הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון so you think you can squat?

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
2 החלקים הללו פורסמו לפני יומיים ב-EFS והן מציגות פאוורליפטר שמלמד איך לעשות סקוואט והאמת שהוא מציג גישה די שונה מאשר זו של ריפטו ב-SS.

מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הרמת ראש למעלה עוזרת להכניס את הגב לקימור. זה "מושך" את החוליות לתנוחה הנכונה, כמובן שאם זה מוגזם מידי זה הורס.

אני מסכים איתך. בגלל זה לא הבאתי עד עכשיו דבר כזה. עכשיו ראיתי את המאמר הזה והזהרתי שלא קראתי אותו ושיש פה גיי אלרט.
אבל זה לא שהבאתי את המאמרים הקוקסינליים שלהם איך עושים פוזינג במראה ומאוננים על עצמך תוך כדי על בסיס קבוע.
פעם ב הם יוצאים עם ראיון/מאמר/תכנית כח טובה.

אני מסכים איתך. בגלל זה לא הבאתי עד עכשיו דבר כזה. עכשיו ראיתי את המאמר הזה והזהרתי שלא קראתי אותו ושיש פה גיי אלרט.
אבל זה לא שהבאתי את המאמרים הקוקסינליים שלהם איך עושים פוזינג במראה ומאוננים על עצמך תוך כדי על בסיס קבוע.
פעם ב הם יוצאים עם ראיון/מאמר/תכנית כח טובה.

טוב נו, בסדר. אני לא אביא לך באן 😣

• פותח/ת השרשור
יש ויש

אחי לדוגמא.. כל פעם שהוא עשה סקוואט בצורה שריפטו ממליץ עם המבט 2 מטר לפניך לרצפה
הסקוואט אל היה נראה משהו וגם הוא עשה סוג של גוד-מורנינג

אז החלטנו לתת לך במהלך הסט קיו "ראש אחורה" .. ככה הוא מרים קצת את הראש ומסתכל ישר קדימה אבל שמאיר את החזה למעלה כמו שצריך והסקוואט נראה לא רע
[התכנון זה לצלם היום 🙄]

בגדול כל מה שריפטו אומר.. אלו רק קווים מנחים..
לכל אחד יש את הדגשיםש הוא מחליט להעביר לסקוואט בצורה שונה

נו ברור שאלו קיוז וקווים מנחים, השאלה מה נכון יותר.

בסרטון פה הוא מסביר איך לבצע הייבאר סקוואט . מה שנכון הוא שהצוואר ישאר במנח הטבעי שלו ביחס לגב.
בLB זה יקרה שתסתכל באלכסון למטה , מה גם שהטענה שלו פה שהרמה של הראש למעלה "תדחוף" את הטרפזים לתוך המוט לא תקפה לLB. הסבר- מכיוון שבLB המוט לא יושב על הטרפז עליון כמו בHB . (פשיטה של הצוואר מקצרת את הטרפז עליון)

זה לא עד כדי כך שונה מהגישה של ריפ. 2 הגישות הן שטכניקה נכונה זה הדבר הכי חשוב שיש, אחד מציג HB והשני LB. זה הכל.

וואו כמה קישקושים רשמתם.
הוא לא מלמד אותו HB, הוא מלמד אותו LB הבעיה נעוצה בעובדה שבהתחלה הם בוחנים איך הוא מבצע את הסקוואט בעצמו, והביצוע שלו הוא ביצוע לא טוב שמשלב LB עם HB. בגלל שהוא לא מתיישב אחורה העומס עובר לקוואדס וזה נדמה לכם כמו HB. איפה רשום בדיוק שזה HB? זה LB. אם תסתכלו בהמשך תראו איפה הוא שם את המוט. זה לא HB.

ו"להחזיק את הראש למעלה" זה רק קיו, זה לא חובה.

antipop_killaa

""תדחוף" את הטרפזים לתוך המוט לא תקפה לLB. הסבר- מכיוון שבLB המוט לא יושב על הטרפז עליון כמו בHB"
יש לך טעות. לדחוף את הטרפזים לתוך המוט מתכוון ללדחוף את הצוואר אחורה לכיוון המוט, לא למעלה, ובטח שזה קשור לLB. בגלל שהמוט יושב לך נמוך אתה צריך להקפיד לדחוף את הראש אחורה לכיוון המוט וזה יגרום לטרפזים להיצמד למוט.
אם כבר אז בHB אין הגיון בלדחוף טרפזים, כי גם ככה המוט מונח על הטרפזים, מה יש לדחוף?

וואו כמה קישקושים רשמתם.
הוא לא מלמד אותו HB, הוא מלמד אותו LB הבעיה נעוצה בעובדה שבהתחלה הם בוחנים איך הוא מבצע את הסקוואט בעצמו, והביצוע שלו הוא ביצוע לא טוב שמשלב LB עם HB. בגלל שהוא לא מתיישב אחורה העומס עובר לקוואדס וזה נדמה לכם כמו HB. איפה רשום בדיוק שזה HB? זה LB. אם תסתכלו בהמשך תראו איפה הוא שם את המוט. זה לא HB.

ו"להחזיק את הראש למעלה" זה רק קיו, זה לא חובה.

antipop_killaa

""תדחוף" את הטרפזים לתוך המוט לא תקפה לLB. הסבר- מכיוון שבLB המוט לא יושב על הטרפז עליון כמו בHB"
יש לך טעות. לדחוף את הטרפזים לתוך המוט מתכוון ללדחוף את הצוואר אחורה לכיוון המוט, לא למעלה, ובטח שזה קשור לLB. בגלל שהמוט יושב לך נמוך אתה צריך להקפיד לדחוף את הראש אחורה לכיוון המוט וזה יגרום לטרפזים להיצמד למוט.
אם כבר אז בHB אין הגיון בלדחוף טרפזים, כי גם ככה המוט מונח על הטרפזים, מה יש לדחוף?

בוא נתחיל לאט לאט. באיזה חלק בסרטון ראית את המוט ממוקם בLB?

לגבי הראש למעלה או אחורה זה אותו כוונה .

אם כבר בLB- תנסה לשים את המוט בLB ולדחוף את הטרפזים לכיוון המוט ותודיע לנו מה קרה - גם אם תצליח (אם זה אפשרי בכלל) זה לא יתן לך שום כלום. - לא סתם אנחנו מכירים את הדגשים בLB(לקרב שכמות להוציא חזה ולהרים מרפקים)-

ואם יש לזה משמעות אז דווקא בHB זה יכול להיות משמעותי- המוט יושב על הטרפזים ולכן שינוי במנח הצוואר (שיביא לשינוי באורך הטרפז) ישפיע .

בכל אופן זו דעתי - אשמח לשמוע הסבר הגיוני למה אתה חושב אחרת.

---------- התגובה התווספה ב 00:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:23 ----------

תוספת - ידידי פתח דקה 5 סרטון ראשון ותגיד לי איפה ממוקם המוט.
לגבי הסיבה להרים (או לקחת אחורה) צוואר הסיבה היחידה שהוא נותן היא בשביל שהחזה לא יפול.

בוא נתחיל לאט לאט. באיזה חלק בסרטון ראית את המוט ממוקם בLB?

לגבי הראש למעלה או אחורה זה אותו כוונה .

אם כבר בLB- תנסה לשים את המוט בLB ולדחוף את הטרפזים לכיוון המוט ותודיע לנו מה קרה - גם אם תצליח (אם זה אפשרי בכלל) זה לא יתן לך שום כלום. - לא סתם אנחנו מכירים את הדגשים בLB(לקרב שכמות להוציא חזה ולהרים מרפקים)-

ואם יש לזה משמעות אז דווקא בHB זה יכול להיות משמעותי- המוט יושב על הטרפזים ולכן שינוי במנח הצוואר (שיביא לשינוי באורך הטרפז) ישפיע .

בכל אופן זו דעתי - אשמח לשמוע הסבר הגיוני למה אתה חושב אחרת.

---------- התגובה התווספה ב 00:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:23 ----------

תוספת - ידידי פתח דקה 5 סרטון ראשון ותגיד לי איפה ממוקם המוט.
לגבי הסיבה להרים (או לקחת אחורה) צוואר הסיבה היחידה שהוא נותן היא בשביל שהחזה לא יפול.

כמו שאמרתי, בהתחלה הם ביקשו ממנו לבצע את הסקוואט כמו שהוא מכיר, בין אם הוא תקני או לא, לכן להסיק מזה שלימדו אותו HB לא תקף כי עדיין לא לימדו אותו כלום.
לגבי ל"דחוף את הטרפזים" אנחנו כנראה לא מבינים אחד את השני כי הניסוח הוא ניסוח קלוקל.

squat-bar-position.jpg

הכוונה בלדחוף את הטרפזים אחורה היא זו:
דמיין שהבחור בתמונה מרים את הראש למלעלה, מה שיקרה זה שהטרפזים שלו יידחפו כנגד המוט.
זה הכוונה.
הבעיה עם הניסוח הזה היא למעשה שלא צריך באמת להרים את הראש למעלה אלא מספיק לדחוף את הצוואר אחורה, או "לדחוף את הטרפזים" לזה הכוונה.
לא לדחוף את הטרפזים למעלה כמו בשראגס.
זה בקשר לסרטון. איך אתם בכלל מסיקים שזה HB אם לא רואים את ההמשך?
אם היה חלק 3 אני בטוח שהיו רואים בבירור שזה LB

---------- התגובה התווספה ב 13:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:02 ----------

זה לא טיעון תקף.

🤡

אתה לא חושב שאם הוא היה מלמד אותו LB, הדבר הראשון שהוא היה מלמד זה לשים את המוט בLB?

---------- התגובה התווספה ב 15:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:09 ----------

אני מסיק שזה הייבאר כי הוא שם את המוט בהייבאר גם מתי שהוא מלמד אותו. איך אתה מסיק שזה LB?

אתה לא חושב שאם הוא היה מלמד אותו LB, הדבר הראשון שהוא היה מלמד זה לשים את המוט בLB?

---------- התגובה התווספה ב 15:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:09 ----------

אני מסיק שזה הייבאר כי הוא שם את המוט בהייבאר גם מתי שהוא מלמד אותו. איך אתה מסיק שזה LB?

1.הוא לא סיים לתקן אותו, לפחות לא בסרטונים האלו.
2. פאוורליפטר מלמד אותו, משום מה, לא נראה לי שהוא ילמד אותו HB
3. המוט לא חד משמעית במנח HB (אני מסכים שהוא גם לא במצב קלאסי של LB, ולצורך זה ראה סעיף 1).
4. תראה בסרטון השני את הזווית שהטורסו שלו יוצר עם הרצפה, זה זווית של LB. אם הוא היה מלמד אותו HB הזווית הייתה יותר מאונכת לרצפה.
5. הוא מדבר המון על כמה שהוא לא משתמש בפוסטריור צ'יין( להשתמש בפוסטריור צ'יין הרבה יותר אופייני לLB מאשר ל HB[למרות שגם שם משתמשים])
6. הוא משתמש בבוקס סקוואט בשביל ללמד אותו. בוקס סקוואט זה קלאסי ללימוד LB ולא HB בגלל השליחה של התחת לאחור.

וכמו שאמרתי אני בטוח שאם היה המשך לסרטון אז זה היה יותר ברור

---------- התגובה התווספה ב 16:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:08 ----------

HB או LB לא נקבעים לפי מיקום המוט אלה לפי תנועת האגן והבירכיים.

לא מדוייק, כי מה שיקבע את תנועת האגן והברכיים שלך זה איפה המוט ממוקם ואיך המשקל צריך להתפלג בין השרירים השונים בשביל להרים אותו.

כלומר מיקום מוט גורר תנועת אגן וברכיים מתאימה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית