הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש מצב לוותר על דדליפט

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
אני עושה 5*5 לינארי ויש לי בעיה עם הדדליפט. יש אימונים שהוא ממש מכאיב בגב. לפני יומיים עשיתי 150 קילו ועד עכשיו כואב הגב. יש מצב לעשות תוכניות בסגנון 5*5 בלי דדליפט?
נ.ב לגבי הטכניקה, אני עושה בדיוק כמו שריפטו אומר לעשות בDVD שלו.

• פותח/ת השרשור
ברור שיש מצב. אני רק מקווה שאתה לא עושה נפח בדדליפט וזה מה שגומר לך את הצורה..?
אני עושה 5*5 לינארי. אין שם נפח (במידה והבנתי מה זה נפח).
ובמה אני יכול להחליף אותו כשאני אחזור להתאמן (לקחתי מנוחה עד שהכאבים בגב יפסיקו)?

---------- התגובה התווספה ב 13:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:29 ----------

כאב של תפוס? DOMS? אם זה כאב אחר אתה כנראה לא עושה דדליפט טוב ותבדוק את הטכניקה שלך.
כאב מוזר כזה ב2 מוקדים. מוקד אחד זה בעמוד השדרה בחלק העליון יותר (בגובה של השכמות וגם ליד השכמות) והמוקד השני הוא בגב התחתון ומשום מה זה מקרין לי לישבן (נשמע מוזר אני יודע).
אני די בטוח שזה מהדדליפט למרות שאי אפשר לדעת ואולי זה מהפרס כי אני עושה אותם באותו האימון.
הטכניקה אני מאמין בסדר כי סך הכל אני עושה כמו שמראים בDVD של ריפטו.

הוא חשב שאתה עושה 5*5 על אותו משקל שהוא קשה לך,נניח 150...
אתה עושה פרמידה בטח לפני אחוזים באימון נניח 50% 60% 65% וכו'..

ההקרנה שיש לך ישבן זה נורת אזהרה ותתיחס אלייה,יש לך לחץ על עצב שם,תזהר שזה לא יתפתח לדלקת או לבלט..גם לי כשיש כאב כזה אני מפסיק לכמה ימים נותן לאיזור להירגע ועושה משקל נמוך..
לדעתי,תוריד משקלים עד שהכאבע יעבור תבדוק מה לא בסדר בטכניקה..כשכואב לי אני אוהב לעשות פשטות גב לאיזה 15 חזרות בלי משקל, זה מזרים דם לאיזור ועוזר לכאב לעבור..

• פותח/ת השרשור
..כשכואב לי אני אוהב לעשות פשטות גב לאיזה 15 חזרות בלי משקל, זה מזרים דם לאיזור ועוזר לכאב לעבור..
אם אתה מדבר על השיטה של ריפטו אז זה אומר שבשבוע - שבועיים הקרובים אני צריך לעשות את זה כל יום. לא ככה?
וכשאני חוזר לאימונים, במה אני מחליף את הדד ליפט?

אין לי מושג מה ריפטו אומר..אבל כן 4-5 פעמים בשבוע+ משחה שמחממת את האיזור כמו בנגיי אצלי עושה את העבודה..

אתה מתכוון להוריד לגמריי את הדדליפט?? לא עדיף לך להוריד משקל ולהתקדם לאט עם טכניקה טובה יותר ובצורה כזאת שזה לא יכאיב לך?? העלת סירטון שהחבר'ה יתנו פה חוות דעת?

אני לא אמליץ על בנט אובר,אני גם חושב שהתרגיל מעמיד את הגב בלחץ יותר כבד מדדליפט..
אתה יכול ללמוד פאווארקלין אבל הלמידה לא תהייה קלה ובנוסף אני כשלמדתי לעשות קלינים כאב לי הגב יותר כי אתה לא תמיד יודע איך הגב שלך צריך להיות כשהמוט נופל עלייך

• פותח/ת השרשור
רוב הכאב עבר חוץ מכאב בגב תחתון קצת מעל עצם הזנב אבל אני מבואס כי בגלל כל הפציעות שהיו לי מאז שחזרתי למסה, כמעט שלא שיפרתי את משקלי השיא שלי מאז שנה שעברה ועוד חודשיים וחצי אני כבר צריך להתחיל עוד חיטוב. עכשיו אני בהתלבטות אם להמשיך את ה5*5 הלינארי (אני בקטע של השבירת שיאים שם), או לא לקחת סיכון ולעשות שבועיים את מה שרשום בפרוטוקול הפציעות של ריפטו ואז לעשות חודשיים HST או 5*5 לא לינארי. לא התחלתי את מה שרשום בפרוטוקל הפציעות אלה עבדתי בטווח של 15 חזרות עד עכשיו אבל אני מתלבט אולי לעשות את זה בכל מקרה למרות שחבל על השבועיים האלה שיתבזבו אם אני יעשה את זה.
מה אתם אומרים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית