לא אעשה טעות?
בתכלס עוד לא קיבלתי צו ראשון אבל אני רוצה להתחיל לראות לאן אני מתגייס.

כבר מילאתי פרטים על טפסים של עתודה וממר"ם-סתם כדי שישלחו לי מידע בצו ראשון.
הולך להיות לי פרופיל 64 בגלל כל מיני דברים ואני מחפש דברים שיכולים לעזור לי לחיים שאחרי הצבא
אז זה או זה או ג'וב.
מה אתם אומרים?

אם אתה יכול להגיע לקורס תכנות במסגרת הצבא זה אחלה.

אני יכול להגיד לך לא ללכת לעתודה. בד"כ מי שהולך לעתודה זה אלה שלא רוצים להיות קרביים. מאחר ואתה לא הולך להיות כזה ממילא, חבל לשרוף עוד 3 שנים בצבא - ואל תטעה - זה לשרוף. כי הצבא יכול להגדיר מש"ק שלישות כ"שיבוץ במקצוע" כי אתה הרי יושב כל היום ליד מחשב....

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי כלכך מה שאמרת..

עתודה זה לשרוף 3 שנים? הבנתי שעושים י"ג וי"ד ויש אפשרות לעשות תואר במדעי המחשב.
ומה זאת אומרת שהצבא יכול להגדיר מש"ק שלישות כשיבוץ במקצוע?(אני עוד לא מכיר מונחים של צה"ל וכו'..)
בכל מקרה אני יותר נוטה לממר"ם ואשמח אם מישהו יוכל להסביר מה התנאים וכישורים שצריך כדי להתקבל לשם ומה עושים שם בכלל..

הבנתי שצריך 3 י"חל מתמטיקה ו4 יח"ל אנגלית ובגרות בפיסיקה או מכינה ועדיף לימודים קודמים בנושא-אני לומד מדעי המידע 5 יח"ל ומדעי המחשב 3 יח"ל (הורדתי 2 יחידות שאני חושב להשלים בשלב כלשהו),4 יח"ל מתמטיקה ו5 אנגלית.
בתכלס אני תלמיד עם ציונים ממוצעים ולא בולט או משהו בקטע הזה אבל מאוד אוהב להתעסק עם תכנות.

אני רוצה בשירות לקדם את עצמי מבחינת מקצוע-עבודה ולא יותר. גם ככה יש סיכוי שאני אשיג אזרחות באיחוד האירופי ואלמד באוניברסיטה בחו'ל, למרות שנכון לעכשיו אני לא משלם בכלל על לימודים בהשכלה גבוהה בגלל קומבינות כאלה ואחרות 😃.

נערך לאחרונה:
בעתודה אתה שורף עוד 3 שנים בקבע. הצבא "מתחייב" ל"שיבוץ מקצועי", שזה אמור להגיד למעשה שתעסוק במה שלמדת. אבל בצבא "קצת" מותחים את ההגדרות ויש לא מעט עתודאים שמוצאים את עצמם עושים עבודה פקידותית ונחשבים כ"משובצים במקצוע". למה ואיך? כי הרי זה כל היום מול מחשב, לא?

• פותח/ת השרשור
אז עתודה אני מבין שאפשר פחות או יותר לפסול...
אשמח אם מישהו יוכל להסביר מה התנאים וכישורים שצריך כדי להתקבל לשם ומה עושים שם בכלל..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית