סוף סוף אני אזרח

לא יודע איך הגעת למסקנה שאני הדיוק במספר שנים חשוב לי.

ישראל עושה מה שצריך בשביל לשמור על בטחונה, עם ה"פלסטינים" היו רוצים מדינה והיו רוצים שלום אז כבר מזמן לא היינו צריכים לנהל פה שום דיון בנושא.

כל מה שכתבת אינו רלוונטי גם אם הוא נכון לחלוטין.
אתה לא יכול לעצור אנשים במעצר מנהלי (בצורה גורפת, לא מדבר נגיד על מקרי קצה),
אתה לא יכול להחרים רכוש מתי שבא לך.
אתה לא יכול לעצור אזרחים של מדינה אחרת.
אתה רוצה לעשות את כל זה, תן לכולם אזרחות ושיקבלו אותו דין כמו שאר אזרחי ישראל ( שזה אני חושב הפיתרון הכי גרוע שיכול לקרות).

למה שהמיעוט היהודי בארה"ב למשל לא ידרוש מדינה? ועצמאות?
לגבי הערבים מוסלמים שלא נחשבים לאזרחים (ב"שטחים") כבר עניתי לך הם לא רוצים מדינה והם לא רוצים שלום.

למה שהם ירצו שלום שיש להם את כלכלה כ"כ משגשגת בזכות הצבא המוסרי שמגביל את התנועה שלהם כל 2 מטר ומגלגל פנימה בולדוזרים כל פעם שמתחשק לו? מי ירצה בכלל לשנות את המצב?

אם הצליחו לשכנע אותך בפיקציית "אנחנו רוצים שלום, זה הם שלא רוצים!!!11" אתה או מאוד טיפש, או ממש רוצה להאמין בזה כדי חס וחלילה לא להפריע לתמונה הנחמדה שבנית לעצמך בראש על המדינה שלנו.

כל מה שכתבת אינו רלוונטי גם אם הוא נכון לחלוטין.
אתה לא יכול לעצור אנשים במעצר מנהלי (בצורה גורפת, לא מדבר נגיד על מקרי קצה),
אתה לא יכול להחרים רכוש מתי שבא לך.
אתה לא יכול לעצור אזרחים של מדינה אחרת.
אתה רוצה לעשות את כל זה, תן לכולם אזרחות ושיקבלו אותו דין כמו שאר אזרחי ישראל ( שזה אני חושב הפיתרון הכי גרוע שיכול לקרות).

איזה אזרחים של מדינה אחרת בדיוק עצרת?
למה אתה לא יכול לעצור מחבלים ולהחרים ציוד שאמור לפגוע באזרחי המדינה שלך.

למה שהמיעוט היהודי בארה"ב למשל לא ידרוש מדינה? ועצמאות?
לגבי הערבים מוסלמים שלא נחשבים לאזרחים (ב"שטחים") כבר עניתי לך הם לא רוצים מדינה והם לא רוצים שלום.

יכולים לדרוש וזה קורה בהרבה מדינות בעולם, רק עכשיו הולכים להפריד בין צפון לדרום סודן.
ועדיין יש הרבה מאוד פלגים שרוצים מדינה וזכות להגדרה עצמית.
אבל זה לא משנה, זה לא אותו מצב מפני שהם לא אזרחים של ישראל...

אני אשמח לראות חיילים נכנסים לסוריה ומתחילים לאסוף כלי נשק מבסיסים צבאיים כי "היי חברה, שמענו שאתם עלולים להשתמש בזה נגדנו מתישהו, אז אנחנו לוקחים את זה, ואם לא אכפת לכמה מכם להתלוות אלינו, אנחנו עוצרים אותכם. מה זאת אומרת אין לנו סמכות פה? לא שמעתם שאנחנו הצבא הכי מוסרי בעולם? אנחנו יכולים לעשות מה שבא לנו."

למה שהם ירצו שלום שיש להם את כלכלה כ"כ משגשגת בזכות הצבא המוסרי שמגביל את התנועה שלהם כל 2 מטר ומגלגל פנימה בולדוזרים כל פעם שמתחשק לו? מי ירצה בכלל לשנות את המצב?

אם הצליחו לשכנע אותך בפיקציית "אנחנו רוצים שלום, זה הם שלא רוצים!!!11" אתה או מאוד טיפש, או ממש רוצה להאמין בזה כדי חס וחלילה לא להפריע לתמונה הנחמדה שבנית לעצמך בראש על המדינה שלנו.

אתה בטוח שאתה חי על הפלנטה הזאת? תבדוק שוב מה קרה לאורך ההיסטורה מתקופת המנדט הבריטי.

אנחנו לא מחרימים רק ציוד שמשמש לפגיעה בנו.

אזרחים לא של המדינה שלך, אם הם פליטים(במובן שאין להם מדינה) זה לא עושה את זה חוקי.
אתה יכול לעצור מחבלים להעמיד אותם למשפט כמו כולם(ולא משפט צבאי כי הם לא חיילים), אבל ישראל לא עוצרת רק מחבלים, אלא גם תומכים שלהם, גם זורקי אבנים וכו...
בצבא היינו צוחקים שלא הייתה פעילות שאנחנו הולכים לעצור "צורבי דיסקים" וכאלה שעברו לא במעבר חצייה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99_%D7%A6%D7%91%D7%90_%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

אתה מתכוון לכל זה? שמע, בשביל כאלה שוחרי שלום אנחנו נלחמים לא מעט.

תאמין לי שכנעת אותי, חבל שבמלחמת העצמאות לא נתנו לצבאות ערב ולמשתפים ה"פלסטינים" לחסל אותנו כבר מהתחלה וזהו. היו חוסך הרבה כאב ראש לכל העולם (בעיקר לעולם המוסלמי)

---------- התגובה התווספה ב 00:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:05 ----------

אנחנו לא מחרימים רק ציוד שמשמש לפגיעה בנו.

אזרחים לא של המדינה שלך, אם הם פליטים(במובן שאין להם מדינה) זה לא עושה את זה חוקי.
אתה יכול לעצור מחבלים להעמיד אותם למשפט כמו כולם(ולא משפט צבאי כי הם לא חיילים), אבל ישראל לא עוצרת רק מחבלים, אלא גם תומכים שלהם, גם זורקי אבנים וכו...
בצבא היינו צוחקים שלא הייתה פעילות שאנחנו הולכים לעצור "צורבי דיסקים" וכאלה שעברו לא במעבר חצייה.

איזה עוד ציוד אנחנו מחרימים? ואיך הגעת למסקנה שהוא לא משמש כנגדנו.
איזה תומכים אנחנו עוצרים? למה לא לעצור זורקי אבנים?

מבלי להתייחס לעובדה שלא הייתה להם אף זכות להיות פה בכלל, ככה שלמלחמה הזאת יש אחראי אחד, אין ספק שהאפשרויות היחידות שהיו לישראל הן או להפסיד ולהעלם או להתחיל לכבוש כל דבר שהאו"ם לא יכריח אותה להחזיר מיד. זה בהחלט נשמע הגיוני וסביר. לא שזה הנושא בכלל, אבל שוב, אי אפשר לסמוך על מישהו שהאכילו אותו פרופגנדה כל החיים שלו שיהיה מסוגל גם לחשוב על כל הדברים האלה, ולא סתם לזרוק סיסמאות חלולות לאוויר ולשנות נושא.

דניאל , למי לא היה זכות להיות פה בכלל? , מי האחראי האחד למלחמה?
איזה ססמאות חלולות נזרקו פה?

---------- התגובה התווספה ב 00:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:12 ----------

אין קשר בין המלחמות לבין הפלסטינאים.

דאוס במלחמת העצמאות כן היה קשר, פשוט אז עוד לא היה עם פלסטינאי, קראו להם אז ערביי ישראל.

מסכן דימי, כולה רשם שהוא השתחרר ומנהלים פה שיחות סטייל ירון לונדון

מי פה אמר ששימוש בכוח זה לא טוב? אני אומר שאתה צבוע ושטוף פרופגנדה צבאית פאשיסטית.
מצד אחד אתה אומר "אוי אוי אוי, יורים עלינו את מקבילת הסוסיתא של הרקטות אחרי שכבשנו להם את המדינה, הטלנו עליהם משטר צבאי ובאופן כללי השארנו את האוכלוסיה שלהם להרקב בעוני ורעב" ומצד שני צועק "כל הכבוד לצה"ל" כל פעם שמטוס מוריד בניין עם כל האזרחים שעדיין בו.

אני לא רואה איזה עוד אפשרות השארת להם, אולי אתה בן אדם כ"כ טוב שזה נראה לך כיף גדול שבולדוזר יבוא וישטח לך את הבית.

אתה מהאלה שאם מישהו רץ אליהם עם סכין, עד שהסכין לא תהיה בלב שלך אתה לא תאמין שהוא רוצה ברעתך.
תמיד תעוות את הדברים לטובת האחר. תמיד תרגיש לא נעים. תמיד תחשוב שאתה אשם. אתה בטח שונא את עצמך. זה מחלת נפש של שמאלנים ואקס ברית המועצותים.

מי פה אמר ששימוש בכוח זה לא טוב? אני אומר שאתה צבוע ושטוף פרופגנדה צבאית פאשיסטית.
מצד אחד אתה אומר "אוי אוי אוי, יורים עלינו את מקבילת הסוסיתא של הרקטות אחרי שכבשנו להם את המדינה, הטלנו עליהם משטר צבאי ובאופן כללי השארנו את האוכלוסיה שלהם להרקב בעוני ורעב" ומצד שני צועק "כל הכבוד לצה"ל" כל פעם שמטוס מוריד בניין עם כל האזרחים שעדיין בו.

אני לא רואה איזה עוד אפשרות השארת להם, אולי אתה בן אדם כ"כ טוב שזה נראה לך כיף גדול שבולדוזר יבוא וישטח לך את הבית.

אני אומר שאתה שונא את צה"ל רק כדי לשנוא ולא כי באמת יש סיבה לשנוא אותו.
אז לירות קאסמים זה בסדר וטילים זה לא, כי...?

היום אין משטר צבאי לא בעזה וברוב הרשות, הם מנהלים את העסקים שם. לא תראה צבא בג'נין, שכם ורמאללה. זה שהם חיים בעוני וברעב זה בגלל שההנהגה שלהם מושחטת ולא יעילה. למרות שיש להם הנהגה משלהם הם עדין ממשיכים לנסות לפגע. השנאה שלהם היא על רקע דתי ובמבחינתם גם תל אביב זה שטח כבוש.
אני לא יודע מתי פעם אחרונה מטוס הוריד בניין, זה כנראה היה בעופרת יצוקה על מטרה מסומנת היטב. אבל היום כמעט כול החיסולים בצה"ל זה חיסולים ממוקדים, זה נורא קל לצעוק שמטוס מוריד בניין מוריד אזרחים, מתי זה כבר בפעם האחרונה?

אני לא יודע מתי פעם אחרונה מטוס הוריד בניין, זה כנראה היה בעופרת יצוקה על מטרה מסומנת היטב. אבל היום כמעט כול החיסולים בצה"ל זה חיסולים ממוקדים, זה נורא קל לצעוק שמטוס מוריד בניין מוריד אזרחים, מתי זה כבר בפעם האחרונה?

• ההרג בשכונת זייתון: בין 3 ל-4 בינואר נהרגו 48 בני אדם בשכונת א-זייתון בעיר עזה, ונהרסו 27 בתים ומסגד. נהרגו לפחות 23 בני חמולה אחת, חמולת סאמוני, ביניהם שישה ילדים בני פחות מ-5. מרבית בני המשפחה נהרגו בהפגזה של מחסן בו רוכזו כ-100 איש כמקום מקלט. על פי טענות צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה, אחרים נהרגו מאש ישירה של חיילי צה"ל, כאשר חלקם נשאו דגלים לבנים או שידיהם מורמות באוויר. חלק מההרוגים היו פצועים שדיממו למוות ומתו מפצעיהם במשך שלושה הימים בהם מנע צה"ל הגשת סיוע רפואי ופינוי פצועים מהמקום. רק ב-7 בינואר הורשו כוחות הצלה להגיש סיוע רפואי לניצולים.[102][103]

• משפחת אבו חלימה: ב-4 בינואר בשכונת עטאטרה, נהרגו חמישה מבני משפחת אבו חלימה, בהם תינוקת, מפגיעת פגז זרחן לבן ומירי חיילים, שטענו כי שניים מההרוגים היו חמושים.[104][105]

• ההרג בעיזבת בית חאנון: ב-5 בינואר 2009, ירו כוחות ישראליים כמה פגזי פלאשט אל הרחוב הראשי בעיזבת בית חאנון, מדרום-מערב לעיירה בית חאנון, ליד בית משפחת עבד א-דאיים. בהתקפה נהרגו 6 אזרחים, בהם שני ילדים, אישה ושלושה גברים, וכמה אחרים נפצעו.[106]

• בבית הספר אל-פאחורה של אונר"א: ב-6 בינואר נהרגו בין 12 ל-40 איש (קיימת מחלוקת על מספר ההרוגים בין מקורות פלסטיניים לצה"ל) בהפגזה סמוך לבית הספר, לאחר שלטענת צה"ל שוגרו מסביבתו רקטות.[107][108][109]

• בנות משפחת אל-עייאש בג'בליה: ב-16 בינואר נהרגו 3 מבנותיו ואחת מאחייניותיו של הרופא עז א-דין אבו אל-עייש כאשר טנק של צה"ל ירה שני פגזים לעבר ביתם בג'בליה לאחר שדמויות שנראו בו נחשדו כתצפיתנים של חמאס. אירוע זה גרם לזעזוע רב בישראל בשל הפגיעה בבנות צעירות וכן זכה להד תקשורתי נרחב לאחר שד"ר אבו אל-עייש נשמע זועק לעזרה מיד לאחר ההרג, בשידור חי בערוץ 10.
מטרות מסומנות היטב, בהחלט.

אתה מהאלה שאם מישהו רץ אליהם עם סכין, עד שהסכין לא תהיה בלב שלך אתה לא תאמין שהוא רוצה ברעתך.
תמיד תעוות את הדברים לטובת האחר. תמיד תרגיש לא נעים. תמיד תחשוב שאתה אשם. אתה בטח שונא את עצמך. זה מחלת נפש של שמאלנים ואקס ברית המועצותים.

לא מדובר בכל השמאלנים (שגם הם מיעוט) אלא רק באחוז קטן שלהם - שמאלנים קיצוניים שפועלים בגלוי כנגד מדינת ישראל.

---------- התגובה התווספה ב 14:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:12 ----------

מטרות מסומנות היטב, בהחלט.

מי אשם בכך שמחבלים מתחבאים בבתים של אזרחים תמימים ופועלים משם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית