הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אי נוחות בבטן

• פותח/ת השרשור omer-t
  • פורסם בתאריך

omer-t

משתמש מתחיל
60
0
נק' מוניטין:
0
60
0
שלום לכולם,
בתקופה האחרונה (מסה) אני חש באי נוחות רצינית בבטן.
תחילה חשבתי שזה בגלל שהתחלתי שימוש בקריאטין אך לאחר בדיקה נוספת אני חושב שהבעיה נעוצה בצריכת גדולה מידי של סיבים תזונתיים.
הינה דוגמא למזונות שכלולים בתפריט (יומי) שמכילים סיבים: 9-10 פרוסות לחם מלא,40 גר' לערך פייבר 1, 50 גר' שיבולת שועל מלאה, 350 גרם אורז מלא, 8 ירקות.
האם לדעתכם פה נמצאת הבעיה (בהנחה שהכמויות בערך יש מצב שאפילו יותר גדולות)?
אם כן, מה אתם ממליצים לי להוריד\ להחליף שיורידו לי את כמות הסיבים?
תודה רבה, עומר.

הייתי בודק קודם מוצרי חלב וקריאטין. תוריד אותם מהתפריט ותראה מה קורה.

• פותח/ת השרשור
הייתי בודק קודם מוצרי חלב וקריאטין. תוריד אותם מהתפריט ותראה מה קורה.

תודה על התגובה, קריאטין הורדתי ולגבי מוצרי חלב לא ניראה לי צריכה להיות בעיה- גם אני לא צורך הרבה וגם כל חיי אני צורך מוצרי חלב במינון דומה...
מה לגבי כמות הסיבים בתפריט? משהו ניראה מוגזם?

כמה גרם סיבים יוצא בסך הכל?
וזה לא משנה שצרכת כל החיים. אני צרכתי כל החיים חלב ולקראת גיל 19 אתה פתאום מתחיל לסבול ולגלות שאין לך יותר ייצור לקטאז.

כן... יש לך טונה של סיבים.
אני בחיטוב בלי שום מוצר עם סיבים אוכל 40 ג' סיבים וזה משלים לי ל25 ג' סיבים.

אז אתה כשאתה במסה אתה אוכל 40 ג' ובנוסף אתה אוכל את כל המאכלים שמכילים הרבה סיבים אז יכול להיות שזאת הבעיה באמת.

תנסה להוריד מכמות הפייבר ושיהיה לך בתפריט משהו בסביבות 25-30 ג' סיבים.

אבל תעשה הכל בשלבים, פעם תוריד סיבים ופעם מוצרי חלב ופעם קריאטין וכו' וכו' וכו' כדי שתדע בדיוק מאיפה נוצרה הבעיה.

• פותח/ת השרשור
כמה גרם סיבים יוצא בסך הכל?
וזה לא משנה שצרכת כל החיים. אני צרכתי כל החיים חלב ולקראת גיל 19 אתה פתאום מתחיל לסבול ולגלות שאין לך יותר ייצור לקטאז.

בקשר לרגישות למוצרי חלב: מוצרי החלב מסתכמים אצלי ב1-2 כוסות חלב, חצי גביע קוטג' ושתי פרוסות גבנ"צ 9% ביום, או שאין קשר כלל לכמות?
נקודה נוספת- אני אתחיל לבודד גורמים שעשויים להוביל לבעיה, השאלה בתוך כמה זמן אני אמור ליראות את השינוי ולהחליט פה הבעיה או לעבור לגורם הבא?
תודה.

אני הייתה תקופה שהייתי כוסית והייתי אוכל 100 גרם ברנפלקס כל יום וזה היה גומר עלי שחבל לך על הזמן (זה היה לפני איזה 3 שנים).
תעיף את הסיבים האלה
פייבר מכיל איזה 40 גר' סיבים ל100 גרם מוצר אם לא יותר.

קח מולטי ויטמין ותחליף את המוצרים המלאים בלא מלאים

*
עכשיו ראיתי שאתה באמסה
אז רק שתדע שאני שהייתי אוכל אוכל מלא זה סתם מנע ממני להכניס אוכל כי זה השביע אותי ו"פוצץ" אותי

בקשר לרגישות למוצרי חלב: מוצרי החלב מסתכמים אצלי ב1-2 כוסות חלב, חצי גביע קוטג' ושתי פרוסות גבנ"צ 9% ביום, או שאין קשר כלל לכמות?
נקודה נוספת- אני אתחיל לבודד גורמים שעשויים להוביל לבעיה, השאלה בתוך כמה זמן אני אמור ליראות את השינוי ולהחליט פה הבעיה או לעבור לגורם הבא?
תודה.
כוס חלב מספיקה כדי לשלשל חצי יום. (לפחות אצלי)
ואתה יכול לראות שינוי תוך יום-יומיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית