הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחקרים על ביצים?

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
טוב אז אני בסוג של דיאטת פלאו, בעיקר בשביל הפאן הבריאותי ואני חייב לציין שוואלה זה עובד.
אין שום אקנה ושום בעיות עור אחרות. העור במצב הרבה יותר טוב.
בכל מקרה רוב היום אני אוכל חזה עוף, בשר אדום וביצים וסלט גדול לפחות פעם אחת ביום... פירות מדי פעם.. שמן זית וקוקוס וזהו.

אמא שלי היום ראתה שאכלתי 8 ביצים והיא די השתגעה.
סתם מעניין אותי. יש מחקרים חדשים על הנושא?
בגוגל יש לא מעט כתבות שמשבחות את הצהוב של הביצה ואת הביצה כSUPER FOOD
וכמובן שלא חסרים כתבות שזה רע.

קודם כל, לדעתי זה אכן סוג של מזון על פשוט מהסיבה שהוא מכיל המון חומרים מזינים. לא מעט ויטמין D.

לגבי כולסטרול ושומן רווי... לא ראיתי מחקר מבוקר שבדק את זה, לכן הטענות שיש תרבויות מסויימות שאוכלות הרבה ביצים ושומן רווי ולא סובלות מכל מני בעיות כמו מחלות לב ובעיות שיניים נשמעות לי יותר הגיוניות מאשר טענה של רופא שאומר שזה לא בריא שאין לה אפילו היגיון בריא שמגבה אותה. לרוב הרופאים בעצמם לא יודעים מה מקור הטענה והם פשוט קראו אותה בספר שהם למדו איתו.

אתם חושבים שעוד כמה שנים הגישה כלפי ביצים תשתנה?

טוב אז אני בסוג של דיאטת פלאו, בעיקר בשביל הפאן הבריאותי ואני חייב לציין שוואלה זה עובד.
אין שום אקנה ושום בעיות עור אחרות. העור במצב הרבה יותר טוב.
בכל מקרה רוב היום אני אוכל חזה עוף, בשר אדום וביצים וסלט גדול לפחות פעם אחת ביום... פירות מדי פעם.. שמן זית וקוקוס וזהו.

אמא שלי היום ראתה שאכלתי 8 ביצים והיא די השתגעה.
סתם מעניין אותי. יש מחקרים חדשים על הנושא?
בגוגל יש לא מעט כתבות שמשבחות את הצהוב של הביצה ואת הביצה כSUPER FOOD
וכמובן שלא חסרים כתבות שזה רע.

קודם כל, לדעתי זה אכן סוג של מזון על פשוט מהסיבה שהוא מכיל המון חומרים מזינים. לא מעט ויטמין D.

לגבי כולסטרול ושומן רווי... לא ראיתי מחקר מבוקר שבדק את זה, לכן הטענות שיש תרבויות מסויימות שאוכלות הרבה ביצים ושומן רווי ולא סובלות מכל מני בעיות כמו מחלות לב ובעיות שיניים נשמעות לי יותר הגיוניות מאשר טענה של רופא שאומר שזה לא בריא שאין לה אפילו היגיון בריא שמגבה אותה. לרוב הרופאים בעצמם לא יודעים מה מקור הטענה והם פשוט קראו אותה בספר שהם למדו איתו.

אתם חושבים שעוד כמה שנים הגישה כלפי ביצים תשתנה?

אם הייתי אמא שלך והיית אוכל 8 ביצים גמני הייתי משתגע עליך, חחח ביצים זה לא זול

• פותח/ת השרשור
עשיתי את זה קודם כל בשביל הבעיות עור. זה לא שאני נראה כמו נער בן 16, אבל זה די מציק.

השאיפה זה גם להתחטב לפני המסה. למרות שהמשקל לא כזה זז... אולי אני על הנטרלי. אני לא ממש מתעסק בחישובים וזה. ננסה להוסיף אירובי

אם אפשר לשאול- איזה בעיות עור מלבד אקנה עברו ?

היה איזהשהו שינויי במשקל משהתחלת? בכלליות באיזה אחוז שומן אתה בערך?

• פותח/ת השרשור
כן אפשר.

קוראים לזה סבוריאה.
כמו אקנה, גם אין ממה הסבר למה זה קורה ומה הסיבות. אז מייחסים לזה אולי סיבות של מתח נפשי, תזונה וכו..
במקומות מסויימים מגדירים את זה כסוג ל פטרייה למעשה, יש גם כאלה שפשוט מגדירים את זה כהפרשה יותר גבוהה של שומן מהעור.
אפשר להגיד שזה די דומה לאקנה, לפחות אצלי. במקרים קשים זה נראה כמו קילופים ממש בצידי האף, מצח בין הגבות, סנטר ולפעמים קרקפת. אצלי זה בסך הכל די קל, זה פשוט עור יותר אדום. במקרים הכי גרועים זה עור יותר אדום, עור יותר גבשושי (כמו פעצים פנימיים מתחת לעור), בגלל שזה הפרשה של שומן אז יש כמו קילופי עור. שומן שהתייבש. לא רואים את זה אבל זה יכול ליפול על הבגדים. בגדול בוא נגיד שאי אפשר להתקלח עם מים חמים כי אחרי זה הפנים יהיו ממש ממש אדומות. לא כל הפנים, פשוט האיזור מצידי האף לאוך הרכות, מתחת לשפה\סנטר ומצח.
שוב זה לא שהיו לי בעיות עור ברמה כמו שרואים אצל אלה ביו טוב שלקחו סטרואידים או משהו כזה, אבל בגיל 22 אתה רוצה שיהיה לך עור חלק =\

תמיד ידעתי שזה איך שהוא קשור לתזונה, למרות שהרופאים בזמנו אמרו לי שיכול להיות אבל לא מצאו שיש קשר.
שמתי לב שהכי הרבה מחמיר לי את המצב זה הרבה שוקולד, הרבה סוכר, מיץ פטל. לגבי מוצרי חלב קשה לי לדעת כרגע. אני לא יכול להגיד שהבעיה עברה לגמרי, לפי פלאו לוקח לעור משהו כמו חודש להתחדש. אבל קודם כל אין פצעים פנימיים מתחת לעור, אין כאבים בעור, העור פחות אדום יותר חלק. זאת התחלה. הבעיה יותר מבוקרת, אין התפרצויות. אחרי שמגיעים לתוצאה שמרוצים אפשר להתחיל לחזור לאכול בהדרגה נניח אורז, מוצרי חלב ולראות מה גורם מה.

לגבי החיטוב. אני חושב שאני בין 17 לבין 14. פשוט רוב השומן מצטבר אצלי בבטן. אני חושב שתיהיה לי כרס לעולמים :-P זה טווח די גדול, אבל הידיים יחסית חטובות, גם הרגליים. אני לא בתקופת "מסה" כבר קרוב לחצי שנה, אולי יותר. בידיים ירדתי בהיקף למשל. שריר אני בטוח שאיבדתי, לא שאני משתגע מזה, אבל פשוט חזרתי לסט פוינט די קבוע כזה.

אם היה שינוי במשקל... אולי. אני צריך לחכות עוד כדי לדעת. לפחות לא שינוי כזה שאני אראה על משקל שהוא לא דיגיטלי. אני פשוט אתחיל לקחת היקפים מהבטן, זה מדד יותר טוב מהמשקל, לא?

הבנתי, עשית פעם בדיקת אלרגיה .?
אתה יכול לבדוק גם היקפים, אי אפשר להגיד אם זה מדד יותר /פחות טוב כי הוא מודד משהו אחר.
אם מעניין אותך לדעת אם ירדת בהיקף הבטן אז כדאי לבדוק.

ד"א איך אתה מסתדר עם התפריט הזה? אתה מתגעגע ללחם וכו'? או ששחכת מזה עם כל השומנים הרוויים האלה?

• פותח/ת השרשור
מסתדר.. כן. מתגעגע לפחמימות לפעמים, אבל לא ללחם. יותר לעוגות :-P
לפעמים לפיתה עם חומוס טוב.

בדיקת אלרגיה לא עשיתי, הייתי רק אצל רופאי עור מן הסתם.

מסתדר.. כן. מתגעגע לפחמימות לפעמים, אבל לא ללחם.
רק בודק משהו...

tumblr_lfhu04hpwh1qzx4mbo1_r1_1280.jpg

tumblr_lg7qzeYwQk1qzx4mbo1_r1_1280.jpg

tumblr_lebfxnIC7z1qzx4mbo1_1280.jpg

עדיין לא? 🚬🤪🚬

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית