הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבקש ייעוץ

• פותח/ת השרשור bones
  • פורסם בתאריך

bones

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
-31
40
0
צהריים טובים, אני אתן רקע כמובן שתוכלו לייעץ לי בצורה יעילה יותר אם בכלל
התחלתי להתאמן לפני שלוש שנים במשקל 68 וגובה 1.90 והגעתי אחרי שנתיים ל100 קילו ולמשהו בגיל 23 התווסף לי סנטימטר לגובה (1.91). יום בהיר אחד התחלתי להקיא 7 פעמים ביום ומשם זה הדרדר לאשפוז ממושך וכמעט שנה בלי אימון ואכילה כמעט כלל (פירה נוזלי היה כל התפריט שלי) והגעתי ל72 קילו, לפני חודש קיבלתי אישור לחזור להתאמן ומאז עליתי כבר ל80 קילו בתוכנית AB אבל אני מרגיש שמיציתי אותה. אני מעוניין ביעוץ לגבי תוכנית אחרת (ובבקשה אל תגידו לי SS, לא בגלל זלזול בתוכנית אלא בגלל פציעות חוזרת בברך שמונעות ממני להתאמן על הרגליים) שתתן לי יותר דגש על כל השרירים (שוב חוץ מרגליים בגלל אותה פציעה תורדנית). תודה מראש

לא יודע מה איתך אבל אני לא חושב שזה יהיה אחראי לתת תכנית אימונים למישהו שזה עתה התאושש ממחלה שגרמה לו לאבד כמעט 30 קילו מבלי לדעת מה קרה לך.

• פותח/ת השרשור
היה לי וירוס בטחול ולמערכת הבריאות בארץ לקח 3 חודשים לאבחן את זה (אם מותר לציין שבשלושה חודשים הראשונים ירדתי ל90 כבר) והוירוס הזה גרר עוד כמה תופאות על הכבד.. קיבלתי אישור להתאמן לפני חודש באופן מלא עם תזונה מלאה ותוספי מזון והכל.. בקשר לתזונה אגב אין צורך בדאגה, צורך 4000 קלוריות ביום וכ140 גרם חלבון

מקווה שתישאר בריא 😃 תעשה SS. אם תרגיש בעיות בברכיים נטפל בזה ספציפית. אבל חבל לוותר על התכנית או על תרגילי רגליים כי היו לך בעיות כאלו ואחרות. אנשים עושים סקוואטים כהתאוששות וכחיזוק אחרי ניתוחים ופציעות.

יש מאמר מצויין על כל הסיבות החשובות לעשות סקוואט מלא בפורטל:

http://www.kilogram.co.il/1157/כל-הסיבות-לעשות-סקוואט-מלא/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מודה לך קודם כל על התגובה ואני חושב שפה נכנס השלב שחשוב לפרט על הבעיות בברך,
היה לי 4 קרעים ברצועה בימי קדם בתור שחקן כדורסל מבטיח, מאז שלושה פעמים אבחנו לי את הסחוס שחוק לחלוטין ופעמיים נוזלים בברך.. הפעם האחרונה עם הסחוס היית כ4 חודשים לאחר שהתחלתי להתאמן ועשיתי גם סקוואטים וגם דד ליפטים ומאז הומלץ לי על מנוחה לרגליים או להוריד עומס לאפסי, זה משהו שקורה לי כל כמה זמן (בעיקר שאני מנסה שוב בכוח לעשות רגליים גם על משקלים קלים ואפילו עשיתי סקוואט בסמית' ולא עזר).. בכל מקרה המטרה שלי היא לחזור למשקל ה100 קילו, אני אשמח לעזרתך או לכל מבין עיניין אחר..

אם אתה בטוח שאתה לא יכול לעשות סקוואט (ורק סקוואט זו הבעיה) אז תעשה תכנית באותו סגנון של SS

ו-4000 קלוריות נראה לי מוגזם בשלב זה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אחרי הרבה מאוד קריאה וצפייה בDVD של SS יש לי כמה שאלות, הרי התוכנית בנויה בצורה של
A
Squat 3x5
Bench Press 3x5
Deadlift 1x5

B
Squat 3x5
Press 3x5

Bent Over Row 3x5

שלושה שאימונים בשבוע AXBXAXX
איך מגיעים לגדילה במאסה בתוכנית עם שלוש תרגילים ותשע סטים בלבד? הרי העיקרון אתומר (תקנו אותי אם אני טועה) שאם הRM5 שלי בפרס הוא 70 קילו אז אני אמור לעשות באימון הראשון 80% ממנו שזה 56 קילו, אימון אחריו 61 וככה עד שאני עובר את הRM5 המקורי (4 אימונים לפי חישוב שלי) ואז מה אני עושה? ריסטארט וחוזר שוב למשקל נמוך? (השתמשתי בפרס בתור דוגמא כי אני לא יודע מה הRM כלשהו שלי בדדליפט, סקוואט ושות'..) עכשיו השאלה הבאה שלי היא כבר שאלה שאני מאמין שמי שעבר הכשרה מתאימה יכול לענות לי שזה איך בתרגלים האלה מבחינה אנטומית יש גדילה בשרירים תומכים (יד קדמית, אמות ואפילו קצת כתפיים) וגם ממה שאני מבין באנטומיה אין גם עבודה ישירה על הגב, סקוואט ודד ליפט זה עובד על גב אבל לא בצורה ישירה (שוב, תתקנו אותי אם אני טועה). השאלה האחרונה שלי היא לגבי כאבי גב תחתון, אני בחור גבוה (1.91 למי שלא ראה בצד ימין) ותנועת הכיפוף בסקוואט ודדלפיט לא משנה כמה אני אעבוד על טכניקה עדיין היא לא תיהיה מושלמת בגלל עיניין הגובה..
מצטער על החפירה ותודה מראש על התשובה

מה שמעניין אותי זה איך תוך חודש הגעת ל-70 RM5 בפרס.
ואתה לא אמור לעלות 5 קילו בפרס, מקסימום 2.5.
אתה מתקדם כמה שאפשר ואם נתקע מנסה עוד פעם וחושב מה לא בסדר אוכל\שינה\אימונים וכו', אם הכל פיקס עושה ריסט. הכל כתוב במאמר וה-FAQ הענק שיש בפורטל.

אם דדליפט וחתירה לא עובדים על הגב "בצורה ישירה", אני לא יודע מה כן...

לגבי הגובה, גם אני גבוה ומה שאתה אומר זה תירוצים ואתה לא אמור להתעסק עם זה בכלל זה לא מעניין. היתרון הביומכני שאולי יש ואולי אין לגמדים בטח שלא רלוונטי בשלב הזה של האימונים שלך, ולא אמורה להיות לך בעיה לבצע את התרגילים בטכניקה טובה.

• פותח/ת השרשור
מתנצל על ההטעיה, התכוונתי לבנץ' פרס.. בקשר לחתירה אתה צודק, לפני שחליתי עשיתי סוג של באנט אוור (כן סוג של לא נחשב) אבל עדיין יש לי בעיה בהבנה של המוטוריקה מאחורי הדדליפט, אם תוכל להסביר אני אשמח. קראתי את הFAQ ואני מצטער אבל שוב אני אשאל את אותה השאלה (יכול להיות שיש לי בעיות בהבנת הנקרא), הבנץ' שלי 70, אימון ראשון לצורך העיניין ביום שני אני עושה 60 3*5 שבוע לאחר מכן 65 ואז 70? אם כן מתי אני בעצם מסיים את התוכנית? ממה שקראתי זאת תוכנית למתחילים, לאיזה רמה של כוח אני צריך לשאוף בשביל לסיים אותה ולעבור לתוכנית אחרת? 100 בבאנץ'? 120? ואיך אני קובע מטרות לסקוואט ולדדליפט בהתחשב בזה שסקאווט אף פעם לא עשיתי פול פורס?
אני לא מנסה לתרץ ממש לא, רק מראה קצת דאגה לבריאות שלי, עם כל האהבה שלי למכון ולספורט בכלליות אני לא יכול לסכן את עצמי שבוע בבית בגלל כאב בגב.. שלא תיהיה לך טעות חבר, אני הולך לעשות את הSS וכמו שצריך אבל לפני שאני מתחיל תוכנית שרוב התרגילים זרים לי לביצוע וההגיון שעומד מאחוריה עדיין מעומעם לי אני רוצה לדעת כמה שאני יכול

אתה ממשיך SS עד שאתה לא יכול להתקדם יותר למרות שאתה אוכל ונח כמו שצריך, מתאמן כמו שצריך (טכניקה) וניסית כבר ריסטים ודילואדים כמה וכמה פעמים.

יש אנשים שמגיעים עם SS למשקלים מטורפים, ויש אנשים שעוצרים מוקדם יותר. אין משקל ספציפי. זאת נקראת תכנית למתחילים כי מתאמן מתחיל מוגדר כמישהו שמסוגל להתקדם מאימון לאימון. זה לא קשור לכמה אתה מרים או כמה זמן אתה מתאמן.

כל זה מוסבר ב-FAQ אתה אומר שקראת אבל זה לא נראה כך. תעשה את התרגילים בטכניקה הראויה ולא אמורים להיות לך כאבים או בעיות.

תעלה לכאן סרטונים שלך מבצע את התרגילים וננסה לעזור לך ככל שנוכל.

• פותח/ת השרשור
טוב אחרי שלוש וחצי שבועות עם הפסקות באמצע (שפעת, הילדה פתחה תראש בגן) הגעתי למשקלים הללו:
תרגיל משקל מקס Squat 82.5 Bench Press 77.5 Deadlift 115 Press 47.5 Bent Over 67.5
כל אימון העלתי 2.5 קילו לכל תרגיל חוץ מהדלליפט שהעלתי 5 קילו כל אימון כפי שנכתב במדריך. את הטכניקה שיננתי במוחי מהDVD וניסיתי ליישם אותה ככל יכולתי והנה הבעיות שנתקלתי בהם;
הסקוואט שלי אינו נמוך מספיק, עשיתי את מה שיש בDVD עם הישיבה והדחיפת של המרפקים וזה היה בסדר, אבל ברגע ששמתי מוט על הגב גם בלי משקל וגם עם המשקל לא הצלחתי לרדת לפחות ממאה מעלות, שוב דגש על לא משנה איזה משקל, אני שמתי את המוט גם גבוה וגם נמוך, הקפדתי להרים מרפקים, להוציא חזה ולהתמקד בנקודה בריצפה או יותר נכון במראה במקרה שלי ועדיין לא מצליח, הייתכן וזה עיניין פסיכולוגי יותר מאשר טכני? הבעיה השניה שלי בדדליפט, שהתחלתי אותו במשקל 100 קילו הגב שלי היה ישר והקפדתי מאוד על טכניקה רק מהפחד של הסיכוי להפצע מהתרגיל, ככל שהעלתי משקל יום לאחר מכאן החלו להופיע כאבים בגב התחתון (לפי מה שקראתי הם נקראים DOMS) ולא ננתי להם יותר מדי חשיבות, באימון האחרון אחד המדריכים ראה בי עושה את הדדליפט ואמר שהמשקל הזה כבד עליי כי הגב שלי כולו כמו סימן שאלה במהלך התרגיל ושאני אוריד משקל כי זה מסוכן, יום לאחר האימון הזה הכאבי גב התגברו (שוב, נראה לי פסיכולוגי בעיקר) אבל יכול להיות שאני כבר צריך לעשות ריסט בתרגיל על מנת לעבוד על טכניקה יותר טובה?
שאלה נוספת על בורות לאחרונה בגלל הארועים שקרו יצא לי להתאמן בהפרשים של שלושה ימים, לדוגמא AXXXBXX, האם זה נזק כבד להתפתחות?

קודם כל אין סיכוי שקראתי את המדריך במלואו. אתה שואל שאלות שיש עליהן תשובה במדריך של התכנית בפורטל. תלך ותקרא.

שנית, אל תקשיב למדריכים. שלישית, מאיפה מישהו כאן יכול להסיק שיש לך בעיות פסיכולוגיות או טכניות? רביעית, לא עושים ריסט כדי לטפל בטכניקה. מקסימום אתה יכול לא להתקדם כדי לסדר משהו מסויים.

חמישית, SS מתאמנים 3 פעמים בשבוע. אם פספסת אז פספסת אין מה לעשות. תמשיך מהאימון שפספסת.

תעלה סרטונים לביקורת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית