הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דופק מטרה

yuval123221

משתמש מתחיל
98
0
נק' מוניטין:
-68
98
0
חיפשתי באינטרנט שעון שמודד מהירות ומרחק כשאני רץ במושב שלי ואז ראיתי מישהו כתב משהו על דופק מטרה שהוא רוצה שבשעון יהיה גם דופק בשביל משהו שקשור לדופק מטרה ואני זוכר פעם גם שמעתי משהו על דופק מטרה
אתם יכולים להסביר מה זה?

ואם יש לכם שעונים שמודדים מהירות (מדויקת) ומרחק (יותר חשוב לי המהירות) אז תביאו לינקים

עריכה:
וגם אני לא יודע אם זה נעלי ריצה מה שיש לי
יש לי את הנעליים האלה:
http://image.ec21.com/image/xinteshoes/pre_GC01058335/Nike_Shox_Shoes.jpg
אבל אצלי יש פקקונים כאלה לכת רגל
אני יביא תמונה מחר אם תצטרכו
ואני מידה 45
והנעליים שוקלות בערך 700 גרם אני ישקול אותם מחר
זה טוב לריצה? (אני רץ בהליכון או במסלול כזה שהוא על חול קשה)

נערך לאחרונה:
אם אתה רץ בהליכון אז אתה לא צריך למדוד מרחק או מהירות.
בכל מיקרה דופק מטרה זה אחוז מהדופק שבוא אתה עובד באימון.
הוא יכול להיות דופק סף חומצת חלב, או סתם דופק מסוים שרוצים לעבוד בו.

• פותח/ת השרשור
למה צריך לעבוד בדופק מסוים?
וניד אני רץ במהירות 10 אז אחרי 20 דקות הדופק שלי כבר יכול להגיע ל200 איך אפשר לשמור שהוא יהיה 180 אם זה הדופק מטרה שלי

ואני צריך שעון בשביל שיעורי ספורט כי אם אני רץ במהירות 12 קמ"ש עם עצירות אני רץ ב13:30 דקות 2 ק"מ ואם אני רץ במהירות קבועה 10 קמ"ש אני יכול ב12 דקות לרוץ 2 ק"מ
אני חייב רק מהירות בשעון אני לא חייב מרחק

עריכה:
תענו על מה שרשמתי
ומצאתי באייפון כמה אפליקציות שכתוב pedometer gps אז אם יש לכם אייפון פרוץ אז תיכנסו לinstallous ואז תחפשו Pedometer ותלחצו על הראשון (השם של זה הוא Pedometer PRO GPS+)
ותגידו לי אם זה עושה מרחק מדויק ומהירות
אני יבדוק מחר אם המרחק מדויק אבל מהירות אני לא יודע איך
אבל כאילו תגידו כמה זמן לוקח לזה להראות תמהירות שאני רץ בה

נערך לאחרונה:
עבודה בדופק מסוים יותר מדויקת מעבודה לפי קצב כי היא לא תלויה בסביבה (עליות, ירידות, רוחות וכדומה).
לפי דעתי זה חשוב לדעת להרגיש קצב גם כשלא רצים במסילה או מסלול, ככה שתנסה פשוט להרגיש את הקצב הנכון.

עריכה:
תענו על מה שרשמתי
ומצאתי באייפון כמה אפליקציות שכתוב pedometer gps אז אם יש לכם אייפון פרוץ אז תיכנסו לinstallous ואז תחפשו Pedometer ותלחצו על הראשון (השם של זה הוא Pedometer PRO GPS+)
ותגידו לי אם זה עושה מרחק מדויק ומהירות
אני יבדוק מחר אם המרחק מדויק אבל מהירות אני לא יודע איך
אבל כאילו תגידו כמה זמן לוקח לזה להראות תמהירות שאני רץ בה

אין שום בעיה, מוסיפים 2 כפיות שמרים, שמים במקרר ומחכים כשעה עד שהבצק יתפח.

אם זאת מדידת מיקום מבוססת GPS היא מספיק מדוייקת בשבילך.

עבודה בדופק מסוים יותר מדויקת מעבודה לפי קצב כי היא לא תלויה בסביבה (עליות, ירידות, רוחות וכדומה).
לפי דעתי זה חשוב לדעת להרגיש קצב גם כשלא רצים במסילה או מסלול, ככה שתנסה פשוט להרגיש את הקצב הנכון.

אז כשאני רואה פורנו אני עובד בדופק מטרה?

אז כשאני רואה פורנו אני עובד בדופק מטרה?

הדופק מטרה חשוב לאנשים שרוצים לפתח את הכושר האירובי.
הדופק מטרה יהיה אחוז מסויים מהדופק המירבי. זה נדרש לתוכניות אימון אירוביות.

הדופק מטרה חשוב לאנשים שרוצים לפתח את הכושר האירובי.
הדופק מטרה יהיה אחוז מסויים מהדופק המירבי. זה נדרש לתוכניות אימון אירוביות.

לשם מה זה נדרש לתוכניות אימון אירוביות?

לשם מה זה נדרש לתוכניות אימון אירוביות?

יש תוכניות אימון שבנויות לאימון אירובי או אנאירובי כמו הפוגות או פארטלק ונדרשים לעבוד באחוז מסויים מהדופק מירבי שלך.
המטרה היא קודם כל לעבוד על מרכיב כושר מסויים, ונדרשים לעבוד באחוזים מסויימים מהדופק המירבי.
אם מישהו מעוניין לשפר את היכולת האירובית, והוא רץ בחוץ והוא די חדש בריצות וחסר חוש קצב או "מכיר את הגוף שלו" הוא יכול לרוץ לעלות את הדופק מאוד מהר וזה כבר לא ממש יהיה אירובי. הוא סתם יוותר מוקדם מדי.

כן, יש גם תוכניות בהן אתה נדרש לעמוד על כדורי בוסו ולעשות דברים מצחיקים. דופק מטרה זה מושג חסר משעות.

כן, יש גם תוכניות בהן אתה נדרש לעמוד על כדורי בוסו ולעשות דברים מצחיקים. דופק מטרה זה מושג חסר משעות.

אני ישמח לשמוע דרך יותר טובה /יעילה לקבוע עצימות באימונים אירובים(ואימוני סיבולת אנאירובית-כמו אימוני אינטרוולים וכו') מאשר שימוש באחוז מדופק מירבי/ רזרבת דופק.

אני ישמח לשמוע דרך יותר טובה /יעילה לקבוע עצימות באימונים אירובים(ואימוני סיבולת אנאירובית-כמו אימוני אינטרוולים וכו') מאשר שימוש באחוז מדופק מירבי/ רזרבת דופק.

לפי % מהיכולת הנוכחית של המתאמן

הכוונה שלי בוא נקח דוגמא- אני רוצה לעשות אימון רצף- קצב משתנה: משמע 4 דקות מתחת לסח"ח ו2 דקות מעל הסח"ח וחוזר חלילה.

לא הבנתי את כוונתך, מה ז"א 4 דקות מתחת לסח"ח?

ואם כבר, אז למה דווקא 4 ולא 3.5?

לא הבנתי את כוונתך, מה ז"א 4 דקות מתחת לסח"ח?

ואם כבר, אז למה דווקא 4 ולא 3.5?

הכוונה שאתה רץ בערך 4 דקות מתחת לסף חומצת חלב ואז מגביר את הקצב ל- 2 דקות מעל הסף חומצת חלב.
לגבי למה 4 ולא 3.5 -סתם נתתי דוגמא זה לא משמעותי כלכך .

הכוונה שלי בוא נקח דוגמא- אני רוצה לעשות אימון רצף- קצב משתנה: משמע 4 דקות מתחת לסח"ח ו2 דקות מעל הסח"ח וחוזר חלילה.

נו אז דופק יכול לעזור פה, לא?
בהנחה ועשית בדיקה של סח"ח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית