כמה זמן בערך השריר צריך לנוח אחרי אימון?

יש דרך לקצר את הזמן הזה? תוסף/ מתיחות/ שינה/ מזמורי תפילה?
יש לי בעיה בעיקר עם הרגליים, אני עושה ריצות של 8-10 ק"מ, פעמיים בשבוע (בהפרש של שלושה ימים) והשרירים ברגליים (שוק אחורית בעיקר) לא ממש מספיקים להתאושש.

מטי.

יש לי בעיה בעיקר עם הרגליים, אני עושה ריצות של 8-10 ק"מ, פעמיים בשבוע (בהפרש של שלושה ימים) והשרירים ברגליים (שוק אחורית בעיקר) לא ממש מספיקים להתאושש.

מטי.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מזמורי תפילה
אני יודע שקריאטין עוזר להתאוששות
מתיחות לא עוזר...
שינה יעזור
והרבה הרבה אוכל לא יזיק 😛

אין זמן אופטימלי מוגדר, תלוי בעצימות וסוג האימון וכמובן הרגשה שלך ויכולת התאוששות.

כמובן
48 זה זמן רצוי

ברור שעם הזמן שאתה מתאמן זה יורד

אבל בכל מקרה גם רוב התוכניות שאני ראיתי מביאים לשריר לנוח 48 שעות

אם אתה רוצה להתאושש מהר יותר: תפחית מעומס של אימון X כך שתספיק להתאושש עד האימון שאחריו או שתעשה את האימון השני אחרי שתתאושש.

הדברים היחידים שעוזרים מעט זה סאונה, ג'קוזי מבחינת שחרור המתח בשרירים ואירובי עוזר גם - "התאוששות אקטיבית".

כמה זמן בערך צריך לתת לקבוצת שרירים שעבדתי עליה לנוח?
שאלה כללית מאוד אז תשובה כללית מאוד, יומיים עד שבוע.

מטי.

כמה זמן כבר אתה רץ קבוע?
יכול ליהיות שאתה רץ עם כף רגל מכופפת מעט שנוגעת מוקדם מידי במסלול?
יכול ליהיות שהתאומים/ סוליה חלשים יחסית לשאר הרגליים או לשאר הגוף אז תצטרך להתאים אימון לאזן את זה.

התאוששות מלאה של שריר יכולה לקחת יותר מחודש. זה לא אומר שצריך לבנות את האימונים מסביב לקריטריון הזה.

בחיים לא שמעתי על דבר כזה, 6 שבועות???
ב 24-36 שעות מיתקבל הרוב הגדול של ההיתאוששות, אחרי שבוע או או קצת יותר מושגת היתאוששות מלאה.
מאיפה הבאת את זה?

בחיים לא שמעתי על דבר כזה, 6 שבועות???
ב 24-36 שעות מיתקבל הרוב הגדול של ההיתאוששות, אחרי שבוע או או קצת יותר מושגת היתאוששות מלאה.
מאיפה הבאת את זה?

מ Glenn Pendlay בעיקרון. את המחקר עצמו אני לא זוכר, אבל אני אבדוק את העניין.

remodeling זה לא היתאוששות, יכול ליהיות דובר שם על הסתגלות?
לא קראתי ובחיים לא שמעתי משהו שדומה לזה.

אתה ניראה לי מערבב muscle adaptation ופיצוי יסף.
היתאוששות זה למעשה החלמה מהנזק שניגרם לשריר, עד לביצוע זהה של האימון הקודם.

אם ככה אתה מסתכל על זה, אז בסדר. אבל התאוששות עד לביצוע זהה לאימון הקודם זה לא כולל הסתגלות מלאה.

כמה זמן כבר אתה רץ קבוע?
יכול ליהיות שאתה רץ עם כף רגל מכופפת מעט שנוגעת מוקדם מידי במסלול?
יכול ליהיות שהתאומים/ סוליה חלשים יחסית לשאר הרגליים או לשאר הגוף אז תצטרך להתאים אימון לאזן את זה.

רץ קבוע 4 חודשים, רק בחודשיים האחרונים העלתי את המרחק וזמן הריצה (מחצי שעה לשעה - שעה ורבע)
לא נראה לי שאני רץ עם כף רגל מכופפת, אבל אני אבדוק את זה פעם הבאה שאני רץ (שלישי).
יכול להיות שהתאומים ו/או הסוליה חלשים... שם העייפות העיקרית (עד כדי כאב שמתחיל בד"כ בקילומטר החמישי-שישי) איזה תרגילים יכולים לעזור לשפר את זה?
תודה

מטי.

עדיף לך לא להיתמקד כרגע באימונים על התאומים, אלא אם תוותר על הריצות, לא צריך ליצור יותר מידי עומס.
יכול ליהיות אתה מאמן כבר התאומים ואת הרגליים בחדר כושר?
בכל מיקרה ריצה זאת תנועה טיבעית וזורמת ולא אמורה להזיק בכלל. גם כאן כמו לכל תנועה יש את ההיבט הביומכאני. מצאתי לך סרטון שמסביר יפה טכניקת ריצה תשתדל ליישם ואם הכאבים באמת ימשיכו אחרי שאתה רץ בצורה נכונה אז תחשוב על לאמן בניפרד, חוסר איזון בכל מיקרה מסתדר עם הזמן ברוב המיקרים. החלק של תנועת הרגל והקרסול בדקות האחרונות אבל תראה את הכל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא מאמן את הרגליים בנפרד, רק ריצות.
לא נראה לי שיש בעיות טכניקה, אולי אני אסריט את עצמי רץ.
בכל אופן, לפי מה שאתה אומר אני מבין שזה פשוט אמור לעבור בסופו של דבר כשהשרירים שלי יתאזנו בכוחם, אני אתן לזה עוד חודשיים ואם לא נראה שיפור אז נראה מה אני עושה עם זה.

מטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית