הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שטויות הדת מכניסה לאנשים לראש.

אני חושב שאיפה שהוא הוא צודק. אישית.
קשה לי להאמין שהכל במקרה. מצד שני קשה לי להאמין שיש איש בלתי נראה למעלה שיזרוק אותי לגהינום.

אני מאמין שיש סוג של אינטליגנציה קוסמית כלשהיא.

אני חושב שאיפה שהוא הוא צודק. אישית.
קשה לי להאמין שהכל במקרה. מצד שני קשה לי להאמין שיש איש בלתי נראה למעלה שיזרוק אותי לגהינום.

אני מאמין שיש סוג של אינטליגנציה קוסמית כלשהיא.

כן, גם לי קשה להאמין שהכל במקרה. למשל, אין מצב שזה מקרי וברור שיש לזה משמעות נסתרת כלשהי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
יש לך איזשהי הוכחה שהוא טועה?

יש איזושהי הוכחה שהוא צודק? קרדיט לאלכס על הדוגמה עם הפילים השקופים.😛
מילא אם זה היה מנוסח: "לעניות דעתי, יש ישות שנקרא לה "אלוהים" והיא זו שיצרה את המפץ הגדול."
אבל לקבוע באופן נחרץ שהוא "גילה" מי גרם למפץ הגדול ושהמדענים שטוענים שהמפץ הגדול היה תנודה קוואנטית אקראית זה שטויות לא מוסיף לו נקודות במיוחד.

• פותח/ת השרשור
יש לך בחדר 3 פילים שקופים שאין להם אינטרקציה עם שום חומר ביקום.

יש לך הוכחה שאני טועה?

לא, אין לי, ולכן אני לא אמהר להגיד שאתה אומר שטויות. אבל בתור הבן אדם שלא מסוגל אפילו להוכיח שאין לי מדליות פילדס, אני לא מצפה ממך להרבה.

יש איזושהי הוכחה שהוא צודק? קרדיט לאלכס על הדוגמה עם הפילים השקופים.😛
מילא אם זה היה מנוסח: "לעניות דעתי, יש ישות שנקרא לה "אלוהים" והיא זו שיצרה את המפץ הגדול."
אבל לקבוע באופן נחרץ שהוא "גילה" מי גרם למפץ הגדול ושהמדענים שטוענים שהמפץ הגדול היה תנודה קוואנטית אקראית זה שטויות לא מוסיף לו נקודות במיוחד.

מה ההבדל בינך לבינו? הוא טוען בצורה נחרצת דבר אחד בלי היכולת להוכיח אותה, ואתה עושה בדיוק אותו הדבר.

זו הנחת התרנגולים המעופפים שלו. אל תגרום לו לחשוב, יכול להתפוצץ לו עוד נים במוח.

די די, אתה סתם כועס כי אכלתי לך את העוגיה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא, אין לי, ולכן אני לא אמהר להגיד שאתה אומר שטויות. אבל בתור הבן אדם שלא מסוגל אפילו להוכיח שאין לי מדליות פילדס, אני לא מצפה ממך להרבה.

מה ההבדל בינך לבינו? הוא טוען בצורה נחרצת דבר אחד בלי היכולת להוכיח אותה, ואתה עושה בדיוק אותו הדבר.

די די, אתה סתם כועס כי אכלתי לך את העוגיה.

איזו טענה טענתי בצורה נחרצת שאני לא יכול להוכיח?

טענת שהוא אומר שטויות, אם אתה מסוגל להוכיח את זה אני אשמח לשמוע.

• פותח/ת השרשור
הוא באמת אומר שטויות, כי אף אחד לא יכול "לגלות" ולדעת מה היה או לא היה לפני זמן פלאנק שחלף מאז המפץ הגדול (10 בחזקת מינוס 43 של שנייה).
יכול להיות שהוא צודק, לא אמרתי שלא. אבל הוא לא יכול "לגלות" את זה ולקבוע כי אלוהים קיים מאחר ובלעדיו אי אפשר להסביר דברים. קצת צניעות, זה שהיקום הוא מעבר לתפיסתנו לא אומר שחייבים להמציא הסברים אמינים ותקפים באותה מידה כמו הפילים השקופים, או הסוסים המעופפים בקוראן (מישהו אמר אמת אבסולוטית? 😛)

"הוא באמת אומר שטויות"
"יכול להיות שהוא צודק, לא אמרתי שלא."

uhm, wut?

"הוא באמת אומר שטויות"
"יכול להיות שהוא צודק, לא אמרתי שלא."

uhm, wut?

המוח שלך באמת סתום מכל השומן שאתה אוכל, אה, גנב עוגיות שכמוך??

הוא באמת אומר שטויות = בכך שהוא טוען שהוא גילה את המניע שאינו מונע.

יכול להיות שהוא צודק = במה שהוא אומר לגבי המניע שאינו מונע. זרק חץ באפילה ופגע במטרה.

גנב אלפחורס כמוך!

לא נמאס מהדיונים הסתמיים והיומרניים האלו?,אף אחד ממכם לא יכול להוכיח לא לכיוון אחד ולא לכיוון שני,איזה חרטא..

המוח שלך באמת סתום מכל השומן שאתה אוכל, אה, גנב עוגיות שכמוך??

הוא באמת אומר שטויות = בכך שהוא טוען שהוא גילה את המניע שאינו מונע.

יכול להיות שהוא צודק = במה שהוא אומר לגבי המניע שאינו מונע. זרק חץ באפילה ופגע במטרה.

גנב אלפחורס כמוך!

אם הוא צודק אז מלכתחילה הטענה שלו שהוא גילה את X/Y/Z לא יכולה להיות שטויות, כי הוא צדק.
אבל כמובן שאתה לא תבין את זה, כי אתה דובון שמן ואפילו לא דוקטור בגילך המתקדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית