הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טחינה גולמית וברזל

SpellStorm

משתמש קבוע
1,105
0
נק' מוניטין:
1,514
1,105
0
שאלה קטנה 😃
אני אוכל דיי הרבה טחינה גולמית (כ500-700 גרם לשבוע). בקניות האחרונות יצא לי להציץ בערכים של זה.. כמות הברזל שרשום שם בין כל החברות של הטחינה ל100 גרם טחינה זה מ3 מ"ג עד ל 9.5 מ"ג (העשירה בברזל גם טעימה יותר 😛).
עכשיו אני יודע שבתור גברים יש סכנה של עודף ברזל בדם, ושאסור לקחת מולטי עם ברזל וכו.
השאלה בעצם היא האם אני צריך להרגע עם הטחינה? האם אלה כמויות גדולות של ברזל? או שזה בסדר? יש איזה תקרה "בטוחה" לכמות ברזל שאפשר לאכול ביום?

כמובן שאני עושה בדיקת דם תקופתית (האמת אני צריך לעשות בזמן הקרוב) אבל אני לא רוצה לחכות כמה חודשים ולגלות שיש לי הרעלת ברזל..

תודה רבה לכל העונים:victory:

לפי מה שיצא לי להבין מרפרוף באינטרנט
עודף ברזל נוצר לאנשים עם בעיה מולדת של ספיגת יתר של ברזל (המוכרומטוזיס תורשתית)
בנוסף לאנשים ללא הבעיה יש סיכוי לעודף ברזל כאשר יש העמסה חיצונית של ברזל
מעבר לכך עודף ברזל בתזונה רגילה הוא דבר שנמשך שנים רבות ועל כן נפוץ יותר אצל בני 40/50

קודם כל - ספיגת הברזל מטחינה היא לא משהו בכלל בהשוואה למקורות הנבחרים מן החי.
ודבר שני....עודף ברזל? כמתאמן פעיל?!?!
אתה צריך לנסות ממש ממש אבל ממש קשה לעשות זאת...על פני כמה שנים(!) בכדי שתגיע למצב כזה.

תאכל הרבה ברזל, תרים הרבה ברזל ותרום דם פעמיים-שלוש בשנה, רק טוב יצא לך מזה.

אני רק אגיד שהספיגה הנמוכה מהטחינה קוראת בגלל זה שבטחינה יש גם סידן..
וכידוע ברזל וסידן מפריעים זה לסיפגתו של זה.

לא רק בגלל תחרויות ספיגה בין המינרלים ( גם אבץ ומגנזיום משתתפים פעילים בחגיגה כאשר מדובר בטחינה),
סידן מן הצומח נספג פחות טוב עקב הימצאות של חומצות, למשל - פיטית ואוקסלית הגורמות לירידה גדולה בכמות ספיגת הסידן (50% ויותר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית