הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף סוף אני אזרח

מה קשור הציטוט הזה? איך זה משנה את העובדה שצה"ל לא סתם יורה בתים כי משעמם לו?

איך אתה יודע שזאת עובדה? איך אתה יודע אילו מטרות חיל האוויר מסמן? היית בפיקוד בזמן המבצע?

הציטוט מראה שלמפקד חיל האוויר (לפחות אחד מהם) כנראה לא יפחד להוריד בניין עם אזרחים בו אם הוא ימצא לנכון.

החפירות יגיעו לעמוד 15?

יש מהמרים?

למה אני לא שומע מארגוני השמאל על הפשעים שמבצע החמאס בתוך עזה כלפי התושבים?

איך זה רלוונטי לדיון שלנו?
הפשעים שחמאס מבצע בעזה כלפי העם שלו הם לא פחות רעים מהפשעים שצה"ל מבצע נגד אותו עם, אבל אין לזה שום קשר לעובדה שישראל כובשת עם אחר כבר עשרות שנים. או שאולי אתה בעצם אומר שאנחנו בעצם כ"כ נאורים שאנחנו עוזרים לפלסטינים המסכנים למות לפני שחמאס הנורא יתעלל בהם בעצמו?

למה שהוא ירגיש יותר טוב אם צה"ל יודה באמת? המציאות, שהיא שלטון אלים, מדכא וחסר לב שצה"ל מנהל בשטחים, תשאר זהה לחלוטין.

את תמשיכי לחשוב שזה בסדר לשטח בניינים מלאים באזרחים, אי אפשר לצפות שום דבר מהישראלי המצוי שטיפטפו לו לראש שאנחנו כ"כ הומניים ובמקרה גרים ליד "הדברים האלה".
אני לא טוענת שאנחנו הומניים. אני טוענת שאנחנו - אם כל הכבוד לכל העולם - צריכים לדאוג לעצמנו במדינה שהיא רשמית מדינת היהודים.
הפתרון למצב צריך לבוא משני הצדדים, ומה לעשות שבינתיים אין הרבה התקדמות למרות המאמצים הדיפלומטיים. ויתורים צריכים להיות משני הצדדים ואם צריך - הפרדה מוחלטת.
ובמקביל למישור הדיפלומטי שכבודו במקומו מונח, נעים לי לחשוב שצה''ל כן יגיב לפעולות נגד ישראל, ביד קשה כשם שיידרש. אם הצד השני מרגיש שאזרחים הם מגן נוח - למה שאנחנו נרחם עליהם כשאנחנו מותקפים?

אולי כי זה הדבר האנושי והחוקי לעשות? ואולי כי כל עוד הצבא, והעם שתומך בו, ממשיך לחשוב כמוך אנחנו נמשיך לדחוק אותם לקצה?

חוסר האנושיות הבסיסית שהישראלי הטיפוסי יכול להפגין מזעזעת ומפחידה. אח"כ כל התקשורת הישראלית גם נורא מופתעת שכל העולם יכול לראות שהפכנו לעם של קיצוניים רצחניים.

אני לא טוענת שאנחנו הומניים. אני טוענת שאנחנו - אם כל הכבוד לכל העולם - צריכים לדאוג לעצמנו במדינה שהיא רשמית מדינת היהודים.
הפתרון למצב צריך לבוא משני הצדדים, ומה לעשות שבינתיים אין הרבה התקדמות למרות המאמצים הדיפלומטיים. ויתורים צריכים להיות משני הצדדים ואם צריך - הפרדה מוחלטת.
ובמקביל למישור הדיפלומטי שכבודו במקומו מונח, נעים לי לחשוב שצה''ל כן יגיב לפעולות נגד ישראל, ביד קשה כשם שיידרש. אם הצד השני מרגיש שאזרחים הם מגן נוח - למה שאנחנו נרחם עליהם כשאנחנו מותקפים?

אין התקדמות מכיוון שהמאבק של ה"פלסטיניאים" הוא יותר בכיוון שלא תיהיה מדינה יהודית וישות ציונית מאשר בכיוון של להקים מדינה בשבילהם ולחיות איתנו בשלום.
אם הם רוצים מדינה עצמאית ושלום למה הם לא קיבלו את הצעת האו"ם ב47? במקום להקים מדינה ולחיות בשלום הם העדיפו להלחם בנו בעזרת צבאות ערב ולהשמידנו , רק שהיהודים המלוכלכים האלה לא רוצים למות.

איך זה רלוונטי לדיון שלנו?
הפשעים שחמאס מבצע בעזה כלפי העם שלו הם לא פחות רעים מהפשעים שצה"ל מבצע נגד אותו עם, אבל אין לזה שום קשר לעובדה שישראל כובשת עם אחר כבר עשרות שנים. או שאולי אתה בעצם אומר שאנחנו בעצם כ"כ נאורים שאנחנו עוזרים לפלסטינים המסכנים למות לפני שחמאס הנורא יתעלל בהם בעצמו?

אין לזה שום קשר, פשוט רציתי לוודא שאתה לא עוור בעין אחת.

ישראל יצאה מעזה (בצורה די עקומה, אבל יצאה/נסוגה) ועדיין נבנית שם תשתית טרור ענפה ויוצאות משם התקפות כנגד אזרחי ישראל. מה ההצדקה לזה?

אולי כי זה הדבר האנושי והחוקי לעשות? ואולי כי כל עוד הצבא, והעם שתומך בו, ממשיך לחשוב כמוך אנחנו נמשיך לדחוק אותם לקצה?

חוסר האנושיות הבסיסית שהישראלי הטיפוסי יכול להפגין מזעזעת ומפחידה. אח"כ כל התקשורת הישראלית גם נורא מופתעת שכל העולם יכול לראות שהפכנו לעם של קיצוניים רצחניים.

אני הייתי שריונר במבצע בעזה.
משום מה הצלפים העזתיים החליטו להתמקם על גג הבית ספר המקומי.

אתה יודע מה הרגשתי כששיחררתי פגז לתוך הבניין?
הרגשתי רעד קל בתותח, אחרי שנייה זה עבר.

אין לי בעיה עם הטיעון שלך, צבא אנושי, מוצדק או לא מוצדק. יכול להיות שאתה צודק ויכול להיות שלא.
מה שבטוח, הוא שהם החליטו להתמקם על הבית ספר. הם היו צריכים לצפות שיפציצו אותו.
אני לא מתחרט, הייתי עושה את זה שוב.

אין לזה שום קשר, פשוט רציתי לוודא שאתה לא עוור בעין אחת.

ישראל יצאה מעזה (בצורה די עקומה, אבל יצאה/נסוגה) ועדיין נבנית שם תשתית טרור ענפה ויוצאות משם התקפות כנגד אזרחי ישראל. מה ההצדקה לזה?

אני בטוח שאתה היית שולח פרחים גם לצבא הזר שכבש אותך ומועיל בטובו לפנות רק חצי ממה שהוא כבש.

אני הייתי שריונר במבצע בעזה.
משום מה הצלפים העזתיים החליטו להתמקם על גג הבית ספר המקומי.

אתה יודע מה הרגשתי כששיחררתי פגז לתוך הבניין?
הרגשתי רעד קל בתותח, אחרי שנייה זה עבר.

אין לי בעיה עם הטיעון שלך, צבא אנושי, מוצדק או לא מוצדק. יכול להיות שאתה צודק ויכול להיות שלא.
מה שבטוח, הוא שהם החליטו להתמקם על הבית ספר. הם היו צריכים לצפות שיפציצו אותו.
אני לא מתחרט, הייתי עושה את זה שוב.

הבניין היה מאוכלס באותו הזמן?

נערך לאחרונה:
החפירות יגיעו לעמוד 15?

יש מהמרים?

20+

digging_hole001.jpg

מה אני אגיד לך? קיבלנו את המדינה בצורה חוקית - מה לעשות שהתושבים המקומיים לא קיבלו את זה ופתחו במלחמה? אז התחלנו ברגל שמאל ומאז אנחנו מנסים להמשיך לקיים פה מדינה יהודית. אין שום מקום בעולם שהיהודים יכולים להכריז עליו כמדינה שלהם חוץ מהמדינה הזאת.
בסופו של דבר - אם זה מגיע ל "או אני או הם", אז סליחה שאנשים פה מעדיפים להגיד "אני".

חוקי לדעת מי? בטח לא לדעת האוכולוסיה החקלאית שישבה פה וראתה איך אסיפה של מדינות, שלא היה להן אף זכות לעשות את זה, מחליטה לתת את האדמה שלהם לחבורה של פליטים שמנופפת בספר מוזר שטוען שיש להם זכות עליה.

חוקי לדעת מי? בטח לא לדעת האוכולוסיה החקלאית שישבה פה וראתה איך אסיפה של מדינות, שלא היה להן אף זכות לעשות את זה, מחליטה לתת את האדמה שלהם לחבורה של פליטים שמנופפת בספר מוזר שטוען שיש להם זכות עליה.
מסכנים. אני באמת מרחמת עליהם.
רחמתי גם על עצמי קצת כשהמורה בבית ספר אמרה לי "ז'ידי תסתלקו לישראל ברוך שפטרנו"

ולהסתתר מאחורי אזרחים זה כן הומני וחוקי? אתה רציני? טוב, בסדר, לא נגן על עצמנו ונתן להם להרוג אותנו, העיקר שנשאר הומניים.
בחייך, "העולם הנאור" מורכב מעמים שלא הססו לשחוט עמים אחרים במהלך ההיסטוריה, אז אין להם שוב אפשרות לשפוט אותנו.

אני בטוח שאתה היית שולח פרחים גם לצבא הזר שכבש אותך ומועיל בטובו לפנות רק חצי ממה שהוא כבש.

איזה חצי לא פינינו?

אומרים שיהודים חכמים, זה כנראה נכון גם, תראי איך אנחנו מיישמים יפה את מה שלימדו אותנו.
האירוניה הנפלאה של עם שטבחו בו והלך לטבוח בעם אחר.

ולהסתתר מאחורי אזרחים זה כן הומני וחוקי? אתה רציני? טוב, בסדר, לא נגן על עצמנו ונתן להם להרוג אותנו, העיקר שנשאר הומניים.
בחייך, "העולם הנאור" מורכב מעמים שלא הססו לשחוט עמים אחרים במהלך ההיסטוריה, אז אין להם שוב אפשרות לשפוט אותנו.

איזה חצי לא פינינו?

אני מקווה שאתה יותר בוגר ואינטיליגנטי מהטענה ש"אם הם מתחבאים מאחורי אנשים תמימים יש לנו את הלגיטימציה לחורר את כולם".

ושטחי הרשות, שמעת במקרה על זה? אני יודע שהחיילים הישראלים יכולים להטעות, אבל אני אגלה לך סוד - זה לא שטחים של מדינת ישראל.

נערך לאחרונה:
אני אשים בצד את הסיסמאות נגועות הפאשיזם צבאי שלך, כי זה מגוחך מדי בשביל שאני אטרח להגיב עליהן, אבל אני אשמח לדעת מה הקשר ל-"אקס ברית מועצותים"? לא רק שאתה תומך במדיניות אפרטהייד שרחוקה רק תא גזים אחד מלעשות את היטלר גאה, אתה גם גזען וטיפש.

זה קשור לזה שהרבה מיוצאי ברית המועצות עברו חיים לא קלים והם שרוטים קשות על ידי אידיאולוגיית הקרבה עצמית וביטול עצמי.
ואתה מוכן להקריב את עצמך בשביל אחרים.
אמרתי, זאת בעייה נפשית. אתה לא בן אדם רציונלי. אתה רואה שחור-לבן. גם אם 2 הצדדים טועים אתה תמיד תראה את הצד שנגדך.

אתה דורש הרבה מצהל למרות שאין לך מושג מה זה מלחמה, ובמיוחד מה זה מלחמה מול פלשתינאים. אין לך מושג איזה שיקולים יש לקצין בשדה קרב שמנסה להגן על החיילים שלו. אתה לא יודע כמה פעמים הניפו דגל לבן במסווה למארב. אין לך מושג כמה פעמים אנשים עמדו על הגגות עם דגל לבן כשבתלס הם תצפתו והודיעו איפה צהל. אתה לא מבין בגלל כמה הצד השני מלוכלך וכמה זה בעייתי להלחם מולו.

הבניין היה מאוכלס באותו הזמן?

ברור שלא.
צה"ל בחיים לא היה מאשר ירי על בניין בית ספר מאוכלס. זה גם היה פקודה בלתי חוקית והייתי מסרב.

גם אם זה בצחוק, תוריד את זה ומהר

flag_Israel_Nazi_0.gif

האמת כואבת?

ברור שלא.
צה"ל בחיים לא היה מאשר ירי על בניין בית ספר מאוכלס. זה גם היה פקודה בלתי חוקית והייתי מסרב.

יופי, אז לפחות את האנושיות שלך לא איבדת. אני לא מבין מה הייתה הפואנטה של ההודעה שלך אז, אגב. אנחנו מדברים פה על מקרים שצה"ל ירה באופן חסר אבחנה לתוך שטחים מאוכלסים והרג אזרחים וילדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית