הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי הסקוואט

• פותח/ת השרשור Star
  • פורסם בתאריך

Star

משתמש פעיל
404
2
נק' מוניטין:
67
404
2
יש לי בעיה בסקוואט LB שאני עולה כמו גודמורנינג ולא משנה מה לא עוזר לי לתקן את זה והיום הרגשתי כאב חזק באיזור התחת שהוביל גם לאיזור הירך יש סיכוי לפציעה?בכל מקרה אני רוצה להתחיל לעשות HB סקוואט כי זה יותר נוח לי וגם התנועה בשבילי יותר פשוטה ואני שומר על הגב יותר טוב ,אז מה שונה בין שניהם והאם יש סיכון לפציעה?

אין כזה הבדל משמעותי בין LB לבין HB. אז ריפטו אמר ש-LB יותר טוב...אז אמר. גלן פנדליי והווייטליפטרים אומרים הפוך. אם אתה מרגיש שב-HB תוכל להתקדם יותר ולהימנע מפציעות, אז לך עליו. ההבדלים ביניהם זה באמת התעסקות בקקה.

אין כזה הבדל משמעותי בין LB לבין HB. אז ריפטו אמר ש-LB יותר טוב...אז אמר. גלן פנדליי והווייטליפטרים אומרים הפוך. אם אתה מרגיש שב-HB תוכל להתקדם יותר ולהימנע מפציעות, אז לך עליו. ההבדלים ביניהם זה באמת התעסקות בקקה.

מה זה הבדל משמעותי מבחינתך?

זה בטח לא תירוץ לא ללמוד את הטכניקה.

מה זה הבדל משמעותי מבחינתך?

זה בטח לא תירוץ לא ללמוד את הטכניקה.

אתה בעצמך אמרת שזה לא משנה איזה מהם לבחור (ואל תכריח אותי לחפש את זה, יש לי דברים יותר טובים לעשות בשעה הזו בלילה, כמו ללכת לזיין).

האם כדאי לו להשקיע ללמוד את הטכניקה של LB? כן. אבל לא לכל האנשים בעולם יש את הזמן (או סדר העדיפויות) שיש לאנשים כמוך, כמו רן, עידן ושאר הסוסים פה להשקיע באימונים ולכן אם הוא הגיע למסקנה שהוא רוצה להתמקד בסוג אחד של סקוואט, אני לא רואה סיבה למה לא.

אתה בעצמך אמרת שזה לא משנה איזה מהם לבחור (ואל תכריח אותי לחפש את זה, יש לי דברים יותר טובים לעשות בשעה הזו בלילה, כמו ללכת לזיין).

האם כדאי לו להשקיע ללמוד את הטכניקה של LB? כן. אבל לא לכל האנשים בעולם יש את הזמן (או סדר העדיפויות) שיש לאנשים כמוך, כמו רן, עידן ושאר הסוסים פה להשקיע באימונים ולכן אם הוא הגיע למסקנה שהוא רוצה להתמקד בסוג אחד של סקוואט, אני לא רואה סיבה למה לא.

זה לא אומר שאין ביניהם הבדל. טכניקה צריך ללמוד בשני המקרים. הבעיה שהוא מתאר היא לא ספציפית ללואו באר, אלא להבנה של התנועה, כך שזה לא ממש משנה.

ומי שאין לו את סדר העדיפויות ללמוד את הטכניקה הנכונה, אין לו סדר עדיפויות להתאמן בכלל.

ובכל זאת אתה יושב ועונה בפורום? 😲

אין הבדל??
נראה לי שגם אתה מאלה שלא למדו את הטכניקה (סדר עדיפויות או זמן) רק שאתה כנראה לא יודע את הטכניקה של שניהם אם אתה חושב שאין הבדל

התעסקות בקקה? מצחיק שאתה מדבר מעמדה שופטת מבלי שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

לך תזיין ותעזוב אותנו הבתולים להתעסק בקקה
באמת הודעה מעצבנת

רצות שמועות שבחורות עם חזה ענק ומראה מעל לממוצע נמשכות לכאלה שעושים HB.

אין הבדל??
נראה לי שגם אתה מאלה שלא למדו את הטכניקה (סדר עדיפויות או זמן) רק שאתה כנראה לא יודע את הטכניקה של שניהם אם אתה חושב שאין הבדל

התעסקות בקקה? מצחיק שאתה מדבר מעמדה שופטת מבלי שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.

לך תזיין ותעזוב אותנו הבתולים להתעסק בקקה
באמת הודעה מעצבנת

אני אישית משלב ביניהם. כן, לדעתי זה התעסקות בקקה, כמו מקבילים רחבים או צרים, או מתח בפרונציה או בסופינציה או קרלז בדאמבלים או במוט.
מוזר שבפורום שבו רוב האנשים לא מאמינים ב"דגשים" (יותר דגש בקוואדס ב-HB, לעומת יותר דגש ב-P צ'יין ב-LB וכו'), אני מקבל פתאום תשובות כאלה.

להגיד שההבדל בין HB ל-LB זה עניין של "דגשים" זה בערך כמו להגיד שההבדל בין LB לדדליפט זה "דגשים".

להגיד שההבדל בין HB ל-LB זה עניין של "דגשים" זה בערך כמו להגיד שההבדל בין LB לדדליפט זה "דגשים".

דדליפט זה תנועה שונה לחלוטין ומעורבים בדדליפט יותר שרירים מסקוואט. LB ו-HB עובדים על אותם שרירים ואמורים להיות מבוצעים באותה צורה (למרות שיש אנשים שחושבים שב-HB אין טכניקה וצריך פשוט ליפול ולקום), כשהמיקום של המוט קובע בעצם כמה זקוף הגב יהיה וכתוצאה מזה גם את העומק, כמה הברכיים יגלשו (או לא, תלוי איך מסתכלים על זה) והדומיננטיות של קבוצת שרירים זו או אחרת. הבעיה שתיאר פותח השרשור של יציאה בגוד מורנינג מסקוואט הרבה יותר אופיינית ל-LB מאשר ל-HB.

1. כמה שרירים מעורבים בדדליפט ולא בסקוואט אתה מכיר? ולפי העקרון שלך, זה סתם קצת יותר "דגש" על הפוסטריור צ'יין מאשר סקוואט ופחות על הארבע ראשי, לא?
2. הברכיים לא גולשות באף גרסה של סקוואט (גם לא פרונט), רק המיקמום שלהן שונה.
3. היציאה ב-GM היא לא יותר אופיינית ב-LB. דווקא ב-LB יותר קל לשמור על זווית נכונה של הטורסו. המצב יותר אופיינו ב-HB כשהסקוואט נהיה כבד, אבל כל זה לא רלוונטי בכלל לפותח האשכול שפשוט לא טרח ללמוד את הטכניקה.

1. טרפזים, רומבואידים, רחב גבי, אמות. כתוצאה מזה שיותר שרירים מעורבים, אצל רוב האנשים דדליפט יהיה גבוה מהסקוואט ואז גם העומס על הזוקפים יותר גדול. ברגליים כנראה שפחות כי דדליפט מתחיל מעמידת מוצא של חצי סקוואט (לא מדויק, אבל זה מתחיל מעל מקביל).
3. ההתרשמות שלי שונה, ב-LB הרבה יותר קל לתת ס"מ היפ דרייב יותר מדי ואז העלייה היא כבר GM.

אני שוב אזכיר לך שגם אתה בלוג שלך אמרת שזה לא משנה איזה סוג לבחור מבין השניים (LB ו-HB). איך אתה היית מגדיר את ההבדלים ביניהם (שקיימים, אני מסכים, כמו שיש הבדלים גם במקבילים באחיזות שונות, אני פשוט בדיעה שלמתאמן חובבן ההתעסקות בשאלה הזו היא התעסקות מיותרת)?

1. טרפזים, רומבואידים, רחב גבי, אמות. כתוצאה מזה שיותר שרירים מעורבים, אצל רוב האנשים דדליפט יהיה גבוה מהסקוואט ואז גם העומס על הזוקפים יותר גדול. ברגליים כנראה שפחות כי דדליפט מתחיל מעמידת מוצא של חצי סקוואט (לא מדויק, אבל זה מתחיל מעל מקביל).
3. ההתרשמות שלי שונה, ב-LB הרבה יותר קל לתת ס"מ היפ דרייב יותר מדי ואז העלייה היא כבר GM.

אני שוב אזכיר לך שגם אתה בלוג שלך אמרת שזה לא משנה איזה סוג לבחור מבין השניים (LB ו-HB). איך אתה היית מגדיר את ההבדלים ביניהם (שקיימים, אני מסכים, כמו שיש הבדלים גם במקבילים באחיזות שונות, אני פשוט בדיעה שלמתאמן חובבן ההתעסקות בשאלה הזו היא התעסקות מיותרת)?

אוקיי, כל השרירים האלה עובדים בכל מקרה, במעורבות יותר קטנה. בדיוק כמו שהארבע ראשי מעורב פחות בדדליפט.
הסיבה העיקרית שהדדליפט גבוה יותר זה יתרון מכני, כמו שציינת.

לגבי ההתרשמות שלך, זה תופס גם ב-HB, ואפילו יותר.

שוב, אני לא בטוח שאני יודע לאיזו הודעה אתה מפנה אותי, ואולי זה לא כזה משנה אם תבחר ב-HB או ב-LB כי יש עוד תרגילים בתוכנית, אבל זה לא אומר שאין ביניהם הבדלים.

לא ראיתי שיש כאן התעסקות בשאלה. יש כאן התעסקות בטכניקה ולא פותרים בעיות טכניקה ע"י החלפת התרגיל.

טוב הגיע הזמן לחמם קצת

darkvslightbyfosticpopc.jpg

• פותח/ת השרשור
תקשיבו יכול להיות שהפציעה שלי בקרסול מונעת ממני להיות יציב וככה יוצא GOODMORNING?אגב בלוא באר אני מנסה לעלות עם תחת רק יכול להיות שזה הגורם?אם אפשר תמונה של הסקוואטים לראות איך אני עושה ולהשוואת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית