סנטה קלאוס - 2013

לא בוגד, אלא חוזר למקורות.

יום שני בוקר אימון בגו אקטיב יהוד.

ההעמסה 24 שעות: פיצה וחצי משפחתית, עוגת מרנג - לימון, 15 אוזני המן, שייק פירות, קערת פסטה, קערת קציצות, קערת נזיד בקר, 2 בקבוקי קוקה קולה, חלה, 12 קרמבואים, 0.5 ליטר גלידה.
הפיצה משפחתית, מאיזו חברה?
עוגת מרנג, קציצות, נזיד בקר, קרמבואים, זה שומן... לא?

בתאוריה אתה אמור בהעמסה לאכול כמה שפחות שומן, אבל לאכול 2 קילו אורז זה נראה לי יכול לחרפן. מה גם שצריך גם בוסט למצב רוח 😃 אז אפשר לעשות גם העמסות כאלה.

הפיצה משפחתית, מאיזו חברה?
עוגת מרנג, קציצות, נזיד בקר, קרמבואים, זה שומן... לא?

דומינוס פיצה. 😃

תיאורטית נכון יש לבצע העמסות עם דגש עם הפחמימה ופחות על השומן. אבל אני בנייטראלי כרגע בגלל פציעה ביד הדקמית. אז ההעמסות שלי יותר מתונות.

דומינוס פיצה. 😃

תיאורטית נכון יש לבצע העמסות עם דגש עם הפחמימה ופחות על השומן. אבל אני בנייטראלי כרגע בגלל פציעה ביד הדקמית. אז ההעמסות שלי יותר מתונות.
העמסה הספציפית הזאת נעשתה לפני הפציעה ביד. או שלא?
בכל מקרה, יש מבצע של פיצה האט באיזה 50 שקל + לחם שום או משהו בסגנון. פיצה מעולה.

בכל מקרה, יש מבצע של פיצה האט באיזה 50 שקל + לחם שום או משהו בסגנון. פיצה מעולה.
אני חושב שזה 2 משפחתיות+2תוספות+ שתייה ב 110 בזמנו הזצנץי באמת מעולה

אני קצת סנילי - אבל רשום בלוג מתי נפצעתי. בקרוב אני מקווה שזה מאחוריי.

לאחרונה אני מוריד טיפה את החלבון לטובת השומן.

אני קצת סנילי - אבל רשום בלוג מתי נפצעתי. בקרוב אני מקווה שזה מאחוריי.

לאחרונה אני מוריד טיפה את החלבון לטובת השומן.
יש לי שאלה שעלתה לי לראש היום.
נהוג לאמר כי יש לאכול פי שתיים גרם חלבון על כל קילו משקל גוף. וכידוע לנו, אנחנו יכולים להעריך את אחוז השומן בגופנו.
למה להחשיב את הקילוגרמים של השומן, בגרמים של החלבון, אם זה רק... שומן?
מקווה שהבנת את השאלה.

תלוי איזו דיאטה ובאיזה מצב. תאי שומן צורכים גם הם קלוריות. לדוגמא אדם משוכפל זהה עם אותה מסת שריר אבל עם א.ש. גבוה יותר המאזן הקלורי שלו יהיה גבוה יותר.

לייל אומר גרם חלבון פר פאונד מ.ג.

זה לא מה שלייל אומר זה מה שביל סטאר אומר
לייל ממליץ 3.5 גרם לכל קילו של מאסת גוף רזה למי שעוסק באימוני כוח(לא בזמן גרעון קלורי)

בגדול מי שלא שמן מאוד או חטוב מאוד יכול פשוט ללכת לפי הכלל אצבע של ביל סטאר, שזה בעצם 2.2 גרם לכל קילו

תלוי איזו דיאטה ובאיזה מצב. תאי שומן צורכים גם הם קלוריות. לדוגמא אדם משוכפל זהה עם אותה מסת שריר אבל עם א.ש. גבוה יותר המאזן הקלורי שלו יהיה גבוה יותר.
לא ענית לי על השאלה.
למה לצרוך חלבון על כל קילו שומן ולא על משקל שריר כביכול?

לא ענית לי על השאלה.
למה לצרוך חלבון על כל קילו שומן ולא על משקל שריר כביכול?

קודם כל יש עוד תאים בגוף שחיים וצורכים חלבון חוץ מהשריר- השלד לדוג'

בנוסף עם משקל אבסולוטי קשה להתווכח, מכשיר שמראה לך מה המשקל גוף שלך זה דבר זול ובלי סטיה גדולה במשקל עצמו(ברוב המשקלים הדיגיטליים החדשים אין כמעט סטיית מכשיר, יש רק סטייה סטטיסטית של התפלגות אחידה לכן במכשירים של רזולוציה של 0.1 גרם יש סטיה 0.03 גרם, משקל זניח ביותר ושגיאה אפסית ביחס למשקל גוף, הרבה פחות מאחוז אחד של שגיאה)

בקשר למכשיר שמודד הרכב גוף כמעט ואין כאלה בישראל, בטח ובטח לא בהישג יד במכון כושר, ככה שלמעשה כל הניחושים של המכשירים שמראים לך כביכול אחוז שומן די מפגרים וממש לא מדוייקים, לדוג' במישהו כמוני ששוקל 100+ סטייה בין 17 אחוז ל22 אחוז זו סטיה גדולה מאוד(והמכשירים מזייפים אפילו ביותר לפעמים)
עכשיו תוסיף על זה שאין התחשבות ממשית בצפיפות עצם, ההתחשבות בכמות הנוזלים בגוף לא טובה, הבדיקה מסתמכת על פולס חשמלי במכשיר שבם במגע עם עשרות ידיים ביום וכד' וקיבלת חרא של הערכה למאסת שריר שיש לך בגוף, שקר מוחלט.

בשביל זה לא מתעסקים בשטויות והולכים לפי משקל גוף אבסולוטי ולא הרכב גוף, כי אין מי שיוכל לומר לך בקירוב גבוה מה המשקל רקמת שריר שיש לך בגוף, ואם הוא טוען שכן בעזרת קליפר/משקל חרטה תגיד לו תודה אחי ותסתובב.

קודם כל יש עוד תאים בגוף שחיים וצורכים חלבון חוץ מהשריר- השלד לדוג'

בנוסף עם משקל אבסולוטי קשה להתווכח, מכשיר שמראה לך מה המשקל גוף שלך זה דבר זול ובלי סטיה גדולה במשקל עצמו(ברוב המשקלים הדיגיטליים החדשים אין כמעט סטיית מכשיר, יש רק סטייה סטטיסטית של התפלגות אחידה לכן במכשירים של רזולוציה של 0.1 גרם יש סטיה 0.03 גרם, משקל זניח ביותר ושגיאה אפסית ביחס למשקל גוף, הרבה פחות מאחוז אחד של שגיאה)

בקשר למכשיר שמודד הרכב גוף כמעט ואין כאלה בישראל, בטח ובטח לא בהישג יד במכון כושר, ככה שלמעשה כל הניחושים של המכשירים שמראים לך כביכול אחוז שומן די מפגרים וממש לא מדוייקים, לדוג' במישהו כמוני ששוקל 100+ סטייה בין 17 אחוז ל22 אחוז זו סטיה גדולה מאוד(והמכשירים מזייפים אפילו ביותר לפעמים)
עכשיו תוסיף על זה שאין התחשבות ממשית בצפיפות עצם, ההתחשבות בכמות הנוזלים בגוף לא טובה, הבדיקה מסתמכת על פולס חשמלי במכשיר שבם במגע עם עשרות ידיים ביום וכד' וקיבלת חרא של הערכה למאסת שריר שיש לך בגוף, שקר מוחלט.

בשביל זה לא מתעסקים בשטויות והולכים לפי משקל גוף אבסולוטי ולא הרכב גוף, כי אין מי שיוכל לומר לך בקירוב גבוה מה המשקל רקמת שריר שיש לך בגוף, ואם הוא טוען שכן בעזרת קליפר/משקל חרטה תגיד לו תודה אחי ותסתובב.
דוגמה - שוקל 100 קילו, 15~10אחוז שומן. הדעה הרווחת כאן בפורום תהיה לצרוך 200 גרם חלבון.
דוגמה 2 - שוקל 100 קילו, 20~25 אחוז שומן. האם גם פה אצטרך לצרוך 200 גרם חלבון? או שכדאי להוריד 20~25 קילו המהווים כאחוזי שומן, ולצרוך כ-150~160 גרם חלבון? או אפילו 180 ( בידיעה כי אנחנו לא יודעים את אחוז השומן המדויק, לכן נבצע סטייה קלה של כ- 5 אחוז לפה ולשם )
אומנם זה נראה כאילו לא התאמצתי לקרוא את ההסבר שלך, אבל התשובה היא לא מדוייקת וקצת סוטה מהנושא ( קליפר\ משקל שאגב אף פעם לא האמנתי למודד אחוזי שומן בחדרי כושר ).

אלה נוסחאות של קירובים שאינן מביאות בחשבון את הרכב נגוף של הפרט. כמו ההמלצה שאדם שלא יודע להעריך את א.ש בגופו לפני הדיאטה אז פשוט יבצע גירעון 500 (גם מסיבה פרקטית שיותר קל ומסיבה שנוסחא לחישוב הגרעון היא גם מן הסתן נוסחא של קירוב).

האימון היום:

בנצ' - 40 60 80 100 130 (5) 140 (3) 100 (10) 100 (8)

יד אחורית לחיצה צרה - 60 80 100 (5) 110 (3)

לג פרס - 10X4

פולאובר - 26 36 40 (10) 50 (9)

דוגמה - שוקל 100 קילו, 15~10אחוז שומן. הדעה הרווחת כאן בפורום תהיה לצרוך 200 גרם חלבון.
דוגמה 2 - שוקל 100 קילו, 20~25 אחוז שומן. האם גם פה אצטרך לצרוך 200 גרם חלבון? או שכדאי להוריד 20~25 קילו המהווים כאחוזי שומן, ולצרוך כ-150~160 גרם חלבון? או אפילו 180 ( בידיעה כי אנחנו לא יודעים את אחוז השומן המדויק, לכן נבצע סטייה קלה של כ- 5 אחוז לפה ולשם )
אומנם זה נראה כאילו לא התאמצתי לקרוא את ההסבר שלך, אבל התשובה היא לא מדוייקת וקצת סוטה מהנושא ( קליפר\ משקל שאגב אף פעם לא האמנתי למודד אחוזי שומן בחדרי כושר ).

אם אתה רואה סיבה להתעסק עם 180 או 200 גרם חלבון אז בכיף, אני מעדיף להיות עם אקסטרא מלכתחילה ולא להתחיל לספור כמה אכלתי כל יום.
ברמת העקרון שני אנשים ששוקלים אותו דבר בהפרש אחוז שומן גס(10 אחוז) כמו שציינת לא צריכים את אותה כמות חלבון

אבל מלכתחילה נציין שגם פי 2 חלבון מהמשקל גוף זה לא הרבה, גם לא במקרה של 20 אחוז שומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית