הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי לחיצת חזה ובכלל גירוי שריר וגדילת מסת שריר

במבה אדומה

משתמש מתחיל
187
0
נק' מוניטין:
0
187
0
חשבתי על זה שהרי אם יש יותר גירוי לשריר = יותר משקל על המוט אז השריר גדל.
אז אם יש אפשרות לעשות או לחיצת חזה בדאמבלים או בסמית' משין בשביל גדילה במסת שריר עדיף סמית' משין כי אני יכול להעמיס יותר משקל על המוט מאשר דאמבלים? או שיש משהו שמשבש בגלל שזה במכונה ולא חופשי?

אני יודע על כמה שמשתמשים בסמית' לתרגילי חזה מפאת פציעה בכתף, אין לי מושג אם זה נכון אך זאת הטענה שלהם.
לפי מה שהבנתי, בפועל כדי ליצור גירוי טוב יותר עדיף משקולות חופשיים/מוט ללא מכונות למיניהם
מאחר ואתה צריך לשמור על המשקולת במסלול ולא המכונה עושה זאת בשבילך
בסמית' אולי אפשר להעמיס יותר משקל אך זאת מאחר ואין לך צורך לאזן את המוט במסלול שלו
ופה אתה מפסיד גירוי
לגבי דאמבלים מול מוט אני חושב שדאמבלים עדיף אך הרבה יותר קשה ללמוד תנועה נכונה, לכן למתחילים מומלץ מוט, בנוסף למוט יש יתרון בכך שניתן לעלות במשקלים מאימון לאימון לעומת דאמבלים שהעליה במשקל תהיה יותר קשה.

• פותח/ת השרשור
אז לסיכום עדיף בראש ובראשונה בנץ' פרס רגיל עם מוט אולימפי אחר כך לחיצה בדאמבלים ובסוף בסמית'? (למתאמן מתחיל)

אם אין לך פציעות ובעיות רפאיות, מגבלות כלשהן או פיגור שכלי כללי, אתה לא צריך שום דבר חוץ מלחיצת חזה עם מוט חופשי.

בסמית' זה כמו לעבוד עם מכונה, אין שום עבודה של מייצבים והשריר לא לגמרי עושה את התנועה הטבעית שלו

ככל שאתה מקבע תנועה על ידי מיכשור אתה מפספס יתרונות של שרירים מייצבים וקואורדינציה, אין סיבה ממשית לעשות בנץ' בסמית' משין, מה גם שהסבירות לפציעות דווקא עולה בסמית' מאשר במוט חופשי.
במוט חופשי המפרקים עובדים בצורה טבעית ולא מקובעת.

יש עוד גורמים חוץ ממשקל על המוט, הנפח של האימון גם חשוב.
אם רק מה שהיה קובע זה היה המשקל על המוט היית פשוט מתאמן על RM1 כול הזמן.

חשבתי על זה שהרי אם יש יותר גירוי לשריר = יותר משקל על המוט אז השריר גדל.
אז אם יש אפשרות לעשות או לחיצת חזה בדאמבלים או בסמית' משין בשביל גדילה במסת שריר עדיף סמית' משין כי אני יכול להעמיס יותר משקל על המוט מאשר דאמבלים? או שיש משהו שמשבש בגלל שזה במכונה ולא חופשי?

אתה לא תלחץ בסמית' יותר מבמוט חופשי. ואתה חושב שיותר משקל על המוט זה מדד יחיד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית