ייעוץ 2 בעיות שפיתרונן סותרים זה את זה.

Jonashacht

משתמש פעיל
394
1
נק' מוניטין:
328
394
1
עריכה: *פתרונותיהן - ממש הציק לי 😃

קודם כל, אינני בטוח שאני צודק במינוח/תיאור המצבים אז יותר מאשמח לתיקון שגיאות + הארות מצדכם!

אז ככה, 2 בעיות נפוצות יחסית:

1. butt wink בתחתית הסקוואט - למיטב הבנתי נגרם ע"י האמסטרינגס קצרים ונפתר ע"י מתיחתם במטרה להגדיל את טווח התנועה שלהם.

2. anterior pelvic tilt - היפרלורדוזה מותנית
spine-hyperextension.jpg

נגרם ע"י שרירי בטן + האמס + גלוטס רפויים
ומצד שני פסואס(נקרא בעברית שריר המותניים הגדול אם אני לא טועה) + גב תחתון + ארבע ראשי הדוקים.
פתרון הבעייה כולל בתוכו חיזוק של ההאמסטרינגס (יחד עם חיזוק הגלוטס+בטן).

במצב שאצל מתאמן קיימות 2 הבעיות במקביל, הפתרונות שהדגשתי לא מתנגשים זה בזה?

עוד פעם, יכול להיות שערבבתי כאן סלט שלם, אני מקווה שמישהו מנוסה יוכל לסדר את הדברים!

תודה ולילה טוב! 🙄

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אשמח לפירוט איך לימוד התנועה הנכונה יפתור את שני המצבים.
אני גם לא מוצא סיבה שההיפר-לורדוזיס יפגע בתנועה הנכונה.

סקוואט נכון עושה את מה שביקשת - יחזק את ההאמסטרינגס, ובדרך כלל גם יעזור לגמישות למרות שגמישות זו כנראה לא הבעיה.
היפרלורדוזיס יכול לפגוע בתנועה כי עמוד השדרה יכול להיות במנח לא נכון ולכן צריך לשים דגש מיוחד על זה.

אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך? יש לך באט ווינק בתחתית התנועה בסקוואט? ומה לגבי האגן מסובב לפנים(אתה גם מדבר על התנועה בסקוואט או בחיי היום יום)?

• פותח/ת השרשור
סקוואט נכון עושה את מה שביקשת - יחזק את ההאמסטרינגס, ובדרך כלל גם יעזור לגמישות למרות שגמישות זו כנראה לא הבעיה.
היפרלורדוזיס יכול לפגוע בתנועה כי עמוד השדרה יכול להיות במנח לא נכון ולכן צריך לשים דגש מיוחד על זה.

1. קראתי איפשהו שהגורם לבאט ווינק הוא בכלל לא בעיית גמישות אלא חוסר שליטה בגב או משה כזה(לא זוכר במדויק) - לזה הכוונת שאמרת "גמישות זו כנראה לא הבעיה"?
אם כן, מה עושים עם זה?
ואם לא, איך לעזאזל אני פותר את ההתעגלות המעיקה הזו??
2. לשים דגש מיוחד על מנח הגב - הכוונה לאלץ את הגב להיות במנח נכון, גם אם זה לא נוח?

אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך? יש לך באט ווינק בתחתית התנועה בסקוואט? ומה לגבי האגן מסובב לפנים(אתה גם מדבר על התנועה בסקוואט או בחיי היום יום)?

בדיוק. באט ווינק בתחתית התנועה + אגן מסובב בחיי היום יום.

1. קראתי איפשהו שהגורם לבאט ווינק הוא בכלל לא בעיית גמישות אלא חוסר שליטה בגב או משה כזה(לא זוכר במדויק) - לזה הכוונת שאמרת "גמישות זו כנראה לא הבעיה"?
אם כן, מה עושים עם זה?
ואם לא, איך לעזאזל אני פותר את ההתעגלות המעיקה הזו??
2. לשים דגש מיוחד על מנח הגב - הכוונה לאלץ את הגב להיות במנח נכון, גם אם זה לא נוח?

1. זה יכול להיות מבעית גמישות אבל לא חייב. קצת קשה לתת על זה עיצות בלי להיות ליד מי שעושה את הסקוואט. סיבוב אגן זה לא בהכרח נורא ולא חייב למנוע התקדמות בסקוואט.
2. כן. במקרה של היפרלורדוזיס זה לתת דגש לכיווץ שרירי הבטן.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על הסבלנות,

1. אם המקור הוא לא בעיית גמישות, אז הדרך לתקן את הלורדוזה המוגזמת לא תחריף את סיבוב האגן בירידה. מבין שקשה לך לתקן את המצב הזה מול המסך, אני אחפור קצת באינטרנט אבל אם ישלך מקור איכותי שמדבר על butt wink ועוזר לפתור אותו אני אשמח!
2. כמובן, אני מבין את זה ומקפיד על זה מאוד, אך הבעייה שלי היא ביום יום - תחת ובטן בולטים, שאותה פותרים למיטב הבנתי ע"י מתיחות.

אפשר לדעת בן כמה אתה ומה ההשכלה והרקע שהביאו אותך להיות מומחה לסקוואטים ובעיות גב בו זמנית?😉

לי גם יש את הבעיה של היפרלורדוזיס, במקרה של הסקוואט, מתיחות בהמסטרינג מאד עוזרות. תנסה לעבוד בטווח תנועה שהאגן מסתובב כמה שפחות, למשל כשאני הרחבתי טיפה את העמידה סקוואט זה מאד עזר לי.
בקשר לבטן והתחת הבולטים ביום יום, זה עניין של תשומת לב. תשים לב שכשאתה מכווץ את התחת המנח של האגן מסתדר. תרגיל את עצמך לעמוד בצורה הנכונה ולא לכווץ את זוקפי הגב ולהוציא את התחת החוצא. אני מכיר את ההרגשה שזה מאד מגרה לעשות את זה, אבל ברגע שתתרגל לעמוד נכון זה מאד יעזור. בנוסף צריך לחזק את התחת והבטן שבזה דדליפט יכול לעזור.

• פותח/ת השרשור
ניסית במקרה מתיחות לpsoas?
עד כמה זה עוזר להקפיד על הליכה נכונה? נראה לי שמתיחות יעודיות לשירירים שמסובבים את האגן קדימה יותר יעילות מזה... בכל מקרה עם יש משהו שעזר לך חוץ מזה אשמח לשמוע!

תודה Coldfire...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית