הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות מפרק ופולי עליון

• פותח/ת השרשור donic
  • פורסם בתאריך

donic

משתמש מתחיל
214
7
נק' מוניטין:
35
214
7
כל הכפיפות מרפקים ובדקתי כל דרך CROSS OVER, מוט, חבל משקולות כל פעם שאני עושה כמה חזרות יש לי ישר אחרי זה כאבים ממש ממש חזקים מה אפשר לעשות?

ובקשר לפולי עליון (לגב) מה יותר כדאי לעשות אחיזה רחבה לחזה או אחיזה רחבה לעורף?
תודה מראש

לגביי כאבים במפרקים אני לא חושב שיש איך לטפל בזה כי אני סובל מזה בערך כבר 3 שנים(מפרקים בכתפיים) רק שתידע שכאבים זה חלק מהאימון אתה צריך לדעת לדחות אותם,
לגביי השאלה השנייה זה לא רלוונטי לגביך כי אתה לא מקצוען אבל אם נגיד חרשתה על תרגיל אחד אתה יכול לאתגר את הגוף שלך בתרגיל אחר למרות שהתרגילים בגדול זהים אחד לשני

• פותח/ת השרשור
אני מדבר על כל היד התחתונה והמפרק של כף היד זה ממש בלתי נסבל בטוח שאין מב לעשות ואם כבר אי עושה את התרגיל אז איזה יותר טוב

כפיפת מרפקים - פשוט תוותר על זה, הבייספס עובד מספיק בתרגילים המורכבים של הגב (ותר גם על פשיטות מרפקים לטרייספס).
פולי - לרוב מיותר לעשות מאחורי העורף, בעיקר אם אתה מבצע בנוסף חתירה.

• פותח/ת השרשור
אין לי תרגילים מורכבים לגב, לגב אני עושה חתירה עם משקולת ועוד חודש חודשיים עם מוט ופולי עליון,
אבל אני שואל אם כבר אני עושה אז מה עדיף מאחורי העורף או לחזה מה יעבוד יותר טוב?

מה שקורה בד"כ הוא שהבייספס יכול להחזיק את המעמסה של המשקל בכפיפות אבל השרירים באיזור המפרק ושורש כף היד לא מספיק חזקים ונוצרת זוית בין האמה לכף היד, עומס בצורה כזו יכול לגרום לדלקות באיזור. כדי למנוע את זה אפשר לעבוד עם רצועות wrist wrap (ניתן לקנות בודדות או כפפות שיש להן רצועות ארוכות כאלה).

• פותח/ת השרשור
מה שקורה בד"כ הוא שהבייספס יכול להחזיק את המעמסה של המשקל בכפיפות אבל השרירים באיזור המפרק ושורש כף היד לא מספיק חזקים ונוצרת זוית בין האמה לכף היד, עומס בצורה כזו יכול לגרום לדלקות באיזור. כדי למנוע את זה אפשר לעבוד עם רצועות wrist wrap (ניתן לקנות בודדות או כפפות שיש להן רצועות ארוכות כאלה).

כמה זה אמור לעלות אם יש לך מושג? ואם אני הולך למגה ספורט או משהו אני צריך להגיד להם כפפות עם רצועות ארוכות?

ותודה, חשבתי משהו כזה אבל חשבתי שאני יצא מטומטם 🤡

דרך אגב חוץ מי זה יש איזשהי דרך לחזק את האזור הזה?

כמה זה אמור לעלות אם יש לך מושג? ואם אני הולך למגה ספורט או משהו אני צריך להגיד להם כפפות עם רצועות ארוכות?

ותודה, חשבתי משהו כזה אבל חשבתי שאני יצא מטומטם 🤡

דרך אגב חוץ מי זה יש איזשהי דרך לחזק את האזור הזה?

אין לי מושג אם מוכרים את זה בארץ. לגאספ יש רצועות כאלה ממש סבבה שעולות בסביבות ה20 דולר. והיו לי כפפות של הרבינגר גם עם רצועות וזה עולה בסביבות ה25-30 דולר. אני לא רוצה לעבור על חוקי הפורום אז פשוט תריץ חיפוש בגוגל... אפשר להזמין מחו"ל.

יש כל מני כדורי ג'יירו/פאוור כאלה לחיזוק ושיקום שככל שאתה מסובב אותם הם יוצרים התנגדות גדולה יותר אבל תאכלס אין לי מושג אם זה יעיל או לא. בתור משחק זה ממש נחמד 😃

• פותח/ת השרשור
חול יסבך אותי, בכל מקרה אני כבר יחפש אני חושב שראיתי מישהו במכון עם כפפות דיי ארוכות כנראה שמדובר בזה, בכל מקרה תודה :D

לא כדאי להוריד אל מאחורי העורף.
זה יוצר רוטציה בכתף, סיכוי גבוה לדלקת
הנזק יותר גדול מהתועלת בתרגיל.

כשאתה עושה תרגיל, כל תרגיל שהוא תדע גם למה אתה עושה אותו. אין טעם לעשות סתם רק כי ראית מישהו עושה את זה. בגדול, הורדה אל מאחורי העורף תכניס יותר את הכתף אחורית לפעולה.
בוא נגיד ככה, שיש תרגילים יותר נוחים שהיא עובדת מספיק חזק, כמו חתירה על כל סוגיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית