נק' מוניטין:
0
- 4
- 0
היי, אשמח לקבל יעוץ /עזרה בקשר לתפריט חיטוב
אני בת 17, מתאמנת 2 אימוני כח בשבוע AB כל אימון 45 דק' ,3 סטים 12 חזרות..+5-4 אימוני אירובי ספינינג/אליפטי
גובה:164
משקל נוכחי:54
אחוז שומן:21%-23%
בעקבות האימוני כח ומאזן קלורי חיובי קל עליתי 5 קילו ,
עברתי לתפריט חיטוב , לפי המדריך לתפריט חיטוב אני צריכה:
חלבונים: 90 גרם
פחממות: 135 גרם
שומנים: 35 גרם
סה"כ קלוריות: 1200
מטרה: חיטוב
אני מסתבכת עם הבניית תפריט חיטוב,משהו שאני אצליח לעמוד בו...אני מנסה כבר הרבה זמן להתחטב עם כל מני תפריטים ולא מצליח לי,לא ברור לי איך לשלב את היחס של הפחמימות/החלבונים והשומן שציינתי למעלה בתפריט...
90 גרם חלבון?איך? בקופסת טונה במים יש 20 גרם חלבון,בגביע גבינה יש 20
אני מגיעה בד"כ ל60 לא יותר.
בקשר לפחמימות,אני רוצה להיפטר משומנים עיקשים שהם בעיקר במותניים ובידיים אז חשבתי אולי ללכת על דל פחמימה.אני לא מרגישה חולשה או משהו בסגנון, הדבר היחידי הוא שממש מתחשק לי לאכול מתוק כל הזמן אני מניחה שזה בגלל החיסרון בפחמימות,המתוק(בד"כ שוקולד מריר או חמאת בוטנים? במידה )משלים לי את השומן שאני צריכה בתפריט,האם זה בסדר או שזה ימנע ממני להתחטב?
עוד בעייה היא החיטוב בבית הספר,אני לא יכולה להביא איתי גביע גבינה או עוף ובגלל זה אני כמעט ולא צורכת חלבון בבוקר, השליש חלב מהקפה וה2 כפות גבינה בטח לא עוברים את ה7 גרם חלבון אם בכלל.
התפריט הנוכחי..:
בבוקר:2 פרוסות לחם קל(66 קל) +2 כפות גבינה
בזמן בית הספר:גמבה,מלפפוןX2,חטיף אנרגיה.
בצהריים סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+20 גרם חלבון [טונה/עוף ]
ביניים(לפני אימון)-חטיף אנרגיה 15 גרם פחמימה+קפה/תה / בננה
אחרי אימון כח+אירובי: גביע יוגורט 1.5 ו2 תמרים ,שעה אחרי : סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+גביע גבינה 3% או קוטג'
אחרי אימון אירובי בלבד :סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+גביע גבינה 3% או קוטג'
שעה שעתיים אחרי: קפה/תה +2 פתי בר/חטיף אנרגיה 15גרם פחמימה(אגב 60 קל') +2 כפות קוטג' 3%
בהקשר לשומן,במשך היום בד"כ אחרי ארוחת צהרים יש לי דחף למשהו מתוק או סתם טעים בד"כ זה מסתכם בבוטנים או 2 קוביות שוקולד מריר.
מצטערת על החפירה והסרבול
תודה רבה 😃
אני בת 17, מתאמנת 2 אימוני כח בשבוע AB כל אימון 45 דק' ,3 סטים 12 חזרות..+5-4 אימוני אירובי ספינינג/אליפטי
גובה:164
משקל נוכחי:54
אחוז שומן:21%-23%
בעקבות האימוני כח ומאזן קלורי חיובי קל עליתי 5 קילו ,
עברתי לתפריט חיטוב , לפי המדריך לתפריט חיטוב אני צריכה:
חלבונים: 90 גרם
פחממות: 135 גרם
שומנים: 35 גרם
סה"כ קלוריות: 1200
מטרה: חיטוב
אני מסתבכת עם הבניית תפריט חיטוב,משהו שאני אצליח לעמוד בו...אני מנסה כבר הרבה זמן להתחטב עם כל מני תפריטים ולא מצליח לי,לא ברור לי איך לשלב את היחס של הפחמימות/החלבונים והשומן שציינתי למעלה בתפריט...
90 גרם חלבון?איך? בקופסת טונה במים יש 20 גרם חלבון,בגביע גבינה יש 20
אני מגיעה בד"כ ל60 לא יותר.
בקשר לפחמימות,אני רוצה להיפטר משומנים עיקשים שהם בעיקר במותניים ובידיים אז חשבתי אולי ללכת על דל פחמימה.אני לא מרגישה חולשה או משהו בסגנון, הדבר היחידי הוא שממש מתחשק לי לאכול מתוק כל הזמן אני מניחה שזה בגלל החיסרון בפחמימות,המתוק(בד"כ שוקולד מריר או חמאת בוטנים? במידה )משלים לי את השומן שאני צריכה בתפריט,האם זה בסדר או שזה ימנע ממני להתחטב?
עוד בעייה היא החיטוב בבית הספר,אני לא יכולה להביא איתי גביע גבינה או עוף ובגלל זה אני כמעט ולא צורכת חלבון בבוקר, השליש חלב מהקפה וה2 כפות גבינה בטח לא עוברים את ה7 גרם חלבון אם בכלל.
התפריט הנוכחי..:
בבוקר:2 פרוסות לחם קל(66 קל) +2 כפות גבינה
בזמן בית הספר:גמבה,מלפפוןX2,חטיף אנרגיה.
בצהריים סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+20 גרם חלבון [טונה/עוף ]
ביניים(לפני אימון)-חטיף אנרגיה 15 גרם פחמימה+קפה/תה / בננה
אחרי אימון כח+אירובי: גביע יוגורט 1.5 ו2 תמרים ,שעה אחרי : סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+גביע גבינה 3% או קוטג'
אחרי אימון אירובי בלבד :סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+גביע גבינה 3% או קוטג'
שעה שעתיים אחרי: קפה/תה +2 פתי בר/חטיף אנרגיה 15גרם פחמימה(אגב 60 קל') +2 כפות קוטג' 3%
בהקשר לשומן,במשך היום בד"כ אחרי ארוחת צהרים יש לי דחף למשהו מתוק או סתם טעים בד"כ זה מסתכם בבוטנים או 2 קוביות שוקולד מריר.
מצטערת על החפירה והסרבול
תודה רבה 😃
נערך לאחרונה: