הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מחקר מקיף: מתיחות לא מונעות פציעות באימון

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,432
מנהל
נק' מוניטין:
58,709
103,293
12,432
כשאני רשמתי על זה לפני 3-4 שנים באחד מהאתרים ברשת (כשלא היה עדיין LBS וקילוגרם) התחילו להסתלבט עלי שאני אידיוט, אמרתי תזכרו את המילים הללו ואתם תחזרו לזה.
אז עכשיו המקור הכי אמין שיש (YNET) אומר את אותו דבר, חותמת לליצנות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4009763,00.html

זה ההבדל בין מי שקורא ספרות מקצועית בזמן אמת, לבין זה שמקבל את החדשות מפה לאוזן, שמגיעות כנראה לאחר 4 שנים.

ובנוסף למה שאלכס אמר, מחבר המאמר בכלל מדבר על חשיבות של מתיחות סטטיות רק לאנשים שיש להם בעיית גמישות

אם יש לך קיצורים אתה יכול לבצע את המתיחות הסטטיות לאחר הפעילות ואם המצב קיצוני אז בשלבים הראשונים אתה יכול למתוח גם לפני וגם אחרי הפעילות עד שתגיע למצב שמאפשר לך עבודה נכונה מבחינה טכנית ותוכל לתחזק את זה ע"י מתיחות לאחר הפעילות בלבד

תודה על התגובות, לגבי הביומכניקה של הסקוואט אין לי מספיק ידע לקבוע ראיתי את הטענה הזאת בעוד כמה מקומות וגם קראתי מה אומר ריפ בנושא (פחות או יותר כמו אלכס). אבל לגבי הטענה שמתיחה סטטית ל hip flexor לפני האימון תשפר ביצועים גם DeFranco אומר את זה
http://www.t-nation.com/free_online...nid=47E2821131213970C7E37570F201F15F-he.hydra

למי שאין כח לקרוא
Shugart: Let's take a closer look at one of the more controversial stretching debates: stretching before weight training will make you weaker. Agree or disagree?
DeFranco: It depends on what kind of stretching you’re performing and what muscles you're stretching. Static stretching the prime movers of your workout will definitely have a weakening effect and it'll increase your chances of a muscle pull or tear.
There are exceptions to the rule, though, such as static stretching the hip flexors before squats, Olympic lifts, and vertical jumping. Static stretching the pecs and lats before squat workouts to alleviate shoulder discomfort is also perfectly fine, as is static stretching the external rotators of the humerus before bench-pressing.
These exceptions won’t weaken you when training; they’ll actually enable you to lift heavier weights! Generally speaking, I feel that warming up properly is much more important before weight-training workouts, compared to stretching.

בקיצור האם אתם חושבים שכדי לבצע את המתיחה לפני האימון. יש איזה מחקר שבדק שאכן יש שיפור או שסתם כמה מאמנים מאמינים שזה משפר את התוצאות של הספורטאים שלהם ללא ביסוס.

אני חושב שהסיבה היחידה לעשות מתיחות לפני האימון היא במקרה בו אתה לא מסוגל לבצע את התנועה נכון בלי מתיחות, בין אם זה בגלל ה hip flexors או כל דבר אחר.

לא מכיר מחקרים בנושא שאתה מדבר עליו, אני רק יודע שההצדקה שהבחור הקודם הביא לא נכונה.

אני חושב שהסיבה היחידה לעשות מתיחות לפני האימון היא במקרה בו אתה לא מסוגל לבצע את התנועה נכון בלי מתיחות, בין אם זה בגלל ה hip flexors או כל דבר אחר.

לא מכיר מחקרים בנושא שאתה מדבר עליו, אני רק יודע שההצדקה שהבחור הקודם הביא לא נכונה.

מה לגבי אימוני ריצה? צריך לעשות מתיחות?

אז במידה ואני עושה אימון אינטרוולים/ספרינטים בעליות, יהיה מספיק לבצע רק חימום של ריצה קלה?

אז במידה ואני עושה אימון אינטרוולים/ספרינטים בעליות, יהיה מספיק לבצע רק חימום של ריצה קלה?

ריצה קלה+ מתיחות דינאמיות + מתגברות(מספר ריצות באחוזי מאמץ הולכים וגדלים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית