הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מאמינים באלוהים? חבל

אני בטוח שכל מטוסי הכיבוי שהתנדבו בארץ באו מתוך אינטרס.
אוי המוח של יהודים זה דבר רקוב.

זה מה שחלק מהיהודים הרגישו בשואה כלפי השם.
מצוטט מתוך הסרט התנגדות שמבוסס על סיפור אמיתי:

איך זה קשור? אני טוען שאם "הכוח העליון" שאתם אוהבים כל כך רצה להמשיך את הקיום של העם היהודי הוא הצליח. השואה זאת לא הדרך הטובה להפריך את הקיום של אלוהים.

אני לא ניסיתי להפריך קיום של אלוהים. אני רק הגבתי למשפטים שנאמרו פה.

אני בטוח שכל מטוסי הכיבוי שהתנדבו בארץ באו מתוך אינטרס.
אוי המוח של יהודים זה דבר רקוב.
שמירה על נכס טבע יקר?
כשהמדינות יצטרכו "טובה" נהיה חייבים להם? או לחלופין, חלקם חייבות לנו?
להצטייר כמדינה תורמת בעיני מדינות אחרות?

איזה בלבול מוח. לא הכל בחיים פוליטיקות. (לפחות לא בישראל). הרגילו אותך לחשיבה רקובה.
אני מבין שאין אצלך דבר כזה שנקרא הומניות.
כולם גם עזרו להאיטי כדי שאחר כך היא תתמוך בהם ותעזור להם. כי האיטי היא ממש מעצמה.

איזה בלבול מוח. לא הכל בחיים פוליטיקות. (לפחות לא בישראל). הרגילו אותך לחשיבה רקובה.
אני מבין שאין אצלך דבר כזה שנקרא הומניות.
כולם גם עזרו להאיטי כדי שאחר כך היא תתמוך בהם ותעזור להם. כי האיטי היא ממש מעצמה.

אתה מביא ציטוטים של ניצולי שואה כאילו זה מוכיח משהו, מבלבל את המוח על איזה מושג מיסטי שאתה קורא לו "הומניות", ואותו הרגילו לחשיבה רקובה?

לדעתי כן. לדעתך אני רקוב. הכל מילים ודעות.

(ולא ניסיתי להוכיח כלום בציטוט. רק רציתי להציג פן אחד של רגשות שהיו לאנשים בזמן השואה)

מה שבעיקר מצחיק זה שאתה משתמש במושג "חשיבה רקובה" כשאתה לא מבין לוגיקה בסיסית. כל המתלהמים בשרשור הזה ניסו להוכיח שה' לא קיים בדרך השלילה (הניחו שהוא קיים, ואם הוא קיים איך זה שהיתה שואה?). הבחור פה בסה"כ ניסה להראות שההוכחה הזו לא תקפה (שוב, הוא גם יצא מנקודת הנחה שה' קיים, כמו שהפילוסופים הדגולים ממקודם עשו), אז לפני שאתה משתמש במושג כמו "חשיבה רקובה", במקומך הייתי מסתכל על עצמי קצת יותר טוב.

אני לא נכנסתי ללוגיקה ולויכוחים. סתם הצגתי צד ודעה.
ואתה צודק. אני אכן רקוב. (ברצינות)

אם אני כבר מדבר איתך ועם אלכס אני אנצל"ש את האשכול לשאלת כן ולא שמעניינת אותי:
יצא לכם ללמוד מתישהו Cox proportional hazard regression? (אני שואל ברצינות, בלי טרוליזם וכו')

אי אפשר להפריך (גם לא בדרך השלילה) את קיומו של איזה אלוהים כמו שאי אפשר להפריך את קיום כל שאר האלים שאנשים האמינו בהם ועדין מאמינים על כדור הארץ, וכמו שאתה לא יכול להפריך את קיומו של ה flying spaghetti monster.
כמובן שאי אפשר להוכיח שום קיום גם כן (הרי אם היה אפשר זה לא היה אמונה אלה זה היה נקרא מדע.)
אמונה זה לא משהו לוגי זה מחלה כמו שגעון וסכיזופרניה, נובעת בעיקר מחוסר בטחון וחוסר ידע, שלא נדבר על יהירות, אולי בגלל המוח הקטן שלנו שמספיק גדול כדי לשאול הרבה שאלות על היקום אבל לא מספיר גדול כדי להפנים את רובם, ולא יכול לתפוס דברים לגבי העולם שאנחנו חיים בו ולהבין שאנחנו אוסף מאד קטן של אטומים בתוך יקום שיחסית אלינו הוא אינסופי.
לכן לכל מי שמאמין במשהו כזה הדבר היחיד שנשאר להגיד זה "תתעורר ותריח את הפיל הורוד באמצע החדר."

אם אני כבר מדבר איתך ועם אלכס אני אנצל"ש את האשכול לשאלת כן ולא שמעניינת אותי:
יצא לכם ללמוד מתישהו Cox proportional hazard regression? (אני שואל ברצינות, בלי טרוליזם וכו')

צר לי, לא מתעסקים בסטטיסטיקה.

אתה מוכן להסביר לי איך מדינה שמתייחסת באופן שווה לכל האזרחים שלה (שחלקם יהודים) עושה טובה למדינת ישראל?
גם לפני שהייתה מדינה הייתה לכאורה אמנסיפציה, אבל עדיין יהודים סבלו מפוגרומים וחוסר זכויות בליווי התעלמות מצד השלטון. משפט דרייפוס אומר לך משהו?
המדינה מגנה במידה מסוימת על היהודים בגלות. יותר קשה לטאטא כמה פוגרומים מתחת לשטיח.

• פותח/ת השרשור
מעניין אותי לדעת ממה כל האנטישמיות התחילה , בגלל ה' לא?

גם לפני שהייתה מדינה הייתה לכאורה אמנסיפציה, אבל עדיין יהודים סבלו מפוגרומים וחוסר זכויות בליווי התעלמות מצד השלטון. משפט דרייפוס אומר לך משהו?
המדינה מגנה במידה מסוימת על היהודים בגלות. יותר קשה לטאטא כמה פוגרומים מתחת לשטיח.

ועבדות של הכושים בארה"ב אומר לך משהו? איך זה קשור?

ועבדות של הכושים בארה"ב אומר לך משהו? איך זה קשור?
על כל תשובה נכונה שאני יענה לך אתה תשאל מה קשור?
התייחסות באופן שווה לאזרחים = אמנסיפציה. עכשיו תקרא שוב את התגובה שלך והתגובה שלי.
ובכל מקרה זה לא משנה כי סטינו לגמרי מהנושא, אנחנו לא מתווכחים על כמה שהמדינה שלנו יעילה.

נערך לאחרונה:
מעניין אותי לדעת ממה כל האנטישמיות התחילה , בגלל ה' לא?

+1
אם אין דת הרבה יותר קשה להתייחס להבדלים בין אנשים/עמים/תרבויות. זה לא אומר שזה בלתי אפשרי כי אנשים תמיד ימצאו מה שונה אחד אצל השני אבל בוא נגיד שזה יהיה הרבה פחות "נוח".
אנשים יתחילו להבין את המובן האמיתי של "כולנו אחד" (ולא בצורת חשיבה של ניו אייג' מפגרת, בצורה אבולוציונית) ולדעתי זה יפתור הרבה מאד בעיות בעולם.
אם היום כל היהודים בעולם יפסיקו להאמין ברגע אחד בכל לפריקון כזה או אחר ויתקדמו מבחינה מחשבתית להתעסקות בדברים החשובים באמת למין האנושי - רק טוב יהיה לנו מזה.

תחשבו על זה ככה: איך הייתם מתייחסים לילד המעצבן של הכיתה שמזה 5000 שנה אומר לכם "אחד שברא את היקום אוהב רק אותי ואני עם סגולה ואני אור לגויים וכלוכם תלכו לגהנום!"? כנ"ל לשאר הדתות..

+1
אם אין דת הרבה יותר קשה להתייחס להבדלים בין אנשים/עמים/תרבויות. זה לא אומר שזה בלתי אפשרי כי אנשים תמיד ימצאו מה שונה אחד אצל השני אבל בוא נגיד שזה יהיה הרבה פחות "נוח".
אנשים יתחילו להבין את המובן האמיתי של "כולנו אחד" (ולא בצורת חשיבה של ניו אייג' מפגרת, בצורה אבולוציונית) ולדעתי זה יפתור הרבה מאד בעיות בעולם.
אם היום כל היהודים בעולם יפסיקו להאמין ברגע אחד בכל לפריקון כזה או אחר ויתקדמו מבחינה מחשבתית להתעסקות בדברים החשובים באמת למין האנושי - רק טוב יהיה לנו מזה.

תחשבו על זה ככה: איך הייתם מתייחסים לילד המעצבן של הכיתה שמזה 5000 שנה אומר לכם "אחד שברא את היקום אוהב רק אותי ואני עם סגולה ואני אור לגויים וכלוכם תלכו לגהנום!"? כנ"ל לשאר הדתות..
מסכים לגמרי.
דיברתי על זה גם עם חברים, והם צודקים גם בטענה שבלי דת העולם היה הרבה יותר "קר". חגים, ארוחות משפחתיות וכו'..

מעניין אותי לדעת ממה כל האנטישמיות התחילה , בגלל ה' לא? 20-01-2011
אז מה? מה זה משנה ממה היא התחילה? היא פשוט קיימת. למה התחילה השנאה לכושים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית