הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אתם לוקחים כל תקופה מסוימת שוע חופש מהאימונים?

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
אני מתאמן פלוס מינוס שנתיים ולא לקחתי זה יעזור לי אם אני יקח איזה שבוע חופש
לפעמםי אני מרגיש ממש עייף מהאימונים אני מגיע לחלק השני של האימון סחוט עייף

בגדול כדאי לקחת שבוע חופש אחרי חודש וחצי חודשיים. זה לא מזיק.

אבל מה היא תכנית האימונים שלך? כל כמה זמן אתה מרגיש עייפות?
האם העייפות היא לפני האימון ובזמן האימון היא עוברת?
אתה מתקדם מבחינה כלשהיא במשקלי עבודה? במספר החזרות? או שאתה חוזר אחורה מדי פעם?

• פותח/ת השרשור
כל חודש אני מרגיש עליה ויש ויש כאלה תרגילים שאני נתקע בהם ולקוח להם זמן להתפתח למשל גב רגלים אני מרגיש עליה ויש כאלה
קבוצת שרירים שלוקח להם יותר זמן בגדול התוכנית היא ABC העיפות מתחילה בשיא האימון שאני למשל עובר מגב לכתפיים אני מרגיש סחוט ומרים חצי משקל ממה שאני יכל הכח יורד מהר. לדוגמא אחרי אימון גב אני עובר לכתפיים משקולות בודדות אני יכ להרים 28-26 אני יורד ל22 בלחץ מסיים עם עזרה ויורד ל20-18

תראה.
יש הבדל בין מה אתה מסוגל לעשות ולבין מה אתה עושה באמצע האימון.
כשעובדים גב יש עבודה גם על הכתפיים.

אתה יכול מנוחה מלאה ויש גם אפשרות של מנוחה אסטרטגית
מורידים משקל ל70-80%,וחוזרים למקסימום בהדרגה..

כל חודש אני מרגיש עליה ויש ויש כאלה תרגילים שאני נתקע בהם ולקוח להם זמן להתפתח למשל גב רגלים אני מרגיש עליה ויש כאלה
קבוצת שרירים שלוקח להם יותר זמן בגדול התוכנית היא ABC העיפות מתחילה בשיא האימון שאני למשל עובר מגב לכתפיים אני מרגיש סחוט ומרים חצי משקל ממה שאני יכל הכח יורד מהר. לדוגמא אחרי אימון גב אני עובר לכתפיים משקולות בודדות אני יכ להרים 28-26 אני יורד ל22 בלחץ מסיים עם עזרה ויורד ל20-18

זה הגיוני אם אתה הורג את הכפתיים שלך עם התרגילי "גב".
כמה סטים וחזרות אתה עושה? תשאל את עצמך את זה אל תענה. אם התוכנית לא עובדת תחליף תוכנית.
אל תמציא תוכנית, תקח משהו שעובד. יש מספיק כאלה. מנוחה עושים בין סבבים של תוכנית/בין תוכניות - וזה תלוי בהמלצה של התוכנית בד"כ שבוע של strategic deconditioning

אני לקחתי שבוע מנוחה אחרי שנגמרה העונה של הטריאתלון.
אבל זה ספורט אירובי, וזה כנראה מאוד שונה.

משתדל שלא, חופשה מוחלטת מהאימונים אף פעם לא עושה לי טוב (בהקשר של האימונים) אבל לפעמים יוצא שאין ברירה. אם הגוף עייף שני אימונים קלים והרבה אוכל הם פתרון יותר טוב בד"כ.

• פותח/ת השרשור
בגדול החלטתי לקחת שבוע חופש לא לגעת במישקלים לא לעשות אירובי ולהוריד מעט באוכל בשביל לא לעלות יותר מדי בשומן אחרי הכל אני במסה.
השאלה שלי אחרי שבוע חופש אפשר לחזור להרים משקלים כבדים או לעשות את זה בהדרגתיות
למשל שבוע ראשון להרים חצי מהמשקל שהרמתי ולעשות יותר סטים עד לכישלון שריר.ושבוע אחרי זה לעבוד רגיל

שבוע חופש טוב לעשות בשבועות שנופלים עליהם הרבה חגים והמכון סגור, כמו ראש השנה ויום כיפור או פסח.
בכל מקרה, כדאי יותר לעשות שבוע קל 60-70% מהעצימות מאשר שבוע הפסקה לגמרי, אלא אם אתה מתאמן 6 פעמים בשבוע או פעמיים ביום, אז כן שבוע הפסקה אולי יהיה חכם.

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן בדרכ 4 פעמים בשבוע ואני כבר ככה בערך שנתיים אני כבר מיום שבת שעבר כבר לא מתאמן לא הולך למכון
אתה מציע להמשיך את זה עד יום ראשון או לחזור השבוע לאימונים ולעשות אימונים קלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית