הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי עליה במסת השריר!!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
כמה שאלות שממש מעסיקות אותי בזמן האחרון:

1. האם יכול להיות מצב שאדם יעלה בקילו-2 קילו בחודש במסת השריר ואפילו יותר? האם זה נכון שאי אפשר לעלות יותר מכמה מאות גרמים בחודש במסת שריר רזה (נגיד 200 גרם)? או שזה סתם שמועה וזה אישי לכל אחד? כי אני קראתי שיש כאלה שמעלים במשקל שלהם ממש הרבה, נגיד 4 קילו בחודש, ואני די פוחד לעשות צעד כזה, כי אם הגוף לא יכול להגדיל את מסת השריר יותר מכמה מאות גרמים, אז אני סתם אעלה באחוזי שומן ובנוזלים ואראה שמן.

2. האם מישהו יכול להפנות לי קישור לתוכניות אימון מתקדמות אבל ברמה טובה ומקצועית? יש לציין שאני מעדיף תוכניות שישלבו גם עבודה בפרט על יד קדמית, אחורית וכו'. אני לא ממש אוהב את התוכנית של "סקוואט, דדליפט ופרס". אני מעדיף לעשות כמה תרגילים שונים לכל מיני קבוצות שריר ולערב אותם גם עם התרגילים המורכבים (סקוואט, בנץ' פרס).

3. במידה ובחודש וקצת הקרובים ייצא לי להתאמן רק פעמיים בשבוע, איך כדאי לי להתאמן כדי לשמר את מסת השריר שלי? כי אני יודע ששני אימונים בשבוע לא ממש יעזרו (או שכן?).. אז לפחות לשמר את מה שקיים- מה כדאי לעשות?

4. האם כדאי לכוון את טווח החזרות ל-5-6 חזרות עם משקל גבוה יותר מאשר 8 חזרות ומעלה עם משקל נמוך יותר? מה כדאי יותר לגדילה במסת השריר (היפרטרופיה)?

5. זה נכון שאם משנים תוכנית אימונים כל חודשיים-שלוש אז הדבר ישפיע לטובה על גדילת השרירים? זה באמת משנה אם אני מגוון בתרגילים ופתאום עושה תרגילים אחרים לחזה, לכתפיים וכו'?

תודה http://images.***/smilies2/smile.gif

1.
http://www.kilogram.co.il/884
בכל מקרה אתה תעלה בשומן,זה לא צריך להפחיד אותך.

2.תרגילים מורכבים ברמה של בנצ',דדליפט וכו' מערבים מספיק את שרירי הידיים.
אם אתה עוד בשלב שאתה מפחד להעמיס משקל אתה בטח מתאמן מתחיל,
ככה שלהתאמן בתוכניות מתקדמות לא עושות אותך מתקדם.

3.זה אפשרי,קצת פחות יעיל אבל אתה יכול לעשות אימון A ואימון B או אותו אימון - FBW

4.זה נכון,הרעיון(ככה אומרים..) הוא לעבוד עם משקלים בערך 80% מהRM1 (משקל מקסימלי שאפשר להרים לחזרה אחת) לכמה חזרות,זה אומר טווח של 3-6 חזרות בדרך כלל.
עיקרון שני שגם חשוב זה התקדמות במשקלי עבודה,
ועם 8 חזרות ההתקדמות איטית מ5 חזרות.

5.לא,בטח שלא ברמה שלך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה
יש למישהו קישור לתוכניות AB טובות ומומלצות? אני אשמח
ועוד משהו, לDor, למה כתבת לעבוד בטווח חזרות של 3-6 חזרות? זה טווח של עבודה על כוח ולא על גדילה במסת השריר (היפרטרופיה).

והאם בחודש וקצת הקרובים שבהם אני אוכל להתאמן רק פעמיים בשבוע, כדאי לקחת אבקת חלבונים גם בימים שאיני מתאמן, על מנת למנוע כמה שיותר פירוק שרירים קיימים?

תודה

עבודה על כח תהיה יותר יעילה בשבילך בינתיים
ולא לא צריך אבקת חלבון כי אתה לא מבין מה המטרה שלה בכלל.
אתה יכול להשתמש בתוכנית של SS..

יש לך AB בפורטל מאמרים. יש לך קישור למעלה בכחול.
או שתבקש מהמדריך שיעשה לך AB, ומקסימום תעלה לפה ונראה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית