הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מחקר מקיף: מתיחות לא מונעות פציעות באימון

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,432
מנהל
נק' מוניטין:
58,709
103,293
12,432
כשאני רשמתי על זה לפני 3-4 שנים באחד מהאתרים ברשת (כשלא היה עדיין LBS וקילוגרם) התחילו להסתלבט עלי שאני אידיוט, אמרתי תזכרו את המילים הללו ואתם תחזרו לזה.
אז עכשיו המקור הכי אמין שיש (YNET) אומר את אותו דבר, חותמת לליצנות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4009763,00.html

זה ההבדל בין מי שקורא ספרות מקצועית בזמן אמת, לבין זה שמקבל את החדשות מפה לאוזן, שמגיעות כנראה לאחר 4 שנים.

בסך הכל זה די ברור אבל אותי מעניין מה לגבי נניח תנועות בליסטיות למשל? סוג ספורט או פעילויות כמו אמנויות לחימה נניח? מה דעתך?

ואגב, האם גם לחימום ספציפי אין כל כך משמעות? להתחמם לפני לחיצת חזה למשל.

תודה

האמת שעוד לא קראתי את המאמר, אבל אני אתייחס לכותרת.. מתיחות לא מונעות פציעות, מה שמתיחות כן מונעות זה התקווצות של השריר. מניסיון.

• פותח/ת השרשור
האמת שעוד לא קראתי את המאמר, אבל אני אתייחס לכותרת.. מתיחות לא מונעות פציעות, מה שמתיחות כן מונעות זה התקווצות של השריר. מניסיון.
מתיחות לא עוזרות לזה, מה שכן עוזר להתכווציות שרירים זה מגנזיום, סידן וויטמין E.

מתיחות לא עוזרות לזה, מה שכן עוזר להתכווציות שרירים זה מגנזיום, סידן וויטמין E.
האמת שאני לא מסכים איתך. אולי לא הבנת אותי נכון, אני אתן לך דוגמא.
אני בתור שופט כדורגל, חייב להתחיל ריצה קלה לחמם את הגוף ובסוף החימום לעשות מתיחות. הכוונה למתיחות סטטיות. כבר יצא לי משחק שפתחתי אותו, חימום היה אבל מתיחות לא, ובאמצע המשחק הייתי צריך לרוץ ספרינט ונמתח לי שריר התאומים.. כאבי תופת, ועוד הייתי צריך להפסיק את המשחק, רק בגללי. המבקר אמר לי שהחימום לא שווה כלום אם לא עשיתי מתיחות.. לא שבדר"כ אני מקשיב לבן אדם בן 50 בלי שום ניסיון בפיתוח גוף.. אלא בכדורגל. אבל מה לעשות, אני מתאמן במכון קרוב לשנה, בטח ובטח שמכניס מגנזיום (אגוזים שליטע) וסידן יש רק בשומשום, אבל למרות זאת.. קרה מה שקרה.

בד"כ מה שמקובל היום זה חימום דינאמי לפני הפעילות ואפשר לשלב מתיחות סטטיות אחרי הפעילות

POMFECT, היית יכול למתוח את השריר באופן דומה גם אם היית עושה את המתיחות

האמת שאני לא מסכים איתך. אולי לא הבנת אותי נכון, אני אתן לך דוגמא.
אני בתור שופט כדורגל, חייב להתחיל ריצה קלה לחמם את הגוף ובסוף החימום לעשות מתיחות. הכוונה למתיחות סטטיות. כבר יצא לי משחק שפתחתי אותו, חימום היה אבל מתיחות לא, ובאמצע המשחק הייתי צריך לרוץ ספרינט ונמתח לי שריר התאומים.. כאבי תופת, ועוד הייתי צריך להפסיק את המשחק, רק בגללי. המבקר אמר לי שהחימום לא שווה כלום אם לא עשיתי מתיחות.. לא שבדר"כ אני מקשיב לבן אדם בן 50 בלי שום ניסיון בפיתוח גוף.. אלא בכדורגל. אבל מה לעשות, אני מתאמן במכון קרוב לשנה, בטח ובטח שמכניס מגנזיום (אגוזים שליטע) וסידן יש רק בשומשום, אבל למרות זאת.. קרה מה שקרה.

ממקרה שקרה לך ספציפית אי אפשר להסיק על הכלל.

אתה מביא כאן דוגמא ספציפית, לא סתם במחקרים לוקחים מדגם גדול.

ממקרה שקרה לך ספציפית אי אפשר להסיק על הכלל.

אתה מביא כאן דוגמא ספציפית, לא סתם במחקרים לוקחים מדגם גדול.
ברור שיש סטיות תקן למינהם..פשוט קל לי להניח את זה בגלל שאני בדר"כ כן נוקט במתיחות ועד אותו מקרה לא קרה לי כלום. כאילו שחקתי במזל שלי, ודווקא שלא עשיתי זה קרה.. אז די קל לי להאשים את זה כי עכשיו כשאני עושה מתיחות לא קרה לי משהו דומה.
לעומת זאת, לא פעם אחת קורה בכדורגל שנמתח לשחקן השריר, וסביר להניח שהם כן עושים מתיחות..ככה שאני כבר לא יודע למה להאמין.. בכל מקרה, לפני אימון אפשר לומר שזה בזבוז זמן אז אני לא עושה ובונה על החימום הדינאמי.. אבל בכדורגל, לעשות מתיחות סטטיות לא עולה כסף.. אז מה יש לי להפסיד 🤘

ברור שיש סטיות תקן למינהם..פשוט קל לי להניח את זה בגלל שאני בדר"כ כן נוקט במתיחות ועד אותו מקרה לא קרה לי כלום. כאילו שחקתי במזל שלי, ודווקא שלא עשיתי זה קרה.. אז די קל לי להאשים את זה כי עכשיו כשאני עושה מתיחות לא קרה לי משהו דומה.
לעומת זאת, לא פעם אחת קורה בכדורגל שנמתח לשחקן השריר, וסביר להניח שהם כן עושים מתיחות..ככה שאני כבר לא יודע למה להאמין.. בכל מקרה, לפני אימון אפשר לומר שזה בזבוז זמן אז אני לא עושה ובונה על החימום הדינאמי.. אבל בכדורגל, לעשות מתיחות סטטיות לא עולה כסף.. אז מה יש לי להפסיד 🤘

כח(מתיחות סטטיות לפני המאמץ מורידות ביכולת תפוקת הכח של השריר)
אחרי המאמץ אין עם זה בעיה כל עוד אתה לא מגזים במינונים

כח(מתיחות סטטיות לפני המאמץ מורידות ביכולת תפוקת הכח של השריר)
אחרי המאמץ אין עם זה בעיה כל עוד אתה לא מגזים במינונים
מה הטעם לעשות מתיחות סטטיות אחרי האימון? בלוואחי השריר נמתח רק בזמן תנועה מסוימת, בזמן מנוחה הוא לא ימתח..

מה הטעם לעשות מתיחות סטטיות אחרי האימון? בלוואחי השריר נמתח רק בזמן תנועה מסוימת, בזמן מנוחה הוא לא ימתח..

כי זאת הדרך להשיג שיפור בגמישות
(אם לא מטעמי מניעת פציעות אז מטעמי שיפור בטווחי תנועה מה שישפר את היכולת התפקודית שלך)

כי זאת הדרך להשיג שיפור בגמישות
(אם לא מטעמי מניעת פציעות אז מטעמי שיפור בטווחי תנועה מה שישפר את היכולת התפקודית שלך)
אפשר להסכים אבל עדיין אין דבר טוב יותר לשיפור הגמישות מאשר התרגילים עצמם.. ✌️

במאמר
http://www.eatmoveimprove.com/2009/08/the-when-and-why-of-static-stretching/
נכתב ע"י Steven Low בדרך כלל המאמרים שלו די אמינים ומבוססים על מחקרים הוא תומך בדעה שלא צריך לבצע מתיחות סטטיות בחימום, יש לו חריג אחד והוא מתיחה ל hip flexors לאנשים שעוסקים בספורט שהוא hip dominant כמו הרמת משקולות למישהו יש מושג אם זה משהו מבוסס מחקרית ואכן עבור ספרינטרים ומרימי משקולות כדי לבצע את המתיחה בחימום?

איפה ראיתה שכתוב שהרמת משקולות מערבת את ה hip flexors ?
זה מה שכתוב
Examining the hip flexors exception
The one exception is stretching the hip flexors before any explosive hip extension movement. We know that as a muscle lengthens rapidly the stretch-shorten cycle sends feedback to the CNS which relays the message to tell it to contract. In hip extension, the hip flexors are performing the eccentric component (as well as the rectus femoris) resisting against the extension and hyperextension of the hip.
We want to static stretch them to inhibit the stretch-shorten cycle so that we can increase the power of our hip extension/hyperextension allowing us to sprint faster, squat more powerfully, or anything that requires power or strength in a hip extension movement (which is almost every lower body exercise).

איפה ראיתה שכתוב שהרמת משקולות מערבת את ה hip flexors ?
זה מה שכתוב
Examining the hip flexors exception
The one exception is stretching the hip flexors before any explosive hip extension movement. We know that as a muscle lengthens rapidly the stretch-shorten cycle sends feedback to the CNS which relays the message to tell it to contract. In hip extension, the hip flexors are performing the eccentric component (as well as the rectus femoris) resisting against the extension and hyperextension of the hip.
We want to static stretch them to inhibit the stretch-shorten cycle so that we can increase the power of our hip extension/hyperextension allowing us to sprint faster, squat more powerfully, or anything that requires power or strength in a hip extension movement (which is almost every lower body exercise).

זו שטות מוחלטת. למרבה הפלא, מי שעושה את החלק האקצנטי והקונצנטרי ב hip extension, אלה הם ה hip extensors.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית