הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המשך אימונים + שאלת WL

-=ALX=-

משתמש קבוע
1,927
5
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,800
1,927
5
בקרוב אני רוצה לעבור למתכונת של 2 אימוני כח בלבד בשבוע במקום 3 ולהוסיף עוד 1 מסלול

זה נראה לכם סביר לשמר ככה כח? אני מאמין שיהיה לי סקווט רק פעם בשבוע ודד פעם בשבוע

בנפח דומה למה שאני עובד עכשיו(אולי קצת פחות), ככה שבגדול זה אומר להוריד נפח בכמעט 50% אבל לשמר עצימות

לגבי WL סתם מעניין אותי כמה הסקווט הדרוש על מנת לעלות מC&&J של X?

לאיזה סקווט(פרונט או HB) מגיעים בד"כ החבר'ה של קטגוריות 69-77-85?

מאמין שתשמור על רוב הכוח, אתה גם נבלה, אולי עוד אפילו תתחזק 😃

קלין של 80 אחוז מהסקוואט זה טוב מאוד. אני כבר לא מצליח לשמור על יחס כזה, חלק מהחבר'ה הטובים אצלנו כן. אני מעריך שזה היחס פחות או יותר אצל החבר'ה הצעירים בקבוצות שאתה שואל עליהם, המבוגרים יותר בד"כ מגיעים לסקוואט גבוה יותר ובכל מקרה לכל דבר יש חריגים, ובגלל שהחבר'ה ברמות הגבוהות הם כולם פריקים גנטים אני מניח שיש הרבה חריגים. אני מניח שלמישהו טוב ב85 ק"ג 260 זה בערך המינימום, יש כאלה שטוענים שלדימס היה 270 מקדימה, זה עלול להיות נכון.

• פותח/ת השרשור
ברור רן, אני אפילו שוקל לפתוח קבוצה בעקבות הצפת הקבוצות לאחרונה
"גם אני ליצן RATIO" , יאיר יקבל הזמנת כבוד:)

אם כבר שאלתי על WL, מה קובע אם ספורטאי יגיע ל80% האלה או לא? ברור שזה טכניקה אבל האם זה איזשהו כשרון של למידה מוטורית שמבדיל בין אלה שמצליחים להגיע לזה ואלה שלא?

• פותח/ת השרשור
תגיד, דני בכלל מודע לאימונים האלה שאתה עושה?

הוא מודע אליהם (כולל השיאים) ומתייחס לזה כאל הפגנת אגו וחוסר בגרות:)

זאת בעיה של הרבה מאמני אתלטיקה לטעמי, הם ניזונים מהרבה סטיגמות ומחליטים לא להשקיע

בתחום שממנו ניתן להפיק את הTRANSFER הכי גבוה למקצועות הספרינט , לפחות ברמת

מתאמנים מתחילים ובינוניים

ל80% אני לא יודע לענות
אבל או שהוא חלש בסקוואט וזה מה שראיתי אצל לא מעט משקולנים שפשוט לא משפרים אותו כיוון שהם עדיין לא עושים קלין כבד או בעיקר ג'רק, או מתעסקים בלרדת קטגורית משקל וכל מני דברים מוזרים

אבל באופן כללי להגיע למשקלי שיא זה שילוב של מבנה גוף, מערכת עצבים, חלוקה של סיבי שריר, טכניקה, מהירות, כוח...
אני מתכוון לרמות גבוהות, כמובן שיש יוצאי דופן
ומה שאני כותב זה השערה פרועה

ברור רן, אני אפילו שוקל לפתוח קבוצה בעקבות הצפת הקבוצות לאחרונה
"גם אני ליצן RATIO" , יאיר יקבל הזמנת כבוד:)

אם כבר שאלתי על WL, מה קובע אם ספורטאי יגיע ל80% האלה או לא? ברור שזה טכניקה אבל האם זה איזשהו כשרון של למידה מוטורית שמבדיל בין אלה שמצליחים להגיע לזה ואלה שלא?

מה לי ולRATIO? אני בחודש שמיני להריון LOL

בעקרון במשקלים נמוכים לא קשה להגיע לזה, מאמין שפחות או יותר כל אחד יכול לדחוק 100 עם סקוואט של 125. אח"כ זה נהיה יותר קשה
[*] וגנטיקה/כשרון משחקים תפקיד יותר גדול, כמו שלא כל אחד במשקל גוף שלך עם סקוואט כמו שלך ירוץ כמוך. צריך דיוק (נניח קשור ללמידה מוטורית ותנועה) ומהירות. כמו שרן אמר אני חושב שיש הרבה יותר אנשים שמצליחים עם הקלין מאשר עם הדחיקה, שהיא תנועה יותר "אלימה".
בכל מקרה מי שמנצח זה מי שמרים יותר, לא מי שמרים אחוז יותר גבוה מהסקוואט שלו, למרות שכנראה זה בהרבה מקרים יהיה אותו בן אדם.

[*] - אם בכלל אפשרי - סקוואט באזור ה400 קילו ל105+ ברמה עולמית זה לא חריג, אבל הקלין לא מתקרב ל80%.

• פותח/ת השרשור
נשמע מעניין

מה המשמעות של מהירות? משהו שקשור בעצביות?

מה יהיה האחוז המדובר עבור מישהו חזק שלא מוכשר כ"כ בפרמטרים האלה בקטגוריות היותר נמוכות?

יש כמה מאמרים מעניינים מאוד של גלן בנושא -

http://www.pendlay.com/Getting-Out-of-the-Hole--Part-1_df_39.html

http://www.pendlay.com/Getting-Out-of-the-Hole--Part-2_df_40.html

http://www.pendlay.com/Strength-and-Weightlifting_df_36.html

אני חושב שיש שם עוד מאמרים שקשורים בנושא, בכל מקרה אני ממליץ לקרוא את המאמרים שלו, נהדרים אחד אחד.

דרכסלר כותב בספר שלו שהסקוואט אמור להיות בין 120% ל-140% מהקלין דחיקה.

סה''כ היחס סקוואט קלין דחיקה זה דיי אינדיבידואלי (כמו שגלן מסביר), יש חבר'ה שעושים קלין דחיקה עם יותר מהפרונט שלהם (קלוצקי בנעוריו) ויש חבר'ה שהמצב אצלם דיי הפוך.

למשל -

סווינק האגדי, מתחרה ב-85 קילו (תתעלם מהכותרת) ועם פרונט סקוואט של 280, אבל פה אפשר לראות אותו ב-6:10 מסיים את התחרות עם 205 קלין דחיקה ואפילו מתקשה משהו בקימה מהקלין..
[video=youtube;3SBI8sZkm_M]http://www.youtube.com/watch?v=PKxCBa1-w2w&feature=related"][/url]http://www.youtube.com/watch?v=3SBI... באליפות הסטונדנטים בארץ מתחרה.... 😃 [/RIGHT]​

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש כול מיני הערכות. אני מכיר הערכה די טובה שהפרונט שלך ל3 זה המקסימום שתצליח לקום איתו בקלין.

נשמע מעניין

מה המשמעות של מהירות? משהו שקשור בעצביות?

למהירות יש שני חלקים - היכולת להזיז את המוט מספיק מהר בשביל שיגיע לגובה מספיק בשביל שיהיה לך זמן להכנס מתחתיו, והיכולת להזיז את עצמך מספיק מהר בשביל לשנות כיוון ולהכנס מתחת בזמן.
את שני הפקטורים האלה אפשר לשפר משמעותית ע"י אימון (אמנם יש trade-off מסויים ביניהם וחלק מאוד גדול תלוי בטכניקה) אבל תמיד יהיו כאלה שיהיו יותר טובים מאחרים, אז כנראה יש לזה קשר לעצביות או סוגי סיבים ודברים כאלה, אני לא מבין בזה כ"כ.

מה יהיה האחוז המדובר עבור מישהו חזק שלא מוכשר כ"כ בפרמטרים האלה בקטגוריות היותר נמוכות?
אי אפשר להגיד, בגלל שיש הרבה דרגות שונות של "לא מוכשר כ"כ".... בגדול אני חושב שמי שלא יכול לעשות קלין ל70% מהסקוואט (HB עד למטה) אז בהנחה ואין לו סקוואט ממש מפלצתי (בכלל, למי שמתחיל חזק יקח כנראה יותר זמן להגיע ליחס טוב), כנראה פשוט צריך לתרגל יותר. אם אתה בעצם מנסה לשאול לכמה תוכל להגיע תוך זמן קצר אז אין לי מושג, תצטרך לנסות 😃

נערך לאחרונה:
ניתוח מעניין, תודה

זה תקף גם לדדליפט?

לא באותה צורה. הדדליפט צריך להיות חזק מספיק בשביל להביא את המוט לאן שצריך בזוויות הנכונות ועוד קצת, מעבר לזה השיפור שלו יעזור אבל באופן עקיף.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות

ניסיתי PC פעם אחת והגעתי ל60-70 קילו, לא מעבר לזה
יותר מדי טכני בשבילי:) והיום אני מבין שגם מיותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית