הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף סוף אני אזרח

אין מה לעשות
השתמטות מהצבא ניהיתה טרנד מעצבן שכל מי שלא מתאים לו לתת מעצמו בוחר לצאת מהצבא.
גם אני ועוד הרבה אחרים הינו מעדיפים ללכת ללמוד אחרי יב' במקום להעביר 3 שנים,בזמן הזה אפשר כבר לעשות תואר ראשון בביולוגיה או פיזיקה ואם מוסיפים עוד שנה אפשר להוציא תואר ראשון בהנדסה אבל אין מה לעשות יש חובות במדינה ואחת מהם היא צבא.
מעצבן אותי שאנשים לא רוצים לעשות צבא אבל גם לא חושבים לעוף מפה לעזאזל
מה לעשות אני בתור אחד שעלה לפה ממדינה אחרת נורא שמח להיות פה ומודה למדינה על הרבה דברים שיש פה ובגלל זה אני גם עושה צבא

אני גם בעד זה שאם אדם X גר פה אז הוא צריך לשרת..אבל תבין משהו אחד:
בשביל הרבה אנשים, הצבא בא אחרי המון דברים..וכן לפעמים זה מוצדק לגמרי.
מה לעשות שהעולם מתקדם, יש יותר אפשרויות ויש יותר רצונות והצבא יכול לעכב.
עיניין הגיוס הוא אינדבידואלי, לא אוניברסלי, גם בגלל גישת המדינה והתנאים שלה וגם בגלל רצונות הפרט..וזה לא אבסורד

אני גם בעד זה שאם אדם X גר פה אז הוא צריך לשרת..אבל תבין משהו אחד:
בשביל הרבה אנשים, הצבא בא אחרי המון דברים..וכן לפעמים זה מוצדק לגמרי.
מה לעשות שהעולם מתקדם, יש יותר אפשרויות ויש יותר רצונות והצבא יכול לעכב.
עיניין הגיוס הוא אינדבידואלי, לא אוניברסלי, גם בגלל גישת המדינה והתנאים שלה וגם בגלל רצונות הפרט..וזה לא אבסורד
מה בא לפני ביטחון?

אתה קיצוני מדי
הוא בכלל לא קיצוני. אני חשבתי לכיוון ביטול האזרחות לאלה שלא מתגייסים(כמובן יש מקרים יוצאים מן הכלל כמו:נכים למיניהם).. אנשים מחפשים לעצמם את החיים הטובים. נכון,לא כל אחד רוצה להקריב את החיים שלו למדינה אבל יש המון דרכים לתרום למדינה(יש גם את שירות לאומי, שהוא גם יותר קצר). כשהייתי צעיר יותר הייתי מוכן אפילו ללכת לקרבי ולהקריב את החיים שלי. היום, על הזין, אני אתגייס אבל לא לקרבי. זה כתוצאה מההתנהגות של כל האנשים האלה שחושבים שמה שהם עושים זה יותר חשוב מהצבא. למה שאני אטרח להקריב את החיים שלי ולאכול חרא כשיש אנשים שיכולים להתגייס אבל לא נוח להם? פה צריכה להכנס האכיפה וגם אם היא קצת קיצונית.

הוא בכלל לא קיצוני. אני חשבתי לכיוון ביטול האזרחות לאלה שלא מתגייסים(כמובן יש מקרים יוצאים מן הכלל כמו:נכים למיניהם).. אנשים מחפשים לעצמם את החיים הטובים. נכון,לא כל אחד רוצה להקריב את החיים שלו למדינה אבל יש המון דרכים לתרום למדינה(יש גם את שירות לאומי, שהוא גם יותר קצר). כשהייתי צעיר יותר הייתי מוכן אפילו ללכת לקרבי ולהקריב את החיים שלי. היום, על הזין, אני אתגייס אבל לא לקרבי. זה כתוצאה מההתנהגות של כל האנשים האלה שחושבים שמה שהם עושים זה יותר חשוב מהצבא. למה שאני אטרח להקריב את החיים שלי ולאכול חרא כשיש אנשים שיכולים להתגייס אבל לא נוח להם? פה צריכה להכנס האכיפה וגם אם היא קצת קיצונית.
אתה אומר שאתה כבר לא רוצה להגייס לקרבי רק בגלל היחס של האנשים האחרים כלפיי הצבא?

שכל אחד יעשה מה שבראש שלו, רוב האנשים כן מתגייסים ולא בגלל שהם מרגישים שכופים עליהם את זה.....
ככה זה בגליל לפחות....

כמה שיכחישו את זה אבל 50% מצה"ל זו אבטלה סמוייה והממסד עצמו לא יעיל בכלל, אם זה ארגונית או כלכלית.
צבא ארה"ב בשטח אוייב מבזבז 3 מיליארד דולר בשנה על ביטחון, צבא ישראל מבזבז 2 מיליארד שקל בשטח של עצמו, עם שכר של 300-700 ש"ח לחייל (בניגוד ל 60-150K דולר לשנה לחיילים אמריקאים).
מצא את ההבדלים, מערכת יעילה (ולא, היא לא "עשירה" יותר), לעומת מערכת שאינה יעילה.

כן, נראה שזו כבר לא מטרה נעלה לשמור על האנשים האלה.
אז אל תחשוב על זה ככה, תמיד יהיו אנשים שלא מעניין אותם, ולא מבינים באמת.
כמו שאחרים הגנו עליך ועל משפחתך, מוטלת עליך העבודה גם כן להגן עליהם ועל משפחתם, אני לא רואה במה כולנו (שיכולים להתגייס לקרבי כמובן) שונים מאלו שהגנו עלינו.

---------- התגובה התווספה ב 21:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:11 ----------

כמה שיכחישו את זה אבל 50% מצה"ל זו אבטלה סמוייה והממסד עצמו לא יעיל בכלל, אם זה ארגונית או כלכלית.
צבא ארה"ב בשטח אוייב מבזבז 3 מיליארד דולר בשנה על ביטחון, צבא ישראל מבזבז 2 מיליארד שקל בשטח של עצמו, עם שכר של 300-700 ש"ח לחייל (בניגוד ל 60-150K דולר לשנה לחיילים אמריקאים).
מצא את ההבדלים, מערכת יעילה (ולא, היא לא "עשירה" יותר), לעומת מערכת שאינה יעילה.
דווקא אני חושב שבמדינה הזאת הדבר שפועל באמת נכון זה הצבא.
ובישראל זה 3600-8400 לשנה, 300-700 שקל לחודש.
אבל כמו כולם אנחנו לא באמת יודעים בדיוק למה רוב הכסף הולך, אי אפשר לדעת.

איזה יופי, כל פעם צצים פשיסטים חדשים שחושבים שצריך לכפות על כולם צבא.

איזה יופי, כל פעם צצים פשיסטים חדשים שחושבים שצריך לכפות על כולם צבא.

מה זאת אומרת לכפות?זו אחת מהחובות של המדינה לא אני המצאתי את זה,וצבא זו לא איזו כת או מפלגה שכופים אותה על אנשים.
זה אחת מהחובות של אזרח ואסור לברוח מזה.
ולאילו שאמרו שאין מה לעשות הצבא מעכב אנשים להתקדם,אז צריך להשתמט,אני ממש לא מסכים עם זה.
וואלה אני גם רוצה להיות מהנדס בגיל 23 ולהיות תואר שני בהנדסה כבר בגיל 27 אבל אין מה לעשות צבא זה חובה אז עושים.
הלוואי ויצא חוק שמי שמשתמט שלא מסיבות כמו נכות שוללים לו הכל וכמובן את האפשרות ללימודים.

מה זאת אומרת לכפות?זו אחת מהחובות של המדינה לא אני המצאתי את זה,וצבא זו לא איזו כת או מפלגה שכופים אותה על אנשים.
זה אחת מהחובות של אזרח ואסור לברוח מזה.
ולאילו שאמרו שאין מה לעשות הצבא מעכב אנשים להתקדם,אז צריך להשתמט,אני ממש לא מסכים עם זה.
וואלה אני גם רוצה להיות מהנדס בגיל 23 ולהיות תואר שני בהנדסה כבר בגיל 27 אבל אין מה לעשות צבא זה חובה אז עושים.
הלוואי ויצא חוק שמי שמשתמט שלא מסיבות כמו נכות שוללים לו הכל וכמובן את האפשרות ללימודים.

רגע, אז לא הבנתי, כופים עליי צבא או לא? אני יכול לבחור לא להתגייס או לא?

רגע, אז לא הבנתי, כופים עליי צבא או לא? אני יכול לבחור לא להתגייס או לא?

אף אחד לא כופה עלייך,לא טוב לך אתה מוזמן בכיף לעוף לאירופה או לארהב ולהיות פרזיט שם.
זה חובה כמו שיש חובות בכל מדינה

אף אחד לא כופה עלייך,לא טוב לך אתה מוזמן בכיף לעוף לאירופה או לארהב ולהיות פרזיט שם.
זה חובה כמו שיש חובות בכל מדינה

אה כן, הגענו לטענה הנפלאה שאם לא טוב לך תעוף מפה. או במילים אחרות, אני לא מוכן להודות בכך שזו כפיה.

יש לך הגדרה מעניינת לפרזיט. תמיד חשבתי שאני משלם כסף על הבטחון שלי. שמעת על מסים?

אה כן, הגענו לטענה הנפלאה שאם לא טוב לך תעוף מפה. או במילים אחרות, אני לא מוכן להודות בכך שזו כפיה.

יש לך הגדרה מעניינת לפרזיט. תמיד חשבתי שאני משלם כסף על הבטחון שלי. שמעת על מסים?

זה חוק כמו כל חוק,וחוק מאוד לגיטימי כי צריך כל אחד פה,מה לעשות שאנחנו חיים במדינה עם מלחמות ועם הרבה אויבים ולכן זה לא כמו בארהב שזה צבא רק למי שרוצה לעבוד בו.
בניגוד לכפייה דתית שזה כן נחשב כפיה והם רוצים שתחשוב כמוהם ותיהיה כמוהם,יש הבדל גדול בין זה לשירות צבאי חובה.

וההגדרה שלי לפרזיט בהקשר הזה הוא למישהו שרוצה לקבל מהמדינה דברים ולא לתת מעצמו בתמורה,אומנם זה 3 שנים עיכוב אבל אחרי זה אתה יודע שנתת את שלך ולא בחרת בדרך הכי קלה.

וכן שמעתי על מסים,אתה משלם שם על דברים שהם לא רק בטחון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית