הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ זקוק לייעוץ בנושא אימונים ותזונה

תמיר

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
קודם כל ברוך הבא לי 👋

שמי תמיר ואני בן 17. שוקל 60-62 קילו וגובה 1.80 - תת משקל מסויים.
מעולם לא עסקתי בפעילות גופנית באופן מקצועי או חדר כושר וכדומה והחלטתי שהגיע הזמן להתחטב קצת ליפני הצבא.

אז נרשמתי לחדר הכושר אבל ההרגשה היא שחסר שם קצת מקצועיות בכל הקטע של תוכנית אימונים ותזונה נכונה.

1.עוד מהיותי קטן היו לי בעיות ברצועת הכתפיים, חוץ מהמכשירים שיש בחדר כושר, מה עוד ניתן לעשות בבית בישביל לחזק את האזור הזה?

2.האם יש תוכנית מסויימת שמומלצת לאנשים מתחילים כמוני? מכשירים מסויימים וכדומה..

3.בכמו שרשמתי אני בתת משקל מסויים ושלא תבינו לא נכון, אני אוכל, ואוכל הרבה! אבל החילוף חומרים אצלי מהיר מידי בישביל שמשהו יתפס. וכאן מתעוררת הדילמה אבקה או לא אבקה?
אבא שלי ממש נגד הרעיון ולא מוכן שאני אקח אבקת חלבונים כזו או אחרת, הוא שמע שזה הורס את הכליות ועוד כל מיני דברים. ואני שואל את עצמי אם זה באמת כ"כ מסוכן אז למה המון אנשים לוקחים את זה?
במידה והוא טועה, איזה אבקה מומלץ לקחת, איך, למה וכמה?

4.המטרה שלי היא קודם כל לפתח מסת גוף ולחטב אותו. כרגע אני די חלש וזו המטרה העיקרית שלשמה נרשמתי לחדר כושר.

אודה לכולם שיוכלו לעזור לי בנקודות שציינתי, סופשבוע מהנה 😃

1.אני לא בטוח שיש צורך לעשות תרגילים נוספים מעבר לתרגילים שאתה מבצע בחד"כ ( בהנחה שאתה עושה ).
2.בד"כ מומלץ לעבוד על תרגילים מורכבים כמו לחיצת חזה ,מתח , סקוואט וכדומה.
3.תעבור על המאמרים לעלייה במאסה שבפורטל המאמרים. מעבר לכך אין שום בעיה עם לקיחת אבקות לאדם בריא.
4.אין לך מה לחטב כרגע , תעלה במסת שריר .

• פותח/ת השרשור
תגדיר אדם בריא, אם אתה מתכוון לבעיות רופאיות אז ברוך ה' אין לי כאלו בכלל. מעולם לא שברתי עצמות ומעולם לא חליתי במחלות קשות כאלו ואחרות, אני 100% תקין. אבל הבנתי שכל אחד מגיב אחרת לאבקות הללו, מה שהגבת ולקרוא מאמרים זה בסדר ועשיתי את זה כבר. עכשיו צריך משהו שקצת יותר לעומק ויותר אישי, משהו שמתאים למה שאני מחפש.

אם יש מישהו שבאמת מבין בנושא אני באמת אודה לו!

אם אין לך בעיות רפואיות אין שום בעיה להשתמש . אם אתה רגיש ללקטוז (סוכר החלב) אז אולי יהיו לך כאבי בטן וכו'(תלוי באבקה).
לא הבנתי מה אתה צריך.

קודם כל ברוך הבא לי 👋

שמי תמיר ואני בן 17. שוקל 60-62 קילו וגובה 1.80 - תת משקל מסויים.
מעולם לא עסקתי בפעילות גופנית באופן מקצועי או חדר כושר וכדומה והחלטתי שהגיע הזמן להתחטב קצת ליפני הצבא.

1.עוד מהיותי קטן היו לי בעיות ברצועת הכתפיים, חוץ מהמכשירים שיש בחדר כושר, מה עוד ניתן לעשות בבית בישביל לחזק את האזור הזה?

2.האם יש תוכנית מסויימת שמומלצת לאנשים מתחילים כמוני? מכשירים מסויימים וכדומה..

3.בכמו שרשמתי אני בתת משקל מסויים ושלא תבינו לא נכון, אני אוכל, ואוכל הרבה! אבל החילוף חומרים אצלי מהיר מידי בישביל שמשהו יתפס. וכאן מתעוררת הדילמה אבקה או לא אבקה?
אבא שלי ממש נגד הרעיון ולא מוכן שאני אקח אבקת חלבונים כזו או אחרת, הוא שמע שזה הורס את הכליות ועוד כל מיני דברים. ואני שואל את עצמי אם זה באמת כ"כ מסוכן אז למה המון אנשים לוקחים את זה?
במידה והוא טועה, איזה אבקה מומלץ לקחת, איך, למה וכמה?

4.המטרה שלי היא קודם כל לפתח מסת גוף ולחטב אותו. כרגע אני די חלש וזו המטרה העיקרית שלשמה נרשמתי לחדר כושר.

אודה לכולם שיוכלו לעזור לי בנקודות שציינתי, סופשבוע מהנה 😃

קודם כל אם אתה בתת משקל איך אתה מתכוון להתחטב? אתה יודע את משמעות המילה חיטוב?

1. אם תתאמן עם תכנית ראויה אין צורך בעבודה נוספת בבית.

2. לך תקרא בפורטל, יש שם הרבה תכניות. ממליץ לך לעשות SS. יש בפורטל מאמר מקיף מאוד על התכנית שמסביר הכל.

3. אתה לא אוכל הרבה. גם אם אתה חושב שכן, אתה לא. אם היית אוכל מספיק היית עולה במשקל. אבקת חלבונים לוקחים כשרוצים לתסף או להשלים את ערכי החלבונים בתפריט. זה לא משהו שיגרום לך לעלות במשקל או במסת שריר בצורה שונה מאשר מה שטונה או קוטג' יעשו. זה סה"כ תוסף תזונה לגיוון ולהשלמת ערכים בצורה נוחה וכדאית כלכלית. אם אתה נמצא עכשיו בתת תזונה ואתה לא אוכל כמו שצריך אבקת חלבונים זה לא מה שיציל אותך.

קודם כל תנסה לאכול כמו שצריך ותשיג את החלבונים שלך ממקורות רגילים. כשתתקדם ותצטרך לאכול ולצרוך עוד יותר חלבונים ממה שנוח לך אז תחשוב על אבקת חלבונים.

4. תעשה SS ותקרא מאמרים בפורטל על אבקות חלבונים, SS, איך מתאמנים וכ'ו.

• פותח/ת השרשור
יש לי חברים שהתחילו להשתמש באבקה והאמת הם עלו במשקל דיי מהר, קצת מוזר שאתה אומר שזה לא יעזור.
הבעיה שלי לפעמים כמו שאתה אומר גם כשאני חושב שאני אוכל מספיק, אני לא ולכן חשבתי להתחיל להשתמש באבקה כדי לזרזר את התהליך.

החילוף חומרים שלך לא מהיר, אתה לא יודע בכלל מה החילוף חומרים שלך, גם אני לא יודע את שלי וזה גם לא מעניין.
אתה חושב שאתה אוכל הרבה, אבל אתה לא.
הינה תפריטים לדוגמה, תשווה אם אתה אוכל את כל האוכל הזה ביום:
http://www.kilogram.co.il/856/תפריטי-תזונה-לגברים-למטרת-העלאה-במסת-ה/

ובקשר לאבקת חלבון או גיינר (לעלייה במשקל), זה פשוט במקום אוכל מוצק. זה מגיע במצב צבירה נוזלי מה שמקל עליך מבחינת תהליכי עיכול.
אם ההורים מתנגדים על אבקה (וגיינר זה בכלל לא זול ואפילו לא משתלם), פשוט תאכל יותר מזון מוצק.
תסתכל על התפריטים הנ"ל, אתה יכול לקחת אפילו אחד ולזרום איתו, אני מבטיח לך שתראה את העלייה במשקל כבר תוך שבוע.

יש לי חברים שהתחילו להשתמש באבקה והאמת הם עלו במשקל דיי מהר, קצת מוזר שאתה אומר שזה לא יעזור.
הבעיה שלי לפעמים כמו שאתה אומר גם כשאני חושב שאני אוכל מספיק, אני לא ולכן חשבתי להתחיל להשתמש באבקה כדי לזרזר את התהליך.

חלאס עם החירטוטים.
ולי יש חברים שלא יצאו מהבית במשך שנים ולא התאמנו מעולם ואכלו רק 2קרקרים ביום והם מר עולם היום כולם.
סיפורים יש מספיק. אם חברים שלך עלו במשקל זה רק בגלל שהם אכלו יותר ממה שהם הוציאו. אם המשקל הזה היה בצורה של שריר זה אומר שהם התאמנו בדרך / יש להם גנטיקה טובה. אם המשקל הזה היה שומן זה אומר את ההפך.
אבקה לא מזרזת שום תהליך. זה אותו דבר שתגיד "אני חושב להתחיל לאכול קוטג' כדי לזרז את תהליך הגדילה כי אני לא אוכל מספיק".
תתכיל לאכול יותר וגם לא כל כך משנה מה העיקר יותר ותראה איך אתה גודל. אבקת חלבון זה פשוט מקור מאד זול ונוח לחלבון (יחסית למשל לבשר,דגים,גבינות,ביצים,חלב) אבל אתה חייב לאכול את כל אלה בלי קשר לאבקה או לא אבקה.

אה ותתאמן עם משקלים כבדים בתרגילים מורכבים.
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית