הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דופק מטרה

yuval123221

משתמש מתחיל
98
0
נק' מוניטין:
-68
98
0
חיפשתי באינטרנט שעון שמודד מהירות ומרחק כשאני רץ במושב שלי ואז ראיתי מישהו כתב משהו על דופק מטרה שהוא רוצה שבשעון יהיה גם דופק בשביל משהו שקשור לדופק מטרה ואני זוכר פעם גם שמעתי משהו על דופק מטרה
אתם יכולים להסביר מה זה?

ואם יש לכם שעונים שמודדים מהירות (מדויקת) ומרחק (יותר חשוב לי המהירות) אז תביאו לינקים

עריכה:
וגם אני לא יודע אם זה נעלי ריצה מה שיש לי
יש לי את הנעליים האלה:
http://image.ec21.com/image/xinteshoes/pre_GC01058335/Nike_Shox_Shoes.jpg
אבל אצלי יש פקקונים כאלה לכת רגל
אני יביא תמונה מחר אם תצטרכו
ואני מידה 45
והנעליים שוקלות בערך 700 גרם אני ישקול אותם מחר
זה טוב לריצה? (אני רץ בהליכון או במסלול כזה שהוא על חול קשה)

נערך לאחרונה:
הכוונה שאתה רץ בערך 4 דקות מתחת לסף חומצת חלב ואז מגביר את הקצב ל- 2 דקות מעל הסף חומצת חלב.
לגבי למה 4 ולא 3.5 -סתם נתתי דוגמא זה לא משמעותי כלכך .

הבנתי, אז אתה מדבר על ואריאציה של הטבלאות של דניאלס

זאת אפשרות אבל היא לא האפשרות הכי מדוייקת, אין בה אינדיוידואליזציה אמיתית

וחוץ מזה, איך אתה קובע כמה סטים לעשות? ושוב, למה 4 ולא 3? ואיך אתה עושה מוניטורינג לדופק?(למרות שאת זה אפשר לפתור)

הבנתי, אז אתה מדבר על ואריאציה של הטבלאות של דניאלס

זאת אפשרות אבל היא לא האפשרות הכי מדוייקת, אין בה אינדיוידואליזציה אמיתית

וחוץ מזה, איך אתה קובע כמה סטים לעשות? ושוב, למה 4 ולא 3? ואיך אתה עושה מוניטורינג לדופק?(למרות שאת זה אפשר לפתור)

למען האמת אני לא מכיר את הטבלאות של דניאלס- תוכל לתת איזה קישור או מידע נוסף?

נתתי פה סתם דוגמא לאימון רצף משתנה- לא הבנתי את כוונתך - הדיון פה זה על דרך לקבוע עצימות.
לגבי כמה סטים אתה קובע מראש - עד כמה שאני זוכר זה אמור להיות בין 3 ל5.
מה כוונתך בשאלה האחרונה -מוניטורינג לדופק?

http://www.coacheseducation.com/endur/jack-daniels-nov-00.htm

זה נקבע לפי הצח"מ הנוכחי שלך(אחוז מהצח"מ למשל זאת דרך אחת לדבר על עצימות)

אתה דיברת על שימוש בדופק לצורך קביעת עצימות אז שאלתי איך תעקוב אחרי השינויים בדופק במהלך הריצה ואיך תגיב אליהם אם בכלל?

בכל מקרה, ישנו אלגוריתם שמאפשר לחזות את זמני הריצה שאתלט מסוגל לייצר נכון להיום בהתבסס על 2טסטים (אירובי+אנאירובי) שעל האתלט לעשות

העצימות יכולה להקבע כאחוז מסויים מהיכולת המקסימלית שלך במרחק מסויים נכון לעכשיו
למשל אם האלגוריתם(שאגב מדייק ברמה של97%~) קבע שאתה מסוגל לעשות 500 מטר ב1:10 ואתה רוצה לבצע אימון איכות , אתה יכול להחליט על DROP OFF שרירותי, למשל 10% ואז ההתמקדות היא בלרוץ 500 מטר ולעמוד בזמן המטרה של 1:17, אם הצלחת אתה תרוץ עוד ריצה כזאת ותמשיך כל עוד אתה מסוגל לשמור על סף האיכות(עצימות) שקבעת, ברגע שלא תוכל אתה מפסיק את האימון

יש לזה יתרון בכל שאין התמקדות בכמות חזרות, ההתמקדות היא בחזרה בודדת וגם אין משמעות ב"לשמור כוחות"
אפשר לעשות ואריאציות כאלה
יש לאוניברסיטת RICE פטנט על האלגוריתם אבל המחקר שלהם פורסם בJAP והוא חינמי ויש שם גם את הנוסחאות 😃

http://jap.physiology.org/content/95/5/1955.full?sid=f299e900-d1ed-45c1-8f79-37a45ac45383

צריך לציין שזה אלגוריתם יחיד מסוגו והוא יודע לחזות תוצאות בטווחי זמן 3-240 שניות

נערך לאחרונה:
http://www.coacheseducation.com/endur/jack-daniels-nov-00.htm

זה נקבע לפי הצח"מ הנוכחי שלך(אחוז מהצח"מ למשל זאת דרך אחת לדבר על עצימות)

אתה דיברת על שימוש בדופק לצורך קביעת עצימות אז שאלתי איך תעקוב אחרי השינויים בדופק במהלך הריצה ואיך תגיב אליהם אם בכלל?

בכל מקרה, ישנו אלגוריתם שמאפשר לחזות את זמני הריצה שאתלט מסוגל לייצר נכון להיום בהתבסס על 2טסטים (אירובי+אנאירובי) שעל האתלט לעשות

העצימות יכולה להקבע כאחוז מסויים מהיכולת המקסימלית שלך במרחק מסויים נכון לעכשיו
למשל אם האלגוריתם(שאגב מדייק ברמה של97%~) קבע שאתה מסוגל לעשות 500 מטר ב1:10 ואתה רוצה לבצע אימון איכות , אתה יכול להחליט על DROP OFF שרירותי, למשל 10% ואז ההתמקדות היא בלרוץ 500 מטר ולעמוד בזמן המטרה של 1:17, אם הצלחת אתה תרוץ עוד ריצה כזאת ותמשיך כל עוד אתה מסוגל לשמור על סף האיכות(עצימות) שקבעת, ברגע שלא תוכל אתה מפסיק את האימון

יש לזה יתרון בכל שאין התמקדות בכמות חזרות, ההתמקדות היא בחזרה בודדת וגם אין משמעות ב"לשמור כוחות"
אפשר לעשות ואריאציות כאלה
יש לאוניברסיטת RICE פטנט על האלגוריתם אבל המחקר שלהם פורסם בJAP והוא חינמי ויש שם גם את הנוסחאות 😃

http://jap.physiology.org/content/95/5/1955.full?sid=f299e900-d1ed-45c1-8f79-37a45ac45383

אחוז מהצח"מ זה מקביל לאחוז מרזרבת דופק-בערך כמובן(לפחות עלפי מה שמלמדים בוינגייט)
אחוז מדופק מירבי זו דרך פחות מדויקת מאשר רזרבת דופק.
אבל בוא ניקח רגע את הדוגמא שנתתי- נניח שאתה יודע באיזה אחוז מרזרבת דופק(צח"מ) הסח"ח שלך -זאת אומרת שאתה יודע בערךבאיזה דופק אתה נמצא בסח"ח, אז אתה יודע שב4 דקות מתחת לסח"ח אתה רץ על דופק שהוא בטווח כזה וכזה שנמוך מהסח"ח וב2 דקות מעל לסח"ח ככה וככה.

לגבי הדרך השניה- זו באמת דרך מעניינת, אבל בכוונה לקחתי אימון רצף משתנה בתור דוגמא. הדרך שאתה נותן מצויינת בשביל כמו שאתה אומר לשפר ריצת 500 או לחלופין ריצה תחרותית אחרת.
שאלה בקשר למה שכתבת- אם סיימת בפחות מזמן המטרה אז אתה תרוץ שוב ושוב עד שלא תצליח לעמוד בו? איזה שיטת אימון זאת?

אחוז מהצח"מ זה מקביל לאחוז מרזרבת דופק-בערך כמובן(לפחות עלפי מה שמלמדים בוינגייט)
אחוז מדופק מירבי זו דרך פחות מדויקת מאשר רזרבת דופק.
אבל בוא ניקח רגע את הדוגמא שנתתי- נניח שאתה יודע באיזה אחוז מרזרבת דופק(צח"מ) הסח"ח שלך -זאת אומרת שאתה יודע בערךבאיזה דופק אתה נמצא בסח"ח, אז אתה יודע שב4 דקות מתחת לסח"ח אתה רץ על דופק שהוא בטווח כזה וכזה שנמוך מהסח"ח וב2 דקות מעל לסח"ח ככה וככה.

לגבי הדרך השניה- זו באמת דרך מעניינת, אבל בכוונה לקחתי אימון רצף משתנה בתור דוגמא. הדרך שאתה נותן מצויינת בשביל כמו שאתה אומר לשפר ריצת 500 או לחלופין ריצה תחרותית אחרת.
שאלה בקשר למה שכתבת- אם סיימת בפחות מזמן המטרה אז אתה תרוץ שוב ושוב עד שלא תצליח לעמוד בו? איזה שיטת אימון זאת?

למה להניח שאתה יודע באיזה דופק נמצא הסח"ח שלך? איך אתה יודע דבר כזה?
אני מניח שאפשר ליישם את השיטה שתיארתי גם לגבי אימוני אינטרוולים
כמו שאמרתי הבעייתיות של הרבה אנשים זה התמקדות בלסיים את האימון במקום להתמקד בלעשות אותו איכותי

האלגוריתם גם יודע לתת לך מהירות צח"מ מקסימלית נוכחית+ מהירות מקסימלית נוכחית
אז בעצם תהיה לך מהירות צח"מ ואז תוכל להשתמש בטבלאות דניאלס \ טבלאות אחרות בשביל לראות מה מהירות הסח"ח שלך וללכת לפי זה, בלי להכנס בכלל לנושא של דופק
שמתי כאן כמה וכמה פעמים קישור לטבלאות יותר מפורטות מדניאלס, פה למשל:

http://www.bearpowered.com/resources/images/vo2training.jpg

ולגבי האלגוריתם, הוא יוציא לך פלט כזה:
500M , TARGET: 1:17 , NUMBER OF RUNS : 8
סתם לדוגמא. זה אומר שאתה רץ כל עוד לא הגעת ל8 ובתנאי שעמדת בזמן מטרה
אם עמדת ב8 ריצות זה סימן שהשתפרת ובאימון הבא אתה עושה שוב את 2 הטסטים כדי לבצע הערכה מחדש ולקבל אימונים על סמך הנתונים החדשים

נערך לאחרונה:
למה להניח שאתה יודע באיזה דופק נמצא הסח"ח שלך? איך אתה יודע דבר כזה?
אני מניח שאפשר ליישם את השיטה שתיארתי גם לגבי אימוני אינטרוולים
כמו שאמרתי הבעייתיות של הרבה אנשים זה התמקדות בלסיים את האימון במקום להתמקד בלעשות אותו איכותי

האלגוריתם גם יודע לתת לך מהירות צח"מ מקסימלית נוכחית+ מהירות מקסימלית נוכחית
אז בעצם תהיה לך מהירות צח"מ ואז תוכל להשתמש בטבלאות דניאלס \ טבלאות אחרות בשביל לראות מה מהירות הסח"ח שלך וללכת לפי זה, בלי להכנס בכלל לנושא של דופק
שמתי כאן כמה וכמה פעמים קישור לטבלאות יותר מפורטות מדניאלס, פה למשל:

http://www.bearpowered.com/resources/images/vo2training.jpg

ולגבי האלגוריתם, הוא יוציא לך פלט כזה:
500M , TARGET: 1:17 , NUMBER OF RUNS : 8
סתם לדוגמא. זה אומר שאתה רץ כל עוד לא הגעת ל8 ובתנאי שעמדת בזמן מטרה
אם עמדת ב8 ריצות זה סימן שהשתפרת ובאימון הבא אתה עושה שוב את 2 הטסטים כדי לבצע הערכה מחדש ולקבל אימונים על סמך הנתונים החדשים

כמה דברים:אפשרות אחת לדעת היא לעשות מבחן סח"ח בוינגייט.
עוד אפשרות- אדם שרץ באופן קבוע ריצות רצף(עצים) ,בהנחה שהוא רץ עם שעון דופק הוא יודע פחות או יותר מתי הוא עובר את הסח"ח(בהחנה שהוא יודע מה זה סח"ח)
עוד דבר- העצימות באימון רצף שינויי קצב (הדוגמא שדיברנו עליה) מוגדרת מראש-הקצב הגבוה למשל: 75-85 אחוז מהצח"מ(או 80-90 מדופק מירבי) ככה שבהתאם לרמת המתאמן ובהתאם להגדרות של האימון אתה יודע באיזה טווחי דופק לרוץ.

זו השאלה שלי איך אתה מיישם את השיטה השניה באימון הפוגות או רצף משתנה.?
לגבי הבעיה של הרבה אנשים- זו גם בעיה של הרבה אנשים באימוני כוח.(או בכל אימון אחר)

אם יש לך מהירות סח"ח וכו' - איך אתה לוקח את זה למציאות? איך אתה יכול לדעת מה המהירות שאתה רץ בה?

שאלות לגבי האלגוריתם- אם ראיתי שהשתפרת למה צריך לעשות את המבחנים מחדש ולא פשוט לעלות מ70 אחוז ל75 אחוז וכו'?
מה קורה אם למשל אתה אמור לסיים את הריצה ב1:17 וסיימת 20 שניות לפני ? זה משנה משו ?(למשל אם תסיים את זה מהר מידי אולי זה יכול להשפיע על היכולת שלך בחזרות הבאות)

יש לי שאלה. היום עשינו אימון ריצה בשביל הכיף.
בגדול לא רצתי מלא זמן.
עשינו הפוגות נרחב אבל בגלל אופי האימון עם קבוצה זה הפך להפוגות עצים :-P

בכל מקרה
הכל היה בסדר, רק שבחזור בהליכה כל הארבע ראשי שלי נתפס. ממש היה תפוס.
מה זה אומר? (חוץ מחוסר כושר בריצה אנאירובית). זה קשור לחומצות חלב?

הבעיה שלי עם מה שרשמת זה שיש שם מילים כמו "פחות או יותר" או "בערך"
האלגוריתם פותר את זה 😃

השיטה שאתה מדבר עליה ידועה כבר מזמן אבל האלגוריתם פשוט לוקח אותה צעד קדימה(ועל הדרך מבטל את הצורך במבחן צח"מ של וינגייט)
אני לא יודע איך ליישם את השיטה לאימון שנתת ומצד שני אני גם לא יודע למה לעשות אימון כזה(יכול להיות שיש לו תרומה ושזה יכול לשפר אותך אבל למה למשל לא לרוץ מרחק שתואם 4 דק' של ריצה, נניח 1500 מטר, ולעשות מנוחה אקטיבית במשך X דק' אח"כ לפני היציאה לריצה הבאה?)

האלגוריתם נותן לך מהירות צח"מ אבל למה לך להשתמש בזה? אם אתה מעוניין באימון עצים ברמה של 95% יכולת אז תחשב כמה אתה יכול לרוץ עבור מרחק מסויים ותוסיף לזמן עוד 5%.

אם סיימת את כל האימון סימן שהשתפרת, אבל מאיפה לך לדעת בכמה? האלגוריתם אפקטיבי במיוחד לאימוני איכות שנעשים עפ"י ההגדרה בעצימות גבוהה במיוחד ולכן יש צורך בלעשות טסטים מחדש ולהתבסס על הנתונים החדשים
אם האלגוריתם הוציא כפלט 1:10 ל500מ' והחלטת ללכת על 90% עצימות כלומר DROP-OFF של 10% אז זמן המטרה יהיה 1:17. זה בעצם מבטיח לך שאם הצלחת לסיים ריצה ואתה ממשיך לעוד אחת, בוודאות מתקיים שסיימת בזמן שהוא בין 1:17 ל 1:10. זה אומר שאין מצב שתהיה חריגה כ"כ גדולה. ואם הלכת על 5% אז בשביל להמשיך לעוד ריצה אתה חייב לעמוד בזמן של 1:13.5 ומטה. כשמדובר באימונים שאינם אימוני איכות , כמו ריצה כללית של 70% אז האלגוריתם לא נורא שימושי.

KMAN,
יכול להיות שזה סתם כי לא התאמנת הרבה זמן על זה, כמו כל דבר שתעשה אחרי שלא עשית הרבה זמן - תרגיש תפוס

לא בטוח שחומצת החלב היא תוצר הלוואי שגורם למה שתיארת, יש הרבה תוצרי לוואי בתהליך הגליקוליזה ונכון להיום החוקרים חלוקים בדיעותיהם לגבי איזה מהם הוא הגורם לחוסר היכולת שלנו לתפקד לאורך זמן במאמץ עצים ונדמה לי שגם לגבי איזה מהם מפריע להתאוששות של אחרי האימון

הבעיה שלי עם מה שרשמת זה שיש שם מילים כמו "פחות או יותר" או "בערך"
האלגוריתם פותר את זה 😃

השיטה שאתה מדבר עליה ידועה כבר מזמן אבל האלגוריתם פשוט לוקח אותה צעד קדימה(ועל הדרך מבטל את הצורך במבחן צח"מ של וינגייט)
אני לא יודע איך ליישם את השיטה לאימון שנתת ומצד שני אני גם לא יודע למה לעשות אימון כזה(יכול להיות שיש לו תרומה ושזה יכול לשפר אותך אבל למה למשל לא לרוץ מרחק שתואם 4 דק' של ריצה, נניח 1500 מטר, ולעשות מנוחה אקטיבית במשך X דק' אח"כ לפני היציאה לריצה הבאה?)

האלגוריתם נותן לך מהירות צח"מ אבל למה לך להשתמש בזה? אם אתה מעוניין באימון עצים ברמה של 95% יכולת אז תחשב כמה אתה יכול לרוץ עבור מרחק מסויים ותוסיף לזמן עוד 5%.

אם סיימת את כל האימון סימן שהשתפרת, אבל מאיפה לך לדעת בכמה? האלגוריתם אפקטיבי במיוחד לאימוני איכות שנעשים עפ"י ההגדרה בעצימות גבוהה במיוחד ולכן יש צורך בלעשות טסטים מחדש ולהתבסס על הנתונים החדשים
אם האלגוריתם הוציא כפלט 1:10 ל500מ' והחלטת ללכת על 90% עצימות כלומר DROP-OFF של 10% אז זמן המטרה יהיה 1:17. זה בעצם מבטיח לך שאם הצלחת לסיים ריצה ואתה ממשיך לעוד אחת, בוודאות מתקיים שסיימת בזמן שהוא בין 1:17 ל 1:10. זה אומר שאין מצב שתהיה חריגה כ"כ גדולה. ואם הלכת על 5% אז בשביל להמשיך לעוד ריצה אתה חייב לעמוד בזמן של 1:13.5 ומטה. כשמדובר באימונים שאינם אימוני איכות , כמו ריצה כללית של 70% אז האלגוריתם לא נורא שימושי.

KMAN,
יכול להיות שזה סתם כי לא התאמנת הרבה זמן על זה, כמו כל דבר שתעשה אחרי שלא עשית הרבה זמן - תרגיש תפוס

לא בטוח שחומצת החלב היא תוצר הלוואי שגורם למה שתיארת, יש הרבה תוצרי לוואי בתהליך הגליקוליזה ונכון להיום החוקרים חלוקים בדיעותיהם לגבי איזה מהם הוא הגורם לחוסר היכולת שלנו לתפקד לאורך זמן במאמץ עצים ונדמה לי שגם לגבי איזה מהם מפריע להתאוששות של אחרי האימון

שום דבר פה לא מדויק, גם האלגוריתם לפי דבריך לא מדויק 100 אחוז.גם באימוני כוח החישובים כאחוז מRM1 הם לא 100 אחוז מדויקים.

מטרת האימון הספציפי הזה- בעיקר שיפור סח"ח(או סבולת אירובית), ושיפור צח"מ. מה שאתה מציע זה אימון "הפוגות נרחב"שזו גם אפשרות -אך מטרות האימון טיפה שונות.(יותר דגש על צח"מ, פחות על סבולת אירובית).

אם האלגוריתם פחות שימושי לריצות ארוכות- אז איך תקבע עצימות ?

אי אפשר לדייק ב100 אחוז
דיוק של 97% זה הכי מדוייק שאי פעם היה בניסיון לחזות זמני ריצות "אנאירוביות", זה בטח ובטח לא פחות מדוייק מנסיונות להשתמש במרחקי ריצה אירוביים קצרים לצורך חיזוי זמני ריצות ארוכות יותר(5K-->10K למשל)

צח"מ--->מדד אירובי
הדגש הוא אנאירובי ולא אירובי , האלגוריתם ASR = ANAEROBIC SPEED RESERVE

אם אתה מדבר על עצימות לאינטרוולים ארוכים מ1500 מטר(ולספורטאי פחות טוב זה יהיה קצת פחות) אז משתמשים בד"כ בצח"מ (אם אתה מתכוון לרצי ארוכות למשל - רצי 5K-10K)
אם מדובר על רצי קרוס קאנטרי אז בהחלט אפשרי להשתמש באלגוריתם

אי אפשר לדייק ב100 אחוז
דיוק של 97% זה הכי מדוייק שאי פעם היה בניסיון לחזות זמני ריצות "אנאירוביות", זה בטח ובטח לא פחות מדוייק מנסיונות להשתמש במרחקי ריצה אירוביים קצרים לצורך חיזוי זמני ריצות ארוכות יותר(5K-->10K למשל)

צח"מ--->מדד אירובי
הדגש הוא אנאירובי ולא אירובי , האלגוריתם ASR = ANAEROBIC SPEED RESERVE

אם אתה מדבר על עצימות לאינטרוולים ארוכים מ1500 מטר(ולספורטאי פחות טוב זה יהיה קצת פחות) אז משתמשים בד"כ בצח"מ (אם אתה מתכוון לרצי ארוכות למשל - רצי 5K-10K)
אם מדובר על רצי קרוס קאנטרי אז בהחלט אפשרי להשתמש באלגוריתם

באינטרוולים של 400- 800 מטר הדגש יהיה יותר אנאירובי(סיבולת אנאירובית) באינטרוולים של 1500 פחות . בכל מקרה צריכת חמצן מירבית משתפרת בעיקר באימונים מעל הסח"ח. אל תשכח שאמנם צח"מ זה יכולת אירובית מירבית- אבל בשביל להגיע לצח"מ או קרוב אליו צריך להיות מעבר לסף חומצת החלב.

מה זה רצי קרוס קאנטרי? ולמה אתה מתכוון שמתשתמשים בצח"מ? אחוז מצח"מ? ואיך אתה יודע על איזה אחוז מצח"מ אתה?

אם אתה רץ ב95% מהמהירות המירבית שלך , על אחת כמה וכמה אתה תעבור את מהירות הצח"מ

האלגוריתם יוציא כפלט עבור אתלט 2 מרכיבים: אירובי(מהירות צח"מ) ואנאירובי(מהירות מקסימלית)

לדוגמא חישבתי עבור בולט את הנתונים שלו והמרכיב האנאירובי יצא 12.6 מטר לשניה והאירובי יצא סביב 4 מטר לשניה . ברור שאם הוא ירצה(לא שיש לו סיבה) לעשות אימון 800, המהירות ריצה תהיה הרבה מעבר ל4 מטר
לשניה

קרוס קאנטרי זה ריצות שדה, הם רצים מרחקים של 3000-5000~ מטר
משתמשים בצח"מ--->ראה לינק שצירפתי למעלה
למעשה משתמשים בטסט של 1500 מ' כדי לקבוע ערך צח"מ חזוי ולפי זה קובעים שם אימונים אבל זאת הערכה גסה וזה לא אינדיוידואלי

• פותח/ת השרשור
אז הדופק מטרה חשוב או לא?
אני עושה 3 אימונים של ריצה 20 דקות ואימון אינטרוואלים ובשניהם אני מגיע לדופק 190-200
אני ישתפר ככה בריצה?

אם אתה רץ ב95% מהמהירות המירבית שלך , על אחת כמה וכמה אתה תעבור את מהירות הצח"מ

האלגוריתם יוציא כפלט עבור אתלט 2 מרכיבים: אירובי(מהירות צח"מ) ואנאירובי(מהירות מקסימלית)

לדוגמא חישבתי עבור בולט את הנתונים שלו והמרכיב האנאירובי יצא 12.6 מטר לשניה והאירובי יצא סביב 4 מטר לשניה . ברור שאם הוא ירצה(לא שיש לו סיבה) לעשות אימון 800, המהירות ריצה תהיה הרבה מעבר ל4 מטר
לשניה

קרוס קאנטרי זה ריצות שדה, הם רצים מרחקים של 3000-5000~ מטר
משתמשים בצח"מ--->ראה לינק שצירפתי למעלה
למעשה משתמשים בטסט של 1500 מ' כדי לקבוע ערך צח"מ חזוי ולפי זה קובעים שם אימונים אבל זאת הערכה גסה וזה לא אינדיוידואלי

לפי מה חישבת לו את זה? לפי התוצאה שלו ב100 מטר?
איך החישוב של המהירות של המרכיב האירובי והאנאירובי יכול להיות מדויק אם אתה לא יודע מה הצח"מ של בולט?

לפי מה חישבת לו את זה? לפי התוצאה שלו ב100 מטר?
איך החישוב של המהירות של המרכיב האירובי והאנאירובי יכול להיות מדויק אם אתה לא יודע מה הצח"מ של בולט?

לא, החישוב מתבסס על מספר הנחות שהוכחו כנכונות ע"י החוקרים

מהירות דועכת אקספוננציאלית, החל מהרגע שמגיעים למקסימום או קרוב למקסימום

הטסטים בד"כ הם FLY 10-20 מטר (FLY = ללא זינוק כלומר כשאתה במהירות מקסימלית או קרובה לכך), השתמשתי בספליטים מברלין 2009
וטסט "אירובי" 300 מטר לקחתי מאוסטראבה שנה שעברה כולל תיקנון מתאים לזמן מאחר וזה לא היה פליי
(זה לא באמת אירובי, המחקר מדבר על 60 שניות ריצה רצופה אבל 300 מטר עונה מספיק טוב על הצרכים)

בשביל להבין לגבי השאר אתה צריך לקרוא את המאמר

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית