הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לחיטוב

sharonc909

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
היי, אשמח לקבל יעוץ /עזרה בקשר לתפריט חיטוב

אני בת 17, מתאמנת 2 אימוני כח בשבוע AB כל אימון 45 דק' ,3 סטים 12 חזרות..+5-4 אימוני אירובי ספינינג/אליפטי

גובה:164
משקל נוכחי:54
אחוז שומן:21%-23%

בעקבות האימוני כח ומאזן קלורי חיובי קל עליתי 5 קילו ,
עברתי לתפריט חיטוב , לפי המדריך לתפריט חיטוב אני צריכה:
חלבונים: 90 גרם
פחממות: 135 גרם
שומנים: 35 גרם
סה"כ קלוריות: 1200
מטרה: חיטוב

אני מסתבכת עם הבניית תפריט חיטוב,משהו שאני אצליח לעמוד בו...אני מנסה כבר הרבה זמן להתחטב עם כל מני תפריטים ולא מצליח לי,לא ברור לי איך לשלב את היחס של הפחמימות/החלבונים והשומן שציינתי למעלה בתפריט...

90 גרם חלבון?איך? בקופסת טונה במים יש 20 גרם חלבון,בגביע גבינה יש 20
אני מגיעה בד"כ ל60 לא יותר.
בקשר לפחמימות,אני רוצה להיפטר משומנים עיקשים שהם בעיקר במותניים ובידיים אז חשבתי אולי ללכת על דל פחמימה.אני לא מרגישה חולשה או משהו בסגנון, הדבר היחידי הוא שממש מתחשק לי לאכול מתוק כל הזמן אני מניחה שזה בגלל החיסרון בפחמימות,המתוק(בד"כ שוקולד מריר או חמאת בוטנים? במידה )משלים לי את השומן שאני צריכה בתפריט,האם זה בסדר או שזה ימנע ממני להתחטב?
עוד בעייה היא החיטוב בבית הספר,אני לא יכולה להביא איתי גביע גבינה או עוף ובגלל זה אני כמעט ולא צורכת חלבון בבוקר, השליש חלב מהקפה וה2 כפות גבינה בטח לא עוברים את ה7 גרם חלבון אם בכלל.

התפריט הנוכחי..:
בבוקר:2 פרוסות לחם קל(66 קל) +2 כפות גבינה
בזמן בית הספר:גמבה,מלפפוןX2,חטיף אנרגיה.
בצהריים סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+20 גרם חלבון [טונה/עוף ]
ביניים(לפני אימון)-חטיף אנרגיה 15 גרם פחמימה+קפה/תה / בננה
אחרי אימון כח+אירובי: גביע יוגורט 1.5 ו2 תמרים ,שעה אחרי : סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+גביע גבינה 3% או קוטג'
אחרי אימון אירובי בלבד :סלט(מלפפון עגבניה בצל)+כפית שמן זית+גביע גבינה 3% או קוטג'
שעה שעתיים אחרי: קפה/תה +2 פתי בר/חטיף אנרגיה 15גרם פחמימה(אגב 60 קל') +2 כפות קוטג' 3%

בהקשר לשומן,במשך היום בד"כ אחרי ארוחת צהרים יש לי דחף למשהו מתוק או סתם טעים בד"כ זה מסתכם בבוטנים או 2 קוביות שוקולד מריר.

מצטערת על החפירה והסרבול
תודה רבה 😃

נערך לאחרונה:
-לאיזה אחוז שומן את רוצה להגיע?
-מה הגירעון הקלורי שלך?
-כמה זמן יהיה החיטוב?
-מה עם העמסות?
-לא הבנתי מה הבעיה ביחס חלבון\שומן\פחמימה.
-אתה יכולה לאכול מתוקים וגם לשלב אותם בתפריט שלך, העיקר שתשמרי על מאזן קלורי שלילי.
-זה לא קריטי מה את אוכלת בבוקר, העיקר שבסוף היום תאכלי את כול התפריט שלך.
-תעברי פה בפורום יש המון דיונים על מקורות חלבון

תקראי שוב את המדריך לחיטוב אני בטוח שיש שם המון תשובות לשאלות שלך.

כשאת על % שומן נמוך דל פחמימה לא בהכרח יעזור לך.
לגבי מקורות חלבון, טונה(דגים), גבינות, בשר יכולים להוות לך מקורות לחלבון.

חיטוב אף פעם לא קל וגם אף אחד לא הבטיח שזה יהיה קל ויש את הפיתויים של המתוקים אבל זה לא אומר שאסור לך לאכול מתוקים.
אני לא הייתי מכניס את זה בתפריט הקלורי כי אז זה יהפוך לאכילה על בסיס קבוע של אותם מתוקים, תעשי לך תפריט ופעם בשבוע תרשי לעצמך "לחטוא" אבל כמובן שבלי הגזמה.

לגבי השומן עיקש, הוא עיקֱש!
יש את המאמר על פרוטוקול השומן העיקש שיכול לעזור לך.
http://www.kilogram.co.il/782/פרוטוקולי-השומן-העיקש/

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה רבה!

ולתומר:
-19%
-BMR שלי הוא 1500 קל',ואם מוסיפים פעילות אירובית 1900 קל'
אני בתפריט של 1200 קל' ,הגירעון מספיק טוב?
-כמה זמן יהיה החיטוב?לא יודעת,כשאני אראה מחוטבת?חח לא הבנתי את השאלה.

לא הגבתם על התפריט,זה אומר שהוא בסדר?אני בדרך הנכונה? להוסיף/להוריד/לשנות משהו.?

קראתי כמה פעמים את המדריך לחיטוב,אבל קשה לפעול בדרך הזאת ובצורה מדוייקת במציאות,בבגלל זה אני שואלת על התפריט שרשמתי כי לפי המדריך לחיטוב אין הכוונה ממש לחיטוב דל פחמימה,ובגלל זה התפריט שהרכבתי לא בדיוק מדוייק לפי היחסים של החלבון פחמימה שומן שאני צריכה לפי המדריך ....

שוב תודה:)

• פותח/ת השרשור
-מקפיצה?-

בכלאופן אני כבר שבועיים עם התפריט הזה,אני כמובן עוד לא רואה שינוי..מאיזשהי סיבה אני מרגישה שאני משמינה.הסתבכתי עם כל המדריכים,בחיטוב דל פחמימה אני צריכה יותר מ20% שומן מסך התפריט?

ובכלל יכול להיות שאני צריכה להעלות את המטבוליזם?זתומרת לאכול במאזן קלורי ניטרלי במשך שבוע ,ואז לחזור לתפריט דל פחמימות? חשוב לציין שלפני שהתחלתי עם התפריט דל פחמימות אכלתי עדיין באזור של השלילי-ניטרלי רק כמובן בשילוב רגיל של פחמימות...

אוקי תודה רבה!

ולתומר:
-19%
-BMR שלי הוא 1500 קל',ואם מוסיפים פעילות אירובית 1900 קל'
אני בתפריט של 1200 קל' ,הגירעון מספיק טוב?
-כמה זמן יהיה החיטוב?לא יודעת,כשאני אראה מחוטבת?חח לא הבנתי את השאלה.

לא הגבתם על התפריט,זה אומר שהוא בסדר?אני בדרך הנכונה? להוסיף/להוריד/לשנות משהו.?

קראתי כמה פעמים את המדריך לחיטוב,אבל קשה לפעול בדרך הזאת ובצורה מדוייקת במציאות,בבגלל זה אני שואלת על התפריט שרשמתי כי לפי המדריך לחיטוב אין הכוונה ממש לחיטוב דל פחמימה,ובגלל זה התפריט שהרכבתי לא בדיוק מדוייק לפי היחסים של החלבון פחמימה שומן שאני צריכה לפי המדריך ....

שוב תודה:)
תחשבי את התפריט שלך עם מחשבון קלוריות ותראי את ההתפלגות של הערכים:
http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php

יש תפריטים מוכנים כאן לדוגמה:
http://www.kilogram.co.il/875/תפריטי-תזונה-לנשים-למטרת-חיטוב-והורדת/

אין צורך להתמודד עם תפריט מדוייק, את יכולה להחליף כל דבר בערך קלורי ששווה לו.
לדוגמה כוס אורז = 2 פרוסות לחם = 3 יוגורט 0% שומן וכו'.
לוקח קצת זמן וניסיון לקבל ולזכור את האפשרויות להחלפה אבל עם הזמן הופכים את זה למשהו שהוא בר יישום.

-מקפיצה?-

בכלאופן אני כבר שבועיים עם התפריט הזה,אני כמובן עוד לא רואה שינוי..מאיזשהי סיבה אני מרגישה שאני משמינה.הסתבכתי עם כל המדריכים,בחיטוב דל פחמימה אני צריכה יותר מ20% שומן מסך התפריט?

ובכלל יכול להיות שאני צריכה להעלות את המטבוליזם?זתומרת לאכול במאזן קלורי ניטרלי במשך שבוע ,ואז לחזור לתפריט דל פחמימות? חשוב לציין שלפני שהתחלתי עם התפריט דל פחמימות אכלתי עדיין באזור של השלילי-ניטרלי רק כמובן בשילוב רגיל של פחמימות...

בחיטוב דל פחמימה את צריכה יותר שומן כדי לחפות על הפחמימה. ההתפלגות תלוייה בערכים הקלורים. אם התפריט שלך 1200 קל' אז התפלגות יכולה להיות לדוגמה:
150 גרם חלבון (600 קל')
67 גרם שומן (600 קל')
פחמימות רק מירקות ודברים שמגיעים עם החלבון.
תפריט כזה יכיל בד"כ בשר שמן (המבורגר, סטייק, פרגיות, גבינות שמנות וכו').

אם היית במאזן קלורי שלילי כמה חודשים רצוף ללא יציאות למאזן נטראלי/חיובי את צריכה לצאת ל 7-10 ימים למצב נטראלי ואולי אף חיובי קל כדי לאזן את ההורמונים והחילוף חומרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית