הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

עצימות גבוהה

shay1b

משתמש מתחיל
185
1
נק' מוניטין:
1
185
1
מישהו יכול בבקשה לתת הסבר/הגדרה למהו אימון בעצימות גבוהה?

ועוד שאלה על הדרך, יכול להיות מצב שבאימון נגיד גומרים את השריר כלומר אתה מרגיש שנתת כל מה שיכולת, אבל למחרת אתה לא מרגיש את השריר "מת" או כואב??

כלומר יש מצב שאפשר להתאושש מהר?? או שחייבים להרגיש תפוסים מתים גמורים??

(בבקשה תשובה רצינית)

עצימות= אינטנסביות- סכום המשקל שהורם באימון. עצימות משתנה בין אנשים כי לאחד משקל מסויים יהיה 50% מ- xRM ולאחר 100% מ- xRM.

על איזה שרירים מדובר? אתה מגיע לכשל?

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אני מדבר על כל השרירים. אני לא מגיע לכשל בסטים הראשונים בדרך כלל בסט האחרון של כל תרגיל.

האם עניין ההתאוששות הגיוני או שמשהו לא טוב?
כל פעם שאני קורא תגובות לגבי זה אני קורא שאנשים מרגישים מתים תפוסים גמורים אחרי כל אימון ויום לאחריו, זה מה שצריך להיות??

ולניר: אתה עונה בדיוק הפוך ה"בעיה" שלי הייתה שאני כמעט לא צריך הרבה זמן להתאושש!

עצימות= אינטנסביות- סכום המשקל שהורם באימון. עצימות משתנה בין אנשים כי לאחד משקל מסויים יהיה 50% מ- xRM ולאחר 100% מ- xRM.

על איזה שרירים מדובר? אתה מגיע לכשל?

עצימות זה לא סכום המשקל שהורם. עצימות זה איזה אחוז המשקל מהווה מ 1RM.

בעיקרון אני מדבר על כל השרירים. אני לא מגיע לכשל בסטים הראשונים בדרך כלל בסט האחרון של כל תרגיל.

האם עניין ההתאוששות הגיוני או שמשהו לא טוב?
כל פעם שאני קורא תגובות לגבי זה אני קורא שאנשים מרגישים מתים תפוסים גמורים אחרי כל אימון ויום לאחריו, זה מה שצריך להיות??

ולניר: אתה עונה בדיוק הפוך ה"בעיה" שלי הייתה שאני כמעט לא צריך הרבה זמן להתאושש!

העניין עם ההתאוששות הוא הגיוני וזה בסדר,יש אנשים שלוקח להם להתאושש כמה ימים(במיוחד שאתה חוזר להתאמן אחרי שלא התאמנתה יחסית הרבה זמן) ויש אנשים שמספיק להם הלילה להתאושש

בקשר לכשל: אני אישית מגיע לכל בערך בסט השני.אבל את הקושי אני מרגיש כבר בסט הראשון
תבין משהו נכון שאתה מתאמן אז מה זה בעצם החזרות האלה(ברוב המקרים)? זה ה rm שלך
זאת אומרת אם כתוב לך 15 חזרות זה בעצם 15rm
וזה אומר שאחרי שאתה מגיע לחזרה ה 15 אין לך עוד כוח לעשות עוד חזרה
מבין? יענו 15 זה החזרה האחרונה שאתה מצליח לעשות

אם כתוב לך לעשות 15 חזרות ואתה רואה שאתה מצליח יותר אז תוסיף עוד משקל עד שאתה תהיה ב rm 15.

וזה שאתה לא מרגיש תשריר מת תבדוק טוב את מה שכתבתי פה לגבי ה rm אולי אתה לא נותן תמקסימום של השריר
ואם כן ואתה מגיע לכשל ועושה כמו שצריך יכול להיות שפשוט אתה מתאושש מהר

אני למשל אחרי יום השריר שלי כמעט כמו תמיד
אם יש עוד שאלה אז אני פה

גם אני חשבתי ככה, בסוף זה לא.
למעשה לא חשבתי שזה % מ- 1RM אלא % מ- RM כלשהו.

מה זאת אומרת בסוף זה לא? ככה מוגדרת עצימות בהקשר של אימוני כוח בכל העולם. %1RM.

מה שאתה מדבר עליו לא רלוונטי לעצימות. אני יכול להרים 20 קילו 500 פעם וזה יהיה אימון בעצימות נמוכה מאוד.

מה שאתה מדבר עליו לא רלוונטי לעצימות. אני יכול להרים 20 קילו 500 פעם וזה יהיה אימון בעצימות נמוכה מאוד.

חח גם אני קראתי את המשפט ולא הבנתי למה הוא התכוון
אבל תקרא טוב,הוא אומר שאתה צודק

כי הוא ציטט את המשפט שלך ואמר שגם הוא חשב שזה ככה ,אבל זה לא-במשפט הזה הוא התכוון שסכום המשקל שאתה מרים זה העצימות
ואז הוא אמר שמה שאתה אומר זה זה

ווואי סיבכתי את עצמי

• פותח/ת השרשור
ברור לי שאם אני עושה עשר חזרות אז אני נותן את המקסימום שלי, בסט השני החזרה העשירית מוציאה את המיץ.
וסט שלישי בדרך כל אני מגיע לכשל ומצליח לתת 9 חזרות, זה לא העניין אני יודע שהשריר במהלך האימון גמור כי נגיד אחרי שאני מסיים חזה וסתם אני ינסה לעשות עוד סט במשקל הרגיל שלי אני כבר לא יצליח לתת 2 חזרות.

העניין הוא לגבי ההרגשה יום אחרי אני בחיים לא תפוס או מרגיש שאני לא יכול להזיז תיד או החזה.
ניר, כל יום של אחרי אימון אתה מרגיש גמור? זה קצת לא ברור, ככה אתה רוצה להרגיש אחרי כל יום עד שתפסיק להתאמן זה לא מגביל אותך??

ברור לי שאם אני עושה עשר חזרות אז אני נותן את המקסימום שלי, בסט השני החזרה העשירית מוציאה את המיץ.
וסט שלישי בדרך כל אני מגיע לכשל ומצליח לתת 9 חזרות, זה לא העניין אני יודע שהשריר במהלך האימון גמור כי נגיד אחרי שאני מסיים חזה וסתם אני ינסה לעשות עוד סט במשקל הרגיל שלי אני כבר לא יצליח לתת 2 חזרות.

העניין הוא לגבי ההרגשה יום אחרי אני בחיים לא תפוס או מרגיש שאני לא יכול להזיז תיד או החזה.
ניר, כל יום של אחרי אימון אתה מרגיש גמור? זה קצת לא ברור, ככה אתה רוצה להרגיש אחרי כל יום עד שתפסיק להתאמן זה לא מגביל אותך??

תיראה מתי שאני יוצא מהחדר כושר אני יענו ממש גמור,כיאילו אין לך אנרגיה בגרוש בגוף
אבל תאימונים שלי אני מסיים בשעה 6 בערב אוכל,מתקלח,אוכל עד שעה 8
ואז יושב במחשב כי בכל זאת אני עדיין במסגרת של בצפר ואני צריך לקום ב7 ואין מצב אני מוותר על השעות שינה שלי
ככה שחוץ מליראות טלווזיה,להיות במחשב אני לא עושה דברים פיזים אז זה לא מגביל אותי.
וגם זה רק אחרי האימון יום אחרי זה אני כמעט רגיל

בידיוק, ה- 20 קילו שלך לא שווים ל-20 קילו שלי. אותו אדם יכול לבצע בשעה לדוגמא 10 סטים של 10 חזרות של 10 קילו. עם הוא יעשה הכל 9 העצימות תרד, עצימות מודדים לסך האימון ולא לסט בודד.

לשי- זה קצת קשה לדעת כאן איך אתה מיתאמן כמה אתה מיתאמן וכו'. אם אתה לא מגיע לכשל כניראה שכאן התשובה אבל יש הרבה יותר גורמים לזה, יכול ליהיות היתאמנת בענף ספורט כלשהו שהיית קטן גם.
תבקש מהמאמן שלך שיבה לך תוכנית תובענית יותר בהתאם ליכולת שלך. אני מציע שתבקש ממנו שישלב דרופסטים או שיבנה תוכנית בשיטת oxford.

בידיוק, ה- 20 קילו שלך לא שווים ל-20 קילו שלי. אותו אדם יכול לבצע בשעה לדוגמא 10 סטים של 10 חזרות של 10 קילו. עם הוא יעשה הכל 9 העצימות תרד, עצימות מודדים לסך האימון ולא לסט בודד.

לשי- זה קצת קשה לדעת כאן איך אתה מיתאמן כמה אתה מיתאמן וכו'. אם אתה לא מגיע לכשל כניראה שכאן התשובה אבל יש הרבה יותר גורמים לזה, יכול ליהיות היתאמנת בענף ספורט כלשהו שהיית קטן גם.
תבקש מהמאמן שלך שיבה לך תוכנית תובענית יותר בהתאם ליכולת שלך. אני מציע שתבקש ממנו שישלב דרופסטים או שיבנה תוכנית בשיטת oxford.

ההגדרות שלך יוצאות מאוד לא ברורות. עצימות זה יחסי לבן אדם בגלל העובדה שהיא נמדדת ביחס ל 1RM. ועצימות כן נמדדת פר סט.

הגדרות אחרות של עצימות פשוט לא ממש פרקטיות בהקשר אל אימוני כוח.

• פותח/ת השרשור
סמשר, דבר ראשון תודה.
דבר שני אתה יכול להסביר בקצרה מה זה שני הדברים שרשמת פה ממש במשפט?
העניין הוא שאני כן מגיע לכשל והסברתי שאם אני ינסה סתם אחרי כל התרגילים לעשות עוד סט כמו הסט הראשון אני לא יצליח לתת יותר משלוש חזרות, אבל אחרי כמה שעות אני לא מרגיש תפוס או חצי נכה כמו שראיתי שאנשים תיארו....

סמשר, דבר ראשון תודה.
דבר שני אתה יכול להסביר בקצרה מה זה שני הדברים שרשמת פה ממש במשפט?
העניין הוא שאני כן מגיע לכשל והסברתי שאם אני ינסה סתם אחרי כל התרגילים לעשות עוד סט כמו הסט הראשון אני לא יצליח לתת יותר משלוש חזרות, אבל אחרי כמה שעות אני לא מרגיש תפוס או חצי נכה כמו שראיתי שאנשים תיארו....

אתה לא חייב להרגיש תפוס או מת או נכה אחרי אימון. אלה לא סממנים של אימון טוב. הדבר היחיד שמודד את רמת האימונים שלך זה קצת ההתקדמות.

coldfire- חשבתי כמוך, רק שחשבתי לגבי כל מספר חזרות ולא רק 1.
העצימות היא סך המשקל שהרמת באימון, אם תאריך את האימון אבל למעשה תרים פחות משקל העצימות תרד.

שי- אני לא יודע איך אתה מיתאמן ואת התוכנית שלך וברוב המיקרים טכניקה לא נכונה גם בתרגילים פשוטים ימנעו מהרמת משקל נוסף ולעייפות שריר האמיתית. לא יודע אם זה נכון לגביך. היתאמנת פעם אולי בענף ספורט כלשהו?

העצימות היא סך המשקל שהרמת באימון, אם תאריך את האימון אבל למעשה תרים פחות משקל העצימות תרד.

שי- אני לא יודע איך אתה מיתאמן ואת התוכנית שלך וברוב המיקרים טכניקה לא נכונה גם בתרגילים פשוטים ימנעו מהרמת משקל נוסף ולעייפות שריר האמיתית. לא יודע אם זה נכון לגביך. היתאמנת פעם אולי בענף ספורט כלשהו?

ההגדרה שלך לא הגיונית. אתה רוצה להגיד לי שאם אני מרים 10 טון ע"י 500 חזרות עם 20 קילו, זה אימון יותר עצים מאימון שבו אני מרים 140 קילו 5 פעמים?

מעניין אותי מאיפה לקחת את ההגדרה הזאת?

זה לא ווליום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית