הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עובר לגלן פנדליי

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
אחרי הרבה זמן בSS
שבו לא ראיתי התקדמות בגודל של הגוף, רק בחוזק. נמאס לי..
אני עובר לתוכנית עם יותר נפח, אני חייב לנסות, גם שמעתי שזו אחלה של תוכנית..
כמה שאלות....
בשלב הנפח, בסקוואט, אני שומר על אותו משקל כל השבוע חוץ מיום שלישי?
ומתי אני מעלה את המשקלים?
או שאני מעלה משקלים כל אימון ? ואז מתי אני יכול לעשות שיאים?
ואיך זה בנוגע לשאר התרגילים...?

מנסיון של SS ואז טקסס לתקופה קצרה או כמו עכשיו SS ואז ליניארית, הליניארית לטעמי הרבה יותר שפויה מטקסס ויהיה הרבה יותר קל לשרוד בה מאשר האימוני נפח של טקסס, אחרי הליניארית טקסס נראה אופציה לא רעה.

משום מה כולם חושבים שהנפח בטקסס קורע את התחת, ושהלינארית חכמה יותר כי יותר קל להתמודד איתה. ואני דווקא אומר - מה שצריך אחרי ה-SS בשביל לגדול ולעלות במשקלים זה יותר נפח, מה שהלינארית לא מספקת בצורה משמעותית, בייחוד לא בלחיצות (אפשר לומר אפילו שהיא תוכנית די גרועה ללחיצות).

גם אני הגעתי למסקנה הזאת, אין מספיק נפח בליניארית ללחיצות, אבל בטקסס לטעמי יש יותר מדי נפח לסקוואט.
בסופו של דבר אני חושב שיהיה יותר קל להתמודד עם הנפח בטקסס ברגע שאתה כבר מתאמן יותר מנוסה (עשה סבב ליניארית לפחות)

גם אני הגעתי למסקנה הזאת, אין מספיק נפח בליניארית ללחיצות, אבל בטקסס לטעמי יש יותר מדי נפח לסקוואט.
בסופו של דבר אני חושב שיהיה יותר קל להתמודד עם הנפח בטקסס ברגע שאתה כבר מתאמן יותר מנוסה (עשה סבב ליניארית לפחות)

משום מה כולם חושבים שהנפח בטקסס קורע את התחת, ושהלינארית חכמה יותר כי יותר קל להתמודד איתה. ואני דווקא אומר - מה שצריך אחרי ה-SS בשביל לגדול ולעלות במשקלים זה יותר נפח, מה שהלינארית לא מספקת בצורה משמעותית, בייחוד לא בלחיצות (אפשר לומר אפילו שהיא תוכנית די גרועה ללחיצות).

מסכים עם שניכם

הלחיצות בטקסס.. לא להיט.. אבל יש לא מעט שכן מצליחים לרוץ איתן
אבל מצד שני.. הסקוואט והדדליפט רצים טוב מאוד..

אני גם כן עשיתי רק סבב אחד של הליניארית.. ואז עברתי לטקסס

גם אחרי SS [למי שעשה SS כמו שצריך ובאימונים האחרונים כבר קילל את המוט ואת החזרות האחרונות] זה כיף לעבור לתוכנית בלי סטים אקרוס..

לעבור מ 3 סטים אקרוס ליום נפח של 5 סטים אקרוס.. זה לא כיף :(

הבחירה שלי

SS -> מדקאו -> טקסס

• פותח/ת השרשור
היו כמה דברים שלא הבנתי במאמר על מדקאו

"דדליפט 5*4 – פירמידה עולה לסט האחרון של 5,"
ואז מה אני עושה בסט האחרון של 5?

"פרס\לחיצה בשיפוע חיובי 5*4 – פירמידה עולה לסט האחרון של 5."
כנ"ל

"פירמידה עולה במשקלים עד הסט החמישי, שיהיה שווה ערך לשלישיה הכבדה של יום חמישי שעבר."

גם לא הבנתי...
מזתומרת שלישייה הכבדה של יום חמישי?
רשום שהשליישיה הכבדה של יום חמישי, זה 75,90,105
והשליישיה שמופיעה ביום ראשון זאתי 90,105,115 ככה שהיא לא זהה..
תודה רבה

אני יביא לך דוגמא לשבוע אימונים...
מאצלי בלוג ... תראה

שבוע 5 אימון 1 :

סקוואט:

20 * 5 * 2
40 * 4
60 * 3
77.5 * 5
97.5 * 5
117.5 * 5
135 * 5
150 * 5 - PR

בנץ':

20 * 5 * 2
40 * 5
50 * 5
60 * 5
70 * 5
82.5 * 5

חתירה:

50 * 5
60 * 5
70 * 5
80 * 5
90 * 5 - PR

שבוע 5 אימון 2:

פרונטס קוואט קל:

20 * 5 * 3
40 * 5
50 * 2
62.5 * 5
75 * 5
85 * 5 * 2

פרס:

20 * 5 * 2
30 * 2
40 * 5
47.5 * 5
55 * 5
65 * 5 - PR

דדליפט:

60 * 5
80 * 3
100 * 5
120 * 5
140 * 5
155 * 5 - PR

שבוע 5 אימון 3

סקוואט:

20 * 5 * 2
40 * 5
60 * 3
77.5 * 5
97.5 * 5
117.5 * 5
135 * 5
152.5 * 3 - PR
117.5 * 8

בנץ':

20 * 5 * 2
40 * 5
50 * 5
60 * 5
70 * 5
85 * 3
60 * 8

חתירה:

20 * 8
45 * 5
55 * 5
65 * 5
77.5 * 5
92.5 * 3 - PR
65 * 8

שבוע 6 אימון 1

סקוואט:

20 * 5 * 2
40 * 5
60 * 3
80 * 5
100 * 5
120 * 5
137.5 * 5
152.5 * 5 - PR

בנץ':

20 * 5 * 2
42.5 * 5
52.5 * 5
62.5 * 5
72.5 * 5
85 * 5

חתירה:

40 * 2
45 * 5
57.5 * 5
67.5 * 5
80 * 5
92.5 * 5 - PR

וחוזר חלילה...מקווה שהבנת... בכל מקרה יש שם קובץ אקסל.. תעקוב אחריו

בליניארית יש יותר נפח מטקסס

למה?

דווקא - "החוסר נפח" ( שגם עליו אפשר לדון ) גורם לך להצליח יותר בשבירת השיאים שנתקעתם איתם ב SS ( מיקוד + התאוששות ).

בנוסף, בהנחה שאנו מסכימים שהלינארית "פחות תובענית" מטקסס ( כי על הנפח אפשר לדון:) ) , לטעמי יהיה חכם לשם אותה באמצע. בין "תוכניות תובעניות" דוגמת SS , טקסס.

האיש רוצה ממש לגדול לצד ההתחזקות

טקסס-אימון אחד של נפח בשבוע-נוו באמת מה זה יתן לו, ואפשר לחשוב איזה משקלים כבר יש לו שמצדיקים התעסקות כבר מעכשיו בעצימות
מאדקאו- לדעתי אחלה תוכנית, גם הנפח ברמה סבירה וגם העצימות טובה..אבל הוא צריך גם לעבוד עם אקרוס כי הוא רוצה כמו שאמרתי לראות תוצאות מהירות יותר של גדילה,שימו לב שזה מה שחשוב לו..ולכן גלן פנדלי יתאים לו..ואפשר לחשוב איזה תוכנית מתקדמת זאת כבר..חאלאס עם הפינוק הוא יכול להתקדם בה אם הוא ירצה וגם
יכול לגדול בה....אני רואה אצלנו אנשים בהדר יוסף שעושים סמולוב בסוף אימון משקולות ומתקדמים לפי התוכנית..

אה כן,וגלן היה משקולן אז שיילך עם זה עד הסוף ויעשה היי באר גם..

נערך לאחרונה:
למה?

דווקא - "החוסר נפח" ( שגם עליו אפשר לדון ) גורם לך להצליח יותר בשבירת השיאים שנתקעתם איתם ב SS ( מיקוד + התאוששות ).

בנוסף, בהנחה שאנו מסכימים שהלינארית "פחות תובענית" מטקסס ( כי על הנפח אפשר לדון:) ) , לטעמי יהיה חכם לשם אותה באמצע. בין "תוכניות תובעניות" דוגמת SS , טקסס.

אני נוטה ללכת אחרי ההמלצות של ריפ ב-PPST. אני חושב גם שאם מתכננים את טקסס נכון אחרי SS (ולא קופצים ישר לשבור שיאים בשבוע הראשון והשני, אלא עושים דילואד בשביל להתמודד עם תוספת הנפח, מה שריפ ממליץ בעצמו) היא יכולה לתרום יותר מהלינארית, בעיקר בלחיצות.

אני גם כמובן מסכים שהלינארית פחות תובענית מטקסס ומ-SS, ואז נשאלת השאלה איך אתה מתכנן את ההתקדמות שלך - אם אתה עושה מין סוג של ירידה בתובענות בין SS לטקסס, ואז הרעיון של SS - ביל סטאר - טקסס (ויש בזה היגיון), או אם אתה מתכנן את ההתקדמות גם מבחינת נפח ועצימות, ואז אין הרבה היגיון בלשים תוכנית פחות תובענית בין 2 תוכניות תובעניות, כשהשנייה היא למעשה פיתוח רעיוני של הראשונה, ושההתאוששות בה בנויה גם כדי להתאים לאדם שנחרש לו התחת מ-SS.

האיש רוצה ממש לגדול לצד ההתחזקות

טקסס-אימון אחד של נפח בשבוע-נוו באמת מה זה יתן לו, ואפשר לחשוב איזה משקלים כבר יש לו שמצדיקים התעסקות כבר מעכשיו בעצימות
מאדקאו- לדעתי אחלה תוכנית, גם הנפח ברמה סבירה וגם העצימות טובה..אבל הוא צריך גם לעבוד עם אקרוס כי הוא רוצה כמו שאמרתי לראות תוצאות מהירות יותר של גדילה,שימו לב שזה מה שחשוב לו..ולכן גלן פנדלי יתאים לו..ואפשר לחשוב איזה תוכנית מתקדמת זאת כבר..חאלאס עם הפינוק הוא יכול להתקדם בה אם הוא ירצה וגם
יכול לגדול בה....אני רואה אצלנו אנשים בהדר יוסף שעושים סמולוב בסוף אימון משקולות ומתקדמים לפי התוכנית..

אה כן,וגלן היה משקולן אז שיילך עם זה עד הסוף ויעשה היי באר גם..

כן, אתה צודק. הרי נפח זה הפרמטר היחיד שיש, ולכן עדיף לבחור תוכנית עם התקדמות של פעם בחודשיים מאשר התקדמות שבועית. הגיוני.

אה כן, וזו לא התוכנית של גלן באמת, אלא של סטאר, שהיה גם פאוורליפטר וגם משקולן. אז איזה סוג סקוואט לבחור? אני מבולבל 😳

מניסיון אישי שלי,
מבחינת התקדמות במשקלים אין ספק שהליניארית עוזרת מאוד אחרי הSS, התקדמתי במשקלים בליניארית הרבה יותר מאשר בטקסס, אבל יכול להיות שאם הייתי עושה את זה בסדר הפוך SS- טקסס - ליניארית,אז היו תוצאות דומות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית