הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גרנולה ללא סוכר

אורית18

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
5
19
0
היי!
קניתי לפני שבוע בערך גרנולה ללא סוכר
ובערך התזונתי שלה היה רשום
שומן-12
שומן רווי- 1.8
שומן בלתי רווי- 10

מזה אומר השומן בלתי רווי?
חיפשתי כאן במאמרים היה כתוב על השומנים ה"חד" וה"רב" שומן.

האם השומנים שכתבתי בגרנולה הם בריאים? והשומן הרגיל הראשון האם הוא שומן צמחי? רווי? מהו? 😳
אני לא יודעת אם לצרוך מימנו הרבה..

תודה לעונים אורית.

• פותח/ת השרשור
משה קראתי את המאמר זה (מאמר מעולה אגב)
אבל כתבתי שלא היה כתוב שם לגבי ה"שומן בלתי רווי" שכתבתי כאן..
כתוב שם
שומן חד בלתי רוויה
שומן רב בלתי רוויה

ואני רציתי לשאול לגבי "שומן בלתי רווי"
זה לא אותו דבר נכון?

שומן בלתי רווי זה מכלול לכמה סוגים של חומצות שומן, בתור הקטגוריה הזו נכנס מה שאמרת,
שומן חד בלתי רווי - אומגה 9
שומן רב בלתי רווי - אומגה 3,6

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה 😃
אתם ממליצים לי לצרוך מהגרנולה או שלהיסתפק במעט? כי לפי מה שהבנתי בחומצות שומן בלתי רוויות יש גם חומצות שומן לא טובות לגוף שזה אומגה 9?

לפי מה שהבנתי מהמאמר כאן על השומנים אומגה 6 לא מיוצר בגוף,
ולפי מה שכתוב גם אין הרבה מאיפה לצרוך אותו, האם כדאי לקחת תוסף גם לאומגה 6 בנוסף לאומגה 3?

יש לי שומן עיקש בגוף שלא רוצה לרדת, ואני לא רוצה כ"כ לצרוך את השומנים הלא טובים בגלל הסיבה שיש לי, אני בלחץ מוחלט אם אני צורכת שומן לא בריא לגוף בגלל הפחד שיווצר לי עוד שומן עיקש בגוף שלא ירצה לרדת לי בתקופת החיטוב :🙁

יש לך טעות, דווקא לאומגה 6 לא חסר מקורות, אגוזים למינהן, אבוקדו, טחינה, בוטנים, גרעיני חמניות, שמן קנולה, שמן זית, זרעי פשתן.

לגבי אומגה 3, כאן הבעיה מתחילה, מקורות לאומגה 3 - , שמן קנולה(אין הרבה אומגה 3), זרעי צ'יה, דגים מלוחים ויש עוד מקורות שאין בהם יחסית הרבה אומגה 3, לרב אנשים צורכים אומגה 3 מתוספים.

הבנתי תודה 😃
אתם ממליצים לי לצרוך מהגרנולה או שלהיסתפק במעט? כי לפי מה שהבנתי בחומצות שומן בלתי רוויות יש גם חומצות שומן לא טובות לגוף שזה אומגה 9?

ולפי מה שכתוב גם אין הרבה מאיפה לצרוך אותו, האם כדאי לקחת תוסף גם לאומגה 6 בנוסף לאומגה 3?

יש לי שומן עיקש בגוף שלא רוצה לרדת, ואני לא רוצה כ"כ לצרוך את השומנים הלא טובים בגלל הסיבה שיש לי, אני בלחץ מוחלט אם אני צורכת שומן לא בריא לגוף בגלל הפחד שיווצר לי עוד שומן עיקש בגוף שלא ירצה לרדת לי בתקופת החיטוב :🙁

אני אגיד את זה שוב: אין קשר בין שומן באוכל לשומן בגוף. אין שומן לא טוב לגוף. די!

הבנתי תודה 😃

אל תעשי את הטעות הזו (שאני עשיתי) של לצרוך מעט שומנים...
זה עלול לפגוע לך בהורמונים בגוף. תנסי להמנע רק משומן טראנס.
תשלבי בתפריט שלך 20-30 אחוז מהקלוריות יבואו משומן , מספיק חלבון ותהיה בגרעון קלוריות -ואת תרדי במשקל.

מסכים, רק אצלי יש ארוחה אחת (מתוך 6) שאני אוכל חזה עוף וחצי כוס קשיו - בעיקר אומגה 6.
מה שכן אני בגישה שבכלל לא לצרוך שומן טרנס וכמה שפחות שומן רווי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית