הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך עזרה עם הטכניקה של הסקוואט

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אהלן..
יש לי בעיה בטכניקה של הסקוואט שהתחילה להתפתח כשעברתי את המשקלי שיא שלי..
אז קודם כל אני עושה LB
בקיצר אני יורד בהתחלה כמו שצריך ואז כשמגיע המצב שאני צריך לשבור את המקביל, המוט עם המשקל לוחץ לי על החלק העליון בגב ואז קשה לי להרים את החזה והגוף נוטה קדימה.
הגב התחתון שלי כל הזמן ישר..
אני אנסה יותר להמחיש מה שאני מתכוון
squat-balance-line.jpg

אני מן הסתם מדבר על התמונה הימנית.. אז פשוט במקום להיות במצב שלו, החזה שלי יותר למטה, מה בשעצם גורם לתחת לעלות קצת ואז אני לא מצליח לשבור מקביל.

במקרה מצאתי סרטון שלי עוד כשהתחלתי

תראו את התחת ביחס לחזה..
הבעיה הזאת תמיד היית לי אבל סידרתי אותה והיא חזרה.. עכשיו לא בא לי כ"כ על ריסט כי אני בשוונוג של עלייה במשקל.. מה אפשר לעשות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אוקיי, זה קצת יותר טוב.
אבל: אתה גולש עם הברכיים קדימה בירידה, ואני חושב שאני יודע למה - מוטות הבטחון גבוהים לך קצת (נתקעת בהם פעם אחת) אז אתה לא עושה זווית קצת יותר קטנה בין הגב לאגן, מה שהיה מסדר את כל העסק ומאפשר לך לשבת יותר אחורה ולשבור. מהזווית הזאת אי אפשר לדעת איפה המוט ממוקם אצלך, אבל עושה רושם שזה בסדר.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, זה קצת יותר טוב.
אבל: אתה גולש עם הברכיים קדימה בירידה, ואני חושב שאני יודע למה - מוטות הבטחון גבוהים לך קצת (נתקעת בהם פעם אחת) אז אתה לא עושה זווית קצת יותר קטנה בין הגב לאגן, מה שהיה מסדר את כל העסק ומאפשר לך לשבת יותר אחורה ולשבור. מהזווית הזאת אי אפשר לדעת איפה המוט ממוקם אצלך, אבל עושה רושם שזה בסדר.
גם חשוב לציין שבמכון הקודם שלי עשיתי מהבנצ' פרס, לא היה לי שום מוט בטחון ושברתי מקביל כל פעם בצורה מעולה, עכשיו המוט בטחון מוריד לי את הבטחון והדבר הכי גרוע הוא שאי אפשר להוריד אותו.. בקשר לברכיים, אני כבר עובד באופן פסיבי איתם, אני לא שם דגש עליהם ואם ככה אני אנסה להכניס אותם יותר..

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להוציא אותן יותר החוצה ולשבת אחורה. תנסה לעשות סט בלי מוטות הבטחון ותראה אם אתה מרגיש יותר נוח.
איך? אני לא יכול לעבור את המוטות האלה.. חבר שלי למשל שמתאמן איתי כן מצליח לעשות בטכניקה טובה והוא בגובה שלי..
ואני מקווה שהתכוונת להוציא את הברכיים לרוחב.. כי אני כבר עושה את זה. ואני יושב אחורה ועושה כאן הכל.
אבל בכל הזמן שאני עושה את הסקוואט אני לא יכול להתרכז בסט, אני מתרכז בכאב שיש לי בכתף האחורית..

הכאב בכתף האחורית יכול לנבוע מזה שאתה שם את המוט על העצם ולא על השריר. זה קורה להרבה אנשים בלואו בר, תנסה להעלות את המוט טיפה למעלה יותר, שישב על השריר עצמו + תרים קצת יותר מרפקים.

• פותח/ת השרשור
הכאב בכתף האחורית יכול לנבוע מזה שאתה שם את המוט על העצם ולא על השריר. זה קורה להרבה אנשים בלואו בר, תנסה להעלות את המוט טיפה למעלה יותר, שישב על השריר עצמו + תרים קצת יותר מרפקים.
חיכיתי להסבר הקולע הזה די הרבה זמן. תודה 👑 עוד יומיים אני אנסה ובמידה וזה לא יקרה אני מאמין שהטכניקה תחזור להיות טובה כמו פעם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית