ייעוץ כאבים בגב תחתון כתוצאה מSLDL

Wonder Land

משתמש קבוע
1,358
4
נק' מוניטין:
876
1,358
4
אז המצב הוא כזה שהתחלתי להתאמן שוב ואני עושה FBW בחיטוב (כרגע בשבועיים ניטרלי)

אני רוצה להתחיל בעוד כמה חודשים את התכנית של לייל שהיא נחמדה לדעתי, משולבת בכוח והיפרטרופיה.

בין היתר יש בה גם SLDL ולפני כמה ימים אני עשיתי כשהרגליים לא היו ישרות לגמרי כי אני לא גמיש כל כך אבל הגב נישאר זקוף.
עכשיו יש לי טיפה כאבים בגב, לא כאבים רציניים אבל אני לא הייתי רוצה לדעת מה היה אם הייתי מגיע למשקל יותר גבוה..

מישהו נתקל בתופעה ויש לו רעיון למה זה קורה?
חוץ מלהעלות סרטון?

מצטער על הבורות אבל
לא הבנתי למה כואב לך הגב, כי הברכיים לא היו ישרות?
הרי גם בDL רגיל הברכיים לא ישרות.

• פותח/ת השרשור
איפה בגב? למטה, באמצע, למעלה?

הכאב ממש למטה, בוא נגיד 10 ס"מ מעל עצם הזנב.

מצטער על הבורות אבל
לא הבנתי למה כואב לך הגב, כי הברכיים לא היו ישרות?
הרי גם בDL רגיל הברכיים לא ישרות.

רשמתי SLDL (Stiff Leg DeadLift( או במילים אחרות, דדליפט עם רגליים ישרות.

הכאב ממש למטה, בוא נגיד 10 ס"מ מעל עצם הזנב.

עשית יחסית יותר נפח מכרגיל (נגיד סטים של 8)? אם כך יכול מאוד להיות דומס, מתיחה או משהו בסגנון. מקווה שיעבור תוך כמה ימים.

• פותח/ת השרשור
עשית יחסית יותר נפח מכרגיל (נגיד סטים של 8)? אם כך יכול מאוד להיות דומס, מתיחה או משהו בסגנון. מקווה שיעבור תוך כמה ימים.

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות.
והאמת שכן, עשיתי סקוואט 145 3X5 ואז עשיתי SLDL 100 2X5
מה שכן זה שיש לי דומס רע בהאמסטרינג.

יכול להיות שאין לך גמישות בהמסטרינג לזה. בשביל להחזיק גב בRLDL צריך גמישות מצויינת בהמסטרינג.

ואם תרצה לבצע SLDL ואין לך גמישות בהאמסטרינג? אי אפשר לעשות אותו?

אתה יכול להגביה את המוט, או שתעבוד עד איפה שהאגן מתחיל להסתובב אבל זה קשה לזהות את זה לבד.
אתה יכול לעשות RDL או GM, זה תלוי במטרה שלך בלעשות SLDL.
יש פה בנעוצים הורדה לספר של גירסת המאמנים לדדליפט, רשום שם בצורה טובה מאד איך אפשר לזהות חוסר גמישות בהמסטרינג ואיך לזהות שאתה מחזיק גב בצורה טובה.

מעבר לסוגיית חוסר הגמישות הפוטנציאלית,אותה ניתן לבדוק במספר דרכים (בדיקת טכניקה של הסקוואט,מבדקי גמישות SLR KLR שנותנים קורלציה לתנועה),שים לב לטכניקה,מתי האגן שלך מסתובב לאחור והאם יש Q שיכול לסייע לך.כמו-כן האם סיבוב האגן לאחור מלווה בתנועה של עמ"ש לומבארי (תחתון)?

מעבר לסוגיית חוסר הגמישות הפוטנציאלית,אותה ניתן לבדוק במספר דרכים (בדיקת טכניקה של הסקוואט,מבדקי גמישות SLR KLR שנותנים קורלציה לתנועה),שים לב לטכניקה,מתי האגן שלך מסתובב לאחור והאם יש Q שיכול לסייע לך.כמו-כן האם סיבוב האגן לאחור מלווה בתנועה של עמ"ש לומבארי (תחתון)?

המשפט בחתימה שלך מתמצת את כול הפורום הזה 👑

כנראה זה סתם דומס

צלם את ההרמה
אתה יכול לעבוד לטווח חזרות יותר גבוה בSLDL/GM ועם משקל קצת יותר קל
כשאתה מפסיק להחזיק את הגב אל תבצע, או שתוריד משקל או שתנוח יותר בין הסטים
תבצע חימום טוב, תגיע לאט לאט למשקל עבודה

• פותח/ת השרשור
האמת שהתרגיל הזה קצת מפחיד אותי..
אתמול עשיתי דדליפט קלאסי עם 110 ולא היה קשה במיוחד ולא כאב בכלל. (וזה היה אחרי סקוואט 147.5 יחסית הרבה בשבילי)
ניראה לי שפשוט אני אוותר על הSLDL כי גם ככה אני בפיגור אדיר בין פלג גוף עליון לתחתון.
הפלג גוף תחתון שלי עצום משום מה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית